Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki za propozycje ale co do twojej wypowiedzi Reaper

1) "Pracujesz w mediakarkiecie w dziale hi-fi i nie potrafisz sobie porządnie sprzętu w pokoju rozstawić?"

Tak pracuje w media ale informując was że nie miałem wyjścia i musiałem tak je rozstawić miałem na myśli wspólne mieszkanie z teściami (co jest przejsciowe poki remontu swojego mieszkania nie skoncze). Tak wiec nie moge demolować pokoju i przemieszczać mebli oraz montować dyfuzorów tak by polepszyc akustyke pomieszczenia według własnych widzimisi...

2) "Co się dziwić, wszyscy wiemy jak Panowie z MM i tym podobnych sklepów, potrafią doradzić klientom.

Jak widać wyżej, te same złote myśli wdrażają w czyn w swoich domach"

Ta "złota wypowiedz" moim zdaniem jest bezczelna ponieważ myśle że posiadam bardzo obszerną wiedze nie na tematy typowo audiofilskie bo za audiofila sie nie uważam i dlatego zalogowalem sie na tym forum by poczytać opinie znawców ale wiele moge zaproponować swoją osobą klientowi apropo wiedzy o nawigacjach, cb radiach, antenach, wzmacniaczach samochodowych, głośnikach samochodowych, radiach samochodowych, odtwarzaczach CD (z którymi mialem do czynienia i mogłem odsłuchać) Blu-ray, nagrywarkach, kolumnach i amplitunerach (które miałem na studiu i testowałem) i wielu innych sprzetach jakie posiadam na dziale. Tak wiec twoja wypowiedz obraża nie tylko mnie ale i sprzedawców w media markt na obszarze calej polski przynajmniej tych którzy lubią to co robią i starają sie to robić dobrze. Przyznam że jest w naszej sieci wielu "fachowców" którzy swoją fachowoscią miażdzą nery. Ale osobiście uważam że jestem dobrym sprzedawcą i wkładam serce w to co robie a zadowolony klient jest dla mnie powodem do satysfakcji. Gratuluje ci wiedzy fachowej i kultury osobistej...

masterofdeath6

>te pioniery to już nie sprzęt jako audio jeno biżuteria!

He, z okresleniem to trafiłeś w dziesiątkę kolego, idę podrażnić żonę :)))

Obstawiał bym Florydę jako miejsce zamieszkania eskwadrata. Ten Technics, jak na mój gust, cokolwiek "cygański" jest, ale do reszty dobrany jednak wybornie.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

osz! dziś na trześwo jeszcze bardziej mi się ten zestawik podoba niż wczoraj na fasce :)

można prosić fotki "zaplecza"?? :P

eskwadrat>>> Zdajesz sobie sprawe ze ja za kazdym razem jak wklejasz gdzies swoje ,,zabawki,, dostaje malerj palpitacji serca? a szczegolnie tej ktora zwiencza ten niewatpliwie przepiekny zestaw:)

Do moich AN pasuje ten ,,drapak,, poprostu idealnie (kuzwa musze go miec!)

robix

Piękne te Pioneery ... aż się łezka w oku kręci.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Nawet klasyczny fortepian Steinway'a będzie pstry na focie kiedy będzie otoczony domowymi gratami, firankami, wykładziną, meblami i innymi duperelami. Wszstko po prostu się w lakierze odbija jak w przodzie klocków pionerka. Wierzcie mi w realu wygląda to zupełnie inaczej, spokojnie, stonowanie, po prostu kawałek dobrego sprzętu w ładnym opakowaniu. Oko ludzkie - inaczej niż aparat - ma właściwość filtrowania tego co zbędzne dlatego zobaczyć w realu i na focie to dwie różne historie. Zrobić dobrą fotę klocka elite to naprzawde sztuka a ze mnie fotograf amator - niestety.

Dla kolego pytającego o rack na którym to wszystko stoi, to kupiłem go na wyprzedaży w Studiotech.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie jestm pewien czy wysyłaja do Polski, ale robią solidne i świetnie wykonane stendy, które polecam wszystkicm, szczególnie tym szanownym kolego którzy sliczny sprzęt prezentowany na fotach trzymają na podłodzie. Czasem uda sie trafć promocję i regalik kupiłem za mniej niż połowę oferowanej na stronie ceny. Wg. mnie o wiele przyjemniej obcuje się z zabawkami, kiedy stoją nieco wyżej najlepiej na wysokości klatki piersiowej, można wtedy pokręcić, pogłaskać, popatrzec "oko w oko" i nacieszyć się. Era pilotów zdalnego sterowania odsunęła użytkownika od sprzętu który teraz z reguły ląduje na podłodze albo w zamkniętym dzwiczkami stendzie i juz tak nie cieszy jak dawniej. Ja postanowięm zerwać ze XXI wiecznymi stereotypami i wrócić do korzeni, do koncepcji z lat kiedy sprzęt był eksponowany i kiedy zawsze można było go nie tylko posłuchac ale i na niego popatrzeć. Wszystkim polecam, bo macie naprawdę fajne zabawki. Pozdr.

Ukryta Zawartość

A wszystkim mołosnikom lakierowanych klocków pionera polecam wpis uzupełnienie z 5-Gru który zamieściłem w osobnym wątku, o tutaj :) Pozdr

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ricardozamora, 7 Gru 2009, 15:53

>Michu80

>

>Klimatycznie:-), a te graty wszystkie leżą na sobie??

Na razie graty leżą na sobie. W tej chwili podłączony jest ten srebrny wzmachol (denon pma400), ale pod nim drzemie potęga (pma-850mk2), czeka tylko na fachowca co znajdzie w nim zimny lut (charczy jeden kanał, niegdyś raz charczał, raz nie, teraz permanentnie). Tunerek sansui t80, miło się słucha.

Z boku denon dcd-3000 (już go nie mam, choć bardzo fajna maszyna), poza tym denon dap2500 (przetwornik+preamp), no i amplituner od innego systemu.

GT

8 Gru 2009, 08:04

Kolce... ale na pewno razem z granitami. Choć nie wiem czy jest sens... 1 kolumna waży jakies 77kg.

pozdro

Spoko Lebster bez obrazy, ale czy sie mieszka samemu, czy z tesciami czy z rodzicami itp... to zawsze mozna jakos sensowniej sprzet rozlozyc tak zeby dobrze zagralo i innym nie przeszkadzalo.

Co do Pionków ELite to jak spisuje sie ten MD?

Jaki tam jest Atrac?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Michu80, 8 Gru 2009, 11:52

77kg sztuka? w to to nie uwierzę! tyle ważą paczki rozmiarów 130x40x50! i to też nie z płyty pilniowej 16mm :)) mi one wyglądają na 20-25kg max, chyba że masz ołowiem wypchane :))

masterofdeath6,

to są kolumny arosa z żywicy i coś tam jeszcze ważą napewno tyle

zobacz ile ważą monitory 36 kg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moje też ważą koło 70 i to na kolcach tragedia przenosić :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi