Skocz do zawartości
IGNORED

Zjawiska Voodoo w sprzęcie audio :)

Mieczysław

Rekomendowane odpowiedzi

Marian daj sobie siana zaraz srana to nie jest temat dla Ciebie tylko dla psychiatry, rozmawiałem o tej szczególnej formie totalnego zajoba, który chabilitowal się lat n temu + 1 z prądów pasożytniczych i obśmiał się jak norka i rechotał jak pijany zając

Pozdrawiam

Zbyszek

korwin...Hahahaha- a jak spać sie nie da ,alarmy wyja ,żona chrapie.. to trzeba cos robić.Tak po prawdzie to sam bym walnął taki kabel po całym pokoju 10 cm gruby i sadzał bym na nich gości .... w celu bezposredniego kontaktu z muzyka.Pozdrawiam zbyszku!!!

jar1

>Ale wcale nie mam zamiaru z Tobą rozmawiać. Za cienki bolek jesteś. Dorośniesz, skończysz szkołę to

>pogadamy.

>A teraz jesteś na poziomie naleśnika.

spoko wyksztalciuchu:)

na tematy mojego wyksztalcenia mozemy pogadac , naprawde nie ma sprawy

tylko nie wiem czy jest sens, w kazdym razie jak uznasz ze dasz rade zapraszam:)))))

tylko nie bedziemy rozmawiali o eletronice, by najmniej, nawiazemy do tego co pisales o mnie, no coz jeden wydzial juz skonczylem, chyba najlepszy w karaju w tej dziedzinie:))))z wyroznieniem wiec naprawde mozemy pogadac stary wyjadaczu:)

zaczalem teraz rozszerzone studia, ale moze o tym juz nie bedzmy rozmawiali:)))

pozdrawiam:)

ale juz na powaznie

napewno jest cos w materialach co czyni ze ich unikalne zespolenie-nawet izalcja musimiec wplyw, tylko ze ja raczej dopatrwalbym sie koloroyzacji jako odstepstwa od neutralnego przekazania sygnalu nie obciazajac go zbednym bagazem dodatkowych informacji z poza spektrum tego czym byla informacja pierwotna.

Najlepszym przykladem byl IC ktory michal przywiozl do Wlodka na przedpremierowe odsluchy nalesnika i slawka

jakis chyba posrebrzany, po wpieciu go do toru zagralo to ostro, ale o ile pamietam michal z wlodkiem doszli do jakiegos clue ktore mowilo o tym ze prawdopodobnie oplot i izolacja kabelka robila tu szmire

dlatego zapewne antiC sa bez izolacji, i jezeli sa wykonane z czystej dobrej miedzi to poprostu to gra i tyle

to tyle odemnie skromnego architekta i syna wyspecjalizowanego elktronika z politechniki warszawskiej zajmujacego sie metrem w wawie:)))

wiem wiem to malo jak na to forum dltego wole gadac o sprzecie niz o zjawiskach voodoo czesto zachodzace w naszej glowie. Ilerazy doswiadczalem tego ze daniego dnia poprostu nie szlo mi nic sluchac sprzet nie gral itp....

Tak czytam,czytam i nie moge się nadziwić,co tutaj się dzieje.Większośc na tym wątku jest zaciętym wrogiem wszelkich korektorów,a co niektórzy dopuszczają jedynie regulacje wzmocnienia.

A równocześnie wygłaszają peany na temat zmian w dzwięku jakie słyszą po zastosowaniu tego ,czy innego kabelka.Pomijam kable sieciowe,a zajmijmy się resztą.Przecież te zmiany o,których piszecie ,to nic innego jak własnie korekcja sygnału.Tylko realizowana w zupełnie kuriozalny sposób.Przypomina to sterowanie łodzi,nie za pomocą steru ,a przemieszczaniem ciężaru z jednej burty na drugą.Aby efekt był najlepszy łódz musi być płaskodenna.I tak samo jest z kablami,aby efekt był mozliwy do zauważenia,urzadzenia muszą byc specjalnie zaprojektowane,tak aby minimalne zmiany obciążenia,czy pojemności jak najbardziej wpływały na prace całego układu.Zachwycacie się drogim ,podobno bardzo wysublimowanym sprzętem,a to po prostu płaskodenna łódka.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0612/nr/30.html

ten opis rzondzi !!! :))

"Tej listwy po prostu nie słychać. Być może nie wszystkich to zadowoli, ale dla dźwięku to dobra wiadomość. Bardzo porządnie wykonana, niespodziewanie tania propozycja polskiego producenta. Jeśli nie wiadomo, co kupić, to zawsze może to być Powerstation."

No comment

Jaro_747

>Ocieplania dźwięku, wyostrzania góry,

wzmacniania basów w mizernych monitorkach,

wiec kable to taki wzmacniacz? :D no robi sie ciekawie, i co potrafia jeszcze? widze ze perpetum mobile, bez zasilania kable wzmacniaja, wow, powinienes opublikowac gdzies swoje odkrycie! naprawde!

;))

Skoro nie słychać listwy, to znakomicie! Niczego nie psuje w dźwięku, ale za to jak poprawia samopoczucie :)

Mam lepszy pomysł. Daję Wam moje słowo, że po przelaniu 1 kzł na moje konto numer:

13289879770980900980

ulegnie poprawie dźwięk każdego systemu w wybranych przez was aspektach (o jakie chodzi proszę o maila po dokonaniu przelewu). Nazywam to telepatyczną rafinacją brzmienia i niebawem opatentuję tę technologię. Najpierw jednak muszę zebrać fundusze na rozpatrzenie wniosku patentowego. Zachęcam zatem do skorzystania z tej wyjątkowej oferty.

Informuję także, że w przygotowaniu jest pakiet Premium za 5 kzł, gdzie oddziałuję na sprzęt bezpośrednio. Tzn. kładę na niego dłonie i upgreaduje jego dźwięk. Muszę tylko zgromadzić odpowiednie zasoby bioenergetyczne.

ja mam wodu w systemie. nalesnik czesto wywala mi korki w sieci. Ale jak nie wyala obserwuje zjawisko iskry bozej w rozgaleziaczu. I to jest zaskakujace jak zaiskrzy to nie wywala a jak nie iskrzy to wywala!!! czary jakies. Wy mowicie o jakis specjalach a ja pnie nalesnikiem wywoluje czary!! Woody trzeba zeby to ogarnac!!!

A swoja droga wiara w to ze jakis kabel zmieni dzwiek jest tak glupia ze az dziwne ze ktos przyznaje do takiej wiary!!! to tak jakby wierzyc ze czarny kogut lepiej widzi w nocy!!!!

>wspac, 17 Paź 2007, 12:34

>powinienes opublikowac gdzies swoje odkrycie!

Coś Kolega za szybko czytał!

To nie moje odkrycie (niestety ;-)), tylko wnioski z lektury

wpisów na tym forum. Nie wierzysz, to sobie poszukaj.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747

>Coś Kolega za szybko czytał!

To nie moje odkrycie (niestety ;-)), tylko wnioski z lektury

wpisów na tym forum. Nie wierzysz, to sobie poszukaj.

wpisy na forum nie sa zadnym dowodem ;) noi najlpeiej jakbys pisal o wlasnych doswiadczeniach, a nie kolegow ;))

@ kal800

Bo na japońskie klocki marek o umiarkowanej polityce cenowej to nie działa. Ale z tego co wiem, Wy i tak preferujecie Krelle, Gryphony, Amplifikatory, Aucio Noty, Arcamy, Naimy, Cyrusy. A na nie jak znalazł...

@Roland

Ja preferuję to, co sprawia, że muzyka w moim mieszkaniu będzie sprawiała mi najwięcej przyjemności - aktualnie w miarę posiadanego budżetu są to klocki składające się na mój system. A nawiasem mówiąc sam posiadam japoński klocek.

Kal

>wspac, 17 Paź 2007, 13:13

Kolega wybitnie nie zrozumiał, o co mi chodzi!

Moje doświadczenia są odwrotne jeżeli już o to chodzi ;-).

Jestem Europejczykiem.

"Najlepsze jest to , że sami sobie przysrali :))"

nie zrozumiałeś ciętej riposty :)

jako doświadczony audiofil powinieneś wiedzieć, że trudno znaleźć listwę, która nie chrzani dźwięku i dlatego jesli prawdą jest recenzja red pacuły a listwa nie jest droga to o co chodzi ?

dlaczego listwa ? - nie każdy ma kilka gniazd w ścianie

nie wierzę abyś przerzucając tyle klocków nie usłyszał wpływu listwy na dźwięk

a może nigdy cierpliwie nie skonfigurowałeś systemu ?

marek-41...pisze juz o tym sto lat,ale mi sie juz nie chce.Korektorem jest wszystko,pokój odsłuchowy,nagraniowy,działalnośc nagrywającego,aparatura nagrywająca,głosniki etcetc.Efekt jest, jaki jest.A oni z uporem maniaka stosuja grajace kable korygujaceA nawet sieciowe kable korygujące.Natomiast korekcja realna nie wchodzi w gre.Musi byc pozazmysłowa na granicy percepcji.I to jest to.

m'o'd:

pierniczyta chłopaki o tym przeznaczaniu kasy na zmianę wzmaka albo kolumn, a trochę nie ma to sensu. Chcąc zmienić np moje kolumny, muszę je po pierwsze sprzedać - za cenę około 60-70% sklepowej - powiedzmy wyniosło by to 4000 zł. Żeby kupić pudła o klasę wyżej, bym musiał przeznaczyć drugie tyle co najmniej, a kupowanie kabli za 4000 zł do systemu za 20000 nie ma sensu. Wszystko musi być do siebie dobrane - najpierw kompletujesz kolumny, wzmak i źródło (w dowolnej kolejności) potem wygładzasz to kablami i wszystko.

Kal

wspac, 17 Paź 2007, 01:23

>jestem zdania ze kable moga conajwyzej pogorszyc dzwie, to chyba nieulega dyskusji, i zawsze beda

>pogarszac, bo nawet najlepsiejszy kabel ic, bedzie zalecany w jaknajnizszej dlugosci, bo powiedzmy

>jaknajmniej niszczy jakosc dzwieku... z tym chyba kazdy sie zgodzi

Nie prawda to niestety jest. Np Naim zaleca ( i takie seryjnie załącza ) interkonnekty o dł 1,2m i zaleca przewody głośnikowe min 3,5 m. Coś w tym jest.

>Nie prawda to niestety jest. Np Naim zaleca ( i takie seryjnie załącza ) interkonnekty o dł 1,2m i

>zaleca przewody głośnikowe min 3,5 m. Coś w tym jest.

Napędzanie rynku kabli?

Rolandsinger

Ale z tego co wiem, Wy i

>tak preferujecie Krelle, Gryphony, Amplifikatory, Aucio Noty, Arcamy, Naimy, Cyrusy.

Właśnie Cyrusy!!! To będzie mój następny sprzęt. Zachwycił mnie. Daje prawie taką samą wnikliwość w nagranie jak Denonek ale ma oprócz tego coś, czego denonek nie ma, mianowicie ma przepiękną średnicę! Na razie mnie na niego jeszcze w pełni nie stać, jednak człowiek musi mieć cel. I jeszcze jedno, jak go pokazałem żonie, powiedziała Nie! Nie! Nie! Już mi się podoba....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.