Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Wszystkim za wpisy, przede wszystkim zaś Bartkowi - "motorowi" tego zamieszania !

Dzięki za życzenia na Nowy Rok !

Wiele niedociągnięć chciało by się jeszcze poprawić. Nie jest tak pięknie, jak niektórym się wydaje... Ale - nic to Baśka !

Życzę żeby każdemu z Was GRAŁO, ale głównie: ze zdrowiem, powodzeniem i kasą w nadchodzącym 2008 roku !!!

Do zobaczenia na wspólnych spotkaniach w przyszłym roku ! Z tego co wiem, już wkrótce Bogszar szykuje zaproszenie do Bytomia. A inni też gruszek w popiele nie zasypiają...

Pozdrawiam raz jeszcze !

Jacek

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Czołem!

Trochę żal, iż nasz wątek przez tak długi czas nie był odświeżany...

Ale - ad rem. Przeglądając odpowiednią zakładkę naszego forum zauważyłem, iż w niektórych systemach szykują się zmiany... ;-)

A nie dalej niż przed świętami Ty, Jacku, smiałeś się, iż nie nadążasz za zmianami w nowosolskich systemach ;-))

To może uchylisz rąbka tajemnicy...

Pozdrawiam serdecznie!

Bartek

racja, racja Bartku - widziałem gdzieś w ogłoszeniach znajomo wyglądające monobloczki :)

ale z drugiej strony jakaś taka japońska integra chyba też się przewija :) :)

zupełnie w tajemnicy powiem zaś, że wkrótce będzie okazja posłuchać nowych monitorów, ale narazie sza... żeby nie zapeszyć!

pozdr.

Łukasz

Luc'

Fantastycznie!!! Raduję się, a, by nie zapeszyć, nawet nie zapytam, czy monitorki bedą japońskie, czy angielskie... Rzucę sobie w samotności kostką, jak wypadnie numerek parzysty, to...

A pewna japońska integra... Hm... Mam pewne zobowiązania ;-)), a czas na ich wypełnienie zbliża się nieubłaganie...

Pozdrawiam

Przypomina mi się film "Uśpieni" :o). Trzeba nasz wątek utrzymywać na pierwszej stronie. Jak widać na fotkach zagościły u mnie nowe monitory. Są to prototypowe monitory firmy Kustagon, na Accutonach. Tym samym zapraszam Lubuszan do mnie, na rozstrzygnięcie odwiecznego dylematu: wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy. Co do konkretnego terminu - muszę jeszcze poczekać około tygodnia , ponieważ mam na pewno mam wyjazd do Stolycy. Najbardziej odpowiadały by mi w okolice ferii , kiedy pozbędę się rodzinki ( dobrze, że żona tu nie zgląda ).

Witaj Adamie!

Strasznie dawno Cię tu Cie było, co raduje tym bardziej!

Ech... pracowity koniec stycznia i początek lutego się szykuje! Oj, będzie się działo!!!

Ciesząc się z kolejnej możliwości wspólnego spotkania zaproszenie do Ciebie niniejszym przyjmuję!

Adamie!

Znajdziesz czas, by napisać krótką recenzję z odsłuchu nowych kolumienek?

Pozdrawiam!

Bartek

berberys- "Luc'

Fantastycznie!!! Raduję się, a, by nie zapeszyć, nawet nie zapytam, czy monitorki bedą japońskie, czy angielskie... Rzucę sobie w samotności kostką, jak wypadnie numerek parzysty, to...

" - obawiam się, że nie trafiłeś ;)

No, Łukaszu!

Nie chcę Cię odrywać od słuchania, ale, błagam, nie pozwól byśmy tak długo żyli w niepewności...

Czas na odsłonięcie tajemnicy i opisanie pierwszych wrażeń...

Od wczoraj przestępuję nerwowoz nogi na nogę... :-)

Pozdrowienia

Bartek

się melduję!

troche się nawalczyłem aby nowy nabytek zaczął w końcu grać, ale jak już zaczął - to gra od kilku godzin cały czas.

problem kabli, który mnie nieco zaskoczył na początku (obowiązkowo bi-wiring) rozwiązałem następująco: xindak obsługuje mi dół i średnicę wyprowadzony z końcówki widłami, a molbdenowe sapry zajęły sie górą wyprowdzone z końcówki bananami. kolumny akceptują tylko banany.

pierwsze wrażenie odsłuchowe było dosyć zaskakujące i przyznam że trochę dziwne... jednak Totemy "uładzają" dźwięk, słyszę to teraz wyraźnie, a może to wina/zasługa kabli?

Dali Grand Coupe to dźwięk naprawdę GRAND. jest go dużo, jest mięsisty, bas odczuwalny na mostku :)

z drugiej strony mimo powiększenia i to znacznego ilości najniższych częstotliwości w pokoju, na górze pojawiło się coś czego w Totemach nie było aż tak słychać, wszelkie takie psss, cyttt i takie tam, przy czym podane jakoś tak przyjemnie, że aż za serce chwyta. Średnica GC to również wysoka półka, przy czym nastapiło wyraźne pooowiększenie głosów, wokalistów i instrumentów. Trochę jak z zukzukowych Infinity, przy czym tam kontrabas miał 6 metrów, a tu ma ledwie 3... zresztą kontrabas to bez dwóch zdań instrument, który na Dali w stosunku do Totemów zyskuje najwięcej.

Z kolei mam wrażenie, że Totemy ładniej - głębiej budowały przestrzeń w głąb, no i lepiej im wychodziło "znikanie" w pokoju. Dali potrzebują więcej przestrzeni, czuć to podskórnie, ale wyraźnie i namacalnie. Muszę przyspieszyć zamianę sypialni na pokój odsłuchowy i vice versa :)

to tyle na gorąco!

cdn.

spoko, spoko - dziś zaczęlismy się "poznawać" dopiero :)

jeszcze jedno: wykonanie tych kolumienek to naprawdę wysoka półka, robi wrażenie. czarny lakier fortepianowy na wysoki połysk, kolumny są duże i ciężkie (głupio przyznać ale za wagę to one mają u mnie duży plus na starcie samym).

pzdr.

Łukasz

Dzięki Łukaszu za relację na gorąco!

Czytając czułem się, jakbym słyszał "na żywo" komentarz do etapu - czasówki Rajdu Pokoju (To miał być komplement)!

Luc'

Proszę!!!

Nie wyrzucaj swej ślicznej, mądrej i wyrozumiałej żony z sypialni i nie zmuszaj jej do spędzania nocy w wannie! (Mogłaby jej przejść wyrozumiałość) Jeszcze troszkę cierpliwości!!!

A to, co słyszysz w górze pasma to, jak sądzę po swoich doświadczeniach, robota molibdenków...

W górze i na średnicy są one niesamowicie przejrzyste i przestrzenne! Żałowałem, iż Thiele nie są bi... ;-)

Pozdrawiam

Bartek

Wracając do wcześniejszych wpisów - fajnie, że Adam się odezwał!

Adamie chęcią do ciebie przyjadę, jabyś miał ochotę to i Dali GC wezmę, żeby Kustagony było z czym porównać.

pozdr.

Łukasz

Foxbat!

Eeee-tam...

Tylko nikomu nie wypaplaj!!!

Te odsłuchy to po prostu zasłona dymna!!!

My tu z Łukaszem niby się umawiamy z Zukzukzukiem na odsłuchy, Jacek robi na kompie nam alibi w postaci "podretuszowanych" zdjęć, żony szczęśliwe, że ich mężczyźni bawią się dużymi klockami, a my tymczasem...

wracamy nad rankiem z "odsłuchów" i nikt nie suszy nam głów...

A jak z rodzinnego konta coś ubędzie to hobby jest wytłumaczniem doskonałym!!! Z Łukaszem wymieniamy się co jakiś czas sprzętem, żeby żonom się zmieniał co jakiś czas widok sprzętu, na który to poszło tyle siana... I w taki to sposób "viva dolce vita"!!!

Ech, co ja będę Cię uczyć... ;-))

Pozdrawiam

ps. szkoda tylko, że wpadłeś jak po ogień i ani nie porozmawialismy, ani nie posłuchaliśmy ;)

w każdym razie miło było poznać i niech służą (ciekawe kiedy znowu zaczniesz kombinować) ;))))

>>> annawroc.

przepraszam za ten "styl".

sam chciałem troche u was zostać i choć szczyptę posłuchać i pogadać.

niestety podpiąłem przyjazd po kolumny z jeszcze jednym zadaniem we Wrocku no i popadłem w zupełny brak czasu.

zwróciłem uwagę na ciekawe ustroje akustyczne, no i zazdroszczę pokoju!

życzę zdrowia i zapraszam kiedyś na lubuskie odsłuchy!

pozdr.

Łukasz

Lucmaster, świetna propozycja!. Tym bardziej, że jak widzę, ceny wyjściowe monitorów podobne. Wystawimy po jednym koniu ze stajni :o)) Co do brzmienia Kustagonów - mam je u siebie z czystej ciekawości, na razie nie mama zamiaru zmieniać swoich kolum, więc wydaje mi sie, ze mogę ocenić je w miarę obiektywnie. Pierwsze co się zauważa od razu , to bas, MAGICZNY BASSS! Jest niewiarygodnie kontrolowany, punktowy, bez żadnych podkolorowań! Wczoraj płyty Dead Can Dance "Into the labirynth" wysłuchałem od A do Z z rozdziawioną gębą! Tak samo góra, wręcz słodka, miodowa, zero ostrości . Niedawno miałem okazję słuchać B&W 805 - klasa niżej. Średnica, w bezpośrednim porónaniu , jednak specjalizowany D52 - Dynaudio potrafi troszkę więcej. Co do daty spotkania: najbliższe 2 łyk-endy mam zajęte. Później będziemy zacieśniać terminy. Chyba, że przy okazji pobytu w Zielonce wieczorkiem w tygodniu...

ot, Adam zobacz - a ja właśnie tego DCD "Into the Lab." słucham :)

i też bas zwraca moja uwagę, przede wszystkim jak nisko potrafi zejść.

ps. z ciekawostek: Grand Coupe mają oznaczenia Left i Right. nie spotkałem się z czymś takim do tej pory. ciekawe czy to ma jakieś znaczenie i faktycznie coś zrobiono w budowaniu i konstruowaniu tych kolumn? bo jaki inny cel by temu przyświecał? zabieg marketingowy? tylko po co?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.