Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Część ludzka, czyli... wreszcie twarze ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15273-100007682 1231075028_thumb.jpg

post-15273-100007683 1231075028_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostał nam się ino Jacek... z bohaterami wieczoru!

A co do dykteryjek - wchodząc do Janusza Łukasz spowodował wybuch fontann śmiechu oświadczając, iż we trzech, obładowani odtwarzaczami, kartonami oraz innymi koniecznymi torbami i torebakami wyglądamy na klatce schodowej niczym "audiofilski cyrk obwoźny"... :-)

Pozdrawiam

Aleś mnie Mateuszu przestraszył!

Na całe szczęście te dane, które widać w świat mogły pójść ;-)

Ale - tak czy siak - przepraszam, Łukaszu, za niedopatrzenie! Po prostu nie zauważyłem...

Trudno porównać...

Brzmienie podobne nieco do Ketsusów - z dużą ilością szczegółów i "napowietrzone".

Przy gorzej nagranych płytach lekko rozjaśnione - delikatnie kłujące! Na lepszych nagraniach - bez zarzutu. Bas - chyba nieco okrąglejszy na dole niż z Ketsusów i dlatego wydaję się IMHO nieco potężniejszy!

Dźwięk mojego systemu znasz - więc szkoda klawiatury ;-)

Warto się zapoznać z ich brzmieniem - to poza sporem! Prawdopodobnie są to jedyne egzemplarze w Polsce, więc tym bardziej się cieszę, bo to będzie znaczyć, że będziemy Was gościć u siebie ponownie!!!

POzdrowiania dla Was gorące!

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

:O Te monitorki wyglądają dość strasznie! Nie w sensie, że brzydkie ino groźne jakieś :)

nie wiem czy bym się przyzwyczaił do takiego wyglądu :)

A i widzę znów się pifka złupaliśta Łobuzy :))

:p

"Bas - chyba nieco okrąglejszy na dole niż z Ketsusów i dlatego wydaję się IMHO nieco

>potężniejszy!"

To zrozumiałe, mniejsze skrzynki, więc tego dołu tak naprawdę nie ma, w Ketsusach zresztą też i pewnie dlatego podbijany jest wyższy bas, co może sprawiać takie wrażenie. Intryguje mnie 30Hz, ale to pewnie marketing, no bo jak? ;) I to właśnie jest sztuka- sprawić, by nie było czuć niedostatku.

">Dźwięk mojego systemu znasz - więc szkoda klawiatury ;-)"

Czy znam? To były moje wynurzenia po zaledwie kilku godzinach słuchania, więc bardzo wątłe ;)

">Warto się zapoznać z ich brzmieniem - to poza sporem! Prawdopodobnie są to jedyne egzemplarze w

>Polsce, więc tym bardziej się cieszę, bo to będzie znaczyć, że będziemy Was gościć u siebie

>ponownie!!!"

O cholera, no to wpadliśmy, ale najpierw wizyta u nas!!! ;)

Pozdrawiamy

Mateusz!

Pojęcia nie mam, czy te 30 Hz na dole to marketing, czy solidne pomiary???

Niemniej to duże i głębokie "skrzynki" i czuło się na dole sporą potęgę(ale nie na zasadzie wypchnięcia średniego basu).

Oczywiście, że najpierw do Was!!! Bez tego się absolutnie nie obędzie!

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

kurta! niech lepiej szybciej wynajdują jakieś portale czasoprzestrzenne...

tyla zabawy mi umyka. Dodatkowo nie trzeba by się było odwozić po imprezie z promilkami :))

P.a. Jak Zukzukowi podobał się bassss z tych monitorków to chyla czoło!!!

Zastanowiłem się i popukałem w głowę...

30 Hz to może przetwarzają... z 12 lub 16 dB spadkiem :-)

Przecież te moje szafy mają charaterystykę do jakichś 32 Hz...

Z 18 cm wooferka przy sporej efektywności takiego zejścia nie wydusisz... no chyba, że dysponujesz technnologią Foxbata ;-P

Mateusz!

Pojęcia nie mam, czy te 30 Hz na dole to marketing, czy solidne pomiary???

Niemniej to duże i głębokie "skrzynki" i czuło się na dole sporą potęgę(ale nie na zasadzie wypchnięcia średniego basu)."

Ja nie mam pojęcia o sprawach technicznych, więc może ktoś kompetentny wypowie się na temat możliwości zejścia do 30Hz monitorków.

Zwróciłem uwagę na ich głębokość, jest imponująca i dlatego, m.in. mnie zaintrygowały. Trzeba się będzie wprosić, skoro to jedyne w Rzeczpospolitej ;)

"Zastanowiłem się i popukałem w głowę...

30 Hz to może przetwarzają... z 12 lub 16 dB spadkiem :-)

Przecież te moje szafy mają charaterystykę do jakichś 32 Hz...

Z 18 cm wooferka przy sporej efektywności takiego zejścia nie wydusisz... no chyba, że dysponujesz technnologią Foxbata ;-P"

No to jednak jestem fachowiec ;)))

Gość papageno

(Konto usunięte)

Dżizas!!!!!

Skąd tyle żółci. Bronienie Manleya żałosne?....Naprawdę? Znajomi handlują.... Każdy czymś handluje, ciekawe czym Ty?

Jest grupa ludzi, którzy mają uszy - rozumiesz - uszy! I oni słyszą. Z Manleyem jak z Alfą Romeo. Albo kochasz, albo nienawidzisz. Ty nie dostąpiłeś łaski słyszenia Manleya i tyle. Więc wyluzuj, bo to nie ma sensu. Manley to sprzęt z duszą. Lubi określony rodzaj muzyki, ba, płyty z określonych wytwórni. Tak już ma. Chcesz słuchać wszystkiego - kup sobie boomboxa. Zaoszczędzisz masę kasy. A jaki bas będziesz miał! No jak w bombowcu. Git?

papageno, 4 Sty 2009, 18:05

>Dżizas!!!!!

>Skąd tyle żółci.

No właśnie.

"Każdy czymś handluje,"

Naprawdę?

"Manley to sprzęt z duszą. Lubi określony rodzaj muzyki, ba, płyty z określonych

>wytwórni. Tak już ma."

To dobre jest. ;)) W takim razie nigdy nie kupię "sprzętu z duszą", bo słucham płyt z różnych wytwórni.

"Chcesz słuchać wszystkiego - kup sobie boomboxa. "

Chcę, ale nie tylko z bumboksa można słuchać, zresztą, to twój wybór ;)

Ci posiadacze Manleya trochę są nerwowi i... Skończmy na nerwowi ;)))

Coż to znowu? Kolejne utarczki?

Na szczęście jestem poza...

Byłem, słuchałem i basik podobał mi się (czy to pasmo grało było na zasadzie odgrody?). Czuć było potęgę i co ważne - brak rozmycia. GIT!( Z tym, że w maluchych Proac 1 SC też grał super, ale mniej potęgi - mniejsza membrana). Poza tym, dźwięki szalenie czyste, odseparowane, dokładne. Szczerze mówiąc, aż za.

Fakt faktem, że przy dużej głośności kolumny nieco "skrzeczały'. Wpinanie kolejnych źródeł nie robiło w sumie żadnej różnicy (minimalne). Może dlatego, że nie zabraliśmy żadnych "konkretnych" konektów? Mnie w każdym razie podobał się ten CD, który akurat grał.

Aha - pokoik jakieś 14-15 metrów, średnio umeblowany.

A w ogóle, to myślę już o wtorku i wtedy coś napiszę...

Tyle póki co.

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Również errata - grało było - rozumiecie.

A co do osławionego Manleya. Łukasz mógłbyś go sprawdzić z "francuzikami"?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Jacku - pewnie, że mógłbym :), przyjedziesz? zapraszam jak zawsze! Janusz pewnie też się nie pogniewa...

Panowie - generalnie więcej luzu, wszak my tu o przyszłość całej ludzkości nie walczymy, jeno o nasz FUN !!!

pozdr.

Łukasz

berberys, 4 Sty 2009, 20:04

>Ja, co prawda, nie Luc, ale potwierdzić mogę!

>Owszem drogi Foxbacie - właśnie tutaj!

>Ale "lampucerki" i MA dalej tu nie uświadczysz... ;-)

Już niedługo. Ja sprzedaję wszystko, co mam i kupuję: zlampizowane Minasy, zlampizowanego Music Angela, zlampizowaną lmapucerę i przenoszę się do Nowej Soli- ona tez będzie zlampizowana.

"przenoszę się do Nowej Soli- ona tez będzie zlampizowana"

Hmmm. W takim razie pożegnamy latarnie gazowe na mieście, w domu też pożegnamy lampy naftowe i świece, konice wspólnego siedzenia przy kominku i zebrań na mieście przy koksownikach...

Postęp, znaczy się blisko... ;-)

"przenoszę się do Nowej Soli- ona tez będzie zlampizowana"

Hmmm. W takim razie pożegnamy latarnie gazowe na mieście, w domu też pożegnamy lampy naftowe i świece, konice wspólnego siedzenia przy kominku i zebrań na mieście przy koksownikach...

Postęp, znaczy się blisko... ;-)

Koksowniki zostaną, są najbardziej analogowe ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.