Skocz do zawartości
IGNORED

WYBORY - GŁOS ODDANY

arbuzMC

Rekomendowane odpowiedzi

kolekcjoner, jeżeli wybory maja polegac tylko na wymianie siedzisk i "oni" potrzebują "mandatu zaufania" to oczywiście nie bierze sie w tym udziału.

Natomiast....:) ....jezeli cokolwiek dobrego ktoś zrobił na tle poprzedników to należy uważam dać szanse ludziom na kontynuacje...

...u nas człowiek myślacy inteligentny i wrażliwy nie ma szans na głosowanie na swoje sympatie...niestety. Może głosowac tylko z punktu widzenia kierunku. A kierunek na świecie wśród państw silnych jest taki ze sie nikomu w dupe nie włazi i własnemu krajowi dobrego imienia za granicą nie psuje....jaki by nie był.

Nie słyszałem np. o zadnym opozycyjnym polityku USA, który by sie nabijał publicznie na arenie międzynarodowej z wpadek Busha...a jest z czego, oj jest :)...jednak ojczyzna to ojczyzna...nie wszyscy to u nas rozumieją.

Głos oddany(ważny :)).

Pozdrawiam

Czegoś nie rozumiem, w około pełno narzekania , a jak przychodzi czas decyzji - wyborów to mamy 30-40%

Za granicą są kolejki do urn wyborczych do 1.5 godziny ludzie czekają ,

to ci co mieli odrobinę inwencji, sprytu, zaradności i chyba nadal mają .

Moim zdaniem wybory powinny być obowiązkowe.

na wyborce powinien być egzamin, bo im głupsze, bardziej sklerotyczne społeczeństwo tym gorzej wybierze.

...a dla tych co go(egzamin) zdadza to myśle wybory beda obowiazkowe same z siebie.

gutekbull, za dużo w latach minionych było poważnych rozczarowań kolejnymi ekipami. Sam przestałem po dwóch rozdaniach głosować, kogo by sie nie wybrało przekrety były pewne jak w banku....że tak sie wyraże :)

lancaster=> ale to juz nie wiele by miało wspólnego z demokracja ;-) ;-)

A w tych 30-40% procentach najbardziej obowiązkowi są ...................zgadnij kto ??? ;-)

no niestety wiem kto gutku...

...a pomyśleć ze gdyby był egzamin na wyborce to by ustawa o delegalizacji ludzi z minionego okresu "błędu i wypaczeń" nie była nawet potrzebna jak w NRD, Czechach, Węgrzech itp...zwyczajnie nikt by ich nie wybrał.

Dzis by też nie było dylematu, bo startowałyby pewnie przynajmniej dwa ugrupowania którym zależy na dobru kraju...wtedy byłby komfort kierowania sie sympatiami....

...dawno temu kilku gosci zorganizowało system(pod siebie) w ten sposób, ze uczciwie można głosować tylko na zasadzie: "ten mi bardziej nie pasuje"....ale ZAWSZE na nich.

gutekbull, 21 Paź 2007, 23:48

>;-) ;-) ;-)

>

>Czegoś nie zrozumiałem z wywodu obecnego jeszcze premiera , to kto, kogo zamordował ???

co Kaczor gadał bo nie widziałem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.