Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z laserem lub mech. nad c542

lesio

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki senicz

jaki jest koszt takiego procka?

zwrotnik

mam juz dosc kontaktow z trimexem. latam do nich juz jakis czas.

oddam chyba go komus w wawie

moze ktos zna dobry serwis?

I tak bedziesz musial gadac z trimex bo te procki sa programowane ale najpierw sprawdz dokladnie co z ta mechanika. Mozemy sie umowic i obejrze co z tym cd.

• 1 rok później...

Niechcąc zaśmiecać forum, dodając nowy wątek, pozwoliłem podpiąć się pod już istniejący wątek Nada C542.

Wyłączyłem swojego z prądu na tydzień (malowanie) i po ponownym uruchomieniu zestawu, mój CD podaje długość i zawartość płyt, natomiast bardzo długo, a czasami wcale nie potrafi ich uruchomić. Oczywiście wyczyściłem laser, ale bez rezultatów, zgłupiałem gdyż wszystko dotychczas było dobrze. Uprzedzając pytania-odtwarzacz mam sklepowy i nie słucham też piratów.

Może ktoś ma pomysł?

Z góry dzięki za rady.

• 3 tygodnie później...

Powrócę jeszcze raz do tematu. Mógłbys przyblizyć mi gdzie i jaki mechanizm mam kupić?

Ten problem z wczytywaniem płyt, pojawia się za każdym razem gdy odłączę CD od prądu. Przy normalnym użytkowaniu i pozostawianiu go w pozycji czuwania wszystko jest Ok. Jest to "normalny" objaw padania mechanizmu?

Pozdrawiam

Może to być jednym z objawów zużycia lasera ale raczej elektroniki sterującej i/lub zasilającej. Zainwestować 25 zł na nowy laser warto i tak .

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Dostać możesz przykładowo tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Witaj Lepiotrek.

Ja kiedyś też miałem NAD-a C542. Identyczne problemy z wczytywaniem płyt po tym jak wcześniej CD był odłączony od prądu występowały u mnie juz po około 2-3 tygodniach od zakupu (nówka nie śmigany ze sklepu), więc wątpie, aby były to normalne objawy zużycia mechanizmów lub elektroniki, czy czegokolwiek innego.

Myslę, że to problem z chińską kontrolą jakości ;-)

W trakcie trwania gwarancji wysyłałem CD do trimex-u, coś tam regulowali,ustawiali itp. Po powrocie z serwisu jakiś czas było dobrze, a później znowu to samo. W końcu pozbyłem się go, a troche szkoda, bo grał fajnie...

pzdr

kabaczek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.