Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Annawroc, Robix!

Chłopaki!!! Błagam - dajcie na luz!

Bo niedługo "Lubuskie" tak spuchną, że nie będzie widać w tym wszystkim zabawy!

Stawiam butelkę alkoholu starszego niż Wy za zaprzestanie waśni*!!!

*Do wypicia oczywiście tylko i wyłacznie wspólnie! ;-)

no to w ramach uspokojenia dyskusji wklejam... dobrze opracowana i ulampiona lampucere!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Coś się po Świętach "ostro" w tym wątku zrobiło. A tak się miło czytało.

Myślę Bartku, że skutecznie swoimi argumentami :)) uspokoisz gorące głowy wśród Audiofilskiej Braci.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Czesc,

Dziekuje za zaproszenie.Na pewno z checia ale teraz nie czas i ...daleko zwlaszcza stad.

Bede jednak "zgaladal" :))Nie tracmy muzyki z oczu...uszu.To ona jest podmiotem.

Pozdrawiam.

Belfrze drogi!

Odreagowujemy poświąteczne - przejedzeniowe obstrukcje ;-)

Foxbacie!

A kiedy Ausic Angela sobie "strzelisz"? A tak po prawdzie, to teraz się już nie wywiniesz - z lampucerą - pogromcą Krelli, Ceców, tudzież innych wynalazków - musisz przyjechać do nas!

I, jak już pewnie wiesz, nie narażę cię na koniecznośc słuchania kabli ;-)

Arku!

O zaproszeniu nie zapomnij! Jest aktualne zawsze!

Drogi Berberysie :) niestety by posluchac hajendow trza sprowadzic konstruktora... ja ich nie posiadam :( btw. czy ktos w lubuskiem ma tjuningowanego MusicAngela oraz "dobrze opracowana" Lampucere???

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>foxbat

" czy ktos w lubuskiem ma tjuningowanego MusicAngela "

Ma..., ale prawie w lubuskiem - jakies 3 km od jego granicy - i w tym wypadku troche trudno mowic o tuningu, a raczej o nowej konstrukcji z wykorzystaniem obudowy i paru komponentow z MA.

A budowal "wilu zubr" i stad nazwa WZ845.

Zapraszam szanowne towarzystwo.

Hi, hi!

Drogi Lutku!

Na Foxbata chyba nie mamy co liczyć, bo spotkanie ze "starymi szafami" oraz MA w jednym czasie i miejscu chyba nie wchodzi w grę! Zbyt duzo wrażeń, jak na jeden raz... ;)

Myslisz, ze "stare szafy" i MA, to zbyt duzo wrazen jak na jeden raz ? A ja chcialem jeszcze do tego dorzucic odsluch 15 calowych DC przykreconych do prowizorycznych odgrod, a takze - identycznie zewnatrz wygladajacych - rowniez 15 calowych basowcow Tannoy-a.. A co do ilosci wrazen, to w celu ich ograniczenia, obiecuje usunac nadmiar " starych szaf " i odsluchy beda przeprowadzone tylko z udzialem jednej parki :-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lutku!

Zdjęcia oczywiście widziałem! I nie będę ani zbyt odkrywczy, ani zbyt zabawny twierdząc, iż przynajmniej jedną Twoją parkę z chęcią zapakowałbym do samochodu, cobyś ich dalej nie bezcześcił budując jakieś odgrody, które pewnie na dodatek cholernie dobrze grają ;-)

A tak serio - to koniecznie trzeba zmobilizować Zukzukzuka na wypad, bo, z tego co wiem, Tannoye DC zna wyłacznie z naszych barwnych opowieści!

A kolega Dey, którego serdecznie w tym miejscu pozdrawiam, nie sprzątnął Ci parki Tannoyów??? :-))

>berberys

"...to koniecznie trzeba zmobilizować Zukzukzuka na wypad,..."

No to mobilizuita sie chlopaki...

" A kolega Dey, którego serdecznie w tym miejscu pozdrawiam, nie sprzątnął Ci parki Tannoyów??? :-)) "

Kiedys pojawila sie mozliwosc nabycia identycznej parki, ale za oferowana przez "Dey" kwote okazalo sie to niewykonalne.

A druga identyczna parka - w stanie idealnym - ktora widzisz na fotce (caly czas mowimy o tych w wiekszych obudowach, ktorych sluchaliscie) tak sobie na razie stoi. Wiesz..., czesto ludzie na cos sie mocno nagle napalaja, uzgadniaja szczegoly, terminy itp., a jak przychodzi pozniej - po czasie - konkretnie co do czego, to masz wrazenie jak bys rozmawial juz zupelnie z kims innym. Niestety, ludzie naogol nic sobie z tego nie robia, ze umowa ustna rowniez obowiazuje :-)

I tak było!

Nie zauważyłeś? Co do tego mają "wrocławskie" antagonizmy?

Hehe...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Co do tego mają "wrocławskie" antagonizmy?

Tyle samo co "wrocławsko - jeleniogórskie antagonizmy":) Piłem do Mateusza. Z tego co pamietam nie było zadnych sprzeczek na Sudeckich spotkaniach!

Chyba coś nie styka u Ciebie?

Mowa jest o "kulturalnych" spotkaniach w lubuskim. A to, że jeden z uczestników ma coś na rzeczy z kimś, kogo nie było w owym gronie? Inna sprawa.

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Luc - chodzi mi o to, że póki co podczas "lubuskich odsłuchów" nikt z nikim się nie pokłócił, ani nie prowadził obraźliwej, czy broń - wulgarnej konwersacji!

A bywało czasami mnóstwo ludzi i sprzętu, i grało tak, że kręciło się głowami.

Można zamknąć gębę na kłódkę i uśmiechnąć się:)

NAJLEPSZEGO na Nowy Rok! Niech WAM GRA!

Panie, Panowie, Przyjaciele, Koleżanki i Koledzy !

Pozwólcie sobie złożyć staropolskie życzenia Dosiego Roku! Niech się Wam darzy, a 2009 we wszelakie dobra i łaski obfituje!!!

Niech każdy dostanie to o czym marzy - Foxbat - Music Angela (po tuningu oczywiście)z lampucerą gratis, Zuk'u - Epsilony i salon o powierzchni 50 m2 wraz z baterią wzmacniaczy potrafiących je wysterować, Łukasz - cyfrową lustrzankę, by mógł wreszcie nas fotografować w przyzwoitej jakości, Lutek - przynajmniej ze dwie pary Tannoyów, etc., etc. ;-)

>Chyba coś nie styka u Ciebie?

Mimo zimy wszystko styka!

Zyczę aby w nowym roku i Tobie stykało jak trzeba!

A wszystkim gospodarzą wątku Spełnienia Marzeń!

Mam nadzieję, do zobaczenia!

>berberys, 31 Gru 2008, 16:50

" Niech każdy dostanie to o czym marzy - (...), Lutek - przynajmniej ze dwie pary Tannoyów, etc., etc. ;-) "

Ale ja juz mam 5 par Tannoyow !!! Nie moglbys zmienic zyczen w moim przypadku... ? A niech tam..., niech beda juz te Tannoye. Ale pod jednym warunkiem: tylko jeszcze jedna i ostatnia para. A..., niech juz bedzie ta z jakims takim napisem: "Westminster"..., czy jakos tak... :-)

witam!

wczoraj na zaproszenie Kolegi Janusza mieliśmy przyjemność poznania jego najnowszych nabytków w postaci wzmacniacza Sugden A21a wer.2 i monitorów JM Reynaud Offrande. Jako że Janusz poszukuje źródła wsparlismy go Krellem 280cd, Audio Aero i Bartkowym zestawem Audiomecca+Nos Dac..

monitory wyglądają jak w poniższym linku:

Ukryta Zawartość

czyli bardzo ładnie, wykonanie pierwsza klasa, na firmowych standach prezentują się naprawdę dobrze. a graja jeszcze lepiej! zwraca uwagę przede wszystkim bas - szybki, zwinny, a przy tym wcale muskularny. robił dobre wrażenie nawet na Jacku :), co nie jest takie proste....

pozostałe zakresy pasma także na wysokim poziomie, choć jak dla mnie czasami ciut krzykliwie góra wypadła. stereofonia, scena itp/ - bez zarzutu, w końcu to monitory z wysokiej półki. Janusz trochę narzekał na słabsze budowanie sceny w głąb, i tu faktycznie słyszałem juz lepsze prezentacje. przestawianie monitorów i ich skręanie niewiele pomagało. dla mnie ta prezentacja była jak najbardziej do przyjęcia.

Sugden bez problemu dawał sobie z nimi radę, robiąc na nas też pozytywne wrażenie mimo dosyć skromnych rozmiarów. czysta klasa A - to w tym zestawieniu było to! z bardziej chłodno grającym wzmakiem boję się, że mogło być już zbyt jasno i krzykliwie. ciekawe jak sprawiłaby sie tu lampa?

z róznych podłączanych cd-playerów sumarycznie chyba najlepiej wypadł jednak Krell, nie umniejszając zalet prezentacji Audio Aero i zalet ciepłego przekazu Bartkowej kombinacji (przydała się w rocku).

pozdr.

Łukasz

Ukryta Zawartość

Witajcie!

Dziś Łukasz się pierwszy dorwał do komputera, więc i mi nie pozostało dużo do napisania.

Jako humaniście nie przystoi mi za bardzo, bym skupiał się na kwestiach technicznych. Ale co tam.

Monitory Offrande to układ dwudrożny z średnioniskotonowcem o średnicy bodajże 18 cm i membraną wykonaną z aerożelu. Wysokotonowiec, to, z tego co wyczytałem i z tego co zrozumiałem, twarda kopułka filtrowana filtrem pierwszego rzędu. Średniniskotonowiec "cięty" filtrem drugiego rzędu. Całość o dość wysokiej, jak na dzisiejsze standardy skuteczności 89dB/1W/1m.

Pasmo u dołu wg danych technicznych schodzi do 30 Hz.Maksymalna głośność - 107 dB SPL.

Co do dźwięku - w mojej ocenie rewelacja! To co się rzuca w ucho to kapitalna przeźroczystość! Mnóstwo smaczków, świetne - długie wybrzmienia, separacja. Barwa - z ciepłym Sugdenem - znakomita, i nie osuszona. Spora potęga brzmienia - z olbrzymią radością słuchaliśmy kawałków z soundtrucka z "Piratów z Karaibów". Wyobraźcie sobie, że nic się nie posypało, zresztą tak, jak na kilku trudnych utworach ze stockfishowego samplera.

A w "normalnej" muzyce - bardzo, bardzo dobrze. Nawet trudne kawałki Gov't zostały odtworzone zarówno z potęgą, jak i zaangażowaniem. To na co zwróciłem uwagę to znakomite oddanie instrumentów dętych blaszanych.

Na początku odsłuchów wydawało mi się, że kolumny nie są ultradynamiczne, jednak dalszy odsłuch pokazał, że i z dynamiką nie mają one kłopotów (prawdopodobnie Sugden rozgrzał się do wymaganej temperatury).

Generalnie - brzmieniowa laurka!!!

A jak dodam do tego ich fantastyczny wygląd (klasa sama w sobie), to będziecie mieć obraz całości!

No i dla Was - oczywiście zdjęcia (to za chwilę)!

Pozdrawiam

Monitory

Ukryta Zawartość

post-15273-100007698 1231073766_thumb.jpg

post-15273-100007699 1231073766_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Monitory 2

Ukryta Zawartość

post-15273-100007695 1231073992_thumb.jpg

post-15273-100007696 1231073992_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Część trzecia.

Ukryta Zawartość

post-15273-100007692 1231074190_thumb.jpg

post-15273-100007693 1231074190_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolumny i elektronika.

Monitory oprócz możliwości podłaczenia w bi-wiringu mają dziwne pojedyńcze wejście...

Ukryta Zawartość

post-15273-100007689 1231074475_thumb.jpg

post-15273-100007690 1231074475_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Na drugim zdjęciu - nasz przemiły gospodarza i jego nowe nabytki!

Ukryta Zawartość

post-15273-100007686 1231074928_thumb.jpg

post-15273-100007687 1231074928_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.