Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Andrea - masz rację, ja też pamiętam powiększalniki jak butle gazowe - rocznik`70. Ale odnośnie stolików, szukałem rozwiązania estetycznego, trwałego i właśnie na stałe. Przerabiałem już klika systemów (z Ikei i Multimebla) a ten patent zostanie chyba już na dłużej. Ponadto z uwagi na drgania na krawędziakach pod marmurami leży na całej długości pasek z korka. Ponadto konstrukcja Denona 3910 ma zapobiegać drganiom. Ale jak opisałem wyżej w poprzednim poście ogólnie jestem bardzo zadowolony z uzyskanego brzmienia.

Pozdr.

-> as: ok. Nie neguję niczego, co napisałeś ;-) Stelaż jest dość solidny, a i płyty swoje ważą, co przecież widać. Kto nie brał do rąk, ten nie wie, jak to cholerstwo jest ciężkie. /Ja wiem./

Jak masz jeszcze korek - tym lepiej (bo po co Ci kamerton).

Grunt, że jesteś zadowolony i nic Ci nie drga, hehe

Pozdr. i się nie denerwuj. Wszak mamy wiosnę ;)

Drogi Andrea - ja się w żaden sposób nie denerwowałem (jak to robią czasem inni na forum) ja właśnie doceniłem Twoje podpowiedzi i faktem jest, że nie do końca przemyślałem montaż. Ale w momencie jakiegoś malowania dorzucę jeszcze między ścianę a stelaż również korek. Co do kamertonu - mam taki bo kiedyś grałem klasycznie na gitarze i mi się ostał.

Pozdr.

-> as: Skonsyltuj może co chcesz zrobić z panami ze Stand Artu. Dobrze Ci radzę.

Koniecznie.

-> josef; chyba jednak nie tak prosto, jak myślisz ;) Bo ciężka płyta granitowa jest ok. ale do tego wysięgnik mocowany na sztywno, a długi..., no nie wiem, czy duża sztywność połączenia wyszłaby na dobre, bo powiększalnik też swoje ważył (jakiś rosyjski).

Szybciej zdecydowałbym się na solidny odlew całości zawieszenia z żeliwa i ne sądzę,ze można znależć lepsze rozwiązanie (oprócz przeprowadzki w spokojne miejsce lub - jak teraz - korzystać z cyfrówki i drukarki bądź tylko monitora ;))

Pozdr.

Jednak dałem podkładki korkowe między ścianą a krawędziakiem. I może dlatego nie mam jakiś poważniejszych drgań.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam,

Dorwałem aparacik i przedstawiam swój skromny system, NAD i Yamaha spiete są IC na bazie Gothama made by dooomin :-), obecnie rozglądam sie za jakims sensownym odtwarzaczem CD (celuje w NAD C541),

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maestro wklejałem, ale nowych swoich Phoebe jeszcze nie. No i kamyki też już mam :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Maestro wklejałem, ale nowych swoich Phoebe jeszcze nie. No i kamyki też już mam :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzieki! to mne ucieszyles! zamierzam sobie wlasnie cos takiego zastosowac, a myslalem, ze to jest przyjemnosc o cenie rzedu 500-600zl, a jeszcze takie grube

szczerze mówiąc mozna by sie było troche czepic robocizny, ale tak długo mi to robił, ze juz machalem reka. Te dolne od spodu nie sa szlifowane. Poza tym, gdybym chciał na płasko położyc jeden z górnych elementów to by mi sie kołysał, ale mam silikonowe podkładki na srodku każdego boku i jest ok.

Wrocław. róg Trawowej i Krzemienieckiej. Jakby ktoś chciał to na priva. Namiar dostałem od annawroc, dzieki :-) No tylko mówię, trzeba człowieka troche przypilnować, zeby było idealnie.

Cypis

pytanko male, jak przed i po polozeniu tych klockow zachowuja sie kolumny, tez mam Phoebe i bede eksperymentowal...czy gra warta swieczki???mocno widoczna roznica??

Wlasnie, duzo chlopcow kladzie te plyty nagrobne na glosniki w mniemaniu, ze bedzie lepiej. A jesli jest gorzej ? Sa przeciez kolumny zbudowane po "punkowemu" na przekor wszechobecnie panuyjacej szkole zakladajacej "martwa", dobrze wytlumiona obudowe. Sa konstrukcje traktujace skrzynie na sposob lutniczy. Co wtedy ? Zreszta, moze i w przypadku tych konwencjonalnych moze byc gorzej ?

dudivan: wystarczy sprawdzić. Miałem okazję (czytaj: ekstra nagrobki pod ręką) sprawdzić u siebie, to i sprawdziłem. Efekt był jednoznaczny: lepiej. To, czy w pierwotnym zamierzeniu obudowa miała "grać", mało mnie wobec tego interesuje ;)

... ale kamulców na kolumnach i tak nie mam, ze względów pozabrzmieniowych ;(

Szczerze mówiać nie próbowałem tylko z nagrobkami pod spodem, odrazu polozylem cztery klocki. U mnie poprawila sie kontola basu, wg mnie tez ladniej brzmi pianino, fotrtepiani wokale, sa jakby bardziej namacalne. Dzwiek ogolnie stał sie bardziej przestrzenny. Jeszcze chcuialbym tylko jakims kabelkiem wygladzic sobie gore. Niestety cordial pod tym wzgledem troche niedaciaga, jak juz faktycznie ktos powiedzial zapiaszcza. Probowalem Kimbera 4VS ale jest za ostro za surowo i za jasno no i ten bas, ktory pewnie wielu by pasowal dla mnie byl nie doprzyjecia, za bardzo odchudzony, nie ma podstawy basowej. Jednak nie chce juz pakowac w kabelki za duzej kasy, pozniej moze jeszcze poprobuje z innymi kabelkami budzetowymi, ale na razie kabelki mnie zmeczyły :-)

Jazz :-), 13 Kwi 2005, 02:32

>Mam powazny problem z polozeniem kamienia na moje kolumny....802 sa takie...wyboiste.

Jazz, to użyj kamienia mielonego :) Ekskluzywna, skórzana torba, a w niej piasek...

• Pokaż nowe odpowiedzi