Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

No to Was zaskoczę...

Z wczorajszych odsłuchów zdjęć kilka...

No i mam nadzieję, że pokłosiem wczorajszej wizyty będzie to, iż w wątku zagościmy kolejną niezwykle sympatyczną osobę - gospodarza wczorajszego spotkania!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100007299 1231491175_thumb.jpg

post-15273-100007300 1231491175_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze jedno...

Oraz zagadka!

Co to za kolumny i z jakim sprzętem wspólpracują?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

JarlBjorn!

Rzeczywiście blisko!

JmLab Electra 930 ;-)

Wzmacniacz - pomogę, bo zdjęcia słabe... To Harman Kardon sprzed lat.

A odtwarzacz??? Bardzo charakterystyczny, więc problemu pewnie nie będzie?

Brawo Foxbacie, łowco dyplomów!!! :-)

Model - Stage 4

Co do wzmacniacza, nie jestem pewien modelu, ale wygląd taki sam, jak na obrazku...

Gratulacje dla znawców!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest najprawdopodobniej model HK 6900

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomku!

Zagrało!

Spodziwałem się jakiegoś "specyficznego" dźwieku z poliglassu (chyba tak to się pisze???) i tioxidu, ale, na całe szczęście nic takiego nie było.

Niestety z uwagi na ustawienie kolumn oraz z uwagi na sprzęt towarzyszący trudno mi powiedzieć więcej niż to, że kolumny mają potencjał.

Przede wszystkim brakowało "powietrza", co poniekąd zostało zredukowane, gdy podłaczyliśmy na końcu IC Furutecha. Niemniej brzmienie było fajne. I czego jak czego - basu nie brakowało... ;-)

W konfiguracji z lepszym, bardziej przeźroczystym i wyrafinowanym wzmacniaczem, który przekazałby więcej informacji i nieco bardzie trzymał za uzdę basowce oraz byłby bardziej dynamiczny - mogłoby być jeszcze lepiej!!!

Ostrości absolutnie nie zauważyłem - było naprawdę "analogowo"! I podobało mi się odtwarzanie instrumentów dętych blaszanych!

Bartku,

Po tym co opisales, moge stwierdzic, ze wzmak nie uciagnal prawidlowo kolumn. Brak przestrzennosci, powietrza, separacji, niewypelniona srednica (o basie juz nie wspomne) to typowe objawy braku wysterowania w serii Electra. Podejrzewam, ze ten sam efekt wystepuje w starszych konstrukcjach.

Nie będzie to tajemnica, gdy powiem, że to mieszkanie z duszą jest położone w jednej z dwóch stolic województwa lubuskiego. A jak dodam, że w tej ładniejszej, to Gorzowianie będą mogli mnie spokojnie wyzwać od "przebrzydłych falubazów" ;-))

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Berberys - to są 920 :) z 25cm na basie :)

Widząc pokój stwierdzę, że to musi tam nieźle nawalać!!! Znajomy ma 915 (20cm na basie) i w 30m2 wysokich na 3,2m nawala niemiłosiernie :) one mają mocno bas podbity, nie wiem czy 920 też, ale słyszałem, że tak :)

I jak Ci się podobały te 50kg maleństwa ???

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

im jeszcze oprócz wzmacniacza potrzeba >40m2 !!! one się w takim ustawieniu i tak małym pokoju kompletnie duszą :/ Moje 936 wątpię aby były potężniejsze od tych 920 !!!

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

HYBRYD, 9 Sty 2009, 10:31

Dużo ludzi tak twierdzi, jednak po odsłuchu 915 z krellem 300i abolutnie nie da się stwierdzić żadnych ostrości! Jeżeli o to chodzi to wg mnie electra 9x6 gra bardziej ostrawo, chociaż sam wiesz najlepiej - zależy z czym się je połączy :)

czas na pifko! Miłego wieczorka!!!

Śmiertelny Mistrzu! ;-)

Jeżeli są to 920, to przepraszam Ciebie, czytelników a przede wszystkim JalBjorna!

Symbol "930" był przekazany przez szacownego gospodarza, a ja specjalistą od konstrukcji Focala jestem żadnym! ;-)

Z basem rzeczywiście był pewien problem, który prawdopodobnie przestałby istnieć (albo zmniejszył się radykalnie) gdyby zaaplikować im pana WZMACNIACZA!

Mój systemkiller - płyta Mino Cinelu pod tym samym tytułem - pokazał, że było dużo niekontrolowanego basu (na samym dole).

Ale inne utwory, których słuchaliśmy już nie powodowały konieczności zatykania portów b-r!

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Interpretacja trocha inna - 6 oznacza, że 6 dni w tygodniu z nią wygrywam :) dziś jest właśnie taki dzień, że zazwyczaj się nie udaje :)))

No właśnie Bas w tych kolumnach to zaleta i wada jednocześnie - zaleta dla mnie że jest go dużooo, jednak właśnie, nawet jeżeli uda Ci się go poskromić to jest taki jakiś zdrowo podbity :)

W tym pokoju musi być ciężko z jego ilością?? Jak dla mnie to z 915 na zdrowych 30m2 było go za dużo!

Aż pożerał średnicę i górę na wielu utworkach! Nawet w mojej "ulubionej" muzyce było go dużo! Czasem aż za.

A ja tam żaden specjalista tez nie jestem, chociaż to raczej konstrukcja JM Laba na przetwornikach focal :)

Gospodarza podziwiam za odwagę! :)

Jak te 920 dostaną odpowiednią dawkę WZMACNIACZA to pewnie wylądują w ogłoszeniu: "zamienię na mniejsze" :)

• 2 tygodnie później...

Czołem koledzy!

Dosyć ciszy w temacie!

Najpierw parę zdjęć z ostatnich chwil!

Modyfikowany w firmie JAG poprzez dodanie układów wyjściowych na lampie Copland 266 oraz przetwornik cyfrowo-analogowy Stax Talent.

Zdjęcia "zlampizowanego" Coplanda dedykuję w całości koledze Foxbatowi ;-) Niech ma coś i on!

Copland nadspodziewanie dobrze wpisał się w mój obecny system grając niesamowicie przejrzyście i dynamicznie.

Stax - mały, ładny i utalentowany, choć różnicy klas pomiędzy moim NOS-Daciem a nim nie ma!

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-15273-100006229 1232478549_thumb.jpg

post-15273-100006230 1232478549_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęć cd

Ukryta Zawartość

post-15273-100006226 1232478639_thumb.jpg

post-15273-100006227 1232478639_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd 2

Ukryta Zawartość

post-15273-100006223 1232478853_thumb.jpg

post-15273-100006224 1232478853_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

i polecam odwrotne ustawienie stożków Vibrapoda - dźwięk jest wtedy znacznie lepszy... Jeśli chodzi zaś o Coplanda to był modyfikowany w firmie Skorpion w Opolu, o czym informuje odpowiednia naklejka z tyłu odtwarzacza... warto obejrzeć nim poda się publicznie błędną informację. Pozdrowienia dla Szanownych Uczestników obszernego i ciekawego wątku na formu.

Ups!

Dostało mi się!

Cholera, chyba nie do końca słusznie - bo...

A co się będę tłumaczyć! Biorę to na siebie! Trzeba było sprawdzić, a nie bazować na przekazie ustnym!

Wszystkich zainteresowanych proszę o wybaczenie - pomyłka nie była celowa i zamierzona!

Tak, czy siak - najważniejsze, że Coplandzik zagrał jak marzenie!!!

Ciekaw jestem jak wypadnie konfrontacja 266 z Krellem, który dotychczas był dla mnie wzorem dynamiki?

Oczywiście, że słusznie ;-)

Właściciel Coplanda otrzymał dokładne informacje dotyczące zakresu i miejsca wykonania modyfikacji.... Porównanie z Krellem w kwestii dynamiki chyba bezcelowe, Copland prezentuje zupełnie inną szkołę dźwięku i na pewno przegra w tej dyscyplinie. Pozdrawiam.

Frippgun!

Ale ja nie jestem właścicielem! ;-)

A tak na marginesie - nie zakładał bym z góry wyniku spotkania, bo tego Krella też miałem okazję posłuchać u siebie, a mam nadzieję, że takie okazje jeszcze przynajmniej kilka razy będą!!!

Fajnie, że zaszczyciłeś swoją osobą nasz wątek! I mam nadzieję, że te odwiedziny będą częstsze!

Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.