Skocz do zawartości
IGNORED

Lubuskie - odsłuchy.

lucmaster

Rekomendowane odpowiedzi

palton, 23 Kwi 2010, 01:03

Rozumiem.

Lecz tu nieco inna konfiguracja. Pre+power (i to jaki) - przeciw integrze!

Ale kto wie?

Dlatego przy ew. zabawie, widziałbym albo przełącznik Audiozakupy, albo 2 (w tym jeden "magiczny" Lutka).

Tak na poważnie - to mi się najzwyczajniej nie chce coś komuś, czy sobie udowadniać:(((

Słucham:)

Od wczoraj gra sieciówka Furutech:))) Znowu mam omamy? (przynajmniej na razie...)

Teraz gra cichutko. Jest późno - 1.17. A trzęsie chałupą:)

Żyć - nie umierać!!!

A w drodze jest Shunyata...

Pozdr.

P.S

Robix - wiadomo:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 23 Kwi 2010, 01:20

>Dlatego przy ew. zabawie, widziałbym albo przełącznik Audiozakupy, albo 2 (w tym jeden "magiczny"

>Lutka).

On nie jest "magiczny" i bardzo prosty w budowie. Po prostu obudowa, w niej gniazda glosnikowe polaczone wewnatrz z zaciskami przelacznika. Przelacznik pracuje w trzech pozycjach: lewa, zero, prawa. Przelaczenie z pozycji lewej na prawa - poprzez polozenie zerowe - powoduje nic innego jak przerzucenie kabelkow glosnikowych z jednego wzmaka na drugi, lub z jednej pary kolumn na druga, przy napedzaniu ich jednym wzmakiem.

Napisałem "magiczny" ze względu na "właściwości" odsłuchowe:)))

Lecz - w myśl tego, co pisali koledzy z Audiozakupów, mam duże wątpilwości, że może stanowić tzw. wąskie gardło...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

>mam duże wątpilwości, że może stanowić tzw.

>wąskie gardło...

dokladnie! zawarte w nim powietrze, moze powodowac istotny problem z dociskiem tylnej osi!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 23 Kwi 2010, 12:04

>>mam duże wątpilwości, że może stanowić tzw.

>>wąskie gardło...

>

>dokladnie! zawarte w nim powietrze, moze powodowac istotny problem z dociskiem tylnej osi!

A wtedy nacisk na przednią przekroczy dopuszczalną wartość!

I mandacik się należy od Inspekcji Audiofilskiej:)))

foxbat 18 kwiet 15:36

normalnie cieszy sie jak ten pan co kiedys wygral garki zeptera w kole fortuny.

to jest reklama jego kolumn przeciez ,bo juz sa na allegro-a jak grajom i ten wyglont i kolor-ho,ho.

sa, w sumie fakt! oj wy berzydale! niezla promoszyn! :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Dzisiaj dostaliśmy akurat fajne kolumny do porównania z Tannoy DC10T. Audio Physic Tempo 25. Żeby się za wiele nie rozpisywać, nawet niewygrzane są wyraźnie lepsze od Tempo 6 :-) i będą świetnym konkurentem DC10T. W końcu obie marki słyną z przestrzenności dźwięku :-)

post-26480-100006507 1272059539_thumb.jpg

post-26480-100006508 1272059539_thumb.jpg

To ci dopiero numero uno:(((

Co jest do h..wafla czuje sie oszukany bo teraz ludzie sobie pomysla ze specjalnie promowalismy Avangarde a tak nie bylo! My tylko sobie milo posluchalismy a tu prosze hmm.

Czy jakas wzmianka na temat ww kolumn i ich wystawienia na sprzedaz zostanie tu wklejona?

Ps. Bartek zdaje sie miales prawo pierwokupu:)?

robix

Wiele razy byłem zaskakiwany przez Kolegów w lubuskim.

Ale teraz - to SZOK!!!

Jest li prawdziwy audiofil w (tam)tym kraju?

Nie mniej - z boku to musi "nieźle" wyglądać:(

P.S.

Chłopaki (i dziewczyny:) - nie wpadniecie do mnie posłuchać???:))) Może być nawet przełącznik...

Te głośniki i tak nie miały prawa bytu w moim pokoju , chociaż powiem że dla mnie pod pewnymi aspektami brzmienia zagrały lepiej u mnie , niż u Bartka . Podejrzewam że winę tu ponosi brak odbić po lewej stronie pokoju - instrumenty nie były do końca lokalizowane . Ich miejsce jest w co najmniej 25m , oczywiście zakładając że zostaną zachowane proporcje , i odpowiednia elektronika która nie musi kosztować majątku .

Co do wypowiedzi robixa - to na pewno nie była reklama .

Co do mnie to odpowiadam - w przeciągu 25 lat , a mam 50 , klocki które miałem nie pozostawały u mnie dłużej niż rok - taka natura , lub jak kto woli -niespokojna dusza . Może posłuchania czegoś innego .

Jak wiadomo odsprzedaż wiąże się przeważnie ze stratą finansową , która zawsze mi towarzyszyła.

Nie ukrywam , że teraz dobieram klocki rozsądnie .

Przeca wiem:)))

Następnym moim krokiem w świat - odtwarzania dźwięku będą odgrody Bastanis kit.

Miałem okazje przez krótką chwilę obcowania z nimi - podobało mi się .

I kolejny klocek będzie miał recenzje - dla innych jak znalazł .

Oczywiście prawdziwą a nie marketingową

Audiozakupy, 24 Kwi 2010, 03:35

>Nawet bym rzekł, że wykazaliśmy ich wady! :-)

- każdy element bez wad -( chyba nie ma takiego} , źle dobrany - wykaże nam nie miarodajny wynik odsłuchu .

- są rożne upodobania i oczekiwania co do słuchania muzyki.

- są też bajkopisarze ,którzy bez próby odsłuchu wydadzą werdykt.

Każdy dobrany system jeżeli nas nie męczy i z chęcią wkładamy kolejną płytę , możemy śmiało powiedzieć , że jest bez wad.

Kazdy ma prawo robic co mu sie podoba ale w tym przypadku troche to z boku zle wyglada ale nie moja sprawa.

Przyznaje ze wiele racji jest w slowach bronika17 odnosnie recenzji dla potomnych i to nie prasy audio tylko niezaleznych ,,wariatow,, kochajacych audio:)

Ps. No nic odpale Belle i pojade posluchac jakichs tam ,,odgrod,, czemu nie ?

robix

robix, 24 Kwi 2010, 13:19

>Kazdy ma prawo robic co mu sie podoba ale w tym przypadku troche to z boku zle wyglada ale nie moja

>sprawa.

>

>Przyznaje ze wiele racji jest w slowach bronika17 odnosnie recenzji dla potomnych i to nie prasy

>audio tylko niezaleznych ,,wariatow,, kochajacych audio:)

Bo ja wiem czy aż tak źle?

Trzeba przyjąć, że audio to nie jest śmiertelnie poważna, życiowa sprawa. Wszak to tylko jedna z wielu uciech i chwil radości, które sobie wymyślił człowiek na, co by nie mówić, dość wyboistej drodze życia:) Jednym słowem - zabawa!

Ze sprzętem jak z kobitkami:) Jeden usycha przy jednej dziurze (sam tak mam:), inny skacze z kwiatka na kwiatek... Różnie to bywa:) Czy można z gruntu potępiać tych lub owych?

Pozdrawiam serdecznie!

P.S.

U mnie też szykuje się że HHHHHHHHOOOOHHHHHHHHOOOOOOOOOO... Ale sza!

Kolejny raz uczony doświadczeniem...

Panowie!

Koniec partyzantki - kupiliście - chcecie coś sprzedać?

W takim razie - grzecznie do mnie i na piśmie zawieramy umowę na PR.

Biorę 20% ceny sprzedaży, plus koszty reprezentacyjne.

Dodatkowo "stówka" za posłużenie się pojedyńczym zdjęciem zrobionym przeze mnie!

Bez umowy - odtąd nie napiszę na forum ani słowa!

Over!

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Bartek główny teraz podejrzany w tym spisku :-) Największe pochwały dla tub walił a tu taki zonk :D

Dobrze, że wiem, że on to nie specjalnie tylko przez swoją dobroduszność :-)

pax, pax! między Lubuszany :)

i tak Janusz długo wytrzymał z kolumnami, jak na niego, pewnie dlatego że większość czasu spędziły u Bartka.

szkoda, żem bez kasy obecnie, bo kto wie - do nowego saloniku pewnie pasowałyby. już nawet wypatrzyłem lampową końcóweczkę Jadisa.

przykro będzie jak pojadą w świat, dawno tu aż tak emocjonalnego stosunku do sprzętu tu nie mieliśmy.

Audiozakupy, 24 Kwi 2010, 14:10

>Bartek główny teraz podejrzany w tym spisku :-) Największe pochwały dla tub walił a tu taki zonk

>:D

>Dobrze, że wiem, że on to nie specjalnie tylko przez swoją dobroduszność :-)

-Tuby nie muszą być chwalone , jak dobierze się odpowiednią elektronikę i warunki opisane wcześniej to same się chwalą - a mają czym .

wydaje mi się że fajnie i ciekawie jest jak ktoś zorganizuje coś ciekawego i trudno dostępnego elementu toru do posłuchania , i na tym powinniśmy się skopić a nie na podejrzeniach .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.