Skocz do zawartości
IGNORED

Bartoszewski szmaci Polskę, to moralny..

arbuzMC

Rekomendowane odpowiedzi

Gustaw, 23 Paź 2007, 14:51

>jozwa maryn, 23 Paź 2007, 14:22

>

>Zostawmy Arbuza w spokoju. :-) Niech pisze jak najwięcej w tym stylu.

>Ta wzorcowa agresja, ten brak godności, prymitywne słownictwo, piana z ust !!!

>Dla mnie rewelacja. Zachowanie Arbuza świetnie wpisuje się w wątek założony przez jar1.

>

>Nie ma bardziej skutecznego naganiacza dla platformy i anty PISowca na forum, niż Arbuz. :-)

>To nasza 5-ta kolumna.

No zobacz, wziął sobie do głowy, teraz jako aaalfred zaczął choć trochę kultury pokazywać. Szkoda, że nie tak łatwo całą słomę w buty upchnąć.

Vires, 29 Paź 2007, 19:12

...Szkoda,

>że nie tak łatwo całą słomę w buty upchnąć....

Kto ma wiedzieć jak nie ty ?:)

Po tym skomplikowanym zabiegu jesteś jedynie troche wyższy , bo styl bycia ten sam:)

• 4 tygodnie później...

Senat KUL postanowił przyznać doktorat honoris causa Władysławowi Bartoszewskiemu. Można tylko zdumiewać się decyzją ludzi, którzy postanowili tak mocno uhonorować Bartoszewskiego, akurat po wielkiej serii jego jakże niegodnych wystąpień polityczno-propagandowych, pełnych wrzasków i wyzwisk pod adresem ludzi inaczej niż on myślących. Szafowanie obelgami w stylu "dyplomatołków", którzy "szmacą kraj", można tylko tłumaczyć głębokimi kompleksami Bartoszewskiego, maturzysty, bezprawnie nazywanego profesorem. Za swe tak tendencyjne i wrzaskliwe zaangażowanie w kampanii wyborczej po stronie Platformy doczekał się Bartoszewski arcyhojnych pochwał Donalda Tuska. Został przez niego wywindowany jako rzekomy "najlepszy polski życiorys", "najlepsza polska biografia

Nasz Dziennik

Mentorka prof. Bartoszewskiego, Zofia Kassak-Szczucka, która organizowała pomoc Żydom w czasie wojny, dzisiaj w ogóle nie istnieje w świadomości ogółu; była też odznaczona medalem Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata.

Widzi mi się, że Żydzi jej poświęcenie w ratowaniu ich nacji w czasie II WŚ docenili, natomiast polska diaspora nie może jej wybaczyć słów prawdy o stosunkach polsko-żydowskich (pisałem już o tym tu na forum).

Jeśli niektórych przemilczymy, to pozostali mogą o wiele łatwiej pretendować do roli autorytetów moralnych. Jeśli uczeń przerósłby mistrza, to niech tam, ale o mistrzu też należałoby wspominać. Prof. Bartoszewski doszlusował do działającej już "Żegoty".

• Redaktorzy

Faktycznie chyba słabo istnieje w świadomości, bo jej nazwisko brzmiało Kossak-Szczucka. Ale zaraz, skoro nie istnieje w świadomości (poza, jak rozumiem, jakąś endecją, czy kim tam), to skąd JA o niej słyszałem? Znowu coś nie zagrało... Ale mogę na przykład udawać, ze nic o niej nie wiem, co?

• Redaktorzy

Chodzi o to, że jednak nie powinienem był słyszeć o Kossak-Szczuckiej, ani o żadnym innym Kossaku? Kossak nazywała się moja promotor, mam ją w papierach :-)

• Redaktorzy

Ależ skąd, ja tylko, w przeciwieństwie do ciebie nie wiem, co sie mieści w świadomości ogółu. Mogę najwyżej uznać intuicyjnie, że skoro mieści się w towjej i w mojej, to GDZIEŚ tam w tej świadomości zapewne jest.

A co z Ireną Sendlerową? Ona też jest zapoznana, czy przeciwnie, przereklamowana? Zgłosiliśmy ją do nagrody Nobla w tym roku, więc też chyba ktoś o niej pamięta.

Lubię Michalkiewicza.Świetny felieton.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

*komentarze z Onetu* 24.11.2007

Bartoszewski w Oświęcimu musiał mieć dobrze. Bo mój wujek po Oświęciiu

na dźwięk niemieckiej mowy dusił się od spazmów łez, płaczu. Bartoszewski nie ma żadnych świadków na to, jak mu tam w Oświecimiu było. Dyplomatołek może mieć fantazję niebywałą.

*

Jeżeli Bartoszewski nie był katowany za zjedzenie kawałka węgla kamiennego w Oświęcimiu, to nie ma prawa wspominać, że tam był więźniem. Bo w ten sposób jest wodą na młyn niemieckiej propagandy wybielajacej straszne zbrodnie! Brzydzę się jego niemiecką profesurą.

*

Słyszałem wielu więźniow opowiadajacych o Oświecimiu. Tylko Bartoszewskiemu nie zadrgał głos!

*

Spodziewałem się, że podasz, gdzie Bartoszewski opisał szczegółowo swój pobyt w Oświecimiu, zakwaterowanie, wikt i traktowanie. Dziwne, że przebaczył on Niemcom usiłującym wymordować Słowian aż po Ural, a zieje nienawiścia do Wolińskiej, która tylko zgodnie z prawem oskarżała w państwie uznanym na arenie międzynarodowej.

*

Oskarzam Bartoszewskiego o antypolonizm!!!Domagam sie ukarania go za nazwanie 5 milonow Polakow ,,bydlem". Protestuje!!!!, aby ten polakozerca zajmowal jakiekolwek stanowisko w rzadzie mojej Ojczyzny, jaki by to nie byl rzad.

*

dopisujcie, co sądzicie o tej świni bartoszczewskim? tfu!

arbuz - wiesz, że nikt ciebie nie lubi? masz pryszcze? moczysz się w nocy? masz częste polucje? śmierdzi ci z ust? masz żółte zęby i zawsze spocone ręce? wali ci spod pachy?

wiem arbuz, wszystkie powyższe pytania są na tak

nie przejmuj się, bądź sobą

arbuz

pamiętaj

do tego jesteś młody i głupi

nie umiesz jeszcze tak szczekać jak dudivan, graaf i inni

uczysz się powoli, nie masz własnego zdania

przy każdym wpisie trzęsą ci się ręce

twój niski iloraz inteligencji nie pozwala ci wybić się wyżej

pis to dobra partia dla ciebie

wydawałoby się , czasami, broy, że jesteś spoko koleś,

ale twoja obrona bartoszczewskiegowicza, świadczy, że nie jesteś, a on to dla mnie hańba i tyle!

za to, że mnie obrażasz to jesteś gówno, ty wiesz, broy!

aha, jakbys się pytał to słucham F.Z., The Residents, i Stockhausena.

Proszę zostawić arbuza w spokoju.

Nikt na forum tak nie odrzuca od PISu jak ta zielona pusta skorupa z małymi pestkami :-)))

P.S. Arbuz. Ty nasza 5-ta kolumno. Wallenrodzie ty nasz.

Arbuz jest jajcarz i prowokator lubi obrazać ale nie obraża sie na innych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.