Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Oooooooo!!!

Fajnie. Nigdy nie zastanawiałem się, co te cyferki po nickiem znaczą?

A "0" na trzeciej pozycji, to znaczy, że jestem "zerem"? Czy co? (zauważyłem kilka takich w wątku:)

W każdym razie jutro trzeba milczeć. Żeby sie zgadzało!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jacku!

"Chociaż ze dwa razy mi się upiekło"

Pozdrawiamy twórców samochodw VW oraz wynalazców kluczy imbusowych! ;)

Ostatnia cyferka oznacza ilość utworzonych wątków na forum (z wyłączeniem bocznicy)!

Pozdrowienia dla chłopaków z pogranicza!

A ja z wizyty wyniosłem - i to w sensie dosłownym - dobre parę kilogramów płyt!

Powoli je przesłuchuję i zazwyczaj wtedy na twarzy gości banan!

Luc!

Ty się nie chwal, tylko zamieszczaj natychmiast zdjęcia, a przynajmniej opisuj szeroko i barwnie brzmienie wypożyczonego zestawu w Twoim pomiesczeniu na tle posiadanego przez Ciebie, ze szczególnym uwzględnieniem różnic w odtwarzaczach CD! ;)

A tak na marginesie to... u Ciebie w domu sprzętu niczym w dobrym sklepie RTV :)

Pozdrowienia

houek, 4 Sie 2009, 15:26

>Dodaj zdjęcia koniecznie! I napisz jak to gra na tle Twojego obecnego zestawu.

>

>Przyznam się po cichu, że troszkę Ci zazdroszczę przewalania takiej tony gratów :)

W tej sytuacji nie dziwi, że na hasło BUDDA, Łukasz puka się po czole...

Ale mam nadzieję, że jeszcze nam dorośnie!

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Przypadkiem przechodzili z tragarzami:-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Arek - bo my tu taki biznes kręcimy :)

producenci wszystkich marek ubiegają się i wciskają nam sprzęt do testów i potem sprzedaży... ach - ten świat się naprawdę globalizuje :)

Bel Canto już spakowany, ale przedtem zdążyłem nieco porównać zestawienie obu systemów z ProAc-ami. zatem z jednej strony Bel Canto i Bluenote, a z drugiej Plinius sterowany wprost z Audio Aero.

muzycznie grał DCD z płyty Into the Labirynth i kilka samplerów.

krótko i po żołniersku powiem, że impulsowiec i włoski player dostały po d...e!

mam wrażenie że Proac-i odkryłem zupełnie na nowo. mają te maluchy potencjał.

jutro spróbuje powalczyć tymi mikrusami z dużo większymi JMR Offrande.

pozdr.

Ł.

Mimo licznych zmian, mam wrażenie, że dużo sprzętu kręci sie wokoło (Łukasza) jak na karuzeli. Niektóre tylko, wskutek ciężaru, siła odśrodkowa wyrzuca z obiegu... Inne - wracają jak bumerangi:)Jakbym je skądś znał? Deja vu?

Czy to jawa, czy sen?

w piątek pobawiliśmy się znowu :)

temat przewodni: ProaAc sc 1 vs Jean Marie Reynauld Offrande.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11475-100008552 1249832974_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponoć 2sc też nie maja basu............

Obiecałem, że napisze parę słów o Dynaudio Crafft, więc napiszę :)

Z inicjatywy Łukasza, udałem się z moimi Yamahami NS10m do niego w celu wymiany doświadczalnej na Dynaudio Crafft. Przyjechałem do domu, choć było już poźno nie mogłem powstrzymac się przed wieczornym odsłuchem. Efekt był taki, że nie mogłem się oderwać... co tu dużo pisać, nie bez kozery Esotar jest uznawany przez wielu za najlepszy głośnik wysokotonowy na świecie. Górne rejestry w połączeniu z resztą mojej elektroniki to czysta finezja, czegoś takiego jeszcze nie słyszałem! Połączenie szczegółowości i braku natarczywości czy ostrości jest tutaj na wysokim poziomie. Ci co słuchali u mnie ProAc 1sc już wtedy zauważyli, że wysokie tony są wyróżniające się - Craffty na górze grają jeszcze lepiej. Następna sprawa, która mnie urzekła to wyraźniejsza średnica, jest jej jakby więcej - nie twierdzę, że jest to lepsze niż w 1sc, aczkolwiek mnie ta cecha bardziej odpowiada. Dużą zasługę dla czystości średniego pasma wnosi zapewne Esotar, co objawia się niezwykłą wyrazistością poszczególnych instrumentów. Bas - od razu słychać większa swobodę w porównaniu do 1sc - większy głośnik i tutaj fizyki nie oszukamy. Bas jest taki jak lubię, nie przesadnie wykonturowany, pełny (choć typowo monitorowy) i schodzi zdecydowanie niżej nić w 1sc. Efekty przestrzenne są podobne do 1sc, które uznaję w tym zakresie za wybitne.

Nie ulega watpliwości, że jest to głośnik wysokiej klasy i od razu to słychac. Mity o wielkiej prądożerności Crafftów nie miały odzwierciedlenia w rzeczywistości, 120w mojego Accu bez problemu sterują membranami, by trzeba sprawdzić z jakimś słabym piecem.

Na uwagę zasługuje również duża wrażliwość na ustawienie, trochę mi zajęło by umiejscowić je optymalnie w pokoju - w porównaniu do 1sc wymagają szerszego rozstawienia i z racjii bassreflexu z przodu nie muszą stać minimum 1 m od ściany tylnej - jak to było w przypadku 1sc.

Reasumując: zakup roku!! Dzięki Luc :)

P.S. A teraz Ty dawaj opis swojego przyszłego nowego systemu :):):)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uhhh Macieju - ymaszki tak na podłodze... aleś je potraktował :)

a niżej fotka zestawienia jakie zagrało u mnie tak, jak żadne inne...

i nie wracaj mi tu z Crafftami - bo mogą zagrać lepiej.... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Arek__45

O Twoim pojeciu "nudy", wie już większość forumowiczów i naprawdę niewielu chce o tym czytać, tym bardziej w formie swoistych docinków, a więc daruj sobie i pozwól nam się bawić.

A tak na marginesie to nie chcesz kupić BlueNote'a??? :):):)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.