Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napomknę jeszcze tylko, że zgromadzeni u mnie koledzy bardzo zainteresowali się porównaniem również kolumn Equilibrium Maghia z Zielonej Góry, niestety mimo usilnych starań konstruktor tych kolumn stwierdził, że go takie porównanie nie interesuje a jak chcemy sobie posłuchać to musimy je kupić z ewentualną możliwością zwrotu w razie jakby się nie spodobały, ale to raczej nieprawdopodobne :-) Ów Pan stwierdził, że my się tylko bawimy a z tych zabaw nic nie wynika jego kolumny sprzedają się tak dobrze, że nie wyrabia z produkcją i każdy kto je posłucha kupuje (dosłownie!). Na moją propozycję, że kupię Maghię jeśli zagra lepiej niż Dobermany stwierdził, że jego kolumn nie trzeba porównywać i, że tacy klienci jak ja go nie interesują :-)

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

napisał Tobie szczera prawde

na demka trzeba mieć kase i ja zamrozić w ciemno

to jest głowny powód ktory mnie ale mysle ze nie tylko mnie odstręcza od małych manufaktur głośnikowych

zamów w ciemno, zadatkuj /za to robimy kolumne :) / a potem grzecznie czekaj

////////////////////////////////////////////////

Harpie Monk nie grały gdzieś i kiedyś, lecz na tegorocznym AS i wiadomo z czym:) Mnie się nie podobało za bardzo

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) __gopid__2328319#entry2328319

zukzukzuk

napisałes wczesniej ze to zestawienie nie grało muzyki

ja napisałem ze mimo niewatpliwego widowiska ktore robiły kolumny wszystkie płyty grały tak samo spektakularnie i wyczynowo :) ale

na taka sama modłe

czy prezentacje zdominowały elementy od Hegla czy Harpie

czy to moze zagrac inaczej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

cir nie nie po pierwsze to ja mam 20km do jego firmy zadeklarowałem, że sam je odbiorę i zwrócę po tym jak usłyszałem, że nie ma czasu a po drugie on ma trochę kolumn poskładanych. Zadeklarowałem też, że mogę podpisać umowę wypożyczenia w razie uszkodzeń pokryję bo zaczął mi mówić, że 7 par mu sklepy rozwaliły i jak to określił "poszły na rozpałkę a to jego krwawica" :-)

cir nie nie po pierwsze to ja mam 20km do jego firmy zadeklarowałem, że sam je odbiorę i zwrócę po tym jak usłyszałem, że nie ma czasu a po drugie on ma trochę kolumn poskładanych. Zadeklarowałem też, że mogę podpisać umowę wypożyczenia w razie uszkodzeń pokryję bo zaczął mi mówić, że 7 par mu sklepy rozwaliły i jak to określił "poszły na rozpałkę a to jego krwawica" :-)

tak czy siak sam przyznasz wszystko jest na nie :) trzeba miec wielka determinacje w sobie aby przebrnac droge do konca takiego zakupu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Chłopie nic nie wnosisz do dyskusji,porównaj i się odnieś zamiast wypisywać z palca wyssane teorie dotyczące muzyków.

[/quote.

Zacznij czytać moje posty,to po pierwsze.Po drugie wskaż muzyka tu i teraz który ma inne podejście,inaczej słucha,oczekuje innego rodzaju dzwięku.Taki jesteś kozak zawodowiec,może fachman?Wogóle kim ty jesteś?

Ty mi każesz porównywać?Ile razy można słuchać i porównywać,mojej osobie wystarczy raz,chwilę...Kim należy wobec Ciebie i innych być.Muzykiem,medykiem,a może filozofem?Jeszcze kimś innym?Stawiasz się w pozycji rozdającego karty.Dlaczego tak boli ta neutralność,bo o niej mowa,a może to też dla Ciebie święty grall?Znieść nie możesz że inni uwielbiają coś innego,może to Twoja fobia?

Posłuchaj Człowiecze o niemrawym umyśle,przez ostatnie 20 lat otoczony byłem przez byłych muzyków,nasiąkniętych do szpiku kości przyzwyczajeniami do dzwięku który jako taki był i jest znośny,ale na koncertach.

No i tutaj obserwujemy ciekawa rzecz bo..."ludziska" o tych kolunmach pisza same "ochy i achy" , audioswierszczykowi rowniez sie rozpuszczaja. Sa w dalszym ciagu bardzo drogie wiec musza byc wspaniale.

Coz , maja tez wade "sa pare latek starsze" od B&W "D" series :) ale w tym wypadku to pewnie pomijalny szczegol...

Zatem czyżby starsze lepsze bo starsze?

mczaj Harpie nie były objęte żadną ochroną. Jeśli B&W zagrały by lepiej to by zostały u mnie w domu zamiast Dobermanów bo są na sprzedaż i taki też był cel porównania czy jest sens zamieniać i czy coś zyskam. Jak się domyślasz używane 802 można kupić taniej niż Dobermany więc kwestia pieniędzy nie grała tu żadnej roli tylko dźwięk.

sorry w takim razie, widać nie doczytałem czegoś od początku.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

mczaj Dobermany stoją już u mnie ponad pół roku już czas na zmiany :-) zaczynam szukać coś lepszego, ale chyba skończy się na większych Harpiach a jako, że są droższe to raczej najwcześniej na wiosnę. Equilibrium odpada :-) a z kolumn dostępnych w sklepach do 40 000zł też nic sensownego nie widzę. Jedynie kuszą mnie Jamo R909, ale musiałbym je najpierw posłuchać.

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Dobermany stoją już u mnie ponad pół roku już czas na zmiany :-)

Panie Lukaszu rani Pan moje serce czyzby w okolicach NS i ZG panowal jakis wirus => w NS juz jest jeden przedstawiciel "audiofili tasowaczy" :)

Oczywiscie to zaden grzech ale...

dzizus.... tylko wzmaki, kolumny i cedeki, a juz o kondensatory to sie prawie pobija.... ze juz o legendarnych kolumnach naszego rodzimego (ZG) producenta nie wspomne :D ludzie moze byscie tu choc raz o dupach popisali :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Kolego Marcin-utopia!!!

p.s. na środku w Dobermanie i innych kolumnach serii TimeCoherent jest "najlepszy kondensator na świecie" - ŻADEN!!! :):):)

o rezystorach innym razem:)

Jaka to firma ten.....ŻADEN?..............jakaś chińska czy może nawet francuska))

ręce opadają, napewno nie chce mieć jużnic wspólnego z Equilibrium po takiej wypowiedzi..

Niech Utopia-Pan KONSTRUKTOR zrobi Tobie kolumny na zamówienie!!

eeee... jakiego mial nicka ten koles, ktory zbierajac zamowienia, wklejal foty z "produkcji swoich kolumn" "pozyczajac" je z internetu? :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Jaka to firma ten.....ŻADEN?..............jakaś chińska czy może nawet francuska))

Francuski to by był Żadęę:)

Nasz jest z kosmosu:)

Nie robi go nikt.

Taki właśnie jest najlepszy.

Zupełnie poważnie to nie ma dobrych kondensatorów. Każdy tylko dźwięk psuje.

Lepsze mniej a gorsze bardziej.

Najlepszy jest ten którego nie ma.

Dodatkowym problemem kolumn trójdrożnych jest wysoka wartość kondensatora na środku.

Takich nie robi nawet MUNDORF:)

Następny pije...

Na wystawie wydawał się Pan być miły człowiekiem. Wymieniliśmy kilka zdań nt. dziur w kolumnach:)

Nie wysuwam żadnych wniosków.

Nie mniej jako człowiek z branży powinien był Pan nie zapomnieć, że NAJWAŻNIEJSZE jest GDZIE? Z CZYM I CO grały? Oraz jeszcze bardziej ważne, czego słucha i oczekuje słuchacz? Jakie ma gusta? Bo wszyscy mówią, że ich kolumny są naturalne... Oraz to, że porównanie choćby dwóch innych kolumn w takiej samej akustyce i z tym samym wzmocnieniem jest dalece nieadekwatne do tego, co mogą osiągnąć. Bo jedne z tym i owym, w konkretnym pomieszczeniu - zagrają lepiej, a inne gorzej.

Jeśli zmienimy towarzystwo i pomieszczenie (choćby ustawienie) - może być odwrotnie.

Każde powinny mieć własne, dobrane towarzystwo i akustykę.

Harpie Monk nie grały gdzieś i kiedyś, lecz na tegorocznym AS i wiadomo z czym:) Mnie się nie podobało za bardzo.

Mogę?

Jak się mogło Tobie podobać.....jak u Ciebie przeca na stanie najlepsze kolumny na świecie są!!

Panowie czy ktoś chce czy nie chce lecz niech mi uwierzy,

Ze wszystko na tym pięknym świecie na bank od dupy zależy

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Nie mniej jako człowiek z branży powinien był Pan nie zapomnieć, że NAJWAŻNIEJSZE jest GDZIE? Z CZYM I CO grały? Oraz jeszcze bardziej ważne, czego słucha i oczekuje słuchacz? Jakie ma gusta?

Szanowny Panie.

Z Hi End jest jak ze sztuką.

Nie ma w nim miejsca na kompromisy!

Albo robi się ......po swojemu

albo próbuje się przypodobać odbiorcom i jest się ..........kundlem:)

Jedni odbiorcy akceptują to co robimy a inni kupują ............inne produkty.

Tak powinno zostać.

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Albo robi się ......po swojemu

albo próbuje się przypodobać odbiorcom i jest się ..........kundlem:)

Celna uwaga (!)

Specjalistyczne manufaktury moga sobie na taki komfort pozwolic i to jest luksus w konfrontacji ze sredniej wielkosci "fabrykami".

Marcin-utopia nie ustosunkujesz się do mojego i Harpii wpisu ? Pokaż, że jesteś mądrzejszy :-)

dalej ale to są najtańsze kondy na rynku !!

zmieni na coś lepszego powiesz ,że nie działa to ładnie przeroszę :)

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

dalej ale to są najtańsze kondy na rynku !!

zmieni na coś lepszego powiesz ,że nie działa to ładnie przeroszę :)

Panie Utopia!!!

Co to?

Konkrety proszę!!!

Czekamy na uzasadnienie dlaczego 760uF mundorf za ok.2050euro ( jedna kolumna i tylko bas) ma jakiekolwiek uzasadnienie w linearyzacji impedancji!!! Czy podejmujesz się usłyszenia różnicy w kondensatorach zastosowanych w tym miejscu??? Czy utrzymujesz, że zastosowane przez nas, w linearyzacji impedancji i innych pułapkach Jantzeny choćby w jednym promilu pogarszają jakość dźwięku.???

Źródło: http://www.audiostereo.pl/lubuskie-odsluchy_36214.html/page__st__3750

No ostro do powyższego!!!

Tylko bez miękkiej jazdy.

Panie Utopia!!!

Co to?

Konkrety proszę!!!

Czekamy na uzasadnienie dlaczego 760uF mundorf za ok.2050euro ( jedna kolumna i tylko bas) ma jakiekolwiek uzasadnienie w linearyzacji impedancji!!! Czy podejmujesz się usłyszenia różnicy w kondensatorach zastosowanych w tym miejscu??? Czy utrzymujesz, że zastosowane przez nas, w linearyzacji impedancji i innych pułapkach Jantzeny choćby w jednym promilu pogarszają jakość dźwięku.???

Źródło:

Ukryta Zawartość

No ostro do powyższego!!!

Tylko bez miękkiej jazdy.

Czyli twierdzisz ,że wszystkie kondy brzmią tak samo ?

akurat na basie jest mniejszy wpływ sam używam mundorf białych .

Generalnie chodziło mi o górę i środek

przecież nie była opisane które kondy są w jakim miejscu .

Ukryta Zawartość

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Proszę się nie wymigiwać od konkretnej odpowiedzi.

Wysuną Pan bardzo konkretne zarzuty które są bzdurne i dlatego oczekuję rzetelnej odpowiedzi.

Dobermann jest kolumną 2,5 drożną z filtrami pierwszego rzędu.

To znaczy że,

na basie NIE ma kondensatora

na środku NIE ma kondensatora a rezystor to MILLS

na górze jest ZNAKOMITY cynowy SCR i rezystor MILLS. ( kiedyś używaliśmy tu Hovlanda ale ten który jest teraz uważamy za lepszy)

Wszystkie pozostałe kondensatory są w pułapkach i ich "brzmienie" NIE MA ŻADNEGO znaczenia.

Te które są i tak są lepsze niż najczęściej spotyka się w znacznie droższych kolumnach.

p.s. jeśli będzie nam pan dostarczał dokładnie taką zwrotnicę za 300 zł to zamawiam 1000 szt.

(dołoży Pan jakiś 1000 do sztuki to razem jakiś 1 000 000,-zł (milion złotych) w plecy:)

Zapraszam do współpracy:)

Dobermann jest kolumną 2,5 drożną z filtrami pierwszego rzędu.

To znaczy że,

na basie NIE ma kondensatora

na środku NIE ma kondensatora a rezystor to MILLS

na górze jest ZNAKOMITY cynowy SCR i rezystor MILLS. ( kiedyś używaliśmy tu Hovlanda ale ten który jest teraz uważamy za lepszy)

Wszystkie pozostałe kondensatory są w pułapkach i ich "brzmienie" NIE MA ŻADNEGO znaczenia.

Nie mam dobermanów..........tylko mieszankę pitbulla z amstaffem-piszę serio.

Natomiast posiadam także głosniki 2.5 drożne ze zwrotnicą jak w/w......plus dobre okablowanie srebrne.

Różnica jest w brzmieniu bo sam kształt obudowy je robi,a także zamocowanie bezpośrednio do portali wtedy krótsza droga-lecz nie na skróty))

Kwestia UTOPII...radze nie dyskutować,bo ten konstruktor wie co robi...np.ładne skrzynki-to trza mu przyznać-lecz niech nie myśli,że wkładając

najlepsze elementy do zwrotnicy przetwornikom wyjdzie mu to na dobre...myslę że się po prostu myli i tyle.Ale jest młody i ambitny i....uparty))

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Kwestia UTOPII...radze nie dyskutować,bo ten konstruktor wie co robi...np.ładne skrzynki-to trza mu przyznać-lecz niech nie myśli,że wkładając

To go nie upoważnia do pisania KŁAMLIWYCH i bzdurnych zarzutów.

Dziwne że, unika rzeczowej odpowiedzi.

harpio, a moze zamowisz obudowy? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Patrick

(Konto usunięte)

To ja z zupelnie innej strony => czy Pan z Harpii bedzie moze u Pana Łukasza z Audiozakupy ze swoim dzieckiem o imieniu Monk?

Zadko mam jakies parcie zeby konecznie sobie czegos posluchac ale te kolumny nieodparcie wracaja mi przed oczy...

Rzekł bym, że samymi DOBRYMI elementami i super obudową super brzmienia nie będzie, gra całość, cała kolumna, a nie tylko złote kondy.... O!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Czekamy na uzasadnienie dlaczego 760uF mundorf za ok.2050euro ( jedna kolumna i tylko bas) ma jakiekolwiek uzasadnienie w linearyzacji impedancji!!! Czy podejmujesz się usłyszenia różnicy w kondensatorach zastosowanych w tym miejscu???

uzasadnienie powinien znać konstruktor

wystarczy odwrócić ten kondensator w jednej z pary kolumn i posłuchać, tak w tym miejscu też

jeśli różnica nie wystąpi należałoby się zastanowić nad sensem dalszej pracy

(od cynowych SCR Soleny są o niebo lepsze)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.