Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz PM-84 czy moze cos innego?

czubekst-ce

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem czemu się tak upierasz przy tych marantzach, do Baltlaba brakuje im... przynajmniej epokę :-) Albo KT88 ale oprócz DIY raczej sensownego nic nie znajdziesz w tych pieniądzach.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

To chyba taka chęć posiadania marantza została, w czasach, gdy byłem na poziomie samych altusów i marzył mi się taki wzmak ;-)

Ale sukcesywnie mnie przekonujecie, żeby wybrać coś innego.

A, i jeszcze jedno: narazie chyba nie zdecyduje się na lampę... Od ciepłych dźwięków to mam radmora, a nie wiem, czy rock, muzyka elektroniczna dobrze będą brzmieć na lampie. Nie wiem, jak ona gra. Może przekonam się za parę dni. Oby.

Dziekuję za porady.

Czytając o tym jakiego wzmacniacza szukasz na samej górze wątku przychodzi mi do głowy jedno

SONY 700ES - dokładnie tak opisałbym jego brzmienie

Mam takie dwa - oba mimo wieku nic nie szwankują

sztuke moge oddać - 1000zł - stan w zasadzie sklepowy! nie ma nawet najmniejszych rys

Moge zaprosić na odsłuch. W razie kupna przez wysyłke - gdyby sie Tobie nie spodoba to cofamy transakcje. O gwarancji też mozemy pogadać.

Potężne trafo, niemalże 20kg wagi, 4 sankeny na kanał (a to nieczęste)

Czubekst-ce, lampa (nie każda, to fakt) nadaje się do rocka, a nawet heavy-metalu. Rammstein nigdy na niczym nie zagrał mi tak dobrze jak na lampowcu na triodach 845 z kolumnami na Skanach.

No i poza tym to nieprawda że wszystkie lampowce grają ciepło, w stylu Radmora. To mity, legendy i podania ludowe. Owszem, istnieją takie lampowce, ale ... to nie są za dobre lampowce.

Chcesz posłuchać dobrej lampy? Zapraszam do mnie na kawę.

Nie, no bez jaj. Jakby Cię długonoga brunetka na kawę zapraszała, to rozumiem że musisz skonsultować;-)))

Ale zaprasza Cię brodaty okularnik którego nawet w nocy w ciemnej uliczce nie pomylisz z długonogą blondyną ;-)))

Jak najbardziej jestem zainteresowany :-)

Bardzo dobrze, że to wszystko tak się rozciąga w czasie, bo i przemyśleń więcej ( oby tych dobrych ) i funduszy też :-)

Pozdrawiam.

Zdjęcie 700es dla tych którzy prosili a nie mieli maila w opisie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Jest wiele dobrych kondów. Ja się np. nigdy nie zawiodłem na Nippon Chemicon. Można też Panasonica FC, FA, Rubycona ZL, ZLH itp. Ale co się najlepiej sprawdzi, to nie wiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.