Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

jeckylandhide

Nie przejmuj się wypowiedziami takich nadętych pawianów jak Lukasmily

Każdy z nas jakoś zaczynał. Ważne, że Tobie gra muzyka.

pozdrawiam

Zapewniam cię ,że 90% audiofili pęka do rozpuku widząc komputer podpięty do wieży.Widocznie ty należysz to pozostałych 10% albo nie jesteś audiofilem ,tylko też masz komputer pękający od mp3 i po prostu zobaczyłeś pokrewną duszę.

"Te Twoje techniksy rozumiem, że są takie audiofilskie ?"

Tak uważam ,że są audiofilskie .Może nie jest to system najwyższych lotów ,ale to system hi-fi .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

SR_71

No widzisz .Też się śmiejesz .To czego mi zabraniasz ?

Wklej swój systemik - audiofilu od ćwierć wieku .

Po wpisach sądząc masz pewnie mniej lat niż jesteś audiofilem.

lukasmily widac duzo zaangazowania w temacie a o to chyba chodzi na takim forum jak audiostereo wiec nie słuchaj SR_71

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

lukasmily, 15 Sie 2008, 14:36

>No widzisz .Też się śmiejesz .To czego mi zabraniasz ?

Tylko dlatego, że jesteś nadętym bufonem naśmiewającym się z innych.

Widzisz teraz jak to miło ?

...coś ewidentnie brakuje temu chłopakowi .Najpierw rzuca mi się do gardła za krytykę ,choć starałem się ,żeby była konstruktywna ,a teraz sam ze mnie szydzi.

Miałem Technicsa 1000 pre + końcówka, słabeusz straszetny...ale z łatwymi kolumnami sobie radzi. Ogólnie to przesterowanie następuje zanim zacznie tak naprawdę grać.....

lukasmily, 15 Sie 2008, 14:41

>...coś ewidentnie brakuje temu chłopakowi .Najpierw rzuca mi się do gardła za krytykę ,choć

>starałem się ,żeby była konstruktywna ,a teraz sam ze mnie szydzi

Sam z siebie szydzisz pokazując ten sprzęt. Napisz teraz coś o wystroju pomieszczenia to będę miał większy ubaw. :)

skoro to nie Eposy M5 (choc bylem skłonny uwierzyc po wpisie "o mnie") to i lepiej ze sie ich pozbyles bo zapewne nie zagrały w Twoim systemie...?:)

SR_71

dlaczego nie wkleisz fotografii swojego systemu ?

Ja osobiście i znajomi którzy mnie odwiedzają podzielają mój entuzjazm odnośnie prezentacji dźwięku.

Tak jak pisałem "w o mnie" sprzęt wybrałem po odsłuchach w pełni świadomie ,oczywiście istnieje okoliczność ,że jestem przy głuchawy i moi znajomi też są przy głuchawi.

Tak czy inaczej ,porównywałem ten zestaw z różnymi droższymi klockami .Tylko umocniło mnie to w tym ,że dokonałem dobrego wyboru.

A patafianom z komputerami i mp3 to mogę najwyżej środkowy palec pokazać.Większego dna i tak nie osiągną więc to w sumie szczęściarze .

lukas

ciekawe skad u ciebie przekonanie ze komputer = skompresowany dzwiek?? mam wrazenie ze mowisz o wlasnych doswiadczeniach z przeszlosci...

co do twojego systemu:

- nie masz problemow z odbiciami?

- telewizji ogladasz na stojaco?

- jak wplynely podstawki na kable na dzwiek?

xD

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

"mam wrazenie ze mowisz o wlasnych doswiadczeniach z przeszlosci..."

Oczywiście tak ! Dlatego mam takie a nie inne zdanie na ten temat.

Rozwijając temat "komputer + wieża = badziewny dźwięk"

Do komputera mam podpięte nieobecne za zdjęciu Eposy m5 napędzane przez Densens bit 100 .Zestaw mieści się w sypialni i nie dorasta do pięt zestawowi z salonu (patrz fotka wyżej).

Z odbiciami nie mam problemu ,choć przymierzam się do paneli akustycznych za kolumny ,praca nad akustyką nigdy się nie kończy ...hehe ,co się tyczy podstawek pod kabel to dość kontrowersyjna sprawa -w szczególności na tym forum ,więc nie odpowiem na twoje pytanie.

lukasmily, Twoja krytyka urządzeń jeckylandhide'a jest nie na miejscu. Pokazując swój system nie masz specjalnie czym sie chwalić. Na pewno czarna płyta zagra lepszym dźwiękiem niż u jeckylandhide'a. Ale co do cd to w Twoim niewygłuszonym pokoju, w którym zapewne panuje spory pogłos nie musi być specjalnie lepiej.

A teraz trochę mojej prywatnej krytyki - te podstawki pod kable to śmiech na sali :)

tylko skad te haslo: "komputer + wieza"?

moze wziales mojego martwego Technicsa (spod glosnika) za uzytkowany wzmak? pomylka - wzmak stoi obok monitora.

poza tym - jesli sam nie sluchasz empetrojek z kompa - skad przekonanie ze inni tak robia?????

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

"poza tym - jesli sam nie sluchasz empetrojek z kompa - skad przekonanie ze inni tak robia?????"

...jaja sobie robisz ? ,2/3 pseudo audiofili z tego forum ma sprzęt o którym piszesz i który sam posiadasz.

Nawet słaby zestaw ,dobrze dobrany -według preferencji słuchającego ,odpowiednio ułożony i z prawdziwą płytą na pokładzie to HI-fi.żadne tam komputery.

Co do podstawek pod kable to wyjaśniał to już miszcz Elbi :)

"Elberoth

8 Kwi 2007, 12:09

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1695 / 4104 / 18 Ja od pownego czasu mam ustawione kable na podkładkach Ceraballs. Zastosowanie 1kpl (4 szt.) pozwala w moim przypadku na podniesienie z podłogi całego kabla głosnikowego jednego kanału (AQ Everest jest bardzo sztywny).

Efekt jest tyleż niespodziewany co łatwo zauważalny. Znacząco poprawia się bowiem mikrodynamika i rozdzielczość systemu.

Działanie Ceraballs pod kablami odkryłem dość przypadkowo. Po prostu miałem w domu 2 zbędne komplety, które tak leżały sobie na środku podłogi przez tydzień i czekały na zmiłowanie, aż któregoś dnia postanowiłem wsunąć je pod kable. Czemu akurat tutaj ? Po prostu miałem w pamięci zdjęcie czyjegoś systemu jakie widziałem w necie, w którym ktoś zastosował Cable Isolators - takie ceramiczne podstawy do kabli. Pomyślałem sobie - czemu tego nie sprawdzić i ... bingo.

Wcześniej o tym nie wspominałem, bo z góry przewidywałem reakcje ludzi podobne do tych jakie widzimy w tym watku.

Jednocześnie chciałem zaznaczyć, że reakcje takie mnie NIE DZIWIĄ i uważam je za całkiem naturakne i zdroworozsądkowe. Gdybym o tym gdzieś przeczytał, sam bym pewnie nie uwierzył, lub przynajmniej spojrzał na to z przymróżeniem oka.

Ale spróbowałem i zmieniłem zdanie.

Ze względu na cenę (660zł za 2 kpl) jest to zdecydowanie najbardziej efektywny tweak w moim systemie."

P.S. Ponoć podstawki nadal posiada i o dziwo nie sprzedał jeszcze :)))

A przepraszam bardzo co jest zlego w sluchaniu MP3-ek z kompa lub jakiegokolwiek innego nośnika ?

Zaczynam u niektorych wyczuwać objawy jakiejś paranoi na punkcie negowania formatów stratnych.

U mnie przez 70% czasu dziennie lecą MP3-ki jako tło do innych działań w domu, w samochodzie w ogóle nie uzywam CD. MP3 są po prostu wygodniejsze, wrzucam jedną płytę i lecieć może przez kilka dni.

Czy robiąc coś w kuchni lub innym pokoju jesteś w stanie zauważyć różnicę między MP3 a CD ? A jeżeli nawet to jakie ona ma wtedy znaczenie ?

Jak mam czas usiąśc przed sprzętem i skupić się wyłącznie na muzyce wtedy gra CD.

lukasmily, 15 Sie 2008, 14:23

Kolejny pokój - szpital.

Ludzie biel na ścianach była modna 20-cia lat temu ! Teraz mamy dostęp do tysięcy kolorów farb.

• Pokaż nowe odpowiedzi