Skocz do zawartości
IGNORED

robimy shigaraki transport / CD Flatfish

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie chyba najtańsze bómboksy JVC. Fakt, że ceny zmieniają się z dnia na dzień, ale jeśli są chętni, to w moim MM są po 119 zł (cena z niedzieli).

...ale wiecie jak to w MM, ceny zmieniają się z dnia na dzień. Jeszcze tydzień temu były po 175zł.

Taniej niż 119 zł to już chyba nie będzie. Do tego doszłyby tylko koszty przesyłki (?)

Tzn bardziej chodziło mi o to, jak zielone Nichicony spisują się w zasilaniu, powiedzmy o ich "performance". Wiem, że BG skutecznie filtrują zasilanie... Spróbuję z Muse, a później poszukam BG-N ;-)

Marek - pamiętam Ci ja Twoje zasługi (te do kuchni ;-) z M-Audio ... O ile pamiętam to rejon Arkadii nie jest Ci obcy. Mam trochę kondzi - jak mnie odwiedzisz to Ci wypożyczę do zabawy i sobie po tygodniu czy dwóch wyrobisz opinię.

Dzięki, bardzo chętnie, za jakiś czas się odezwę :-) Przetestuję z tym Nichiconem i kilkoma drobniejszymi BG (mam 10 i 4,7uf) może będzie ok. Myślałem, czy nie poprosić o BGN 47/50 mojego cedeka Sony. Kiedyś zainstalowałem je tam trochę z rozpędu. W sumie wolałbym zrobić raz i mieć z głowy :) Na razie próbuję możliwie wiernie skopiować rozwiązanie Petera.

Tak wyglada plytka zasilania w TL0. A wiec zielone Nichicony nie sa chyba takie zle ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Po lekkim odtajeniu zachwytem shigaraki zaczyna mi przeszkadzać szum silnika napędzającego płytę. Wiem że były już pomysły na forum czym mogło być to spowodowane ale czy moze ktoś sobie poradził z tym problemem? Coraz mocniej myślę nad obudową zamykaną, coś na modłę CEC TL51

Yogi,

"Czapeczka" na włożoną płytkę, zniknie urok ala AA ale powinno być ciszej. Spróbuj testowo położyć na tym jakąś odwrócona salaterkę czy cuś :)

Bacek, to że jak czymś przykryję to będzie cicho to ja wiem. Mam transport TEAC T1 z vrds i on jest w zamknięciu cichy, jak się zdejmie pokrywę to rozpacz. Szumi i harczy jak szigaklon.

pytanie czy ten typ tak ma czy może np wymiana silniczka by pomogła

silniczki nie wprowadzaja tego halasu. To wina czytajacego lasera. Bardzo latwo sprawdzic. Wystarczy odlaczyc silniki i reka zakrecic plyte. Halas bedzie bardzo wyrazny jak laser bedzie chcial nadrobic male obroty plyty...

pzdr

Jedyne wyjscie to jakas klapa ---->w mbl'u byla jakas ciezko wygladajaca :)

Te kędziorki w tym TL0 - to są z nowej sztuki ?? Jeśli tak to ładnie - bo jeden jest wgnieciony !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Yogi,

Też nie stawiał bym na silnik obrotowy, na czytającej płycie odłącz zasilanie, płyta jeszcze przez chwilę się kręci ale zalega kompletna cisza.

CASKP, 14 Lis 2007, 09:37

>Te kędziorki w tym TL0 - to są z nowej sztuki ?? Jeśli tak to ładnie - bo jeden jest wgnieciony !

ten obok tez wyglada na 'zapadniety'. to przeciez nie ma znaczenia bo folia nigdy nie dotyka gornej scianki/ma tam troche powietrza :)

Rekin, podobno rozdzieliłes zasilanko na 8 i 5... mógłbyś pokazać co gdzie kiedy należy przerwać, ewentualnie ktoś by mógł pokazać?

na jakie kości (z wyj cyfr) idzie jakie napięcie?

sorki ale dużo wpisów jeśli gdzieś było to przegapiłem, a ostatnio nie śledziłem mocno wątku ale po AS troch mi wiara wróciła w Shigaklona, chociaż uważam że napęd powinien raczej być zamocowany na sztywno do ciężaru a ten ciężar do reszty na miękko... na sztywno jest chyba Panowie nadal za ostro co?? natomiast na gumkach jest plastycznie, (ktoś by powiedział kluchowato i buła? hehe ) aczkowliek TEN bas znikł ;( , może połączając te dwie metody będzie akurat, co o tym sądzicie?

posiadam takie amortyzatoki do elektroniki dość miękkie ale ciężar na nich raczej powinien być dość ciężki, miałem na nich postawionego Philipsa i było lepiej niż na kolcach, dźwięk bardziej otwarty, mniej drażniący itp itd..

Po skopiowaniu, powiedzmy w 85%, rozwiązania Petera, w nagraniach pojawiła się mocno "rozbudowana" przestrzeń :) Zapewne będzie jeszcze lepiej, kiedy zbuduję nowy zasilacz, a transport wyląduje na stabilniejszej niż styropian podstawie...

Ładne to to, tzn kwestia gustu ale wygląda masywnie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jest taka firma .... TECHNICA - wszystkie boomboksy i miniwieże mają laser co trzeba - Sanyo SFP101N. Te bez MP3 nawet kostki miały 64 nóżkowe (ale czy Sanyo LC....).

>Matthew

gdby dało się wykończyć tak jak we wzmacniaczach UR, byłoby znakomicie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no ładne to było aczkolwiek brak powietrza w prezentacji ale barwy ładne na tym UR ;)

PS.Ktoś by mógł podac linka do fotek rozbieranego TL0?? podawał Peter gdzieś nie mogę znaleźć

• Pokaż nowe odpowiedzi