Skocz do zawartości
IGNORED

alkoholizm Kwaśniewskiego

arbuzMC

Rekomendowane odpowiedzi

muls, 28 Wrz 2007, 11:24

>soso>>>to takie gadanie w kruchcie.Nie wolno tamtego,tego nie wolno.Ale nam wolno.KwachTylko

>reprezentuje ten biedny naród.Czy jak bedzie ładniejszy, to naród bedzie ładniejszy.Polaków znają

>wszyscy na całym swiecie.I to bardziej jako walesa lech.A ja osobiście mam wieksze powody do wstydu

>za obecny czas, niz wybryki byłego.

Mam to nieszczescie, ze obserwuje Polske z pewnego dystansu i wierz mi, jezeli otacza cie inna rzeczywistosc polityczna to pijany polski prezydent okrotnie boli.

Kiedys pewien Anglik, zwykly robol, powiedzial mi cos super ciekawego - narody maja swoja kulture, obyczajowosc, stosunek do pracy, wartosci itd. Jezeli da sie ludziom wolna reke (demokracja) to po ilus tam latach kraj jako calosc bedzie wierna kopia narodowych wartosci, kultury, stosunku do pracy, ambicji ludzi itd. Dlatago, dowodzil on, Irlandia jest inna niz UK, podobnie Szkocja czy USA (rozmawialismy w USA).

Ja mysle podobnie. A takze wiem, ze Polacy sa jako narod bardzo ambitni, zmeczeni swa fatalna przeszloscia i chca byc Polakami ale tak jak Niemcy Niemcami, czy Francuzi Francuzami. Powiem Ci, ze w zbiorowym marzeniu Polakow nie ma miejca dla pijanego prezydenta. Jest silny, respektowany narod, w ktorym zyjemy 'po naszemu' ale i z godnoscia. Mi po prostu pijany przywodca nie pasuje do mojego mazenia i mam nadzieje takze do marzenia wiekszosci. Wszystko na ten temat.

Dlaczego mam patrzec na ponizajace mnie jako Polaka zachowanie polskiego politycznego przywodcy poprzez pryzmat moich sympatii partyjnych? A tak dokladnie wielu w tym watku pisze. Incydent Kwasniewskiego, szczegolnie, ze recydywa to jest sprawa oczywista - nieakceptowalna dla kandydata na premira. Podobnie myslalbym jezeli bylby to Kaczynski czy Tusk. A tu tymczasem tworza sie koterie obroncow w imie sympatii politycznych. A gdzie jest w tym Polska i nasze marzenia i oczekiwania? Czy nie lepszy zdrowy rozsadek od podpinania 'moralnosci' pod oczekiwania polityczne?

Niechca sie rozwodzic bo i tak sie rozpisalem ale zbudowanie czegos wartosciowego nie przychodzi latwo. Trzeba zrezygnowac z kolesiostwa, 'zalatwiania' sobie spraw a nalezy zabrac sie za uczciwa i ciezka robote. Tylko tak budzace nasza zazdrosc kraje do czegos doszly. Samo mieszanie blota i lapanie ryb w metniej wodzie jeszcze nikogo nie wzbogacilo. Jezeli zapiszesz sie do jakiejs partii bo masz nadzieje, ze zabierzesz biednemu i sam bedziesz bogaty to moze Twoje osobiste marzenie sie spelnie i wowczas nie przeszkadza ci pijany prezydent bo cynika takie rzczy nie ruszaja. Ale mam nadzije, ze wiekszosc uczciwych w koncu dostanie to na co zasluguje.

muls, to nie bylo nic osobiscie do ciebie ale tak mi sie nasunelo czytajac twoje proby pomniejszania znacznia pijackich epizodow.

pzdw

soso

Proponuje zeby uchwalilo ustawe o pobierani pensji przez pracownika panstwowego. jesli utrzymanek panstwa jest alkoholikiem co latwo wykaza stosowne badania np. slinotok na widok szklanki wodki, to wtedy taka osoba jest leczona przymusowo. Szcegolnie dotyczy to osb reprezntujacych nasz kraj/panstwo. I tak Kwasniewki powinien byc zbadany na slinotok i ew. zamkniety w osrodku dla zle uzywajacych. Podobnie wszyscy sedziowie wojskowi milicjanci dawni i nowi itp. cala biurwokracja lekarze itd................

prawda ze proste. jawna gra ze spoleczenstwem jest najlepsza. Ukradniesz siedzisz. Ukradniesz duzo niezyjesz. Ok?

dzięki soso za wartopściowa wypowiedź,

co z tego jak dla takiegfo mulsa czy qubrica twoj wywód jest nic nie wart,

napił sie kwas i juz, wolno mu, bo na ukrainie się pije,

i tacy ludzie pouczają innych jak ma być, trzeba się przeciwstawiac tym bolszewikom z godnością.

soso>> .Masz racje generalnie.Ja nigdy nie głosowałem na Kwacha.Ale taki naród jaki prezydent i odwrotnie.I tylko tyle staram sie umniejszyc.Natomiast twierdze że wstydze sie obecnie za wiele więcej rzeczy powazniejszych dla mnie -niz wystep byłego prezydenta.Cecha pijanstwa jest RÓWNIE odrazająca jak bezczelności,głupoty ,kunkatatorstwa ,chamstwa ,tupetu,braku honoru.A może nawet troche mniej.

muls, 29 Wrz 2007, 11:18

>soso>> .Masz racje generalnie.Ja nigdy nie głosowałem na Kwacha.Ale taki naród jaki prezydent i

>odwrotnie.

No ale narod dorasta po latach sciemy i niech prezydenci takze dorastaja - to mam na mysli.

pzdrw

soso

arbuzik...senicz jest w sam raz dla ciebie.Bo przeciez miedzy wami jest pełna zgoda co wprawia mnie w pewne zakłopotanie, bo nie chce urazic senicza.Reprezentujecie takie debety umysłowe ,że nie podlega to zadnej ocenie ani dyskusji.Dziadek mawiał-szkoda gadac, co najwyżej mozna w morde dać.

DLACZEGO będe GŁOSOWAŁA na PIS cz.17

bo KACZYŃSKI jest jak MAŁYSZ, ci dwaj to urodzeni ZWYCIĘZCY

Polacy tak źle Wam sie żyje pod rządami PIS ???

Nie oszukujcie się !!!

Przez dwa lata:

- Powstało 300 000 mieszkań a kolejnych 500 000 jest w budowie

- Pierwszy raz w historii po 1989 przeciętną młodą rodzinę stać na własnościowe mieszkanie.

- Powstało 1 200 000 nowych miejsc pracy w Polsce, w 2005 było 14 000 000 miejsc pracy, w 2007 jest 15 200 000

- Trwa największy boom budowlany od 1999 roku

- Pensja przeciętnego Polaka w Polsce wzrosła o +22 % i wynosi już 1000 Usd/miesiąc czyli 6,5 Usd/godzinę

- Zamiast złodziejskiej prywatyzacji w stylu SLD i KLD(UW) mamy NAJWIĘKSZE w HISTORII Polski

DYWIDENDY z przedsiębiorstw do skarbu państwa

- Gospodarka rośnie o +7,5 %

- Nie ma już korupcji w Orange Ekstraklasie, bo "Fryzjer" siędzi w pudle

- Indeks giełdowy sWIG wzrósł o +240 %

- POLSKA w 2007 roku AWANSOWAŁA na 7 miejscu w świecie pod względem INWESTYCJI

ZAGRANICZNYCH, jeszcze nigdy w historii nie było tak dobrze.

- Inflacja jest najniższa w historii +1,5 %

- Eksport z POLSKI najwyższy w historii ŚWIATA i przekroczyl wartość 100 mld Usd rocznie

- W budowie jest 250 km AUTOSTRAD które zostaną oddane do użytku w latach 2008-9, a zatwierdzonych do

budowy zostało kolejne 500 km.

- Pierwszy raz od 20 lat po I półroczu BUDŻET zanotował NADWYŻKE a nie (jak przedtem) DEFICYT

- Dolar i EURO jest najsłabszy względem Złotego odkąd mamy płynny kurs PLN

- PIS ma wspaniałych ludzi którzy znają się na gospodarce; prof.Zyta Gilowska. Katarzyna Zajdel-Kurowska (były głowny ekonomista CITIBANKU i najlepszy ekonomista 2005 roku wg gazety giełdy Parkiet), Marek Zuber i inni.

- Wreszcie mamy rząd który dba o polski interes narodowy; bo gdy Berlin i Moskwa na nas krzyczą to znaczy

że Polska dba i walczy o swój interes narodowy

Każdy Polak czuje że jest jemu i Polsce lepiej i oto chodzi !

PS; Kaczyński Jarosław to geniusz i zwyciezca, a Kaczyński Lech to lider, mąż stanu i też zwyciezca. Obaj są niezmiernie skuteczni i efektywni. Nigdy jeszcze w HISTORII ŚWIATA blizniacy nie rzadzili panstwem.To tak jakbyśmy w tym samym czasie mieli dwóch Małyszów, albo dwóch Korzeniowskich tylko że w polityce. To wielkie wydarzenie w historii Polski i są już efekty co widać na przykładach suchych faktów podanych wyżej.

PPS; i pamietajcie:

jeśli w zależnych sondażach PIS ma 34 % poparcia a PO 30 %, to w wyborach PIS dostanie około 40 %, a PO ok 25 % głosów.

[email protected], 30.09.2007 09:06

• 2 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.