Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

foxbat, 24 Lut 2010, 13:19

>no ja slyszalem, ze juz ma box na nowosolskim manhattanie ;)

Co by nie mówić. Dyskretna i najważniejsze - bezpłatna reklama na forum robi swoje:)

Tylko klakierzy są słabo opłacani:(

A tak na poważnie. Czy szukasz WIELKIEGO BAS-u ZNOWU???

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

foksiu>>>

Łukasza nie stać na wzmocnienie:) Ot co...

Poza tym - nie był ostatnio u mnie:(

Zresztą - całe lubuskie ostatnio zeszło na psy. Przyjeżdżają najwyżej na chwilę... i to w interesach:(

Doszło do tego, że poszukałem pracy, z nudów...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Oj Panowie,ależ tu się dzieje!!!

Samych przyjemności sobie dostarczacie,nikt tutaj Altusów nie słucha więc o dantejskich katuszach mowy nie ma!:-)

Lucmaster

Dobry dzwiek idzie w parze z dobra muzyką,tak przynajmniej to odczuwam,a przynajmniej to dwa priorytetowe aspekty audio.

Fajno w temacie.

Lucek! ;)

Dorzuć do pieca! Dawaj recenzję wszystkiego nowego, co u Ciebie gra!

I zrób (zrób i wklej) - choćby komórką lub laptopem zdjęcie przedwzmacniacza słuchawkowego! Na zdjęciach wygląda obłędnie i chciałbym zobaczyć go u Ciebie w świątyni dźwięku!

Jak się podobał żonie?

składam dopiero wszystko, spakowałem alchemista - jutro jedzie w świat. wracam do pewnej marki podobnej do APS, znaczy się trzyliterowej i też na A :)

na widok SPL żona moja jeno pokiwała głową z politowaniem, ale dzieciakom się podoba.

suba nawet z samochodu nie wypakowałem - stopniuję wrażenia połowicy :)

No pięknie, Panie Kolego!

Nowy sprzęd pod strzechą naprawdę cieszy!

Jacku!

Co z ustrojami akustycznymi do Twojego pokoju???

Coś już wymyśliłeś i jest już w realizacji, czy jeszcze czekasz wiosny? ;)

Już myślałem, że luc ozdrowiał... Okazało się, że to był tylko krótki okres przejściowy:)

Ni cholery nie mogę skapować, o co chodzi rycerzom Yedi:)

Ustroje w kolorze oliwkowym, w drodze. Mam na próbę również kilka sieciówek i 2 pary łączówek.

Niezmiennie głowa mnie boli od ilości słuchania muzyki. Ale to boli RADOŚĆ:)

Chciałoby się powiedzieć:

ŻYĆ NIE UMIERAĆ!!!

P.S.

Zdaje się, że "d" nie leży cokolwiek najbliżej "t"...

Panowie, blu-ray i nagrania HD to jest przyszłość. Próbujemy wyciągnąć wszystko z płyty CD 700MB a tu płyta 40GB'ów muzyki i obrazu. Jestem po koncercie Jeff'a Becka na blu-rayu i powiem bajka dzwięk bez żadnych modyfikacji i kompresji tak jak wyszedł z klubu. Teraz idę tylko w tym kierunku!!!!

No, no!!!

Tylko przydałby się duży ekran i projektor, by nie wsadzać szkłą między kolumny!

I co jak co - Infinity znakomicie się do tego nadają!

Pozdr.

Ps. Lucek! Jakby Ci się udało dzisiaj jeszcze posłuchać tego na trzy litery, to opisz pierwsze spostrzeżenia!

pawellato, 25 Lut 2010, 19:49

>Panowie, blu-ray i nagrania HD to jest przyszłość. Próbujemy wyciągnąć wszystko z płyty CD 700MB a

>tu płyta 40GB'ów muzyki i obrazu. Jestem po koncercie Jeff'a Becka na blu-rayu i powiem bajka dzwięk

>bez żadnych modyfikacji i kompresji tak jak wyszedł z klubu. Teraz idę tylko w tym kierunku!!!!

Tak.

Obraz z blu-ray jest rewelka:) Ale to zależy - poprzez co i na czym jest pokazywany.

Dźwięk pewno też:) Ale to zależy od tego, poprzez co i na czym jest odtwarzany...

pawellato, 25 Lut 2010, 19:49

>Panowie, blu-ray i nagrania HD to jest przyszłość. Próbujemy wyciągnąć wszystko z płyty CD 700MB a

>tu płyta 40GB'ów muzyki i obrazu. Jestem po koncercie Jeff'a Becka na blu-rayu i powiem bajka dzwięk

>bez żadnych modyfikacji i kompresji tak jak wyszedł z klubu. Teraz idę tylko w tym kierunku!!!!

Tak.

Obraz z blu-ray jest rewelka:) Ale to zależy - poprzez co i na czym jest pokazywany.

Dźwięk pewno też:) Ale to zależy od tego, poprzez co i na czym jest odtwarzany...

byliśmy, posłuchaliśmy, czas na fotki i wrażenia.

większość czasu słuchaliśmy APS-ów, sygnał podawał Vincent S6 poprzez procesor Anthema. mam wrażenie że APSy się obroniły. mi bardziej podobało się z podbitym +3 basem (pomieszczenie jednak duże). w stosunku do moich warunków domowych APS-y wreszcie zagrały przestrzennie.

na deser były zestaw Anthema i Vandersteeny (czy jak to się pisze). znowu mi się podobało :)

te kolumny obciągnięte pończochą z każdej strony to niezły wynalazek. w swojej cenie mogą być hitem. widziałem że dodatkowo można regulować tweeter.

Gospodarze przyjęli nas bardzo miło i sympatycznie, bez zmrużenia oczami sprzęt wpinali i wypinali, przenosili, wynosili.

dziękując za gościnę pozwolę sobie na konstatację: podstawa to dobrze nagrana płyta! no i pomieszczenie (szacun dla Audiozakupów).

aha i jeszcze coś dla Bartka - Barb Jungr rulez!!!!!!!!! :)

pozdr.

Ł.

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Na początku wydało mi się, że APS-y grają spowolnionym dzwiekiem i faktycznie było w tym ich trochę winy gdyż miały podbity bas. Po wyzerowaniu regulacji dalej pozostało uczucie spokoju i trochę jakby słabej dynamiki, ale to może dlatego, że przed wpięciem APS-ów słuchałem Paradigm SE-3 a jak wiadomo motoryka i dynamika w Paradimach jest wybitna na tle większości konkurencji. Po kilku płytach było już lepiej i zaczęło mi się podobać. Pod koniec Lucmaster ze specjalną dedykacją dla berberysa puścił bardzo ładnie zrealizowaną płytę z wytwórni LINN o której wspomina powyżej i dopiero zagrało to jak powinno ku uciesze zgromadzonej gawiedzi :) Pokusiłbym się wręcz ze stwierdzeniem że daliśmy się porwać muzyce :-) a mnie osobiście na tych skocznych kawałkach zechciało się tańczyć :-) Same APS-y to bardzo ładnie wykonane skrzynki i faktycznie warte swojej ceny bez dwóch zdań.

Następnie wpięliśmy Vandersteeny pod końcówkę Anthema. Chciałem spróbować tego podłączenia z jednego powodu. Poprzednim razem brakowało mi trochę kontroli basu i wydobycia jego konturów. Wzmacniacz AYRE mimo, że pięknie grał resztą pasma to bas miał trochę ospały. Pomysł jak dla mnie okazał się trafiony. Wreszcie pokazał się taki bas jak powinien, ale wg berberysa uciekła zjawiskowa przestrzeń jaka powstała podczas grania z AYRE. W każdym bądź razie ja byłem zadowolony i naprawdę spodobało mi się. Dziękuje za przybycie i polecam się na przyszłość a jest jeszcze co posłuchać.

fotki dzieki uprzejmości Bartka :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11475-100000990 1267302148_thumb.jpg

post-11475-100000991 1267302148_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.