Skocz do zawartości
IGNORED

Dzisiejsza debata- typujemy wynik!

Kmicic

Rekomendowane odpowiedzi

>Walery

Mało wiesz o swoim mieście. W 2002 roku gmina Centrum była bankrutem. Dwa mosty i tunel wykończyły jej finanse. To się odbiło na inwestycjach w latach następnych. Hania może budować bo odziedziczyła przyzwoite finanse i projekty w szufladach np. Aleje Jerozolimskie. Ale Mostu Północnego Hania też nie zbuduje. Zakład.

Natomiast po Belce w 2005 roku w szufladach był tylko kurz. Programy infrastrukturalne były w sferze wizji, bo po nas choćby potop. A przecież od 2001 roku wiadomo było, że w 2004 będziemy w UE. Jeszcze w 2005 roku ziemia pod autostrady nie była wykupywana. Plan był taki, że PiS po 2 latach miał się skomromitować. No i się kompromituje bo nie ma autostrad. A czy ktoś pomyślał, że tego typu inwestycje dłużej się przygotowywuje niż buduje. Ale do 2013 one będą niezależnie od tego kto wygra wybory, dlatego jest taka walka o zwycięstwo bo to będzie sukces. Tylko kto to przygotował?

WSZYSTKO przygotował UKŁAD !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Arek>

Warszawa - ok, jesteś pewnie lepiej poinformowany, choć z drugiej strony pamiętam artykuł w którym politycy PiSu przyznawali się do tego że nic nie robili żeby się nie umoczyć.

Natomiast nie zgadzam się na totalne podzielenie społeczeństwa na PiSfanów i komuchów.

Chcę żeby prezydent oprócz tego że na święta narodowe jest wyciągany z pałacu i odkurzany coś jeszcze robił.

Chcę żeby nie był funkcjonariuszem partyjnym.

Chcę żeby kraj w którym żyje miał profesjonalnych dyplomatów a nie sfotygowanych.

Chcę aktywizowania całego społeczeństwa na rzecz kraju a nie podburzania jednych przeciwko drugim.

Walery masz racje,ale ja nie chce tez prywatyzacja(wiadomo jakiej dzikiej )szpitali,bo chodz jestem osoba w miare sytuowana,to w przypadku wiekszej choroby przyjdzie popelnic eutanazje,bo mnie nie bedzie na to stac.

a donek ma wiele takich kretynskich pomyslow.

no jest takze opcja ze to wyborcze hasla ,ktorych nigdy nie zrealizuje,ale w tym momencie ZNOWU KLAMIE pod publike.

jar...i postanowiłeś zrobic kupę na kupę Saby żeby nie było jej widać ? Tandeta.

Walery, jak podoba Ci sie SLD+PO samorzad to spoko. Ja nie wiem co oni robią i czy sie sprawdzają, dlatego pytam.

Pozdrawiam

Walery, postulaty macie dobre, pomysły słuszne, ale wicie rozumicie jak Tusk nie wygra to sie nie dogada i znów bedzie biegał nerwowo pogrążony w zadumie.

Sory Walery, ale gdyby na miejscu Tuska był ktos kto mniej ambicjonalnie, a bardziej tak jak Ty podchodzi do polityki to PiS z PO by się dogadali. Nie mówię ze byłbym zadowolony z ich rządów bardziej niz z obecnych, nie mówię ze byłbym zadowolony mniej bo nie wiem...ale z np. Rokitą czy jakimś innym politykiem skłonnym o rozmów i zdolnym do zrozumienia kto wybory wówczas wygrał a kto ma w rządzeniu pomagać na czele PO dogadaliby się na bank.

Pozdrawiam

>Walery

Czy dobrze słuchałeś wczoraj Kaczora? On dokładnie wszystko to wytłumaczył. Jeszce raz mówię. Nie jest tak bo tego nie chciał Tusk i prawdopodobnie nadal tego nie chce. To Rokita chce realnych zmian w Polsce. Tusk nie bo jest zakotwiczony w III RP. Natomiast Tusk chce rządzić sam, tylko ze Schetyną:) Gdzie jest drugi szerg PO, ludzi którzy po wyborach mają rządzić? Kto to jest? Przecież Niesiołowski nie będzie Ministrem. Kto będzie np. Ministrem Finansów albo Transportu? Czy tego typu gość z Krakowa, bez zębów, bezpośredni rywal Rokity sprzed 2 miesięcy? Do rządzenia państwem jest potrzebna sprawna ekipa kilku tysięcy osób. Gdzie jest to zaplecze PO skoro to jest pospolite ruszenie? Hania jest w mieście samiutka, dlatego przykleiła się do LiD-u, który ma kadry. Nie da się państwem rządzić samemu czego chce Tusk.

arek, ministrem finansów miałby byc balcerowicz....buzka w składzie rzadu też donald widzi....jakiś czas temu podawał hipotetyczny skład swojego gabinetu. To akurat nie jest żart

Widzisz arek nie dla wszystkich oczywistą oczywistością jest to że PiS chciał a Po się wypięło. A kadry, jakie kurde mają kaczorki? Fotygę? Skrzypka? Macierewicza? A przepraszam są też z doświadczeniem - Wasserman, Kryże, Jasiński, Mojzesowicz.

Fotyga - w tym tygodniu się okaże czy jest skuteczna. Skrzypek - tyle było krzyku przy powołaniu a teraz nic nie słychać, to co chyba dobrze. Maciarewicz - rozwiązał WSI czu nie?

Jeśli Balcerowicz ma być szefem MF to dlaczego nie bierze udziału w kampanii? Czy ktoś chce to ukryć przed społeczeństwem?

Walery, no co zrobić. A jak to niby było ? Bo z tego co sie swego czasu obśmiewałem przyszli do kaczyńskich z propozycją wzięcia większosci rządowej i to tej bardziej strategicznej....to miało być niby za to, ze PiS ma prezydenta. Taka kara czy jak ?:)

...a wybory przypominam wygrał PiS, on miał tworzyć rząd i chciał sie podzielić ok 50/50 tylko samemu wybierać co dla kogo.

Osobiscie nie widziałbym problemu, zeby kolegom pomóc, wykazać sie a przy kolejnych wyborach wykazac się plusami zamiast zrzedzeniem i malkontenctwem. Bo to akurat żadna zasługa, a wrecz pojscie na łatwiznę.

Info jak poszukasz to znajdziesz, ja akurat takie hity pamiętam.

Pozdrawiam

Macierewicz rozwiązał, teraz jest na urlopie, raport do dyspozycji Kaczorków. A w wyborach bierze udział bo immunitet może się przydać. Zresztą po raz kolejny Macierewicz pokazał jaki z niego profesjonalista. Skrzypek? siedzi cicho ma ciepłą posadkę, na szczęście jest RPP. Fotyga oby nie zapomniała telefonu z sobą.

arek, notowana PO spadły na pysk po opublikowaniu tej listy...nie dziw sie. Jak poszukasz to pewnie jeszcze w necie gdzieś znajdziesz.

Przepraszam, ze tak kolegów odsyłam do netu...ale skoro nie wierzą na słowo... ;)

Pozdrawiam

Oczywistą oczywistością i jedyną jaką chciał powiedzieć wczoraj nasz umiłowany premier to to że Tusk jest kłamcą, podłym kłamcą. Nie było ani jednej wypowiedzi i zdania, w którym by to nasze wspaniałe osiągniecie polityki tego zaklęcia nie wypowiedziało. I tyle. Dwa dni choroby potrzebował po nokaucie jaki zarobił w debacie. A teraz odszczekuje swoja klęskę. To nie ja to on jest głupi ! Żenada.

Jeśli ktoś twierdzi, że walkę z układem, korupcja i o odnowę moralną trzeba robić z Lepperem, Łyżwińskim, Kaczmarkiem, i innymi bo Tusk jest kłamcą, to naprawdę trzeba duzo mieć samozaparcia i wiary aby w takie banialuki uwierzyć.

Prawda jest znacznie bardziej prosta i zwykła - po prostu, oprócz przestępców i degeneratów, z naszym premierem nikt nie miał i nie będzie maił ochoty współpracować. I to jest skaza kaczorów, która eliminuje ich z normalnego rozważania jako polityków mogących zbudować cokolwiek. A budowa IRRP już okazała sie kpiną.

Propozycja Kaczora 50/50 padła przed wyborami. Przypomnę, że chodzi o wariant kiedy PiS wygrywa. Taka była deklaracja. Po wyborach Kaczor to podtrzymywał. Co więcej w rządzie Kazika nadal wyraźnie było widać, że miejsca na PO czekają. PiS czekał pół roku a Tusk świadomie go wtedy pchał w ręce SO i LPR. Tusk wyborów wtedy nie chciał. To Tusk wykończył Kazika rękoma Kaczorów, bardziej Lecha niż Jarka. Taka jest polityka.

Kaczor wyraźnie powiedział i to nawet niedawno. Tylko oni mogli mieć i to jako jedyni wszystkie resorty siłowe. Oddawali tylko resztę. Trzeba być naprawdę politycznym samobójcą aby wejść w taki UKŁAD.

To, co się stało z Lepperem i Giertychem jest tego chyba wystarczającym dowodem.

Więc nie piprzta ludzie głupot.

Wygra Kaczor będzie IV RP a za kilka lat nikt nie będzie pamiętał o Leperze czy Giertychu, reliktach III RP.

Wygra Tusk będzie okres przejściowy. CBA nie będzie rozwiązane a WSI nie reaktywuje się. Powrotu do III RP nie ma. LiD jest za słaby a Olek już na politycznej emeryturze.

jar...nie bedzie czwartej ,ale bedziemy podązać w kierunku socjalistycznych wartości.Rosja robi to juz 100lat.daj sobie spokój z idiotami.Niech juz maja tego kaczynckiego i ciesza sie do woli.Kupili bilet do cyrku to spektakl musi sie odbyc.I nic tu nie ma do rzeczy, że zamiast clowna bedzie grała małpa.

>tomek7776, 16 Paź 2007, 11:58

>jar

>jak sadzisz co dobrego zrobi donek ze swoja sfora?

>dla polski oczywiscie

Pierwsze pytanie powinno brzmieć kto to jest Donek? Otóż nikt, ulepiona przez marketingowców kukiełka. Chociaż trzeba przyznać bardzo sprawnie ostatnio sterowana i przygotowana, z jakąż to troską zajął się pielęgniarkami i wzrostem cen ziemniaków :-)

Jak pokazywał, że to PO z nim na czele wprowadziło nas do UE i NATO, że to ON osobiście doradzał w Nicei i ilu to kolesiów ON zna w parlamencie europejskim. Zwykły pozer.

Drugie pytanie to co donek, nasz polski patriota już zrobił dla Polski i polaków? NIC, NULL.

Trzecie pytanie tomka7776, co zrobi donek dla Polski i polaków jak ze swoją bandą nieudaczników wygra wybory? NIC.

Najłatwiej się krytykuję i obciąża PiS za wszelkie grzechy świata. Tak samo łatwo jak właścicieli / szefów firm, że pensje za małe, że ciężka praca....

Szydło wychodzi z worka jak samemu staje się za sterem.

Prawda jest taka, że PiS i Kaczyński to jedyna aktualnie długofalowy wybór dla Polski. I nadęte bufony i prasa salonowa tego nie zmienią. Jestem o tym przekonany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.