Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

zmiana stylu rzadzenia..............z ujaniania afer,jak to sie dzieje w calym demokratycznym swiecie...................na zamiatanie pod dywan,,,,,,,,,,jak to sie dzieje w republikach bananowych.

czy ja dobrze przeczytalem twoj wpis?

Tomek, to były zagrywki dla tych kilkunastu %, które pozwoliły PO wygrać(bajki Donalda okazały się wiarygodniejsze od bajek Tadeusza:)) i teraz ci ludzie ich rozliczą....ja pomimo tego ze głosowałem na PiS(zapracowali sobie na mój głos) dopinguję PO...razem mieszkamy w tym kraju...ale jak ktos zaczyna od komisji śledczych, choc w kampanii mówił o miłości i budowaniu oraz porzuceniu "PiSowskich"metod i zmianie rzeczywistosci na pozytywna(jezli ktos popełnil przestepstwo to od tego są sądy)to uczucia na dzień dobry mam mieszane....i do tego te komisje na dzień dobry 3 naraz...PiS w szczycie formy tak nie zaszalał chyba.

Po każdych wyborach są wyborcy rozczarowani wynikiem, czy Platforma będzie się lepiej wywiązywać z obietnic nie wiadomo, jednak pomijając to, jest i tak wiele plusów. Np. entuzjastyczna reakcja biznesu. To taka "reklama" dla gospodarki. Jak oglądamy spot, który mówi, że proszek A dopiera do czysta, niekoniecznie tak musi być, ale reklama działa i biznes się kręci.Zagraniczni inwestorzy wierzą, że Platforma to dobry znak. To dużo. Kaczyńscy jednak nie kojarzyli się za dobrze, co by nie powiedzieć za dużo... Liczby typu wzrost gospodarczy to wcale nie ich zasługa, ale efekt zjawisk bardzo długofalowych. Pomijając nawet argumenty ekonomiczne, to i tak naprawdę już sporo w tej stawce. Prasa europejska przyjęła wynik więcej jak entuzjastycznie. Martwić się mogą jedynie Amerykanie. Jednak Polsce chyba powinno być bliżej do Europy niż USA z Bushem, który generalnie opinie ma... jaką ma. Prezydent, który na wszystkich oficjalnych kolacjach pije tylko Diet Coke... niekoniecznie powinien być naszym natchnieniem w polityce zagranicznej. Tym bardziej, że i w USA myślę, że szykuję się zmiana. Co wówaczas? Trzeba będzie się zmierzyć z tym probushowym podejściem w nowej Ameryce, i z Europą, która nie wiadomo jak dlugo będzie tolerować nas wyłącznie ze względów dyplomatycznych. Niektóre grupy spoleczne czują się wyłączone po tych wyborach, rozumiem ich racje. Naprawdę bym chciał, żeby Polska była taką Szwecją albo jeszcze lepiej Norwegią, ale do tego nam jeszcze daleko. Posunięcia PiSu nie zawiele i tak pomagały najuboższym. Doraźna pomoc dla najuboższych niczego nie rozwiąże - musi ruszyć się cała gospodarka, potem i tym najbiednijeszym może być lepiej. Dlatego bardziej w duszy jestem za tym, by gospodarka sama rządziła się swoimi prawami bez zbytniej ingerencji - na ingerencję jeszcze nas jako kraj nie stać (inaczej jak w Szwecji). Poza gospodarką, są dla mnie również ważne inne argumenty - prasa francuska już "się ucieszyła" że Polska przyjmie pewnie Kartę Praw Człowieka. Hasła PiSu dotyczące np aborcji i homoseksulizmu, stawiały nas w ciągłej opozycji do Europy. Pisałem kiedyś o rządzie Belki, że zrobił dużo dobrego. Mogę teraz uprecyzyjnić... nie, nie zrobił dużo dobrego, ale byl to rząd fachowców, który jednak nie miał czasu zrobić zbyt wiele. Myślę jednak, że Tusk będzie się chciał wykazać i będzie (taką mam nadzieję) brał do rządu fachowców. Może się pomylę, ale chciałbym sie nie mylić. W weekend rozmawiałem z moją chrzestną ciotką, która jest kirowniczką ZUSu we Wrocławiu d/s emerytur i rent. Mówiła, że odwołali dyrekora ZUSa i przyszedł Pisowiec, który wcześniej kierował domem starców.... W innym dolnośląskim rejonie, dyrektorem ZUSu został kierownik stacji beznynowej (PiS)... Osobiście mam przynajmniej nadzieję po tych wyborach, że coś się zmieni, ale czy mam rację to się okaże. Taka mobilizacja jaka była przed tymi wyborami napawa optymistycznie. Zobaczymy!

czyli broy zniżyłeś swój poziom kulturalny? :O)ogłoszenie: jebać kaczki to kryptoreklama?a może to:by żyło się lepiej.Wszystkim :O)

Nie wiem o czym mówię i piszę :O)Uwielbiam to :O)

Spodziewałem się , że po wyborach bocznica wróci do normy , czyli do pisania o dupie marynie.

Myliłem się , dalej polityka rządzi mało tego zrobiło się ostrzej.

Przegrani niech zaakceptują stan po wyborczy , wygranii niech żywią nadzie ,że dobrze wybrali.

Pzdr.

Tomek, ja rozumiem ze komuś kaczyńscy mogą sie nie podobać - prawa demokracji, rozumiem że ktoś nie ma własnych przmyśleń i sam nie wie czego by chciał, więc głosuje nie "za" tylko "anty"....rozumiem też że osoba w wieku 18-24 lat nie pamietajaca jak Ci sami ludzie sprawowali władzę poprzednio i zagłosuje na bajkę o cudzie....sam tak kiedyś głosowałem :)

Naiwnosć czasami popłaca, w typowaniu polityków mi się nie udało :)

Życzę, zeby luzie głosujący naiwnie na PO mieli więcej szczescia.

żeby zmienić Polskę, potrzeba wyzbyć się wielu historycznych przypadłości... Polska jako Mesjasz Narodów, Polska Romantyczna, Polska Walcząca, Polska Upadłych Powstań, Polska Upadłych Ideałów, Polska Wiele Znaczącą w Europie, Polska Mająca Swój Honor itp... Lepiej by było gdybyśmy mieli Polskę Życzliwych Ludzi, Polskę Pracującą, Polskę Niezawistną, Polskę Życzliwą dla Sąsiada. Rząd PiSu wpisuje się w taki kawał: Anioł leci nad Europą i zobaczył płaczącego rolnika w Holandii: pyta: 'Dlaczego płaczesz?" - "bo zdechła mi krowa, a sąsiad ma krowę zdrową, też bym taką chciał mieć..." "No to masz..." Potem leci nad Francją i znowu spotyka płaczącego rolnika: "Miałem 5 owiec, dwie zdechly, a sąsiad ma 5 owiec" "No to masz też pięc owiec..." Leci nad Polską. "Dlaczego płaczesz, rolniku?" "Bo sąsiad ma pięc świń, a ja miałem też pięć, ale dwie zdechły..." "Też chciałbyś mieć pięć świń?" "Nie, chciałbym, żeby jemu też dwie zdechły..."

....a teraz Tomek L3:) "panowie,może dajmy szansę PO,jeszcze nie zaczęli a już skazani:-)"

PiS niestety nie dostał, od samego początku był atakowany....

Jak widzisz ja tylko zwracam uwagę na to co konkretnie myślą zrobić/zapowiadają...a komorowski na razie zapowiedział tylko trzy komisje śledcze...przeciez to nie moja wina ze facet tak kombinuje.

Zamiast sejmu - komisje zajmujące się ustawami i rząd. Głosowania powinny odbywać się demokratycznie w domach. Każdy miałby pociągniętą sieć do głosowania i przycisk TAK/NIE. W mediach leciałby przekaz na żywo, a wyborcy dokonowaliby przed telewizorami on-line wyboru przez wciśnięcie jednego z przycisków.

Taka mała utopia (technicznie pewnie już teraz realizowalna), ale byłaby fajna alternatywa dla durnowatych seriali, no i ludziska mogliby głosować na każdą ustawę, a nie tylko na raz w wyborach na jedną partię.

Byłby fajny chaos - polityka byłaby spójna mniej więcej w takim zakresie jak piasek w klepsydrze, ale odpowiedzialność za winę i swój los ponosilibyśmy solidarnie :)

Piotr

U nas niestety "Polska Życzliwych Ludzi, Polska Pracującą, Polska Niezawistną, Polska Życzliwą dla Sąsiada" będzie miała kłopot z tym żeby sie wypromować....jest, ale o tak mała opozycja ze prawie jej nie widać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tam gdzie Polacy mają kasę i jest gospodarka wolnorynkowa nie ma problemów.

...a bieda dalej w bajki/cuda chce wierzyć....

....no ale dobra słowo się rzekło, dajmy PO sie wykazać.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O wiele dalej posunięta jest demokracja na Ukrainie - każdy obywatel może zagłosować w swojej sprawie banknotem o nominale od 50hrywien do 150$ (ostatnie za jazdę po pijaku) i jego petycja jest pozytywnie załatwiana przez przedstawiciela lokalnej jednostki samorządowej władzy.

W niektórych miastach parkuje się na środku jezdni - jeśli nie ma miejsca po bokach :)

Piotr, kazdy żyje w swoim realnym świecie, tylko Twój akurat nie cieszy sie w Polsce popularnością :)....ludzie wolą grandy.

O jednym jednak trzeba pamiętac .... żeby można było wieść normalne(pozytywne) życie niektóre ciągnace się spawy powinny zostać wyjaśnione. Nie byłaby raczej frajdą dla Ciebie, gdyby od czasu do czasu ktoś Ci do chaty przychodził i sprzęty wynosił ?:)

Pozdrawiam

PS. mam moralniaka, ze trzymam tyle dni Amelie :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.