Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

zdjęć cd.

Kustagon posiada szufladę na srebrne okrągłe płytki, a Polki po małym horrorze wygrały z Niemkami 3:2! Nie byliśmy w stanie wskazać, która z naszych siatkarek jest najładniejsza... ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100003108 1200589047_thumb.jpg

post-15273-100003109 1204114369_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za chwilę sam idę na trening pograć w siatkówkę...

Dlatego garść kolejnych zdjęć. Kustagon od góry, z tyłu sprzetu, lewa kolumna Kustagonów.

Reszta po moim powrocie...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-15273-100003105 1200589302_thumb.jpg

post-15273-100003106 1200589302_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostatnie przed przerwą...

Ukryta Zawartość

post-15273-100003102 1200589385_thumb.jpg

post-15273-100003103 1200589385_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Foxbat!

Dla mnie były w każdym aspekcie o niebo lepsze!

Jeszcze po mnie nie przyjechano, więc na dokładkę...

Jak to określił Foxbat McGuyvery.., Dali Grand Coupe, i obie kolumienki razem.

Ukryta Zawartość

post-15273-100003099 1200590122_thumb.jpg

post-15273-100003100 1200590122_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciasto, jak pisałem było doskonałe! Na końcu i to, co widać na zdjęciu zniknęło w naszych żołądkach. Jak widać słuchanie muzyki z dobrego sprzętu wzmaga apetyt.

Na ostatnim zdjęciu Avm'y i Adcom!

Ukryta Zawartość

post-15273-100003096 1200590292_thumb.jpg

post-15273-100003097 1200590292_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd.

Ukryta Zawartość

post-15273-100003090 1200590376_thumb.jpg

post-15273-100003091 1200590376_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kustagony w ciemnościach prezentują się również niezwykle uroczo...

Ukryta Zawartość

post-15273-100003088 1200590459_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zbaczając nieco z odsłuchów u Adama, ale w nawiązaniu do rozmowy pod jego blokiem - dane Omaka Jewel Three:

OMAK JEWEL THREE

Power, THD < 1%, 20 Hz - 20 kHz

8 Ohms 60 W

4 Ohms 100 W

2 Ohms 160 W

1 Ohm 200 W

Class A Power (8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz),at 8 Оhm load 60 W

at 4 Ohm load 40 W

THD at low level, Vout = 2.3 Vrms, 20 Hz - 20 kHz < 0.1 %

Overall negative feedback at 8 Ohm 4 dB

Voltage gain 30 dB

Входное сопротивление, kOhm 50 , unbalanced

Output noise, unweighted < 0.5 mV

zapisy powyższe rozumiem, że przy 8 Ohms klasa A jest przez całe 60W, a przy 4 Ohms przez 40W, chyba że należy rozumieć to inaczej?

ps. z lekko drżącym sercem podłczyłem dziś swoje Dali do Omaków i ufffffffffffff......

te kolumny GRAJĄ!!!!

jednak lampa jest im pisana. jest bas, jest średnica i lśniąca góra :)

jestem zadowolony.

żeby jeszcze te Omaki wyglądały choć w połowie tak dobrze jak Kustagony.....

z wtrętów sentymentalnych:

Totemy spakowane... obok Thieli 1,5 są to kolumny, których najbardziej szkoda się pozbywać, ale cóż...

acha - przypomniałem sobie jeszcze Contourki 1.1, ale ich bym pewnie nie oddał, gdyby nie...

starzeję się czy jak? że mnie takie mysli nachodzą...

Czołem Belfer54!

Bardzo się cieszę, że do nas zawitałeś!

Przez cały czas żywię nadzieję, iż podczas kolejnych odsłuchów uda Ci się przemóc opór materii, w szczególności tej, związanej z odległością i będziesz wraz z nami delektował się muzyką, świetnym jedzeniem i doskonałą atmosferą panującą podczas naszych spotkań!

Pozdrowienia z lubuskiego dla mieszkańców stolicy! ;-)

Bartek

Bartek

gdyby problem związany był tylko z odległością nie byłoby tak źle. Puki co z dużym zainteresowaniem i nie ukrywam z duża przyjemnością śledzę Wasze spotkania i mocno "kibicuję".

Pozdrawiam

Marek

Witam, cieszę się , że poszczególne zmysły, Was mili goście, zostały mile połechtane :o). Czytam relację już z warszawskiego hotelu ( służba nie drużba). Laptop i GPRS to fajne wynalazki :o). Co do opisu dźwięku pochodzącego z poszczególnych elementów:nic dodać , nic ująć. Lucmaster i Berberys wyrazili to idealnie.

Wtrącę tylko, że na koniec dokonaliśmy króciutkiego porównania CD Kustagona z DVD Samsunga 950. Ujmę to tak: stosunek ceny do jakości Samsunga jest znacznie korzystniejszy niż w przypadku Kustagona ( zapewne dotyczy to również innych CD w cenie ...kzł).

Hej, Adamie!

Raz jeszcze pozwól podziękować sobie za gościnę!

Mam nadzieję, iż najazd trzech facetów, którzy z kilogramiami sprzętu pod pachą, wygladając w drodze do Ciebie niczym rosyjskojęzyczni bazarowi handlarze, nie popsuli Ci stosunków dobrosąsiedzkich. ;-)

Obiecałem garść dykteryjek...

Jedna z zabawniejszych, sporo mówiąca o naszej niedoskonałości, to ta, gdy sprzęt Kustagona, grając wówczas z Dali Grand Coupe, został zastapiony Avm'ami i Adcomem.

Sprzęt został przełączony, w odtwarzaczu zagościła płyta, Adam nacisnął klawisz "play"...

Zagrało...

Grało kilka minut, a ja przez cały czas miałem wrażenie, iż mamy duzy problem ze zrónoważeniem kanałów...

Siedząc nieco bliżej lewej kolumny, aż wychyliłem sie ku środkowi, by sprawdzić poprawność moich wrażeń...

W pewnym momencie nie wytrzymałem i nieśmiało, delikatnie stwierdziłem, iż "prawa kolumna gra ciszej..."

Konsternacja...

Adam podszedł do monobloków i organoleptycznie stwierdził, iz prawy monoblok jest chłodniejszy niż lewy...

Jacek do monobloków...

-No, rzeczywiście nieco chłodniejszy...

Dodatkowo zaczął zarzekać się, iż przed wyjazdem AVm'y grały "równo"...

Szybka decyzja - zrównoważymy to balansem...

Balans w prawo...

Jest lepiej!

Ale dalej nie to...

Pomysły... "Eee, a może drugi z głośników przyłączony w przeciwfazie???"

Sprawdzamy kable...

W końcu po nitce do kłębka!

Grało - lewa kolumna - Adamowa podłogówka. Prawa.................................................................

Dali Grand Coupe :-))

Najzabawniejsze było to, iż wszyscy to słyszeli, lecz niedowierzali swym zmysłom... ;-)

Ciekawostka...

Klocki Kustagona oprócz przepięknego wyglądu i solidnego dźwięku posiadają pewne specyficzne właściwości...

Odtwarzacz posiada znacznie niższy poziom wyjściowy niż standardowe odtwarzacze CD.

Miast standardowego napięcia 2,5 V na wyjściu, o ile dobrze pamiętam posiada 1,5 V.

Poziom z odtwarzacza został celowo obniżony by zapewnić integrze możliwość pracy w najlepszych dla jej dźwięku okolicach, czyli pracy z dużym wzmocnieniem (Czyli inaczej niż w "zwyłych" wzmacniaczach).

Dodatkowo Kustagony, jak sami zauważyliście, nie posiadają na frontowych panelach jakichkolwiek przycisków, pkręteł, itp.

Nie oznacza to, iż ich wcale nie posiadają... Są one umieszczone bowiem pod dolna krawędzią klocków. Pomysł zacny, gdyż nie burzy koncepcji stylistycznej, choć wymaga chwili przyzwyczajenia. A nadto uniemożliwia przypadkowym DJ'om machinacje z płytami.

Głośność we wzmacniaczu reguluje się poprzez drabinkę rezystorową, a zmiana natężenia jest sygnalizowana trzaskiem przełączanej pozycji na drabince. W sumie preferuje to odsłuch na jednym poziomie głośności.

Natężenia jasności czerwonych cyferek na wyświetlaczach podobnież nie ma. Jednak te są na tyle dyskretne, iż nie przeszkadzają w skupieniu. Nie tak, jak diabelnie rażący wyświetlacz DVD Samsunga. Na usta się ciśnie słowo, pardon, "oczojebny"!

A porównanie DVD ca. CD...

Niewątpliwie różnica w brzmieniu była ewidentnie na korzyść Kustagona. Jednakże dysproporcja w cenie rzeczywiście pozwala zadumać się nad istotą różnic i, w przypadku ograniczonego budżetu, nad sensem inwestycji w drogie źródło... (Trochę pozbyłem się kompleksów z powodu posiadania źródła absolutnie niskiego poziomu - Onkyo)

Oj, chyba trochę popracuję!

Pozdrawiam

Witam Kolegów z lubuskiego i nie tylko !

Na wstępie chciałbym podziękować Adamowi za super przyjęcie i gościnę ! Łukaszowi za podwiezienie do Zielonki. Bartkowi za zdjęcia (w zasadzie cały czas jadłem). Ciasto i pizza były przedniej marki, adekwatnej do wysokiego poziomu muzyki prezentowanej przez duet Kustagona i kolumny podłogowe .

Jak wspomniał Adam - najważniejsze jest pierwsze wrażenie. A było ono znakomite ! Dźwięk szybki, zwiewny, w pełni kontrolowany i wyrównany. Jednym słowem - "rasowy". Do tego wspaniale prezentujący się komplet Kustagona ! Wierzcie mi - zdjęcia Bartka tak naprawdę nie oddają ich rzeczywistego, odlotowego designu. Strach pomyśleć, ile zapłaciliby za nie estetycy z grubą forsą. To hi-endowe wykonanie !

Myślę, że w głośnikach zamontowanych w skrzyniach po LS-40 drzemią wielkie możliwości. Gdyby tak im dać 25-30 metrów i poteżny piec do napędzenia (w niczym nie umniejszając integrze Kustagona) - byłaby niezła jazda !

Co do prototypów monitorów Kustagona, zabrzmiały dziwnie, niezbyt spójnie. jakby dół grał swoje, góra swoje, a po środku była wolne przestrzenie. Góra bardzo rozdzielcza, ale i specyficzna. Blachy wybrzmiewały "kwaśno", nierealnie. Co nizenaczy, że grały całkowicie źle. Myślę, że zmiana wzmocnienia (np. na lampy) mogłaby przynieść lepsze rezultaty.

Faktycznie, Dali Grand Coupe zabrzmiały dobrze, ale wyraźnie sygnalizowały, że nie grają pełnią swoich możliwości (miałem sposobność słuchać chwilę u Łukasza). Tak jakby dostawały zbyt mało prądu. Dużo mniej głębi, nasycenia i bez wykopu.

Po uruchomieniu przebrzydłych monobloczków AVM z jeszcze koszmarniejszym Adcomem jako pre, utwierdziłem się w przekonaniu, że wzmacniacz Kustagona gra barwnie i szybko, ale prezentuje muzykę raczej "cieńszą kreską", a bas nie sięga głębin, jakie mogłyby oddać przetworniki zainstalowane w skrzynkach po Radmorze. Dlatego też, prawdopodobnie monitory Dali nie dały z siebie wszystkiego, co mogły. Głosy ludzkie z monobloków były bardziej nasycone, wypełnienie przestrzeni nagrania - większe, choć ogólna prezentacją wydawała mi się nieco "ziminiejsza" niż ze wzmacniacza Kustagona.

Szkoda, że AVM-y niemiały odpowiedniego, audiofilskiego zasilania...

No i ... "nie zapukał ktoś na czas !" Szkoda...

Mam propozycję. Na następne spotkanie Adam koniecznie bierze podłogówki do Nowej Soli (piasek do woreczków-współczuję), Bartek organizuje duży salon (o którym wspominał mi w drodze powrotnej), Łukasz taszczy Omaki Jewel Three i Dali Grand Coupe (hehe - po raz drugi współczuję ) , a ja przyjeżdżam i ...przecinam wstęgę !

Podejrzewam, że możemy usłyszeć takie rzeczy, o których się nawet nie śniło...

Mam nadzieję, że ja dobrze pzremyślicie i pozytywnie zaopiniujecie. Z radoscią zabiorę nożyczki !

Jeśli temat wypali, a salon okaże się dość duży - to może posłuchamy w przyszłości Infinity.

Potrzebuję dwóch młodych, silnych i dobrze odżywionych tragarzy ! Czyli...

Jeszcze raz dzięki ! Do następnego !

To tyle na razie.

Pozdrawiam serdecznie !

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jacku!

Salon na każde Wasze żądanie!!!

Wymiary 6x5 m. Wystrój - wejście na tylniej ścianie, obok drzwi miłe i wygodna skórzana, grubo tapicerowana kanapka plus takowe dwa fotele. Przed nimi okrągły stolik.

Na lewej ścianie przedwojenna dębowa szafa myśliwska z miejscem na trzy flinty. Na ścianie przedniej okno zakryte stosunkowo grubymi kotarami.

Stół na 12 osób i krzesła stojące przed oknem zostaną wyniesione.

Na prawej ścianie maleńka komódka.

W takim razie ustlamy termin i zamawiamy Tira do przewozu Infinity oraz olimpijską drużynę ciężarowców z Bułgarii do dźwigania całego majdanu!!!

I tylko jedno ale! Jak juz nadźwigamy się tegoż sprzętu to odsłuchy obowiązkowo przymajmniej przez dwa dni! Nocleg zapewniam!

Pozdrowienia!

Ja uważam, iż oprócz podłogówek warto byłoby namówić Adama na przywiezienie również kompletu Kustagona. Jestem szalenie ciekaw, jak zabrzmiałyby z nimi moje Thiele! Ciekawe, czy z nimi również góra pasma byłaby nieprzyjemna i podkreślona (tak jak z Metaxasem i pre Houka)?

Adam!

A jakbys jeszcze przypomniał nazwę pizzerii, z której pochodził Twój poczęstunek byłbym zobowiązany ;-)

Była po prostu doskonała! Przy najbliższej nadarzającej się okazji chętnie skosztowałbym jej ponownie!

Pozdrawiam!

Nie"załamujcie" Adama !

Chłop dostanie przepukliny, jak zniesie swój cały dobytek z IV piętra! O zgrozo!

Jestem ciekaw, czy byłby chętny ?

A na te dwa dni odsłuchów chętnie się piszę !

Bartek zrób rozpoznanie...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A ha!

I upieram się co do tych dwóch dni, ponieważ zwykle jest zbyt mało czasu nie tylko na prawdziwy odsłuch i porównania, ale przede wszystkim dlatego, iż brakuje czasu na na pobycie w tak zacnym i doborowym towarzystwie, pogaduchy, wypicie kilku gram zacnego alkoholu, etc.

Adamie!

Gdyby zaszła konieczność wspomożenia Cię w dźwiganiu ciężkich gratów, to oczywiście i bez dwóch zdań deklaruję pomnoc!

Bartek

narobiłeś mi smaku i pizzą i spotkaniami. Nic tylko przeprowadzić się w lubuskie. Bez żalu opuściłbym ...

A tak przy okazji nie masz rozdwojenia jaźni, bo ja zaczynam mieć :) :))))

Drogi Marku!

Jeszcze jakoś daję radę... ;-)

Ale łatwo nie jest!

To w takim razie w poniedziałkowy ranek idę na spotkanie z rektorem Uniwerystetu Zielonogórskiego w sprawie pracy dla Ciebie.

Oraz do biur pośrednictwa w handlu nieruchomościami, by sprawdzić ofery domów z dużym salonem mogącym spełniać rolę pokoju odsłuchowego... ;-)

Wreszcie Ty i twoja rodzina odpocznie od zgiełku stolicy...

Pozdrowienia

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.