Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

ja bym sięna początku rozejżał za tym, gdzie lepiej wieje - prawdopodobienstwo siększe że ten "EQ" poleci dalej i lepiej pier****nie o glebę :)

czuję się jak podglądacz tyle czasu tu zaglądając.

zmobilizowałem się wreszcie i żeby być fair wklejam swoje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-> arturross

wovo pisząc "ja bym sięna początku rozejżał za tym, gdzie lepiej wieje" miał pewnie na myśli ciąg powietrza spowodowany kręceniem się płyty w jego transporcie CD zbudowanym na bazie boomboxa za 100zł ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

wypraszam sobie ... 179 zł ( nie wiem czy nie przepłaciłem). Natomiast lapiej dać chyba 179 zł niż 2,5 - 3kzł za jakiegoś CECa który poza obudową nie różni sięzbyt wiele od tego "boom-transportu" :)

Miałem na myśli to, żeby wywalić ten "EQ" przez okno i patrzeć jak daleko poleci.

Może niektórzy lubią studniowy dźwięk :D

A tak na poważnie-wywal korektor i naucz się słuchać liniowej charakterystyki.

Szkoda marnować potencjału wzmaka, bo widzę że dość przyzwoity klocek.

liniowa to ona nigdy nie będzie, ale Proplayer mówi słusznie ... to nic nie boli, a jak już to po parudziesięciu minutach przestaje boleć :)

Mogę tylko napisać ze za wzmacniacz dałem razem z tym korektorkiem około bardzo mało,tak więc korektor był prawie gratis, a daje mi on więcej niż mniej. Mam beznadziejne kabelki i bez korektorka grało mi fatalnie. jak masz jakieś zajefajne kable na zbyciu do podłączenia klocków tak do 100 zł.to chętnie odkupię, o ile zagrają mi one lepiej niż ta konfiguracja co mam teraz.

arturross widać że jesteś świeży. Kable dają ale niewiele i dopiero jak system zagra Ci przyzwoicie na kablach za 2zł / metr to możesz go dopieścić kablami, poza tym kable nawet te najlepsze nie dadzą Ci tego co korektor, bo kable nie podbijają pasm w sposób jaki robi to korektor. Poza tym umówimy się ... ten korektor to nie jest korektor tylko zabaweczka :)

wovo, to dvd jest tymczasowe-pozostałość po starym zestawie.poza tym nie sugeruj się znaczkiem. to zmyłka. Poza tym na kable jeszcze muszę poczekać. najpierw remonty.

znaczek znaczkiem ... DVD to DVD i tyle. Kup sobie dobry CD, pobaw się nim troche i zobaczysz że Ci to zacznie powoli nabierać kształtów, a jak ich już nabierze, to pomyśl o kablach i dodaj do tych kształtów rumieńców :)

"DVD to DVD i tyle"

Tu jest DVD za 589zł:

Ukryta Zawartość

A tu hi-endowy audiofyslky klocek za $8900:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

nedj to kup sobie takie DVD, a nie próbuj z siebie robić bóg wie kogo przez negowanie wszystkiego co powiem. Masz jakieś kompleksy ?? Przeczytaj temat odnośnie tych DVD które podajesz. Jak Ci nie wystarczy to załuż nowy np. "DVD kontra TL0-sparing hi-end playerów" to ciekawe w jakim świetle Cię ludzie postawią kiedy będziesz sieupierał że ten goldmund gra hi-endowo. Wyluzuj i zmień tryb, bo nie mówimy o tym jak gra DVD tylko próbujemy kolege przekonać do zestawienia normalnego systemu.

mnie do niczego nikt nie musi namawiać. z całą pewnością koledzy macie racie,ale wiem co słyszę. jak by co to zapraszam do leszna na odsłuch, i w ten czas sami ocenicie i będziecie mogli mi doradzić co by tu zrobić aby lepiej zagrało,bo przecież przez monitor to nawet klawiatury w którą stukam nie słyszycie.

Oj wovo, coś taki nerwowy przy świętach? Chlusnął Cię ktoś za mocno wodą?

Chyba świąt nie lubisz, bo Ci humor siadł. :)

Looozik

dobra nedj .... nie lubie świat - serio. Sorry ;)

Co do słyszenia że gra ok ... jasne, bo ucho jest tak skonstruowane że nawet jakby było najchu**wiej na świecie, to po 15stu minutach słuchania już będzie znośnie :) Akomodacja słuchu ...

annawroc, może pożyczysz kolegom tego jamnika,każdemu na 20 minut, to może się wyleczą z tej paskudnej choroby. Wszyscy na pewno ci będą wdzięczni, toż to kupe kasy kosztuje. A może nie o dobrą muzykę tu chodzi tylko oto aby przed kumplami pokazać jakie to ja mam klocki fajne.

nie wiem, jak w Twoim przypadku, ale skoro zadajesz takie pytanie, to chyba masz problem, ale większość moich znajomych nie zwraca uwagi na sprzęt, ani na jakość odtwarzania, dla nich jest ważne, żeby coś grało, a jak nie gra, to też dobrze ;)

Kiedyś. w pracy na starym odbiorniku , który odbierał tylko jedynkę o 12 leciał codziennie hejnał.

Na 10 osób które tam przebywały tylko mnie to przeszkadzało, inni nie zwracali uwagi.

Arturross - narażasz się :) Ty też siedzisz na tym forum, i też pokazałeś swój sprzęt. Poza tym od kiedy to:

"Audio jako przedłużenie fiuta" ??;>

P.S. Biedny Elberoth :)

• Pokaż nowe odpowiedzi