Skocz do zawartości
IGNORED

podłogowe do 18m^2 do 1000 zł

mihal

Rekomendowane odpowiedzi

Koda ? Przerabiałem, najbardziej udany model to 702. Nowy jakies 700 zł. Wolałbym te missiony w takim stanie jakim poszły nawet za te samie pieniądze co nowa Koda :) Nie mowie juz o tym czego mozna sie spodziewać po dobrych modyfikacjach. A te Missiony 702 tez miałem w domu. Polecam.

Ja ze swojej strony moge polecic TDL RTL3 - uzywam ich od ladnych paru lat i te kolumny maja cos w sobie. Sa wystawione takie na allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To jest druga wersja TDL RTL3. 19mm kopułkę zastąpiono tutaj 25mm Peerlessem z frontem od SR10, membraną od SR10, i... z dużo mniejszym magnesem.

TDL RTL3 mk II są równie zamulone i ciemne co pierwsza wersja, ale przynajmniej w MK II nie palą się już zwrotnice tak jak w pierwszej wersji.

>mihal

"Myślę , że nawet jeśli mi nie podpasuję to sprzedam je za podobną kwotę. Przynajmniej będę mógł sobie wyrobić jakieś zdanie czego brakuje temu brzmieniu i czego oczekuję od idealnego brzmienia , które chciałbym kiedyś usłyszeć."

To najlepsze rozwiązanie.

Determinacja duetu IGNAC & Mc Gyver,by zmodyfikować jest ,hm wiadomo...

Modyfikacje z reguły kończa się tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

hehe, kulą w płot. Nie mam nic wspólnego z tymi Jamo z allegro. Nawet ich na oczy nie widziałem.

A tzw. modyfikacje "na małpę" czyli podmiana wszystkiego jak leci na lepsze, to się kończą bardzo różnie. Ty salmo też masz takie na koncie. Zepsułeś kolumny sam wiesz komu.

McGyver a ja sadze że poradziłbyś sobie z tymi modyfikacjami w Kodzie wystarczy zobaczyć jakie elementy stosują dla Mordaun Shorta czy jak to sie tam nazywa .Ze swojej strony znam gostka który wymienił same przewody w środku na lepsze i jest o dwie klasy lepiej .

Nie, no nie twierdzę że ta Koda się nie nadaje.

W Mordaunt-Shortach, jak i w znakomitej większości kolumn do 4000-5000zł są bardzo "bidne" elementy w zwrotnicach, to rzecz wiadoma. Jednakże trzeba wiedzieć że zwykła podmiana tych słabych elementów na lepsze często przynosi nieoczekiwane rezultaty. No i trzeba wiedzieć jak to potem skorygować.

Mi się nie chce, i zwykle wolę opracować od zera nowe zwrotnice, tym bardziej że niektóre rozwiązania stosowane przez producentów są ... no... dziwne, lub wręcz mają celowo pogarszać dźwięk, aby właściwie spozycjonować tańszy produkt w ofercie (czytaj: żeby klient słuchający kolumn w sklepie nie miał żadnych wątpliwości że droższe modele są lepsze).

odwołuję Eltaxy wskazane "5 Paź 2007, 18:25"

McGyver miał rację, głośniki są trefne. Zainteresowało mnie te dzienw kopułki i okaząło się . . .

Po pierwsze sprzedający prawdopodonie kupił 2 września te egzemplarze (będące trochę w niestanie) i wymienił kopułki, polecam porównanie aukcji (opisów oraz oklein an zdjęciach):

pochodzenie

Ukryta Zawartość

obecna

Ukryta Zawartość

Po drugie opisuje je obecnie: "Stan techniczny: wszystkie głośniki oryginalne i sprawne "

że też te ludzie . . . ech

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.