Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

Lucmaster,

widze ze laczy nas nie tylko przyjemnosc posiadania APSow, ale rowniez poniekad korzenie ;-) Pochodze z bliskich okolic Zielonej Gory i w tychze okolicach spedzilem wiekszosc zycia, chociaz powoli szala przechyla sie w innym kierunku ;-)

Jesli chodzi o APSy tego Alchemista tez kiedys rozwazalem. Ciekawosta, pierszy raz go widzialem wlasnie w sklepie audio w ZG, ale to bylo dawno, dawno temu. Osttanio w moim systemie z APSami pojawil sie Jugson PA1, dual mono, zbalansowany pre. Pewnie cos niedlugo napisze w watku o audiofilskich APSach.

pozdrawiam, nsnotes

Masterofdeath!

Wygląd poniekąd awangardowy, ale brzmienie całkiem klasyczne! :) I to w dobrym słowa tego rozumieniu!

A Ty się nie leń, tylko nadawaj, jak się spisują JmLaby napędzane amerykańską elektrownią z dodatkiem australijskiego hi-endu!!!

Pozdrowienia!!!

Mam nadzieję, że następnym razem spieszyć się nie będziesz i zagościsz u nas na dłużej, jak obiecywałeś!!!

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Witam wszystkich serdecznie. Jak już większość Was zapewne zdążyła się dowiedzieć w Zielonej Górze powstał salon audio pod nazwą Audiozakupy.pl. Jako, ze dopiero startujemy mamy dużo czasu, który możemy poświęcić na prezentacje i porównania posiadanego sprzętu. Można zatem przyjść i pomęczyć nas do woli :-) Jeśli znalazłoby się kilka zainteresowanych osób to bardzo chętnie udostępnimy nasze pomieszczenie odsłuchowe do cyklicznych klubowych spotkań na które będzie można przynieść swój sprzęt jak i posłuchać ten dostępny u nas. Obecnie natomiast zapraszamy przez cały luty na prezentacje zestawu:

Anthem D-2 procesor AV

Anthem A-2 końcówka mocy

Anthem BLX-200 odtwarzacz BD jako transport

Paradigm Signature S6 v3

Okablowanie XLO z serii Signature i Reference

Nie zapomnijcie zabrać swoich ulubionych płyt :-)

Kolego/koledzy Audiozakupy!

Cieszymy się wielce z Twojej/Waszej obecności w lubuskim wątku!

Już dłuższy czas "namawiamy" się, by Was odwiedzić i z Wami się zaprzyjaźnić!

Jak sięgam pamięciom zawsze z olbrzymią zazdrością obserwowałem kapitalną współpracę pomiedzy salonami audio a tutejszymi "audionawiedzonymi" i tuszę, że i w naszym przypadku będzie całkiem podobnie!!

Już oczami wyobraźni widzę nasz lubuski wątek poszerzony o opis i zdjęcia z wizyt u Was!!!

Niebawem się zapowiemy (Hasło "Lubuskie odsłuchy :)) i z hukiem zainicjujemy na forum Waszą obecność w naszej małej ojczyźnie!

Pozdrowienia

Bartek

Lubuszanie (zwłaszcza ci z okolic Zielonej Góry)!

pozwoliłem sobie zagaić do Audiozakupów o naszej chęci zajrzenia do tego salonu w najbliższą sobotę około południa.

dostałem potwierdzenie zaproszenia w tym terminie.

chętnych na kolegialne odwiedzenie salonu audio - zapraszam!

Ł.

Niestety, znowu będę do tyłu...

Ostatnie, osiemnaste urodzinki w sobotę:):):)

Bawcie się!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

foxbat, będzie USHER to prawie Chiny chociaż dla niektórych to to samo:-) Może być ?

Na specjalną prośbę mogę specjalnie dla Ciebie coś z Xindaka podpiąć :-) Yaqina nie mamy niestety :-(

Skoro robimy sobie pierwsze zapoznawcze spotkanie to może ustalmy jakiś plan działania. Proponuję start o godzinie 12:00 i oczywiście odsłuch systemu Anthem z Paradigm S6 v3 a później zobaczymy czy coś się jeszcze urodzi przy okazji. Będzie też można zaplanować kolejne spotkanie już lepiej zorganizowane. Na dzień dzisiejszy w salce jednorazowo możemy przyjąć 7-8 osób.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Zatem zapraszamy jeszcze raz na spotkanie w dniu jutrzejszym tj w sobotę od godziny 12:00 na spotkanie organizowane w naszym salonie w Zielonej Górze przy ulicy Dworcowej 16. Nie zapomnijcie zabrać swoich płyt :-)

Foxbat!

Z Tobą, jak z dzieckiem... Wszystko Ci trzeba tłumaczyć - mamy wziąć płyty, gdyż będziemy słuchać jak one brzmią rzucane na sprzęty audio. Trzeba wziąć płyty z różnych wytwórni, z różnych lat i z różną zawartością (CDRy niezbyt mile widziane, bo brzmią w testach ABX - płasko)!

Innymi słowy - łączymy słuchanie płyt i sprzętów! Muzyki oczywiście żadnej nie będzie!!! ;)

A na marginesie - trzymam w łapkach jeszcze ciepły egzemplarz miesięcznika Audio-Video, w którym testowane były topowe kolumny pana Piotra "Enerra" Kwiatkowskiego Equillibrium Atmosphere.

To te same trzydrożne kolumny, których mieliśmy okazję posłuchać przed premierą na Audioshow i na samym Audioshow 2008.

W ich konstrukcji od tamtego czasu nastąpiła zmiana rodzaju głośnika niskotonowego (choć oba od Etona).

Recenzje autorstwa Filipa Kulpy i Marka Lackiego pokrywały się z tym, czego doświadczyliśmy na własne uszy!

W każdym razie kolumny otrzymały, w mojej ocenie jak najbardziej zasłużoną, REKOMENDACJĘ!

Pewnikiem Adamk. jutro nam opowie o szczegółach działalności pana Piotra, bo z tekstu wynikało, że Enerr wypuścił także interkonekty i kable głośnikowe ;O

PS. A w dziale NOWOŚCI - o telewizorach Funai z nowosolkiej fabryki ;)

PPS. Cieszę się na jutrzejsze spotkanie i wizytę w salonie Audiozakupy!

PPPS. Żal, że Zuk' nie może - czuję, że brzmienie dużych kolumn z Kanady wpasowałoby się w Jackowe gusty!

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Za tydzień mamy prezentację Audio Research, AYRE wraz z Vandersteen i Usher więc może wtedy zukzukzuk nas odwiedzi. Gorąco zapraszamy:-) Paradigmy wtedy będą dalej u nas stały więc nie widzę problemu. Jeszcze 3 tygodnie będą w naszym sklepie a potem wędrują na testy go gazet. Mam nadzieję, że te kolumny wpasują się nie tylko w Jackowe gusty :-) w nasze się już wpisały. Na koniec jutrzejszego spotkania planuję małe porównanie. Myślę, że to bardziej pozwoli wyrobić sobie zdanie o tych kolumnach.

Słuchać będziemy muzyki zapisanej na tych płytach a sprzęt będzie tylko narzędziem nam to umożliwiającym. Zostańmy przy tej wersji :-)

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Z Panem Piotrem Kwiatkowskim spróbuję skontaktować się w przyszłym tygodniu celem umówienia prezentacji jego kolumn w naszym salonie. Myślę, że świetnym pomysłem byłoby porównanie tych kolumn do Paradigm Signature S6 v3. Ten sam przedział cenowy i podobna wielkość. Zobaczymy czy Pan Piotr przyjmie wyzwanie. Dla mnie to bardzo ciekawe porównanie i z miłą chęcią je zorganizujemy. Zobaczymy wtedy na ile produkt małej manufaktury może konkurować z dużym producentem mającym zupełnie inne zaplecze i możliwości. Porównanie o tyle ciekawe, że niewiele można posłuchać kolumn na głośnikach Etona.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Takie porównanie od dawna chodzi mi po głowie, ale póki nie mieliśmy bezstronnych sędziów czyli klientów, którzy przyjdą, posłuchają i wyciągną własne wnioski nie było sensu go organizować. Dodatkowo natchnęła mnie do tego wizyta Pana Piotra w naszych skromnych progach podczas remontu, gdy przygotowywaliśmy sklep. Na jego pytanie jakie marki będziemy mieli w ofercie wymieniłem kilka po czym usłyszałem ostrą krytykę części z nich na która nigdy ja sobie jako sprzedawca nie pozwalam bo to że mi się nie podoba to mogę powiedzieć, ale to nie znaczy, że coś jest złe dla wszystkich (jest złe dla mnie), ale nie mogę sobie pozwolić na stawianie osądów typu "Kolumny marki XXX są beznadziejne to kiepska firma". Tak mogę powiedzieć do kolegi po kilku głębszych, ale nigdy nie do klienta ani do sprzedawcy w sklepie, którego nawet nie znam. Wygłaszając tak stanowcze opinie Pan Piotr zraził mnie niejako trochę do siebie, ale z wielką przyjemnością wysłucham Pana Piotra w szerszym gronie przy okazji porównania jego sztandarowego dzieła do konkurencji. Być może moje odczucia wydaja się mylne i to będzie okazja na nowo wyrobić sobie zdanie o Panu Piotrze - tym razem lepsze a może nawet uda się coś pohandlować? Kto wie :-) Wybór Paradigm nie jest tutaj przypadkowy, to jedna z tych ponoć kiepskich firm.

jak to czytam... to.. czy ten pan to nie przypadkiem zaginiony brat blizniak McGyvera... czyli nastepny z klanu wszystkowiedzacych :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Hm...

Dzięki za zaproszenie - pewno prędzej czy później skorzystam:)

A jaka jest moja rola, w tej misternie uknutej intrydze???

Jeśli już jesteśmy przy odsłuchach, opiniach i odkryciach czegoś NOWEGO.

Otóż, prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będę miał okazję, jako jeden z pierwszych "cywilów", zobaczyć, a przede wszystkim posłuchać (i ponoć ocenić) kolumny, które są wytworem (pomysłem) jednego z potentatów pewnego spokojnego, przygranicznego, niemieckiego miasteczka, nikczemnie ostrzelanego przez Polaków w 1939 roku!

Z tego, co wiem - ma być duży projekt i duża półka (bynajmniej finansowa). Reszta - to słodka tajemnica... Na razie - cicho sza:)

Oj, tyle na pograniczu dzieje się, a mnie szykuje się etat:) Jak zwykle, nie w porę...

Pozdrawiam lubuskie!!!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Chciałbym jeszcze raz podziękować licznie przybyłym forumowiczom. Bardzo miło było Was poznać. Myślę, że nie był to czas stracony :-)i będziemy się spotykać również w przyszłości. A teraz liczę, że podzielicie się wrażeniami ze spotkania na forum :)

Moi drodzy!

Dzisiaj - w liczbie prawie kompletnej, mieliśmy niezwykle miłą okazję zadebiutować odwiedzając, nie boję się użyć słowa, zaprzyjaźnione miejsce w Zielonej Górze - salon Audiozakupy mieszczący się przy ulicy Dworcowej!

Oprócz sprawcy całego zamieszanie - gospodarza - Łukasza - czekała na nas uczta w postaci elektroniki z firmy Anthem - zestawu przedwzmacniacza - najwyższego procesora multichanel Anthem D-2, dwukanałowej koncówki mocy Anthem A - 2, działającego jako transport Blue Raya Anthem BLX-200. Wszystko to napędzało kolumny Paradigm Signature S6 v3, a spięte było kablami XLO z serii Signature i Reference.

Wszystko to w świetnie wyglądającym i zaadaptowanym akustycznie pomieszczeniu znajdującym się w piwnicach budynku.

Jak grało - no... tak jak mi się podoba! Po amerykańsku - dużo mocnego, dynamicznego dźwięku. O dziwo kolumny, mimo niemałych gabarytów, świetnie zniknęły z pokoju nasycając go muzyką.

I czy to smęciła Mari Boine, Patricia Barber, czy dynamicznie wymiatał Mino Cinelu lub Eric Truffaz mogło się to podobać!

Prawdziwy tour de force kolumnom i sprzętom zafundował Adamk., który uraczył nas i sprzęcior perkusyjnymi popisami granymi z głośnością live! I... kolumny ani elektronika nie skapitulowały, czyściutko odtwarzając nagromadzenie dźwięków wszelakich! Prędzej skapitulowały nasze uszy - zrobiliśmy najpierw sporo ciszej, a potem zarządziliśmy przerwę.

W trakcie przerwy gospodarz oprowadził nas po pomieszczeniach i zaprezentował zgromadzone skarby!

Mi osobiście wizualnie przyapdł do gustu najnowszy wyrób chińskiego Xindaka, którego design skopiowano z Classe. Nie był podłączony do prądu, więc tylko mam nadzieję, że jego display nie błyszczy na niebiesko ;) Dla Foxbata - miłośnika lamp, lampizacji i lampucery też coś się znalazło - co prawda nie Yaoqin, ale znacznie solidniejsza i śliczna lampa Prima Luna ;) Był też i innny przedstawiciel lampowców, ale nazwy już nie pomnę!

Po przerwie jeszcze trochę katowaliśmy siebie, sprzęt i współbiesiadników muzyką, by na zakończenie, z tą samą elektroniką, posłuchać osławionych Audio Physic Tempo VI.

Odnosząc granie niemieckich kolumn do kanadyjskich napiszę tak - wg mnie AP Tempo VI grały w tym zestawieniu napompowanym i nieco poluźnionym i sztucznym basem, za to lepsze - nieco bardziej wyrafinowane miały wysokie tony. Chociaż... tam, gdzie Paradigm'y kłuły moje uszy szpileczkami wysokich tonów, tam znowu AP były znowy zbyt zwiewne - za mało blaszane.

Gdybym na szybko miał wybierać... Ale na całe szczęscie nie muszę!

Bo prawdę mówiąc po prostu podobało mi się!

A najważniejsze w tym wszystkim było to, że bez pośpiechu, w kapitalnej, przesympatycznej atmosferze mogliśmy się spotkać, posłuchać muzyki i powymieniać poglądy!

Niezwykle miło było poznać gospodarza - Łukasza, któremu bardzo dzięuję w imieniu wszystkich za zaproszenie, spotkać po latach Vinia, czy na żywo spotkać się z Foxbatem!

Jedno jest pewne - u p. Łukasza w sklepie Audiozakupy będziemy bywać częściej!

PS. Co prawda z poświęceniem zdrowia i życia "cyknąłem" kilka fotek, ale przy naszym najlepszym lubuskim fotografiku - Viniu - zdjęć swych nie opublikuję, bo wstyd!

Raz jeszcze dziękuję!

niestety, chyba zbyt dlugo slucham na szerokopasmowcach, wiec imho nie powinienem sie wypowiadac, co do brzmienia kolumn, ale bylo milo :) co do malej lampy, o ktorej wspomnial Bartek, ktos z klientow sklepu przytargal takie sliczne malenstwo :) co sie zowie miniWatt... niestety, nie mieli nic szerokopasmowego ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.