Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

"Nie chory, tylko w dupach sie wam poprzewracalo ;)"

Foxbacie mój drogi!

Nie wiem tylko, czy Twoja diagnoza to powód do radości, czy jeszcze większego smutku??? ;-)

Na marginesie!

Kiedy wreszcie wpadniesz w macieżyste strony??? Masz przecież nieustające, gorące zaproszenie!

Pozdrawiam i czekam na odzew!

zukzuk

>A Twoją d... żal ściska?

nadajemy na innych falach.... przeczytaj ten moj poprzedni wpis jeszcze raz, jak dalej masz takie zdanie, to czytaj do skutku :D

berberys!

Z zaproszenia skorzystam :) tylko sam nie wiem kiedy... Pewnie predzej Wy przyjedziecie do mnie :) Niech mi tylko choc troche biuro ogarna i bedzie gdzie te moje horny wstawic :D

pozdrawiam!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Nie muszę.

Powiedzieć, że się komuś "w d...e przewraca" - to nie najlepszy "żart" (jeśli miał nim być).

Dalej mam takie zdanie - bez urazy.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzuk, przepraszam jasnie pana... a ja mam takie zdanie, bez urazy...ale obrazac sie za slowa nie skierowane wobec siebie... ? :P

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Nie ma takiej potrzeby. Nie obraziłem się.

Umówmy się, że nadałem na tych samych falach co TY!

PAX!

P.S.

Jak zapewne zauważyłeś, mój udział w tym wątku jest dość znaczny, dlatego jestem zainteresowany, co w trawie piszczy...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>berberys, 1 Paź 2008, 13:36

" Foxbacie mój drogi!...

Kiedy wreszcie wpadniesz w macieżyste strony??? Masz przecież nieustające, gorące zaproszenie! "

Kiedys na wstepie watku 45175 foxbat napisal: " W pewnym watku lucmastera poruszony zostal temat "starych szaf" czyli Tannoy Red Monitor, bardzo mnie to zaciekawilo. Do czego mozna porownac dzwiek z tego (tannoy red monitor) i podobnych produktow (np. Altec). "

Bartek...,a wsadz Ty go do samochodu i przywiez do mnie. Poslucha i dokladnie sie zorientuje do czego mozna porownac... :-), tym bardziej, ze napisal: "...bardzo mnie to zaciekawilo " Jesli ktos jest czegos bardzo ciekawy, to nie sadze, ze te ciekawosc moga zaspokoic wylacznie wyjasnienia, opinie innych, niejednokrotnie rozniace sie miedzy soba.

Z pierwszej czesci Twojego zapytania: " Kiedy wreszcie wpadniesz..." wnioskuje, ze ciezko mu sie ruszyc aby gdzies pojechac i czegos posluchac.

Kiedys, dawno temu - rowniez zapraszalem fox-a na ogranizowany przeze mnie odsluch pewnych kolumn i wiesz co mi odpisal ?..." Lutek, dziekuje za zaproszenie :) Mimo, ze mam w sumie niedaleko...,to nie skorzystam..." Wyobraz sobie, ze nie skorzystal, pomimo obecnosci na odsluchu konstruktora zwiazanego z tymi konstrukcjami, ktorego tak bardzo lubi :-)))

Foxbat..., zapraszam..., zaspokoisz ciekawosc.

Bartek..., troche sie niepokoje decyzja Lukasza, co do tych Ketsusow. Czyzby miala mnie czekac niebawem zmiana kolumn ...? :-)

Pozdrawiam

Lutku drogi!

Nawet nie wiesz, z jak olbrzymią satysfakcją "wpakowałbym" Foxbata do autka!!! ;-)

Na początek zabrałbym go w jego, a przy tym moje, rodzinne strony i trochę potrzymał o chelbie i wodzie, bo nie będzie mi tu w wątku, Łobuz jeden, denerwował Zukzukzuka :-))

Jakby już skruszał nieco to bez wyprawy do Ciebie by się nie obyło!

Sam także z wielką radością ponownie posłuchałbym "Lwów, Czarownicy i Starych szaf", a przypuszczam, że dla Fox'a też byłoby to przeżycie nadzwyczajne i mające dalekosiężne skutki ;-)

Lutku!

Czy czeka Cię wymiana kolumn na Ketsusy???

Tego nie wiem! Ale napiszę całkiem szczerze, że Ketsusy grają naprawdę zjawiskowo!

Znowu czepię się złośliwie Krella (Łukaszu - możesz spokojnie na mnie zacząć mówić per "Łałrze" :-)) ), gdyż z Omakami jakość dźwięku była tego rodzaju, że, tak jak w przypadku Twoich Tannoyi, grała muzyka i chciało się słuchać, słuchać, słuchać...

Na całe szczęście z Krellem jest dobrze, a już doskonale, że Łukasz w dalszym ciągu kontynuuje ten miły stan!

Pozdrawiam

Bartek

PS. Czy już się w Twoim systemie pojawiła docelowa lampka?

Bartku miły !

Najblizsza sobote mam wolna, wobec powyzszego propozycje sa trzy:

1 Kontaktujesz sie z Lukaszem..., pytasz czy ma czas i ochote przyjechac...,namawiasz go na zabranie Ketsusow ( oczywiscie bez nich rowniez go zapraszam), dolacza - jesli ma ochote i czas - foxbat i w trojke sie zjawiacie,

2 Przyjezdzasz z foxbatem, jesli Lukasz nie ma ochoty, lub czasu,

3 Przyjezdzasz sam, jesli pozostali nie maja ochoty i czasu

Jesli ktoras z propozycji jest do przyjecia, to jakis wzmak trzeba by zabrac (posluchalbym np. chetnie Twojej integry), bo ja jeszcze czekam na lampe. Jest wprawdzie Rotel, ale to jeszcze nie to. Dobrze tez by bylo tym razem wczesniej, bo jak pamietam mieliscie wtedy rowniez ochote posluchac tych monitorow w mniejszych obudowach, ale nie bylo czasu. Jeden z kolegow zostawil mi przy okazji ostatniej wizyty troche fajnych plytek - bedzie czego posluchac.

Reszta szczegolow na tel. lub PW

Ech!

Gdyby życie mogło być takie proste... ;-)

Lutku - dziękując szalenie za zaproszenie napiszę, że nie omieszkam skorzystać!

Problem jest niestety czas, a właściwie jego brak, jak również fura innych zobowiązań!

Dodam w charakterze małego rozwinięcia, że od długiego już czasu umawiamy się na wizytę u znajomego celem posłuchania zestawu kolumn B&W 801 z elektroniką Gryphona i Wadii i... czas upływa, a terminów wolnych brak! ;-(

To, co pozytywne - znajdujemy czas na uczestniczenie w koncertach! Ot, choćby dziś - koncert Agi Zaryan!

Uszy do góry - co się odwlecze (...)!

A nad Foxbatem też będziemy pracować! W końcu - pewnie lepsze T DC niż tanie Klipsche ;-)

Pozdrowienia dla Ciebie i całej rodzinki!

A tak na marginesie - może skrzyknąłbyś "poznańską ekipę" i wraz z nią przybył w gościnne lubuskie???

Byłaby okazja spotkać się, posłuchać i porównać referencje z "burczybasami" - Infinity i Ketsus czekają!

Krwiożercze Łobuzy!!! ;-)

Pamiętając o brzmieniu Lutkowych "Czerwońców" napiszę wyłącznie jedno zdanie "Ketsusy grają tak, że wstydu nie ma"!

Pozdrawiam

A o spotkaniu integracyjnym pisałem poważnie! Pomyślcie o ruszeniu się z Wielkopolski na południe!

Zapraszam w imieniu własnym i reszty lubuskiej ekipy!

berberys, dzięki wielkie....nawet kilka razy udalo mi sie w Wasze okolice zawitać...i zukzukzuka poznałem i u znaomego z Wadią, Anthileonem, 801 miałem okazje posluchac. Super ekipa.

Zorganizujcie jakąś nasiadowkę to chętnie sie wybiorę. Słyszalem ze w leśnych ostępach mozna gdzieś w Waszej okolicy posluchać Extrem SF ?:)

zwolennik łagodności

Lenamie!

Wielkie dzięki za dobre słowo! Aż się nieco zaczerwieniłem!

W takim razie po dzisiejszym koncercie przystepujemy z Łukaszem do szperania po kalendarzu!

Zreszta nie ukrywam, że już jakiś czas temu chodziła mi myśl o tym, by zorganizować coś na kształt spotkań w Sudetach!

Obiecuję pracę nad projektem i informowanie na bieżąco o postępach!!!

O tym, że grzyby w lubuskiej głuszy i zwierzyna płowa - słyszałem! O SF Extrema - do dzisiaj nie!

Chyba, że mówimy o sprzedawcy z Allegro mieszkającym w Legnicy! Można zorganizować wypad i tam, bo to, prawdę mówiąc, rzut beretem!

Pozdrawiam

Bartek

A Wy myslicie, ze wszystko to takie proste jest :D ogolnie thx Lutek!

>pewnie lepsze T DC niż tanie Klipsche ;-)

Co to jest to TDC??? Tannoy DualConcentric???

>berberys

No to smutno, ze na razie nie mozecie wpasc. Mam nadzieje jednak, ze w najblizszym czasie znajdzie sie jakis wolny weekend i zawitacie. Przy okazji bedzie mozna posluchac nowego wzmaka..., tzn., jesli bedzie gral na odpowiednim poziomie - podobno gra. Ale nie zwlekajcie za dlugo z tym przyjazdem, bo mam plany odsluchowe na kolejne Wasze dwie wizyty. A co - byc moze - na druga wizyte przygotuje ? Wprawdzie jeszcze nie wiem co z tego bedzie, ale Parka 15 calowych T.D.C. w drodze :-) Nie bedzie natomiast juz mozliwosci powtornego posluchania Credo - kilka dni temu zostaly sprzedane. Co do mojego przyjazdu z ekipa poznanska - widze, ze jeden Poznaniak juz sie rwie :-) - to kto wie...? Musze najpierw pomyslec o jakis czterech kolkach. Ale jaki weekend zaplanowac, aby wiekszosci pasowalo, to nie mam pojecia.

>lenam, 2 Paź 2008, 12:39

" Lutek sadysto !:) Daj lucmasterowi spokój, on te kolumny dopiero co kupił :) "

Nie dam spokoju !!! Wlasnie rozpoczal sie sezon audio-filo-melomanow i musze sie spieszyc, bo gdzie ja pozniej - w okresie wiosenno letnim - znajde kupca na swoje "Czarownice" ? :-)))

• 2 tygodnie później...

witam!

doszedłem do siebie po piątkowej wyprawie do Leszna i zdradzę, że miałem okazję w zacnym gronie posłuchac w akustycznie zaadaptowanym pokoju dźwięku wręcz wyczynowego, bez wątpienia hi-endowego!

zagrało zestawienie Wadii 860, pre - Classe (ale modelu nie pomnę), końcówka Gryphon Antileon i Bowersy 801. okablowanie Transparent w serii Ref.

efekt: szok! :) :)

huragan i potęga dźwięku zestawiona z absolutną jego kontolą, precyzją. żarty o fotelach z pasami bezpieczeństwa okazały się wcale na miejscu...

zostałem wręcz porażony ilością materiału muzycznego jaki nam zaserwowano.

Bartek pstrykał zdjęcia, myślę, że jutro będą.

największe wrażenie zrobił na mnie Gryphon Antileon. 100 wattowa końcówka grająca w czystej klasie A przy 8 ohmach. to co on wyprawiał z Bowersami najwyższe uznanie! już wiem na co zbierac kasę :)

pozdr.

Łukasz

Nie będę się skarżył, że musiałem dziś z humanisty przeistoczyć się w informatyka, by wreszcie, po wiekopomnym starciu ze sprzętem oraz oprogramowaniem, uzyskać, a właściwie odzyskać połączenie z zasobami światowej sicie internetowej...

Ale oto jestem i oto zdjęcia!

Na opis przyjdzie czas nieco później ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100003589 1223919160_thumb.jpg

post-15273-100003590 1223919160_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęć ciąg dalszy.

Ukryta Zawartość

post-15273-100003586 1223919409_thumb.jpg

post-15273-100003587 1223919409_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gryphon

Ukryta Zawartość

post-15273-100003583 1223919787_thumb.jpg

post-15273-100003584 1223919787_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na zakończenie - Wadia, Classe oraz biżuteria ;-)

Ukryta Zawartość

post-15273-100003581 1223919958_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obiecałem opis.

Tym razem będzie on, jak na mnie wyjątkowo krótki... ;-)

Jak już wiecie w piątkowy wieczór grały: kolumny B&W Nautilius 801, końcówka mocy Gryphon Antileon, przedwzmacniacz Classe oraz odtwarzacz Wadia 860. Wszystko to spięte bardzo wysokimi kablami Transparenta i stojące w pokoju profesjonalnie zaadaptowanym akustycznie - od sufitu do ścian.

Co mogę napisać o dźwięku?

Jeżeli nasza pasja polega na tym, by odtwarzać muzykę w taki sposób, by czuć się jak podczas występów live - to mogę śmiało napisać, że w tamtym systemie to się bez dwóch zdań udało!

Każda płyta lądująca na tacce Wadii powodowała, że nawet nie trzeba było zamykać oczu, by mieć autentyczne wrażenie bycia wraz z muzykami!

To, co mam w domu, jakkolwiek wysoko bym tego nie oceniał, i wszystkie słuchane dotychczas systemy w porównaniu z tamtym dźwiękiem powodują, że mogę śmiało napisać, że one tylko udają... Lepiej, czy gorzej, ale... po prostu udają!

Czy był to system bez wad?

Hmmm. Odpowiedź nie jest prosta. Jak dla mnie - kwestią dyskusyjną i dotyczącą preferencji był sposób odtworzenia przestrzeni - rozmieszczenie muzyków! Moje kolumny grają w taki sposób, że mam wrażenie siedzenia na koncertach z tyłu sali - przy konsoli realizatora dźwięku. Pomiędzy mną a muzykami jest spory dystans.

System, który opisuje dawał wrażenie słuchania muzyków z pierwszego rzędu pod sceną! Wokalista był oddalony dwa, góra trzy metry ode mnie, pozostali muzycy - zgodnie z nagraniem odrobinę za wokalistą!

Ale tak, czy siak - wrażenie porażające!!!

Pewnie od tej chwili nigdy nic nie będzie takie same...

Jestem zachwycony!

PS. wcale nie dziwię się Łukaszowi, że ma kolejne marzenia... Gryphon robił olbrzymie wrażenie. 90 kilogramów w jednej, zresztą ładnej bryle. Mniam! A jak do tego podłączy wcześniejsze marzenie - Accu DP -500... ;-)

Uczciwie ostrzegałem!

Po wyjściu od P. Marka miałem wrażenie, że zdrowo oberwaliście!

Ach gdyby tak połączyć dynamikę B&W 801 (+Antileon) z czarowną średnicą SF Extrema (+Metaxas)...

Pozdr.

Adam z jazzu słuchaliśmy Barberowej, Manu Katche, Lizz Wright.

wrażenie obecności wokalistki namacalne, na wyciągnięcie ręki. Ekipa Manu Katche zagrała tak, że ręce składały się same do oklasków.

Barwa dźwięku mi osobiście odpowiadała, ludzkie głosy świetne!

Bartek zwrócił uwagę na ciekawy aspekt: scena budowana była wyraźnie przed głośnikami. kwestia przyzwyczajenia, niemniej mi również bardziej odpowiada scena za kolumnami, budowana w głąb.

pozdr.

Łukasz

Adamie!

Z jazzem (zresztą jak z każdym innym rodzajem muzyki) system poradził sobie w taki sposób, że... było jak na żywo!

Gdy "zapuściłem" moją ulubioną płytę "Neighbourhood" byłem na koncercie! Tylko dlaczego znów kupiłem bilety w pierwszym rzędzie??? ;-)

Plumkania z tych kolumn naprawdę nie ma! Ale na koncertach plumkania również nie uświadczysz niezależnie od repertuaru i wykonawców!!!

Doskonale rozumiem Jacka, który dodałby do systemu odrobinę ciepła! B&W z Gryphonem i Wadią są bezpośrednie i dosłowne, aż do bólu! Gdy słuchasz muzyki siedzisz wyprostowany na taborecie i nie ma chwili na zrelaksowanie się w głębokim wygodnym skórzanym fotelu!

Czy mógłbym do końca życia grać z takiego systemu? Pewnie tak, choć prawdopodobnie zbudowałbym drugi - nie tak przejrzysty, nie tak przeźroczysty, odrobinę cieplejszy, uładzony i zaokrąglony po to, by mi on towarzyszył podczas czytania książek! Kłamliwy - ale i miły!

Jak dla mnie bomba - sponiewierało mnie, ale warto było! Mam już wreszcie jasny punkt odniesienia i wiem, jak wiele jeszcze brakuje!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.