Skocz do zawartości
IGNORED

Bartoszewski szmaci Polskę, to moralny..

arbuzMC

Rekomendowane odpowiedzi

a ........ mnie obchodzi merkel .I ........ mnie obchodzi co twoi dziadkowie.Bartoszewski zrobił tyle, ile ty nie zrobisz przez twoje dziesięc zywotów.I może sobie mówic ,co mu sie zywnie podoba.A to co powiedział miało swoje znaczenie inne niz przedstwiasz ,Zartobliwe i majace swoje znaczenie.Moze i on nie profesor a moze ty profesor ,ale kuda ciebie do niego?

bartoszewski w swojej retoryce dołączył do kwacha, który instruował Niemców jak mają polaczków z buta traktować.

Jest również przykładem "autorytetu", który został wypromowany przez inne "autorytety" - taka autopromocja :D

Szkoła moich synów właśnie otrzymała imię Batalionu Parasol, jako pierwsza w Polsce. Moja żona miała okazję gościć i rozmawiać z Kamą, słynną łączniczką Powstania Warszawskiego. Wielką Kobietą i Patriotką, która dokonała rzeczy wykraczających poza ludzkie wyobrażenia.

bartoszewski szmaci Polskę i obraża prawdziwych Polaków, tak samo jak kwach.

a najciekawsze w was jest to, że wychodzi z was całe to gówno.To umiłowanie ojczyzny obłudne, przy sraniu na jej bohaterów.To jest własnie PIC i wy kurduple/

Poczytajcie kurki, ostatni artykuł jest bezposrednia dla was, arbuzy wy moje :-)

To tylko końcówka: (ale reszta zaraz będzie na swoim miejscu)

"Przypomniałem sobie dziś co działo się przez dwa lata rządów PiS i zachodzę głowę jak ja to przeżyłem? Nie znajduję odpowiedzi, wiem jednak jedno, drugi raz tego nie przeżyję. 21X mam chytry plan. Wstaje rano i jak gdyby nigdy nic, jem sobie śniadanko, pije kawę, myję zęby i czekam na właściwy moment. Nagle, niespodziewanie, ni stąd ni zowąd dostaję impuls i lecę przed siebie. Mijam las, domy sąsiadów, przystanek, sklep, wchodzę w ostry zakręt, przebiegam torowisko i już za starą lipą pokazuje się cel podróży - SZKOŁA. W tej szkole odbywa się dziś wielka lekcja demokracji, biorę kartkówkę i skreślam prawidłową odpowiedź. Pytanie jest tylko jedno: `Wybierasz PiS, czy Polskę zdrowych na ciele i umyśle Polaków' i nie mam wątpliwości. Głosuję na Polskę zdrową na ciele i umyśle, eliminuje wirusa PiS - zabijam śmiechem. "

Korwin - zgadzam się się z Tobą w 100%. Bartoszewskiemu należy się szacunek. On WYKAZAŁ, że jest patriotą. Czy komuś jego obecne poglądy i ocena rzeczywistości podoba się, czy też nie, nie powinien atakować, Bartoszewskiego personalnie. jesteśmy zbyt mali, by to robić.

tak muls,

wiesz jak mój proboszcz mówił na lekcjach religii o KC PZPR?

KC KIC, tak mówił, drogie dzieci, ten KC KIC z Warszawy uchwalił...

widzisz muls, ty jesteś z KC KIC, prawda?

mulsie mordo ty moja?

Nikomu minione zasługi nie dają tytułu do pomiatania swym krajem na forum międzynarodowym, przed całym światem. Takie poglądy, może nawet w jakiejś mierze uzasadnione, należy zachować na użytek poufnych narad i rozmów prywatnych. Nawet Piłsudzkiemu bym takiego szargania ojczyzny na forum publicznym nie wybaczył. Przytakiwać Mołotowowi, którego podpis widnieje pod wyrokiem na polskich oficerów z Katynia i pod czwartym rozbiorem Polski! Słów nie mam...

>jar1, 18 Paź 2007, 20:13

>Poczytajcie kurki, ostatni artykuł jest bezposrednia dla was, arbuzy wy moje :-)

>

>To tylko końcówka: (ale reszta zaraz będzie na swoim miejscu)

>

>"Przypomniałem sobie dziś co działo się przez dwa lata rządów PiS i zachodzę głowę jak ja to

>przeżyłem? Nie znajduję odpowiedzi, wiem jednak jedno, drugi raz tego nie przeżyję. 21X mam chytry

>plan. Wstaje rano i jak gdyby nigdy nic, jem sobie śniadanko, pije kawę, myję zęby i czekam na

>właściwy moment. Nagle, niespodziewanie, ni stąd ni zowąd dostaję impuls i lecę przed siebie. Mijam

>las, domy sąsiadów, przystanek, sklep, wchodzę w ostry zakręt, przebiegam torowisko i już za starą

>lipą pokazuje się cel podróży - SZKOŁA. W tej szkole odbywa się dziś wielka lekcja demokracji, biorę

>kartkówkę i skreślam prawidłową odpowiedź. Pytanie jest tylko jedno: `Wybierasz PiS, czy Polskę

>zdrowych na ciele i umyśle Polaków' i nie mam wątpliwości. Głosuję na Polskę zdrową na ciele i

>umyśle, eliminuje wirusa PiS - zabijam śmiechem. "

jesteś modelowym produktem idiotonet, wybiórczej itp. Zakutym łbem, specjalisto od wibratorów i copy & paste.

muls to też zakuty łeb ale on odbył kursy wieczorowe, ma również bohaterów. Przeszedł rygorystyczne sowieckie szkolenie i zdał egzamin.

ps. zauważ proszę, że twój nick się rozrasta.

arbuzMC, 18 Paź 2007, 19:49:

">Ja mam takie życzenie, żeby w Polsce przestrzegano prawa, żeby prawo było na pierwszym miejscu,"

- arbuzMC, mimo że nie jestem zwolennikiem PiS'u zgodze się z tobą w 100%.

Za wzór poszanowania prawa niech nam będzie wice premier Lepper i prawdomówny Kurski oraz CBA.

Mottem tego raju będzie cytat z filmu Chęcińskiego (o jakże wymownym tytule): "Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie".

Moja rodzina miała do czynienia z UB, SB czy jak ich zwał - nie jako OZI, TW, a jako element podejrzany i nie mam chęci przerabiać tego jeszcze raz w wydaniu CBA vel SBA.

>Piotr Ryka

Kompletnie pomieszały Ci się pojęcia!Bartoszewski nie atakuje Polski ( dla której zrobił tyle jak mało kto) tylko PiS!

Czy według ciebie Polska to PiS?Jako człowiek wyjatkowo zasłuzony dla Polski ma prawo a nawet obowiazek zabierać głos gdy w państwie dzieje się żle.A dzieje się żle!

Stawianie prof. Bartoszewskiego obok Mołotowa to po prostu hańba i chamstwo!

Ludzie pokroju Bartoszewskiego, Nowaka-Jezioranskiego czy tez Karskiego narażali życie w czasie wojny dla innej Polski niż ta którą usiłują nam zbudować politykierzy z PiSu.

Ale jak uczy historia nie ma takiego bohatera narodowego,którego Polacy nie opluliby!

Dartman, Ty kurna to pikny w swej funkcjonariuszowskiej profesji. Zdolny, i bystry jak fornal z zamoyszczyzny, i taki, kurna elokwencik ! Ho ! Że HO ! HO !

Tylko po co wpychasz ten wibrator tak że aż ci w MUZGU świdruje?

PS. LOL !

>wojciech iwaszczukiewicz, 18 Paź 2007, 20:53

>>Piotr Ryka

>

>Kompletnie pomieszały Ci się pojęcia!Bartoszewski nie atakuje Polski ( dla której zrobił tyle jak

>mało kto) tylko PiS!

>Czy według ciebie Polska to PiS?Jako człowiek wyjatkowo zasłuzony dla Polski ma prawo a nawet

>obowiazek zabierać głos gdy w państwie dzieje się żle.A dzieje się żle!

>Stawianie prof. Bartoszewskiego obok Mołotowa to po prostu hańba i chamstwo!

>Ludzie pokroju Bartoszewskiego, Nowaka-Jezioranskiego czy tez Karskiego narażali życie w czasie

>wojny dla innej Polski niż ta którą usiłują nam zbudować politykierzy z PiSu.

>Ale jak uczy historia nie ma takiego bohatera narodowego,którego Polacy nie opluliby!

Wojciechu,

piszemy o bartoszewskim, nie o Nowaku-Jeziorańskim.

piszemy o jego wypowiedziach obrażających Polskę, które niestety są w stylu wypowiedzi kwacha. Które nie powinny paść z ust Polaka zasłużonego jak piszesz dla Polski.

Wiele osób narażało i naraża życie dla Polski, powtórzę, dla POLSKI niezależnej, niepodległej, wolnej od czerwonej i różowej hołoty, korupcji, szanowanej w Europie, nie kopanej w dupę na zmianę bądź równocześnie przez niemców i bolszewików.

Niewiszącej na putinowskim rurociągu. Dumnej ze swojej historii i dorobku, nie postrzeganej jako "miłych chłopców-kiwaczków"

itp itd.

Czy Ty to w ogóle potrafisz pojąć?

PiS, dokładnie idzie w tym kierunku. Ci ludzie mogliby być w dowolnie innej partii. Nie ma to znaczenia, zrozum to wreszcie.

woiciech...problem w tym że ONI nie wiedza juz kto jest bohaterem .Im sie juz wszystko popie....o.Jak ich zapytasz to non stop piłsudzki.I na tym koniec.ja ich zapytasz to beda snuc nić o dziadkach i babkach.A rzecz w tym że jak te babki by to słysząły i dziadki, jak by wyszły ,jak pierdykneły jednego z drugim w mordę, to zaraz by sobie przypomnieli kto tu jest bohaterem.Kobylanski pewnie.

Wojciech Iwaszczukiewicz

To tobie się pomyliło. Nic nie mam przeciw atakom Bartoszewskiego na Kaczyńskich i PIS. Niech ich sobie nienawidzi i na nich pluje ile wlezie – oczywiście pod warunkiem pozostawania w łączności z jakimś najelementarniejszym poczuciem sensu. Chodzi mi wyłącznie o jego wygłoszoną na forum publicznym, przed całym światem, opinię, że Polska, to taka brzydka panna, która nie ma w związku ze swą brzydotą prawa czegokolwiek się dla siebie domagać i powinna z pokorą przyjąć, co inne – ładniejsze – kraje zechcą jej łaskawie podarować.

Ja tu kiedyś na forum przytoczyłem nawet sławny aforyzm Geralda Durella, że obowiązkiem każdego patrioty jest twórcza nienawiść do ojczyzny. Ale co innego krytyka poszczególnych aspektów, a co innego odsyłanie do konta całego kraju! Ja też na przykład nienawidzę Polaków za to, że wybrali Kwaśniewskiego dwa razy prezydentem. Ale na litość boską, jakże bym śmiał kiedykolwiek przed obcymi określać całą polskość jako brzydotę! To jaka jest w takim razie polska racja istnienia? Jeżeli otaczają ją same piękniejsze kraje, to furda z nią! Niech przepadnie. Wszak piękno jest najwyższą ideą – czyż nie, kolego Parmenidesie? A w takim razie rację mieli w najgłębszym sensie pojęcia racji Ribbentrop i Mołotow, kiedy ten przepadek polski swoimi podpisami sygnowali.

Ja wiem, starszy pan bez pamięci rozkochał się w sobie pod wpływem płynących z wszystkich stron pochwał, stracił poczucie proporcji i się zagalopował. Ostatecznie, każdemu może się zdarzyć. Nienawiść do Kaczyńskich go zaślepiła i powiedział o kilka słów za dużo. Ale czy przeprosił? A skądże. No więc ja go otrzeźwiam, choć oczywiście moje zasługi osobiste są żadne.

>dartman

To Ty niczego nie rozumiesz.Bartoszewski nie obrażał Polski tylko małych,nikczemnych polityków,którym słowo Ojczyzna nie schodzi z ust w tym samym czasie kiedy załatwiają swoje małe,nikczemne interesiki!

A tak w ogole to miłość do Ojczyzny nie powinna być uczuciem bezkrytycznym,kiedy trzeba należy zganić.

Ale do tego mają prawo ludzie,którzy dla Niej coś zrobili.

>a Bartoszewski nie przeprosił za te słowa?

Jeżeli przeprosił, to ja swoją krytykę wobec niego w całości odwołuję. A gdzie są te przeprosiny, bo ja ich nie słyszałem?

>jar1, 18 Paź 2007, 20:58

>Dartman, Ty kurna to pikny w swej funkcjonariuszowskiej profesji. Zdolny, i bystry jak fornal z

>zamoyszczyzny, i taki, kurna elokwencik ! Ho ! Że HO ! HO !

>

>Tylko po co wpychasz ten wibrator tak że aż ci w MUZGU świdruje?

>

>PS. LOL !

"fornal z zamoyszczyzny" , dobre :D , ty specjalisto od wibratora i copy & paste nawet nie wiesz jak to się pisze. Ba, nawet nie rozumiesz tego co czytasz i piszesz. Mało tego, twój status społeczny jest już Wszystkim znany, nie musisz już niczego udowadniać.

Podpisuje się pod tym co już Wielu napisało, idiotą jesteś jakich ze świecą szukać. Nawet platforma nie chciałaby mieć z tobą nic wspólnego a to już poważny bagaż :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.