Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników chińskich lampowców

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie slucham MC-10L na kwadrze 6CA7 i 4x 6n1p

Na pewno jest wiecej detalu, bas krotszy i bardziej w ryzach - takze moim zdaniem jesli lubisz typowe 'lampowe' brzmienie to lepszy bedzie klasyczny Mullard EL34

Ja na tych chińskich el34 słucham metalu i jestem zadowolony.Czyli 6CA7 będą nadawać się do kolumn typu dynaudio?

El34 raczej do jasnych i dynamicznych kolumn.

Ja na tych chińskich el34 słucham metalu i jestem zadowolony.Czyli 6CA7 będą nadawać się do kolumn typu dynaudio?

El34 raczej do jasnych i dynamicznych kolumn.

Jesli jestes zadowolony to nie zmieniaj

Chociaz do takiego gitarowego ostrego brzmienia te 6ca7 moga byc fajne o ile zniesiesz szczuplejszy bas, do tego miitarne ruskie sterujace 6N1P-EW i bedzie ostro

A ja mam pytanie czy ktoę się zetknął z czymś takim? Yarland Audio PRO 845 MK4

Edytowane przez julek

Mam pytanie - Waszym zdaniem - A ktora lampa ciekawsza - 6N1P czy 6N1P-EW ?

pozdrowionka

Witam :) moim skromnym zdaniem 6N1P bardziej cieplejsz "lampowa", uwypuklona średnica, ładniejsze wokale. Ja polecam 6N1P z nadrukiem 9303 .

6N1P w wersji cywilnej trochę droższe od tych EW ale przy tych cenach możesz kupić jedne i drugie i sam porównać, a jeszcze lepiej dać sobie spokój z ruskimi i kup 6cg7 lub 6fq7 można tanio kupić na amerykańskim ebayu .

Pozdrawiam

" When The Music's over, turn out the lights"

Ja polecam 6N1P z nadrukiem 9303 .

Pytałem już w innym temacie ale tu też zapytam jaka różnica jest między tymi 9303 bo ja mam 9101 ?

Pytałem już w innym temacie ale tu też zapytam jaka różnica jest między tymi 9303 bo ja mam 9101 ?

Nie pamiętam dokładnie, a nie mam teraz czasu szukać dwa lub trzy lata temu kolega McGyver robił porównania i w którymś poście napisał że te 9303 wypadły najlepiej w jego ocenie, nie wiem z jakimi porównywał, ja robiłem testy z lampami z roku 1979, 1981 i 1990 i uważam że te z 93 są w mojej ocenie najbardziej ciepłe, muzykalne z mocną średnicą. te nadruki to są lata produkcji.

Pozdrawiam

Nie pamiętam dokładnie, a nie mam teraz czasu szukać dwa lub trzy lata temu kolega McGyver robił porównania i w którymś poście napisał że te 9303 wypadły najlepiej w jego ocenie, nie wiem z jakimi porównywał, ja robiłem testy z lampami z roku 1979, 1981 i 1990 i uważam że te z 93 są w mojej ocenie najbardziej ciepłe, muzykalne z mocną średnicą. te nadruki to są lata produkcji.

Pozdrawiam

Ok rozumiem może załatwię sobie te 9303 jak się uda i sprawdzę czy usłyszę jakieś różnice między 9101 .

Ok rozumiem może załatwię sobie te 9303 jak się uda i sprawdzę czy usłyszę jakieś różnice między 9101 .

Ty poważnie to piszesz ?:)

Ty poważnie to piszesz ?:)

Sam nie wiem ale jak będę kupował na zapas kolejne 6N1P to jeśli trafię z tą datą to je kupię jeśli nie odpuszczam temat ;)

Sam nie wiem ale jak będę kupował na zapas kolejne 6N1P to jeśli trafię z tą datą to je kupię jeśli nie odpuszczam temat ;)

Witam:) myślę że pewnie nie usłyszysz różnicy ale założyciel tego tematu pisał:

W mojej ocenie to są najlepiej brzmiące 6N1P z jakimi się zetknąłem.

Zalozylem dzis do mojego Yaqin'a MC-10L 4 lampy 6CG7/6FQ7 Golden Dragon - pierwsze wrazenia sa b obiecujace - jest wiecej detalu a jednoczesnie graja mniej ostro niz 6N1P (co mi przeszkadzalo). Do tego dzwiek bardziej koherentny z wiekszym akcentem na basie. Te lampy maja nieco mniejszy gain.

• 2 tygodnie później...

W YAqin MC-10L wymienilem 6CA7 EH na EL34 Mullard (rosyjskie) - zmiana b przyjemna - 6CA7 bardziej graly w manierze trazystorowej, Mullard brzmi b lampowo; wspaniala srednica; basu wiecej ale z niezla kontrola - moze troche mniej detali ale kto by sie tym przejmowal. 6CA7 byc moze sa lepsze do ciemno brzmiacych glosnikow.

pozdrawiam!

Może statek z chin zatonął ;) Chyba większość ludzi kupuje sobie Yaqiny na własną rękę albo używane i interesik upada .

Dzień dobry!

Dołączam do klubu z Xindakiem MT-3. Mam go ok. pół roku. Bardzo przyjemnie plumka, zwłaszcza jazz, bosa novę i muzykę klasyczną. U mnie sprawdza się z kolumnami KEF q300 i cd Cambridge Audio Azur 640C/ interfejsem audio Behringer UCA 202 (do odbioru Spotify). Jestem na początku drogi ale coraz bardziej mnie wciąga :) Pierwsza ostrożna cenowo wymiana lamp (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) na plus - dźwięk stał się bardziej przestrzenny.

Zaczynałam ze wzmacniaczem Pioneer A-503R. Dźwięk był jednak nieprzyjemnie ostry, więc zaczęłam szukać czegoś innego. Po drodze porównałam z Cambridge Audio Azur 351A, Marantz PM6004, NAD C 326 BEE i NAD C356 BEE i Xindak zdecydowanie przypadł mi do gustu.

Pozdrawiam! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

U mnie sprawdza się z kolumnami KEF q300

Jakbym siebie słyszał. Ze wszystkim KEFy grały za ostro. Dopiero lampa dała radę. Myslę, że dokonałaś dobrego wyboru.

Pozdrawiam. Jacek

Witamy :) Lampka to lampka ma klimat i gra muzykę :)

Dziękuję :) Zgadzam się lampka ma klimat :)

\

Jakbym siebie słyszał. Ze wszystkim KEFy grały za ostro. Dopiero lampa dała radę. Myslę, że dokonałaś dobrego wyboru.

Pozdrawiam. Jacek

Taki chyba urok tych kolumn. Z drugiej strony podoba mi się ich wyrazistość i dokładność.

Edytowane przez Rick

Panowie moj brat zapodal sobie vicka sv-237 moze tam wlozyc jakies lepsze lampy ??

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

• 1 miesiąc później...

Wlasnie wrzucilem w moim YAqin 10L na V1 i V4 6cg7 Golden Dragon a V2 i V3 6n1p - dzwiek stal sie bardziej nasycony i dynamiczny w stosunku do konfiguracji 4x 6cg7

pozdrawiam

Wlasnie wrzucilem w moim YAqin 10L na V1 i V4 6cg7 Golden Dragon a V2 i V3 6n1p - dzwiek stal sie bardziej nasycony i dynamiczny w stosunku do konfiguracji 4x 6cg7

pozdrawiam

to prawda że 6cg7 grają w Yaqinie ciszej niż 6N1P ? Może ta poprawa dynamiki to właśnie to że 6N1P dały większe wzmocnienie bo w nasycenie wierzę bo 6N1P gra bardzo barwnie i ciepło .

Tak 6cg7 maja mniejszy gain nize 6n1p- za to 6cg7 maja liniowa charakterystyke co moim zdaniem bardzo dobrze robi dla dalszego przekazu jest sa na stopniu we; 6n1p podbija to bogate pasmo; no niestety tez podbija skraje pasma ale moim zdaniem efekt jest ciekawszy niz 4 x 6n1p lub 4 x 6cg7 :)

Poradzcie prosze - wrzucilem do Yaqin MC-10L 4 szt RCA clear top i slychac szeleszczenie w glosnikach; inne lampy sterujace nie daja tego efektu (w tym rowniez inne 6cg7)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Przeczyściłeś piny? Domyślam się, że to zleżałe NOSy z zaśniedziałymi pinami.

Drobny papier ścierny i przetrzyj dokładnie na okrągło każdy pin w lampach.

• Pokaż nowe odpowiedzi