Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze ustroje (systemy, sprzęt audio).

Rekomendowane odpowiedzi

powiem tak zle porownujecie (wedlug mnie) porownywac nalezy mniej wiecej te same okresy czyli Radmor sprzed 30 paru z np denonem z tego mniej wiecej okresu O

Może i sprzęt kolegi nie jest jakimś megawypasem, ale był przerabiany i przede wszystkim, charakterystyka jego brzmienia odpowiada właścicielowi.

Każdy z nas ma inne ucho, każde pomieszczenie "gra" inaczej. Nie możemy zakładać że ten sprzęt dla Marcin_aM10 brzmi gorzej niż nasz sprzęt dla nas. Każdy ma swoje preferencje.

Co najwyżej możemy zasugerować Marcinowi zabawy z różnymi klockami. Zawsze da się coś ulepszyć :)

A co do samego zdjęcia. Bardzo fajny kącik odsłuchowy. Jest skos, są ćwierćwalce i mata za kolumnami. A na przeciwko wygodny fotel i niezbędna pufa :) Całość wygląda całkiem estetycznie.

Co się przypie...... każdy ma to na co go stać i co lubi i tak powinno być.A krytykowanie można wsadzić sobie w d..e. Sam nie wiele mam jak śpiewał perfect i jestem zadowolony .pozdr sizaru

>Mam dwie takie wiec sie zgodze, czasem pohalasuje sobie pare minut, ale po kilku minutach mam

>dosc... Taka beznadzieja ze halasowac sie nie chce nawet;)

No jezeli je porownujesz do drozszych o polowe sluchawek to trudno sie nie zgodzic.

?👈

Odrazu jak zobaczylem to foto wiedzialem ze zaraz rozpeta sie burza ale nie chicialem nic pisac zeby nie zasmiecac tak fajnego watku ale widze ze i tak to by nic nie zmienilo. Jak dla mnie jezeli wlascicielowi odpowiada dzwiek to po cholere go krytykujecie i probujecie narzucac mu swoje zdanie [oczywiscie sugestie sa mile widziane] Niedlugo to chyba nikt juz nie bedzie mial ochoty tu nic wrzucac :/

Witam,

wydawało mi się że "audiofilizm" to poszukiwanie najlepszego dźwięku i cieszenie się nim - co jest jak najbardziej subiektywne, stąd tyle różnych firm i modeli :)

A temat miał być o ustrojach...

Chyba że mi się coś pomyliło.

Marcin, bardzo fajny kącik. Co do sprzętu - niektórzy chyba mają kompleks i potrzebują się dowartościować wytykaniem "gorszego" sprzętu innym, więc nie przejmuj się takimi wpisami.

Bo zdaje się że o muzykę tutaj chodzi.

Pozdrawiam

rafal735r napisał.

"Zmien to chlopie. Byle jaki Denon za 300zl gra naprawde lepiej. Czy tez inny Pioneer."

Tak się składa że mam pioneera A-504r który kosztuje więcej niż 300zł.

Niestety w porównaniu do radmora gra on jak długie fale.Nic tylko "umca umca".Te dwa wzmacniacze dzieli przepaść.

Dodaje zdięcie po którym poczujesz się lepiej poniewarz to "nowoczesny" pioneer a nie "staruszek" Radmor.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Żeby pozostać w ramach tematu, wrzucę coś od siebie.

To wersja tymczasowa - wynajmowany dom, więc ustroje to jedynie wykładzina na ścianie i na podłodze, ale spełnia swoje zadanie.

W docelowym pomieszczeniu będzie to rozwiązane zupełnie inaczej.

Szafkę pod sprzęt mam w przygotowaniu - jak będzie gotowa to tv będzie stał na środku i będzie można coś większego postawić. Bo takie ustawienie sprzętu mi się nie bardzo podoba na razie.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Film to zdaje się "Ultimatum Bourne'a" :)

Blat ma 4,5m i tak, znajdowały się pod nim płyty. Ale teraz nie bardzo jak miałem upchnąć te końcówki :)

Stolik który będzie gotowy niebawem, ma osobną półkę dla każdego "klocka" i będzie szerszy.

Grubość i wykończenie takie same - po prostu mi pasuje ten styl do reszty gratów.

Dwie dolne końcówki napędzają fronty i w stereo grają wyłącznie one. Trzecia końcówka napędza pozostałe kanały surround i tylko w przypadku źródeł surround się włącza.

Pozdrawiam

Tak, moc raczej nie jest wykorzystywana w pełni, ale jej zapas jest wyraźnie słyszalny.

Co do kolumn - jak pisałem, to wynajmowane mieszkanie, więc kolumny stoją sobie na takich malytkich gumowych podstawkach samoprzylepnych ("bumpon") :)

U siebie zrobię to inaczej.

Pozdrawiam

piotr_37, 7 Lut 2010, 13:13

>>lukasz_wysocki

>Mam pytanie ,czy wycofanie centrala względem frontów nie wpływa negatywnie na odsłuch 5.1 ?

Witaj,

W sumie nie.

O ile w procesorze/amplitunerze masz możliwość dokładnego ustawienia odległości, wszystko jest ok.

Chociaż akurat planuję postawić go na szafce - ale to będzie inny centralny, jak będzie szafka gotowa :)

Pozdrawiam

Marcin_aM10, 7 Lut 2010, 12:23

"Tak się składa że mam pioneera A-504r który kosztuje więcej niż 300zł.

>Niestety w porównaniu do radmora gra on jak długie fale.Nic tylko "umca umca".Te dwa wzmacniacze

>dzieli przepaść."

miałem Pioneera A-504 i żartujesz z umca umca.Wszystkiego za mało lecz proporcję zachowane i dźwięk był przyjemny i przestrzenny.Z radmorem nie porównywałem lecz nie wierzę w lepsze brzmienie.

>

Ten Pioneer to podstawowy model wiec calkiem mozliwe ze i radmor brzmi lepje od niego. A ze jego cena przekracza 300zl to juz inna sprawa. Ten staruszek zloil by mu tylek momentalnie.

Ukryta Zawartość

Ale nie ma co znow zaczynac dyskusji nt. wyzszosci jednego nad drugim.

Ukryta Zawartość

?👈

wladz

jaki byłby sens słuchać muzyki na radmorze mając pod ręką twoim zdaniem lepszego pioneera.

Nie mówie że dźwięk z niego jest beznadziejny lecz w porównaniu do radmora tak to wygląda.

Co do wzmacniacza zapodanego przez rafała-nie wypowiem się na jego temat ponieważ nigdy go nie słuchałem.W ostatnim czasie miałem jedynie na odsłuch denona Pma-725r.

Wzmacniacz grał napewno lepiej od pioneera lecz nie było to idealne brzmienie.

Dopiero denon 1500ae zagrał bardzo podobnie do radmora. Napewno miał dużo większą dynamikę,oczywiście moc i wygląd lecz nie umieliśmy z kolegą stwierdzić który tak naprawdę gra lepiej.

Ten amplituner Denona porownujesz do Radmora?? Sorry ale prima aprili daleko. Slucham czesto tego denona bo kumpel ma. Niestety nie nadaje sie do stero.

>Co do wzmacniacza zapodanego przez rafała-nie wypowiem się na jego temat ponieważ nigdy go nie

>słuchałem.W ostatnim czasie miałem jedynie na odsłuch denona Pma-725r.

>

>Wzmacniacz grał napewno lepiej od pioneera lecz nie było to idealne brzmienie.

Nie dziwie sie, bo ja sprzedalem PMA-925R na rzecz wiele lepszego DRA-735R. Nie wspominajac o tym ze jest 2 razy tanszy.

?👈

Marcin_aM10,

masz bardzo fajny system. Widac, ze wlozyles w to duzo serca. Chociazby stolik. I choc koledzy twierdza, ze sprzet slaby, nie pasuje do kolumn, itp., itd.

Jest to Twoj wybor, Twoja decyzja i za to inni powinni Cie szanowac. Nie chcialem zabierac glosu w tym temacie, ale nie wytrzymalem. Od ilus lat jestem na Audiokarmie i nigdy nie spotkalem sie z czyms takim. Tam nie ma takiej napastliwosci. Gdyby ktos wkleil zdjecie Amatora stereo podpietego pod np. Ancient Wingi posypaly by sie pytania...jak to gra, dlaczego tak zrobiles, propozycje innych rozwiazan...

Panowie, kazdy ma prawo robic co chce i jak chce i nie jest to powod do krytyki.

Moj sprzet...kasa jaka na niego wydalem, moglbym miec "lepsze" i nowoczesniejsze klocki, ale to moj wybor. Jestem esteta i kocham piekny design, a poza tym, dla mnie to gra. I jezeli ktos powie, ze to nieporozumienie to odpowiem, ze tak chcialem lub, ze tylko na to mnie stac. To moja sprawa. Wiecej szacunku w kontaktach miedzyludzkich, a bedzie znacznie przyjemniej...

>Marcin_aM10

W całej okazałości sowa popieram przedmówce uczestniczę od kilu lat w różnych forach zagranicznych i w USA i w Skandynawii i także nie spotkałem sie z tak rażącą krytyką czy takie zachowanie to nasz narodowy znaczek firmowy człowiek słysząc takie rzeczy zaczyna w nie wierzyć ,ciągła krytyka osób które chcą coś pokazać innego ,coś co stworzyli własnymi siłami nie może być ciągle negatywna mamy tak bogaty język i mnogośc słów i zwrotów że można dyskutować merytorycznie nie koniecznie kogoś obrażać.

Pisząc na zagranicznych portalach widzę pokoje w których uczestniczą pasjonaci ale nie koniecznie zawistni,samolubni,może osamotnieni no nie wiem do czego można by tą naszą kochaną Polską wspaniałą koleżeńskość jeszcze przyrównać .

>Marcin_aM10

A mam pytanie takie do Ciebie czy nie za bardzo masz wytłumione tylne ściany napisz czy nie masz wrażenia suchego (czy barwa jest ok) dżwięku? gdybyś chciał się podzielić oceną także na priv chętnie zamienię z tobą słowo a tak ogólnie brawo kawał solidnej pracy włożyłeś

audiomagia.blogspot.com

^^ Popieram przedmówców. Apeluję o więcej wyrozumiałości i tonowanie niektórych wypowiedzi. Możemy tu wymieniać myśli i poglądy, ale róbmy to w sposób koleżeński.

Co do Radmor vs. Denon to rozumię i cenię wybór Kolegi. Miałem kiedyś tego radmora (w "spadku") i dawał mi on wiele przyjemności. Obecnie żałuję, że się go pozbyłem. Pewien jego ekwiwalent mam w amplitunerze SABA 9240 S electronic (model z 1979 roku), który jakością dźwięku oraz sposobem jego prezentacji (ciepła miękkość, wybitna przestrzenność oraz jednoczesna silna struktura) całkowicie "bije" niektóre nowoczesne konstrukcje i to nie tylko te tzw. budżetowe. W związku z tym wyśmiewanie się z ampli Radmora uważam za nieuprawnione i wręcz dyletanckie (za przeproszeniem). To jest bardzo wytrawna i wysoka jakościowo produkcja.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Moze moj pierwszy post zabrzmial krytycznie, ale nie maialem tego na mysli. Zazwyczaj pisze to co mysle i moze uzywam slow ktoych nie powinienem. Chodzilo mi o to ze autor zestawil takie kolumny z takim wzmakiem. A mianowicie sluchalem go i mysle ze te kolumny zasluguja na cos lepszego i tyle.

Boshe.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi