Skocz do zawartości
IGNORED

denon tu1500ae, tu1500rd, marantz st6001

blomin

Rekomendowane odpowiedzi

pozwolilem sobie odswierzyc temat tunerow pod nowym tytułem i mam pytanie do kolegow majacych stycznosc z denonem 1500ae i marantzem 6000 o roznice w brzmieniu. oraz 1500rd i 1500ae. marantz 6000 i 6001 to jeden wałek chyba. jesli Koledzy mieli kontakt z tymi modelami to prosze o pomoc. wiem ze o tunerach napisano chyba wszystko ale chcialbym porownac oba modele. na upolowanie es sonego z wyzszych modeli za normalna cene raczej nie licze, a te powyzej trafiaja sie okazyjnie. dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/37034-denon-tu1500ae-tu1500rd-marantz-st6001/

Mam 1500 i wlasciwie mam jako takie porownanie z kilkakrotnie tanszym sony,ktorego denon nie dziwota pozarl. Radia slucham raczej rzadko i to z zestawu kuchennego a denona sprzedam

zildjian

wrzuc mi na pw. szczegoly, rocznik, kolor, cena, stan wiz.

troche obawiam sie ze z nadem bedzie zbyt basowo. dlatego zalezy mi na porownaniu marantza i denona. podobno to calkiem inne brzmienia, tylko jak to wypada, musze wybrac w ciemno niestety

Denon TU-1500AE oraz Sony ST-S590ES jak na moje ucho grają identycznie. Chociaż Soniacz ma znacznie więcej różnych funkcji, a i budowa wewnętrzna wygląda okazalej. Mam jeszcze porównanie z Technicsem St-GT 550. Obydwa pierwsze zdecydowanie lepsze. Z info w gazetce pamiętem, żę bliźniaczy Marantz, pomimo praktycznie identycznej budowy, dźwięk ma zdecydowanie bardziej analityczny, chłodniejszy. Ale to opinia gazetowa. Ten sam autor dawał do zrozumienia, że większość stacji (nadających mp3) na Marantzu nie może zdzierżyć, a nan Danonku już się dało to wytrzymać (ocieplenie). Słuchałem u kumpla Sonego ST-S7xxES, to miałem wrażenie, że gra kompakt. Niestety bezpośrednio nie porównywałem. Denonek na Dwójce i Trójce też gra całkiem ładnie. Całkeim niezły model Sony z nim zremisował.

tak wiem eski sonego nie zle , tylko ceny pojebane za 15-20 letnie klocki a i dostac je tez klopot. mysle nad tym rd albo marantzem. ten 1500rd jak wypada przy 1500ae?

max_p,

ten test byl miedzy 1500ae a st7001, a inny test byl miedzy 1500rd a st6000, 6000 i 7001 roznia sie parametrami na korzysc 6000, 6001 to 6000 tylko z leniuchem. pytanie czy analog w tym 7001 brzmi identycznie jak 6001? moze jakis uzytkownik 6000 lub 6001 cos dopisze. no i jaka roznica jest miedzy 1500ae a 1500rd ?

Nie wiem , który tuner marantza autor artykułu miał na myśli ale ja posiadam st 6000 i jeśli on gra chłodno , to albo ja , albo autor artykułu jest głuchy ;) ( pod warunkiem , że o st 6000 chodziło)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1500ae i st7001

Ukryta Zawartość

1500rd i st6000

dwa rozne testy, wiarygodne jak testy ciazowe.

Pedros

czy sluchales dla porownania ktoregos z pozostalych?

no i ten st6000 jak wyglada rownowaga tonalna, dynamika i dzwiek, miekki plastyczny czy raczej szybki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

testów ww nie czytałe.

Posiadałem kiedyś marantza st6000 i niedawno denona 1500ae,

Oczywiście jak będe kiedyś kupował tuner to z tych dwóch wybiore marantza st6000.

Według mnie dla mnie przyjemniejsze brzmienie, wciągające.

Poza tym tam gdzie mieszkam lepiej odbirał fale na fabrycznej antence.

Dla mnie ewidenta przewaga na korzyść marantza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.