Skocz do zawartości
IGNORED

Kiedy staliście sie ateistami?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba na tym polega dobro Najwyższego że daje wybór,wolnośc do końca i zadanie że trzeba ją odnaleść i przyjąć,wolność prawdy,tej już objawionej,nie należy jej tracić,strzecdo końca,tam jest nagroda!On to powiedział!

>ted125

Myślałem,że dyskusja toczyć się będzie na wyższym poziomie abstrakcji,że nie będzie dotyczyć tylko jednej religii(przeciez kazda religia ma jakąś mitologię,swój zasób cudów,swoją kosmogonię a przecież wszystkie nie mogą być prawdziwe).Że tyczyć będzie istnienia Boga,życia pozagrobowego,powstania wszechświata.

Przecież można wierzyć w Boga a nie wierzyć w życie pozagrobowe,w duszę,czy zmartwychwstanie.

Są różne stopnie wiary.

Znauk Papieskich wynika nie chce cytować ,ale to kościół katolicki jest właśnie najpewniejszym bo objawionym przez Zbawiciela i ustanowiony przez niego samego i jakoś próbójemy chwalic cudze a swego nie znamy?Każdy ma swój rozum i wolną wolę do wyboru,jeżeli wybrał to nie może tego sprzeniewierzać to oczywiste od urodzenia ,bo wybór rodziców zaistniał,oczywiście mam na myśli chrzest św.

Podobno filozof przecięty traci wiarę a dobry ją odnajduje,to tak dla uproszczenia tematu istnienia wszechświata.Muszę kończyć mam gości.DOBRANOC!

Gość

(Konto usunięte)

...Myślałem,że dyskusja toczyć się będzie na wyższym poziomie abstrakcji,że nie będzie dotyczyć tylko jednej religii..

Ale właśnie TA jest u nas najbardiej uduchowiona [ co wcale nie znaczy (imho) że inne są bardziej uboższe/gorsze]

camle, 6 Paź 2007, 20:13

>ten wątek jest o Ateizmie! nie o wiarach! przypominam!

>nie dotyczy ŻADNEJ religii!

Niestety, ateizm nie istnieje bez teoizmu. Czy chcesz czy nie chcesz - wciąż jesteś w tych samych sidłach ;-)

nauki papieskie...a co mnie papieze obchodza...wlacznie z Janem Pawlem II.

dobra..bardzo prosto...

zalozmy te katolicyzm to towar(oczywiscie dla wielu tu jeden prawdziwy i madry) a polski kosciol katolicki to sklep.

Ten sklep to taka zaklamana LIPA ze mnie sam towar juz nie interesuje.

amen

jar1:

jesteś inteligentnym facetem, więc Ci odpiszę ;)

to, że istnieje religia jest zasługą starożytnych "rydzyków"... "ateizmu" nie ma... to jest stan sprzed tego kataklizmu - normalność

Ja wierzę w NIC - to bardzo racjonalna wiara ;-)

Przyjdzie taki czas że wszyscy zjednoczymy się w wielkie NIC

Tylko nie piszcie że NIC nie istnieje, bo ja tam byłem i sam widziałem że jest inaczej.

A potem ktoś mnie wyrwał z tego doskonałego świata i teraz muszę się błąkać tu na Ziemi.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.