Skocz do zawartości
IGNORED

robimy shigaraki transport / CD Flatfish

Rekomendowane odpowiedzi

Są też dwie możliwosci "wpuszczenia" mechanizmu napędu w blat górny

- tak jak w oryginale dziura na talerzyk + szczelina na laser

- zrobienie wycięcia jak w JVC

Powiedzmy że wybieramy rozwiązania niezbyt skomplikowane aby nie zagmatwać sprawy.

Mocowanie do podstawy OK.

Lasery SFP101 mają różne plastikowe maskownice np w Philipsie. W związku z tym pytanie.

Czy to ma być obudowa dedykowana tylko do tego JVC czy opcjonalnie również do innych urządzeń.

Panowie, jak wokal i góra na tym Shigaklonie? no mam jawny nalot cyfrowo zniekształceniowy, cos w ten deseń... możliwe ze z napędu przełazi to do DAC'a?

Matt> no jest kapryśny, fakt, czuły na zasilanie i na zegar, u mnie najlepiej spisuje się z zegarem na akku + zasilanie na LT1083, wokale bardzo przyjemne w zależności od kwarcu - zagara lekko ostre do neutralni emiłe, najgorzeh było z kwarcem z kondami 22p, lepiej z kwarcem bez kondów i najlepiej z zegarem, cyfrowe śmieci mogą ci do nosdaca przełazić, ja nie mam tego problemu bo w thecie sygnał syfrowy zanim trafi do DAC jest kondycjonowany. Myśle że problem rozwiąże trafo na wyjściu obciążone rezystorem 1k. Nie nawił bym się w bramki bo to już zupełne odejście od idei shigaraki. Mi ta prostota odpowiada, wyciąga dużo więcej szczegółów z CD niż inne transporty z bogatszym torem cyfrowym.

No i co z tą obudową , mam już dosyć tych układow na desce :)

W międzyczasie pospawałem zasilacz do lampizatora kolegi Fiskusa.

Napiszcie coś o kosztach do tego zamówienia na obudowę i płytki- nie mogę znaleźć. Chętnie bym się dołączył ale nie wiem za ile.

Witam wszystkich

Po długiej przerwie wchodzę na forum a tu niespodzianka z tym wątkiem więc przeczytałem go całego.

Z tego co pamiętam to przez cały czas na naszym forum były przymiarki do zbudowania transportu cd np na cd-pro a tu takie tanie rozwiązanie z wysokim współczynikiem jakości do ceny ( chyba bo odsłuchy trwają ???) . Mam nos-daca petera w wersji premium i cały czas gdzieś czuję niedosyt związany z porządnym transportem a myślę że ten takim będzie . Więc jestem z wami i piszę się na wszystkie opcje . Zgodnie z tym będę musiał zakupić dawcę i go pozbawić organów wewnętrznych .

Pozdrawiam

Kajo

Uruchomilem buforwyjsciowy na bramkach z trafkiem . To czego nie widac to odsprzeganie osconem+ceramik ukladu scalonego, konda0.1 uF sprzegajacego miedzy trafem i bramkami... zasilanie osobne, najpierw lm317, potem na plytce an8005....

jest dobrze.

Pozdrawiam.

po wstepnych odsluchach musze stwierdzic ze jest lepiej w kazdym aspekcie.

Lepsza kontrola w kazdym zakresie,

muzyka bardziej namacalna. gora nadalszczegolowa ale przestala byc natarczywa....

slucham dalej

raczej buforowany niz wzmacniany.... choc moze to i to samo...

co do wrazen odsluchowych to tak jak pisalem poprzednio, ale przestrzen jakby gorsza.....

z tym ze narazie nie mam kwarcu...

Mam pytanko, czy w Waszych klonach nadal pracuje bufor danych odpowiedzialny w bómboxie za nieprzeskakiwanie płyty a w AA Capitole za HiEndowy dźwięk ?:)

Pozdrawiam

MarekG, ok to zasiadam właśnie do tego ale bez scalaka, sam kond, trafo i rezystorki....

czy te rezystorki 75 w torze i 200 do masy na wyjściu to musza być taki ewłaśnie do trafka 5:1 ?

MarekG miałem taki układ w Cembrydżu ze scalakiem i kond za stabilizatorem do tego scala był kluczowy, czyli zasilanie tego scalaka bardzo ważne, najlepiej spraqdził się BGN 10u i lowdrop out lt1086-5V chyba z tego co pamiętam

• Pokaż nowe odpowiedzi