Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

No ładnie ładnie. Dla siebie kolumny a dla żony kwiatki stojące na stole :-) żeby łatwiej zaakceptowała nowe dziecko w rodzinie i nie zadawała zbędnych pytań ile to kosztuje:-)

u mnie też zmiany się szykują, może jeszcze przed weekendem.

do kompletu z preampem ściągam playera AVM cd3.

w ten sposób elektronika i kolumny będą od trzyliterowych wytwórców na literę A.

ot - taki algorytm dobierania elementów :)

ale te tuby u Bartka to już inny poziom ekstrawagancji :)

Pewnikiem przybędę:)

Chyba najlepiej w czwartek lub piątek (tylko nie w Wielki)...

Tylko od rana!

(pracuje się:)

Pozdrawiam!

P.S.

Odbierz skype...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Strzymaj sie:) Choć z miesiąc.

Może będzie powrót do przeszłości... To teraz w modzie:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

nie masz wrażenia, że te avanty grają średnicą z poziomu ziemi i strasznie punktowo (brak dobrej sceny i lokalizacji - słychać, gdzie stoją tuby i z nich napiernicza)?

słuchałem ich z topowym zestawem accu i jedynie te moduły basowe grały fajnie - tuby grały raczej do "tuby" ;) - przynajmniej nie moja szkoła dźwięku

>berberys, 31 Mar 2010, 23:05

>Panowie!

>To kiedy wizyta u mnie???

>Zapraszam naprawdę serdecznie!

Czy one juz Twoje na dluzej ? Jesli nie, to jak dlugo postoja ? Na kiedy moglbym sie ewentualnie wprosic ?

josef, 1 Kwi 2010, 00:24

Pewne "rzeczy", jeśli są takowe - pewno wyjdą z czasem.

Poczekajmy...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Bartku,gratuluję przede wszystkim nowych doświadczeń.Masz możliwość wyrobienia sobie opinii na temat grania tub i to w stopniu niedostępnym dla wielu polskich audiofili(warunki lokalowe,budżet)Jak będziesz miał okazję posłuchaj tych głosników z końcówką Mc 275,słuchałem takiego zestawienia i bardzo mi się podobało.

Tak czy siak jeszcze raz gratuluję i życzę udanych odsłuchów.

P.S.

Kiedy nabędziesz gramofon?do takiego set-up aż się prosi.

Pozdrawiam

P

Witajcie!

Wybaczcie, że dopiero dziś, ale zasłuchałem się, a potem zmęczenie wzięło górę.

Może od początku - kolumny zawitały do mnie gościnnie.

Jak długo pozostaną - zależeć to będzie od ich właściciela, ale mogę założyć, że da się ubłagać, by zostały ok. tygodnia ;)

Lutku, koledzy - czekam na Was!

Josefie!

Najpierw ustawiliśmy awangardowe Avantgardy w miejscach, gdzie zazwyczaj stoją Renesansy.

Po jakimś czasie zostały one rozsunięte na dodatkowy ~ 1 metr, mocniej skręcone ku sobie, a kanapa odsłuchowa powędrowała prawie pod ścianę - przesszło metr do tyłu.

Dało to b. szeroką scenę, a także zwiększyło sweet point, jak dotąd niewielki.

Co do wysokości grania - mam zupełnie odmienne odczucia - kolumny świetnie lokalizują wysokość muzyków i instrumentów. Wokaliści śpiewają stojąc, a - jak na płycie tak zrealizowano - klęczą ;) (vide "Dzieci Sancheza, gdzie głos jest nagrany zupełnie nisko).

Powoduje to, że broda podczas odsłuchu dość śmieszne wędruje ku górze :)

W porównaniu z Infinity - kolumny grają ogólnie wyżej - trochę daje to efekt, jaki był u Zuk'a , gdy wstawił do pokoju Epsilony.

Głębia też niczego sobie.

Z basem jeszcze się pobawię majstrując przy pokrętłach. Jest szybki i twardy, ale lokalizacja niskiego basu nie jest jeszcze perfekcyjna.

Pewnie na tym nie skończę, więc - na razie!

Pawle!

Angielski właściciel, jak wynika z opowieści, jako główne źródło używał gramofonu. Co ciekawe gramofon był podłączony do czegoś, co z wyglądu przypominało pompkę do akwarium, a prawdopodobnie służyło jako docisk do płyty.

Na chwilę obecną Avantgardy zostały zastąpione przez odgrody napędzane przez jakiś topowy wzmacniacz Audio Note (Ongaku???).

A na zdjęciu zauważyłem również gigantyczną konstrukcję opartą o full range Lowthera lub Fostexa.

Coś podobnego, jak na obrazku!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

berberys, 1 Kwi 2010, 09:00

>Lutku, koledzy - czekam na Was!

Fajnie, tylko w ktorych dniach bedzie Ci pasowac, bo przypuszczam, ze teraz w okresie swiatecznym - od soboty do poniedzialku - pewnie nie.

Od wtorku - jak sadze - jestes w pracy, wiec chyba zostanie jedynie nastepny weekend - jesli jeszcze do tego czasu one beda u Ciebie.

W charakterze żartu - niegdyś, gdy zagościł u Lucmastera, a potem i u mnie wybitny odtwarzacz Teac X1 - przesłałem Łukaszowi zdjęcie japońskiego audiofila - pana Suzuki, który owy odtwarzacz także posiadał.

Dziś wpadłem ponownie na to zdjęcie i... jakież było moje zdziwienie, gdy odkryłem, że oprócz Teaca p. Suzuki posiada również niebieskie tuby :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja od Janusza otrzymałem zdjęcie pokoiku byłego właściciela megafonów.

Oto i one w załączeniu.

Oraz recenzja - haiku:

:))

Im więcej słucham

Tym bardziej zachwyconym...

Co do okradzionego p. Suzuki - juz kiedyś się Elberoth poznał na Zuk'u - teraz okazało się, że Zuku nie tylko "robi" wokół swej wioski, ale też obrabowuje wioski w Japonii :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.