Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

berberys, 15 Lut 2010, 22:47

>Biorąc pod uwagę umiejętności oraz wygląd zaczynam żałować że odpuściłem sprawę przetwornika Proceed

>DAP!

>Jeżeli choć trochę gra jak PRE to byłem ciężki frajer!

Berberys... żałuj że nie wziąłeś DAP. Mam od dawna i jestem w nim zakochany. Bardzo dobry, wyrównany dźwięk. Miałem równolegle Wadię 302 i zostawiłem Proceeda DAPa. U mnie w torze był dokładniejszy.

Kolega z forum sprzedaje (bądź już sprzedał). Jak Cię interesuje uderz do mnie na priv to sprawdze kto chciał się go pozbyć. Jak wiesz w Polsce prawie tego nie ma a sprzęt jest pierwszej klasy IMO. pzdr

foxbat, 20 Lut 2010, 14:53

>po slowach tego pana chwalipiety, spodziewalem sie jakichs hajendowych fajerwerkow, a to mi wyglada

>jak jakas sierotka marysia.... i to cudo 16 kawalkow kosztuje? :)

I tu jest pies pogrzebany:(

Aczkolwiek kolumienki GRAJĄ jak cholera, z tego co pamiętam z wystawy AS ("żywe srebro" mi się kojarzy). Ale mam wrażenie, że cena jest cokolwiek przesadzona. Może dla Szweda, czy Niemca?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

>PS. Jak tam prezentują się Vandersteen'y? Ktoś już może coś napisać?

Właśnie siedzę i czekam na chętnych do posłuchania. Były tylko 2 osoby nie związane z forum. Kiepsko oj kiepsko. O 18 tej jadę do domu i zamykam interes :-)

foxbat, 20 Lut 2010, 15:08

>zuk, a graja lepiej od Twoich Infinity? :)

Od Waszych... Co Ty?

Zależy co, z czym i gdzie się podłączy:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

audiozakupy, bo cienias jestes ;) najpierw trzeba bylo nafakac jaka to konkurencja jest cienka, a pozniej jakie te vanderszafy zajebiste :) a pozniej same ochy o achy by lecialy normalnie :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Nie jestem amwayowcem niestety i nie umiem tak wyprać ludziom mózgów jak konkurencja :-) Za to jestem szczery i uczciwy i pozwalam, żeby to klienci zadecydowali co jest dla nich dobre nie ograniczając im wyboru i nie negując ich decyzji:-)

Łukaszu!

Jestem zdziwiony frekwencją - to właśnie z uwagi na fakt, iż oczekiwałem tłumów na dzisiejszej prezentacji odpuściłem ją sobie dla przyszłego tygodnia, a tu taka niespodzianka ;(

Znajdziesz chęć i czas, by trochę napisać o dźwięu zestawu?

Pozdrawiam

Bartek

zuk, ze to co niby te Wasze stare szafy, ktore wygladaja jak nieslubne dzieci zlewozmywaka i starej szafki kuchennej sa lepsze od hajendow za 16 kafli? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 19 Lut 2010, 12:27

>". Używa tylko jednego typu lutowia. Wszystko ma znaczenie. Opowiada o tym z pasją, nie szczędząc

>krytyki rodzimej konkurencji."

>

>ten pan ma szanse zostac moim nastepnym ulubiencem :D

Co sugeruje, ze rozroznia brzmienie roznych lutow. Z takim sluchem, to dwa rozne wzmaki odrozni zapewne bez problemu nawet u siebie z lazienki. Tak sobie mysle, czy u mnie - i to nie z lazienki, a siedzac wygodnie, na srodku przed kolumienkami - odroznilby dwa wzmaki z bardzo odleglych przedzialow mocowo - cenowych :-)))

Kolumny Equilibrium goszczą w moim domu od paru dni. Za wiele poza tym co można przeczytać w teście w AV i co napisał wcześniej Bartek trudno coś dodać. Ultra szybkie, ultra transparentne, ultra liniowe. We wszystkich tych cechach sa lepsze niż moje własne. Będę je miał do poniedziałku. Gdyby któryś z kolegów był chętny do posłuchania - zapraszam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Co ja bede pisac o dzwieku :-) Vandersteen 1C i Usher Be-718 posiadamy na stanie wiec kazdy moze przyjsc i posłuchać a co do AYRE bardzo gładki dzwiek troche ocieplony z taką lekką lampową nutą. Bardzo ładnie wykonany jak na amerykanów :-) Wzmacniacz radzi sobie z Usher Be-718 czy 1C, ale juz Paradigmy Studio 60 sa dla niego wyzwaniem. Jest bardzo szczegółowy i troszkę rozjaśniony na górze pasma, ale jeszcze nie odczuwa się ostrości ze względu na tą gładkość i płynność z jaką wybrzmiewają dzwięki. Wokal wypada bardzo dobrze, jest bezpośredni i bardzo naturalny. Przestrzeń to duży plus tego zestawu. Każdy instrument jest świetnie zdefiniowany i ma swoje miejsce a zarazem brzmi bezpośrednio. Dla mnie przestrzeń ta kojarzy się z wzmacniaczami lampowymi. Mamy więc tutaj zestaw brzmiący bardzo analogowo i zarazem dość relaksująco. Bas jest świetnie zarysowany i dobrze kontrolowany i potrafi jak trzeba konkretnie przywalić. Nawet bas Usherów zyskał konturów i wypadł nadzwyczaj dobrze. Elektronika mi osobiście się spodobała. Zwłaszcza fajny jest odtwarzacz.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Jak dla mnie porównanie zupełnie nietrafione. Po pierwsze na dworcu kolejowym jest zimno i śmierdzi (zazwyczaj). Po drugie większość ludzi słucha muzyki w kiepskich warunkach. Około połowa osób które do nas przychodzą sama to stwierdza, wydają sporo kasy na sprzęt a zapominają choćby o tym żeby rzucić na podłogę dywan za kilkaset zł, ale to ich problem ja tylko mogę delikatnie ukierunkować. Wybranie się do porządnego pokoju odsłuchowego to jak wyjście z własnej kuchni do eleganckiej restauracji, gdzie siedząc w wygodnej sofie posłuchamy muzyki a obsługa sklepu będzie nas obskakiwała, zmieniała sprzęt i częstowała kawą. Tego chyba na dworcu się nie uświadczy ? Tam usłyszymy jak to powinno zagrać u nas w domu i nie będziemy zwalać winę na kabelki, podstawki, kiepski prąd itd. W sklepie można odkręcić głośność bez obawy, ze przyleci wkurzony sąsiad i porównać dużo szybciej i więcej sprzętu niż moglibyśmy w domu. Zawsze daje możliwość wymiany sprzętu po zakupie jeśli klient nie będzie zadowolony z jego brzmienia w swoim domu. Taka furtka bezpieczeństwa. Zawsze też można zamówić prezentacje w domu jeśli ktoś się strasznie boi. Koszt niewielki i pobierany tylko jeśli nie dokona się zakupu.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

>To byl tylko zart ...a kolega niech przeanalizuje ile "samobojczych goli" sobie zaaplikowal ta

>odpowiedzia..

Bo co nie sprzedam teraz kabelków i podstawek ? :-) Moze za to zacznę sprzedawać dodatkowo dywany :-)

Kabelki i podstawki oczywiście i tak się sprzedadzą, mi tylko chodzi o to, że nasza salka nie ma żadnych ustrojów a większość klientów twierdzi, że u nas to gra lepiej niż u nich w domu a jedyne co zrobiliśmy to wykładzina i regał za plecami. 3 ściany i sufit są gołe i płaskie. Zamówiłem 4 zasłony których nawet nie zawiesiliśmy bo już bez nich byliśmy zadowoleni z efektu. Sam w domu nie mogłem słuchać muzyki zanim nie rzuciłem dywanu 3x4m i zakryłem tym samym 2/3 podłogi. Zmiana była bardzo duża! Oczywiście na plus :-)

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

>ja wiem czy takie nietrafione :D sala odsluchowa audiozakupow jest jakies 50m od dworca :D

50m do dworca PKS do PKP będzie ze 100 ;)i na całe szczęście zapachy już nie docierają do nas :-)

Zupełnie''swoja drogą'',wykładzina to fundament co najmniej w amatorskim podejściu do tematu akustyki pomieszczenia!

Dzisiejsze trendy w modelowaniu pomieszczeń mieszkalnych tak zdominowały słuchaczy audiofilów,że nie wiedzą chyba jak wiele daje zerwanie z nawykiem kładzenia paneli,na rzecz położenie wykładziny!

foxbat, 20 Lut 2010, 19:00

>zuk, ze to co niby te Wasze stare szafy, ktore wygladaja jak nieslubne dzieci zlewozmywaka i starej

>szafki kuchennej sa lepsze od hajendow za 16 kafli? ;)

Coś Ci się popieprzyło:)

Spójrz na zdjęcia R90 (sprzed 18 latek) poniżej i powyżej - współczesne kolumienki z Z.Góry...

Nie ubliżając nikomu...

Ukryta Zawartość

post-7648-100001665 1266710334_thumb.jpg

post-7648-100001666 1266710334_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mnie też się BARDZO podobają!

Ale - jak kto lubi:)

Ten egzemplarz kosztował jedyne 1800 euro:) Tylko, na wzmocnienie trzeba sporo wydać...

foxbat, 21 Lut 2010, 10:35

>ehhhh zuku, Ty sie nigdy nie nauczysz ;)

Spoko:) Jestem Ci niezwykle wdzięczny za (niby) krytykę i dygresje, których (niby) nie rozumiem:)

Dzięki temu ciągle mam okazję...

Pozdrawiam serdecznie!

jestem wstępnie "po słowie" z moim imiennikiem z Audiozakupów i w sobotę najbliższą, tj. zdaje się 27 lutego, mogę zajechać z APS-ami.

co więcej i co ważniejsze mam już zgodę żony :)

zainteresowanych uprzedzam - bo wydaje się, że warto sprawdzić jak Aeony sobie poradzą.

pozdr.

Łukasz

No cóż Łukaszu!

Ja postaram się nadrobić zaległości i posłuchać egotycznych kolumn i elektroniki Ayre w dniu jutrzejszym.

Gdyby się udało - obiecuję zdjęcia i małą relację!

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.