Skocz do zawartości
IGNORED

K2 HD Sound - REWELACJA !!!

preston74

Rekomendowane odpowiedzi

robtango

Czy możesz wkleić zrzuty z wykresami nagranych przez Ciebie płyt oraz podać program, typ nagrywarki i użytej płyty? Przydało by się jeszcze nam podać medodę odczytu tj. czy zgrywasz w trybie burst, secure, z odczytem ciągłym czy szybkim itp. Nie wierzę, że samoistnie powstała aż taka różnica o której piszesz. Musisz coś robić nieprawidłowo.

Witaj.Nie bawię się w jakieś profesjonalne przegrywanie i programy .Urzyłem standardowego programu NERO i nagrywarki LG i to na nim wyszły te różnice .Na standardowych płytach słychać je ,ale nie tak dotkliwie jak po przekopiowaniu K2HD. Nie chcę mi się dyskutować na temat w ogóle przegrywania płyt bo to szkoda która sami sobie wyrządzcie.Dla mnie kopiowanie służy po to aby przetrwać czas do zakupu oryginalnego egzemplarza .A potem do kosza!

Czyli nic się nie dowiemy. Szkoda.

W Nero można nagrywać CD-R. W tym programie wychodzi to dobrze. Jednak do kopiowania na dysk zalecam EAC. Efekty są o wiele, wiele lepsze. Ten soft z Twojej LG wyciśnie dużo więcej niz Nero. No i czywiście płyty - na czystą warto wydać nieco więcej niż paczka chusteczek.

senicz obawiam się ,że masz za słaby system aby to ocenić .U mnie było czterech kolegów i w jednej chwili zaniemówiliśmy, czego następstwem było natychamiastowa decyzja o zakupie płyty K2HD .Posłuchamy zobaczymy?

Edward, 24 Wrz 2007, 17:52

>senicz,

>

>Czy słyszałeś płytę zrealizowaną przy pomocy K2? Odpowiedz: TAK lub NIE. Bez wymigiwania się.

niech ci, którzy tak zachwalają te płyty, napiszą na jakim sprzęcie toto było odtwarzane.

Co do sprzetu to oczywiscie Maranciunio i Nalesnik. Sluchawki Yamaha yh-100. Czy moze byc lepiej? i byc moze podkrecenie sztuczne dynamiki daje efekt ze kapciowate systemy zaczynaja klapac intensywniej ale dobry sprzet ma odruch wymiotny. Rzygac sie chce jak sie tego slucha. Zreszta, na as2007 chyba beda takie plyty to sami uslyszycie. Torebki na rzygowiny wskazane.

jak będziesz miał okazję posłuchać to może przy okazji porównaj z tą nagrywaną :-)

a co do k2, dlaczego czegoś nowego nie przerobią... odgrzali parę płyt ELP... które brzmieniem nie grzeszą, też takie masteringi robiłem ze starymi kasetami jak chciałem to zgrać na CD-R... jak dla mnie jest to muzyka brzmiąca efekciarsko i dlatego może się podobać. Kiedyś z radia RMF... nagrałem kawałek Pink Floyd... "High Hopes"... później zmieniłem sprzęt grający i fajnie mi brzęczał ten kawałek... będąc w sklepie przy okazji postanowiłem kupić płytkę całą "Division Bell"... włączyłem i "uszy" mi opadły bo grało inaczej niż to co nagrałem z radia (mniej efekciarsko, brakowało muzykalności)... zmieniałem sprzęt i płytka gra już fajnie...

pzdr

123... test

Ale senicz lepjej posłuchaj jej, bo ty masz pewne skłonności do konfabulacji.

Maranciunio to był syf i z tego dobrego sprzętu się nie zrobi. I koniec. Tak ty powiedziałeś.

Potem zupełna zmiana zdania...

Zatem najpierw sprawdź, a potem wyrażaj opinie.

Ok?

-> robtango

"Urzyłem standardowego programu NERO"

Ej, no gorzej to trudno było wybrać. Jedyna gorsza opcja, jaka mi przychodzi do głowy, to przegrywanie za pomocą Windows Media Player, który to "po drodze" kompresuje zgrywane track'i do .wma bodajże 128kbps, żeby za chwilę "rozpakować" je do .wav i spalić na CD.

No i właśnie przez taki laicyzm (robtango, nie mówię tego ani złośliwie, ani personalnie!) krąży pełno mitów na tym forum o słabo brzmiących kopiach Audio CD.

P.S. Kopia wykonana w Nero też dla mnie gorzej brzmi ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

seniczu, podbija się i to nie troche krańce pasma we wszystkich płytach, które masz podczas remasteringu.

Poza tym nie w tym rzecz, bo takie przepuszczenie gotowego materiału poprzez korektory sprawiłoby, że płyta była by nie do słuchania. I na to wchodzi kilka czynników.

Oj przydała by sie jakaś rozmowa z realizatorem i poczytanie chociażby jakieś publikacji.

yayacek, 24 Wrz 2007, 17:10

>A że płyty ze znaczkiem K2 brzmia ładnie (bądź odmiennie) jest zupełnie inna kwestią. Po prostu

>inzynierowie masteringu pracujący podczas remasteringu przykładają sie do swej pracy bardzo

>starannie - jak to japończycy zresztą.

O!

i to jest wg mnie sedno sprawy.

Rozciągnął bym to nawet na ewidentnie gęstszy format jak SACD, że może brzmieć lepiej to nie tyle zasługa samego formatu co właśnie staranniejszej sesji nagraniowej i/lub masteringowej, bo kierowanej do specyficznego odbiorcy.

senicz -kicha to jestes ty.

znowu twoje wywody niszcza watek

lizesz lizaka przez szybe i muwisz ze kwasny -brawo,brawo

dla mnie to K2( to kolejny dobrze nagrany sampler) choc musze przyznac ze naprawde w niektorych nagraniach przestrzen jest niezla

p.s .nie mam orginalu tylko scignetego z neta ape i zminionego na wav potem wypalonego w nero

Senicz,

nie słuchałes tej płyty, o której tu jest mowa. A wypisujesz uwagi, że to bezguście, gra do dupy i dno estetyczne. Chcesz, żeby Cie ludzie traktowali poważnie, to nie rób z siebie po raz kolejny pośmiewiska.

>Tak czy inaczej K2 to kicha.

> wystarczy troche podbic karance pasma i juz jest K2

Niekompetencja ( a może zwykła głuchota ? ) niektórych forumowiczów osiągnęła poziom przy którym dochodzi się do wniosku , że dalsze udzielanie się na forum to strata czasu ........

Arkadix

Arkadix obawiam się, że mamy podobne odczucia...

Czytam ten wątek i dziwie się, że niektórzy ludzie, którzy aspirujący do grona wielbicieli muzyki, potrafią wykazać się tak mierną kulturą.

I pomyśleć senicz, że ludzie zbierają kasę na twój występ na tegorocznym AS...

A co mam pisac? ze to dobre inaczej? firma zarty sobie robi ze sluchaczy i mam to tolerowac? a jak takie dzialania inaczej nazwac. Jesli nie ostrzeze sie spoleczenstwa przed K2 to straty beda niepowetowane!!!

przed mp3 nie udało się uchronić... to jak tego cena nie spadnie + większy asortyment, to samo się wykończy jak większość formatów :-)

... a na razie jest to bardziej "wykopek" :-D i każdy ciekaw...

123... test

senicz >>> Zazwyczaj mam szacunek do starzych tak mnie wychowano i wpojono ale jak jeszcze raz nazwiesz mnie,, naiwnym glucholem ,, to odstapie od tradycji i posle Ci pare jobow soczyscie wiec mnie nie prowokuj bo i tak juz nadwyrezyles moja cierpliwosc do Twojej persony.

Wiekszosc z tu piszacych ma taki sprzet ze w ogole nie powinni zabierac glosu w sprawie roznicy miedzy HD K2 a zwyklymi plytami nie mowiac juz o przepalankach.

Ponad 300 wpisow o dupie maryni !

robix

Najlepsza jest odpowiedź senicza:

Nie słuchał płyty, wymigiwał sięcały czas.

Potem odpowiada: no byc moze.

Jakiś kupel jego pisał już o tym z którym dobrze żyje. Pomagał on mu rozpoznac co i jak tam.

Nie czaje jak niby on mu pomagał ?

I w końcu po namowach nagle odpowiedział:

Mam takich kilka. Wszystkie kicha.

Dobre hehehehe...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.