Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne Tunery

Rekomendowane odpowiedzi

No a tak apropo mniej ślicznych tunerków to chcialbym swojego Pioneera F-204RDS tez na cos zamienic. W gre wchodzi byc moze ONKYO ktore reklamuje Mlody2 (tylko te cholerne balkoniki :-)))))) i ten TEAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Moze ktos jest jego uzytkownikiem lub slyszal ten tuner?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

_Cypis_

Ostatnia reklama ;)

Popatrz w ranking tunerow tam jest model T4500 ktory zasadzniczo nie rozni sie prawie wogole od mojego. Obecnie jest na miejscu 39 co uwazam ze znakomity wynik:)

cholera jeszcze torche i mnie przekonasz :-))) Na allegro akurat sa dwa, albo jeden bo wsyatwiony dwa razy przez tego samego sprzedawce, tylko ze za 299zł w kup teraz, lub za 249 jesli nikt nie da wiecej. Zastanawim sie mocno. ten TEAC bardziej mi sie podoba a nie ma go w rankingu bo w nim w ogole nie ma TEACa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mialem wzmaka z tej serii piekny sprzet a ten tuner tez mnie rozwala szkoda ze nie mam ani wzmaka ani kasy zeby kupic sam tuner:(

Co do onkyo to poczekaj na srebrnego jakiegos!! zdecydowanie lepiej wyglada od czarnego !!!

Ukryta Zawartość

Ten Sansui TU-717 znowu będzie startował na allegro. Sprzedający nie osiągnął satysfakcjonującej ceny:

Ukryta Zawartość

Swoją drogą ciekawe kto i za ile go kupi?

Ukryta Zawartość

Cenę po rozmowie z tym Panem podałem w "znaleziskach" - sądzę że jest tyle wart. Nie jest to jednak zestaw dla wszystkich którym się podoba. :(

Ale popatrzcie na to - co prawda nie stereo ale czy nie śliczny?

Cenę po rozmowie z tym Panem podałem w "znaleziskach" - sądzę że jest tyle wart. Nie jest to jednak zestaw dla wszystkich którym się podoba. :(

Ale popatrzcie na to - co prawda nie stereo ale czy nie śliczny?

[obrazekLUKASZ-179992_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tomecz znowu opycha tego Pioneera TX-9800

Ukryta Zawartość

A zamykajac przed czasem aukcje pisal, ze "tuner nie jest wiecej na sprzedaz".....

Ukryta Zawartość

Jeszcze dwa ładne...

[obrazekLUKASZ-180305_1.jpg] [obrazekLUKASZ-180305_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-3638-100003077 1170259511_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie podłączyłem swój tuner do kablówki. Od czasu zakupu był podłączony najpierw do anteny zbiorczej a później do pokojowej anteny aktywnej i to było straszne. A teraz - REWELACJA! Niniejszym uprzejmie przepraszam firmę Denon za wszystkie pomyślane i powiedziane obelgi pod jej adresem z racji niesłusznych podejrzeń, że sprzedała mi rzęcha.

-> Zbig

A próbowałeś zastosować antenę zewnętrzną UKF ?? Mialem tego Denona (TU-255) - moim zdaniem to jest bardzo dobry tuner w swojej klasie. Gral naprawde przyzwoicie nawet na kawalku drutu, nie bylo sie czego przyczepic. Użytkowalem go z kablówką (ale w tym przypadku nie było najlepiej), a potem podłaczyłem go do pokojowej anteny UKF (z regulowanym wzmacniaczem) - i tu bylo juz naprawde dobrze (prawie, jak z taniego CD-ka ;-) Poźniej przesiadłem się na analogowego Kenwooda KT-6500 (po drodze była jeszcze cyfrowa Yamaha T-1060 z 1981 roku) ale to już zupelnie inna historia :-D

>krzych

Ja go właśnie odłączyłem od pokojowej anteny marki "Tech" z regulowanym wzmacniaczem, podłączyłem do Aster City i wróciła przyjemność ze słuchania radia.

-> Zbig

No to ciekawe, bo ja też go podłącząłem do kablówki AsterCity ;-) No ale to bylo ze trzy lata temu... może coś w kablówkach "drgnęło" ostatnimi czasy - nie wiem, bo obecnie TV kablowej nie mam. Jakość instalacji zbiorczych nawet w tym wątku się pojawiała - fatalnie, gdyuż tego nikt nie konseruje i po prostu to nie działa :-(

Co do anteny pokojowej - moja była produkcji (wspominanej często na forum) firmy Dipol - było OK. Tu może dodam male spostrzeżenie - w marketach często spotykam ant. pokojowe bardzo podobne to tych z Dipola, ale - na pierwszy rzut oka - chyba są to jakieś podróbki (inna nazwa producenta itd.) zatem może stąd był Twój problem ??

A mojego Kenwooda chcę podpiąć do zewnętrznej anteny UKF - myślę, że będzie świetnie :-)

> Zbig

Czyli dobrze, że Cię namówiłem :-)

> Krzych

Parę lat temu, jśsli idzie o Aster-City było istotnie gorzej. To znaczy odbiór części stacji był dobry, a części nie. Jakiś rok temu (dokładnie nie pamiętam) zrobiono reorganizację - pozmieniano częstotliwości sporej części stacji - i znacznie się poprawiło. Bo przedtem dla części stacji odbiór był lepszy na częstotliwości przypisanych im w eterze niz tych, na których były one retransmitowane przez kablówkę. Ale jakoś to antena zbiorcza łapała. No i teraz nie jest to juz Aster City tylko Aster ;-)

> Zbig

Jeszcze się wsłuchuję. Miałem z nim trochę roboty, bo musiałem zgubić gdzieś te metry, a nie chciałem ciąć ;-) Ale udało się. A ciąć nie chciałem, bo Naim zaleca do swoich wzmacniaczy kable głosnikowe o długości conajmniej 3,5 metra. Oczywiście swoje! Pewnie dlatego może je sprzedawać taniej za metr ;-) Jak brzmi? Na pewno inaczej. I chyba lepiej. Tak skromnie na razie, bo jeszcze oswajam ze zmianą uszy...

a ten juz w drodze do mnie:-)

[obrazekLUKASZ-182419_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

eh no tutaj jest :-)

[obrazekLUKASZ-182469_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tutaj swieci w ciemnosci :-) Jest taki jakby go wlasnie zdjeto z polki sklepowej. Nie dosc ze ladnie wyglada to jeszcze calkiem fajnie gra, az dziwne bo to najnizszy chyba model Technicsa z 1981 roku. Napewno lepiej od mojego Pioneera 204RDS.

[obrazekLUKASZ-182470_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ano widziałem, wzmacniacz w parze z moim tunerkiem :-) Ładny, ale pewno gra jak Technics. Jest na tej stronie razem z moim tunerem (ST-Z1)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Sprzedawca to młody chłopak, tak kolo 21 latek. Caly pokoj ma zawalony roznymi klockami, najczesciej nabytymi w Niemczech o ile dobrze sluchalem. Moj tuner razem w wymienionym wzmacniaczem stał w komisie w Niemczech koło roku i nikt nie kupił, dziwne te Niemiaszki :-)

Ukryta Zawartość

Aha, to tak zebys wiedziala, ze tunerek masz od człowieka ktory jest oki, wiec i tunerek pewno bedzie oki doki. Michał (tak na imie Wolfowi...) przyjechał po mnie na na dworzec PKS, zawiozl do siebie, odsluchalem a pozniej spowrotem zawiozl na dworzec. Prawdziwa EUROPA !!! :-) Takze jesli prawdziwe jest przyslowie, ze "jaki Pan taki kram" to Twoj tunerek bedzie wporządku :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi