Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z laserem lub mech. nad c542

lesio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

mam pewien problem z tym cd.

otoz potrafi stanac na jakims kawalku tak jak bym wlaczyl pauze. zeby ponownie go uruchomic musze z powrotem nacisnac na numer jakiegos kawalka wtedy zaczyna dzialac. czy chodzi o smarowanie tych plastykowych elementow w wozku? czy moze laser? na logike jezeli by padl laser to wogole by nie czytal plyt.

https://www.audiostereo.pl/topic/36836-problem-z-laserem-lub-mech-nad-c542/

senicz

po nasmarowaniu wszystkich zebatek plyty juz nie stoja,a miejscami slychac trzeszczenie. myslisz ze wymiana calego podzespolu wraz z laserem da efekt? nic innego nie moglo sie popsuc? i jeszcze jedno pytanie czym sie rozni 213 cl od 213c. posiadam 213cl

Witam.

pobieglem z rana na wolumen i kupoilem laser. myslalem ze problem sie skonczyl ale nie.

gralem z otwarta obudowa zeby zobaczyc co dokladnie sie dzieje.otoz kolko zebate ,ktore przesuwa wozek staje czasami(sporadycznie) czyzby cala partia laserow miala jednakowa wade? co to moze jeszcze byc. wydaje mi sie ze wszystkie mech sa dobrze nasmarowane

jesli przy nowym 213c dalej sie dzieje tak to cala plyta do wymiany lub cd. Wine ponosi procek. No chyba ze chcesz doszukiwac sie problemow w procku. Oczywiscie trzeba sie jeszce zapytac czy tak sie dzieje na wszystkich plytach cdr czy co? jesli tylko na niektorych to wina plytki. Nad nie jest tak dobry w korekcji bledow jak manta lub czytnik w PC.

cd-row wcale nie slucham. faktycznie dzieje sie to przy paru plytach.nie jest to przerywanie w sposob ciagly.przy jednej plycie potrefi sie raz zatrzymac ,a za drugim razem cala plyta gra dobre. dzieki za pomoc

jeszce raz pisze to wina procka. CD nigdy nie staje bo cos tam. Jak staje to wywala error i juz. Jesli masz gwarancje to popros o wymiane plyty w cd. A jesli nie to musisz sie z tym pogodzic.

mam jeszcze jedno ostatnie pytanie. czy opisane dolegliwosci mojego cd,czyli losowo od czasu do czasu potrafi zatrzymac utwor i po okolo 2 sekundach uruchomic go znowu. moje pytanie jest takie czy jesli oddam cd do fachowca to jest on w stanie sprawdzic swoimi przyrzadami co jest nie tak? czy raczej to bedzie bladzenie po omacku?

A co mozna zrobic z prockiem? nic nie wymysli. Mozesz jeszce sprawdzic czy szuflada prawidlowo sie chowa i czy calosc mechaniki prawidlowo podnosi sie do gornego kolka dociskowego. Jesli nie pomogla wymiana lasera to tylko procek ale mozesz tez miec nadal cos zle z tym nowym laserem. Zaznacz sobie polozenie tego potencjometru na laserze i delikatnie zmien polozenie tego potka ale na max 3mm po obwodzie. Sprawdz co sie stanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.