Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

>ja widziałem tylko faceta (słusznie) szydzącego z czyjejś małostkowości (kaczyński to przecież

>personifikacja tego "mały pistoleciku") :)

To masz problemy ze słuchem, wzrokiem i rozumieniem otoczenia. Zdarza się.

>To masz problemy ze słuchem, wzrokiem i rozumieniem otoczenia. Zdarza się.

Hej, hej! PiSacy! Malowane dzieci!

i specjaliści od chorób wszelakich - jakże widocznych u wszystkich na około ;)

camle, 23 Paź 2007, 20:44

Ależ my, PIS-acy, doskonale wiemy, że jesteśmy wytłumaczeniem wszelakich problemów wyznawców PO-wizmu.

A wiesz chociaż jak było z tym pistoletem naprawdę?

>Ależ my, PIS-acy, doskonale wiemy, że jesteśmy wytłumaczeniem wszelakich problemów wyznawców

>PO-wizmu.

>

>A wiesz chociaż jak było z tym pistoletem naprawdę?

nie wiem jak było "naprawdę"... "mały pistolecik" jednak pozostanie sympatyczną anegdotką - będę tak dokuczał kolegą z pracy :)

ps.

proszę nie nazywać mnie wyznawcą.

a PO nic mnie emocjonalnego nie łączy ;)

thomas206:

głosowałeś na PiS?

jeśli tak - to jakim cudem nabrałeś się na te "obiecanki-cacanki"? ;)

a może rozliczasz PiS? - ale muszę cię pocieszyć - naród już rozliczył :)

Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Skoro ja jestem PIS-akiem, choć do tej partii nie należę, to ty jesteś PO-wcem.

A naprawdę było tak, że Tusk drwił w kuluarach sejmu z kościołe i Kaczyński wyjął pistolecik mówiąc, że jak nie przestanie bluźnić, to go zastrzeli. Taką wersję podali niezależni dziennikarze. Ale teraz pan Tusk jest już wiernym synem kościoła, zdaje się.

>proszę nie nazywać mnie wyznawcą.

zacytowałem sam siebie :) - skoro tak było na prawdę - to już trochę bardziej lubię Tuska.

a gdyby facet miał na tyle jaj, żeby zrobić porządek z tą świętą toruńską krową - to nawet mogę mu zbudować ołtarzyk ;)

>Niezależni dziennikarze? Skąd? Z Trwam czy ND?

I tu się kolega pomylił. Z Rzeczpospolitej i Newsweeka. Opowiadali to na antenie TVN w cotygodniowym programie komentującym wydarzenia polityczne "Przegląd tygodnia".

>a gdyby facet miał na tyle jaj, żeby zrobić porządek z tą świętą toruńską krową - to nawet mogę mu

>zbudować ołtarzyk ;)

Nie podniecaj się tak. To było kilkanaście lat temu. Teraz grzecznie chodzi co niedzielę do kościółka i w Toruniu żadnych porządków na pewno nie bądzie robił.

>Nie podniecaj się tak. To było kilkanaście lat temu. Teraz grzecznie chodzi co niedzielę do

>kościółka i w Toruniu żadnych porządków na pewno nie bądzie robił.

Wiem, wiem... już zakładam spodnie z powrotem.

Ostatnio mi się zebrało na marzenia ;)

dobrze, że PIS przegrał, teraz będzie już normalnie, wiekszość głosowała na PO, tzn, że PO będzie rządzić, no wracamy do europy.

ciekawe czy bartoszewski bedzie teraz ministrem?

>Nie podniecaj się tak. To było kilkanaście lat temu. Teraz grzecznie chodzi co niedzielę do

>kościółka i w Toruniu żadnych porządków na pewno nie bądzie robił.

ale podświadomie czuję, że to jednak diabeł wcielony ;)

spirydion, 23 Paź 2007, 21:37

>ciekawe czy bartoszewski bedzie teraz ministrem?

Niewątpliwie jego nominacja spotkałaby się z cieplym przyjęciem w Berlinie i w Moskwie.

Jasny gwint, ludzie słyszą że jakieś posunięcia w Polsce wywołują entuzjazm w Berlinie i w Moskwie i nic im nie świta w głowach, tylko tez się cieszą?

Chyba ich moher uciska! :P

Oto co się zdarzyło w Polsce w ciągu 1 roku rządów PIS

1.Stopa bezrobocia spadła do 12,2% , a według sposobu liczenia UE do 8,2% (Eurobarometr)

2.Liczba pracujących wzrosła od stycznia 2006 o ponad 800tys . Eurostat:

Stopa zatrudnienia w Polsce wzrosła w I kw. 2007 roku o 1,6 proc. r/r wobec wzrostu o 1,5 proc. w ostatnim kwartale 2006 roku, wynika ze wstępnych szacunków unijnego urzędu statystycznego Eurostat. )

3.Inflacja nareszcie trochę poszła w górę (2,3% r/r) co daje szansę na szyki wzrost PKB

4.Złotówka bardzo mocna (1EUR=3,8zł, 1$=2,8zł)

5.Nastąpił gwałtowny wzrost zaufania inwestorów zagranicznych-tych prawdziwych inwestujących w gospodarkę Od stycznia do maja 2007 roku Polska odnotowała rekordową wielkość bezpośrednich inwestycji zagranicznych o łącznej wartości 6,4 mld dolarów za 6 miesięcy. Polska awansowała na drugie miejsce w świecie (po Chinach) pod względem atrakcyjności dla inwestycji przemysłowych

6.Firmy ratingowe : (Fitach Ratings, Moody's) podniosły rating dla Polski. (Moody's 2006-11-08 Moody's Investors Service ustaliła dla Polski rating długoterminowy `A2',

Wiadomość z 18-01-2007r : Agencja Fitch Ratings, podniosła rating Polski dla zadłużenia w walucie zagranicznej do "A minus" z "BBB plus" Standard & Poor's podniosła rating do AAA-.)

7.PKB notuje wzrost najwyższy w historii (7,4% r/r maj 2007)

8.Produkcja przemysłowa wzrosła po lipcu 2007 10,7% r/r

9.Gwałtownie wzrasta produkcja budowlana(60,8% r/r na koniec stycznia 2007)

10.Bardzo szybko rośnie liczba budowanych mieszkań(Warszawa, 23.02.2007 (ISB) - Liczba rozpoczętych mieszkań wyniosła w styczniu tego roku 8.818 i wzrosła o 219,4 proc., podał Główny Urząd Statystyczny (GUS) w piątek. ISB, pr /23.02.2007 15:46)

11.Eksport wzrósł w 2006r o 22,6%, i nadal szybko rośnie

12.Wynagrodzenia Polaków rosną szybko 8,5% przy inflacji 1,4% (Źródło: Gospodarka, 16-01-2007, godz 14.10)

13.Wskaźniki giełdowe biją rekordy (WIG wrzesień2005=31884, dzisiaj sierpień 2007=59610, wzrost o 100%)

14.Nastąpił bardzo duży spadek przestępczości (napady i rozboje -20,7% , kradzieże samochodów -40% w okresie kwiecień 2007-kwiecień 2006,

15.Deficyt budżetowy zmniejszono w 2006r do 25,5mld zł( z 32,5mld).

W roku 2007 po raz pierwszy wpływy budżetowe są wyższe od wydatków ( +200mln zł po lipcu 2007). 16.Wprowadzono pierwsze ustawy prorodzinne (becikowe, odpis 140zł/dziecko )

17.Rozwiązano WSI co wydawało się niemożliwe,

18. Rozpędzono spółdzielnie mieszkaniowe- prywatne folwarki prezesów.

19.Spadł poziom korupcji i Polska `awansowała' z 70 na 61 miejsce w rankingu Transparency International. `Zero tolerancji' dla korupcji pokazała ostatnia sprawa Lipca i Leppera.

20.Znacznie spadła ilość wypadków i ofiar śmiertelnych spowodowanych przez pijaków

21.Polski naród rozpoznał faryzeuszy. Notowania AGORY spadły z 71zl/akcję do 40zł/akcję (-46%) z rekomendacją MILLENIUM na 30,5zł/akcja a w stosunku do wzrostu WIG akcje AGORY spadły o dwukrotnie

22.Wreszcie zaczynają się z nami liczyć na Zachodzie, a Unia przyjęła nasze veto ze zrozumieniem i Niemcy (sic!) walczą w Moskwie o nasze mięso. Unia próbuje wprowadzić wspólną politykę energetyczną, o czym jeszcze rok temu nie chciała gadać. Będziemy organizować EURO2012.

Polska stała się celem pielgrzymek prezydentów i premierów z całego Świata: z Chin, USA, Finlandii, Niemiec, Francji, Holandii, Włoch, Portugalii, Litwy, Armenii, Iraku, Izraela, Łotwy, Gruzji, Azerbejdżanu, ..

23. Polacy coraz bardziej zadowoleni z życia

"Rzeczpospolita": Aż 76 proc. Polaków deklaruje, że są szczęśliwi. Niewiele ponad 60 proc. twierdzi, że żyje się im dostatnio. A 40 proc. jest zadowolonych z siebie. Nasze samopoczucie wciąż się poprawia - jeszcze pięć lat temu zadowolonych ze swojego życia było tylko 30 proc. Polaków.

24. PIS jako pierwszy i jedyny dotąd rząd obniżył koszty pracy o 4% od 1-07-2007r

Zobaczymy co da rok pod rządami PO.

TomekL3, 23 Paź 2007, 21:46

>dudi-już w tych archiwach IPN jest nieźle namieszane,skoro teczka na małego ,,Kaprala'' jest po

>części pusta a po części sfałszowana.

Ale można stwierdzić że sfałszowana więc nie jest chyba tak źle, nie?

Najgorszy problem to ten, że może i u nas są sfałszowane ale na Łubiance to mają może nawet oryginały, kto wie.

I co wtedy? Przyjdą np. do takiego Tuska, który ma teczkę niesfałszwaną i złożą mu propozycję nie do odrzucenia...

Co myślicie ...że Tuskowi zależy na ludziach .....spójrzcie na jego oczka jak się do kasy garną .....tak jak Kaczory gówno dał i gówno da .....k**wa ludzie otwórzcie oczy, takim pacanom na nas nie zależy i na pewno nie na kraju ale na swojej prywacie!

Już kiedyś obiecywał ...i co ...ano gówno .....biznesik zacznie się teraz mu kręcić .....

Co... obieca nam takie zarobki jak w Anglii .....k**wa oczy otwórzcie w końcu- a z czego niby weżmie jak dla pielęgniarek nie ma ? ....naprawdę zależy wam aby dupę lizać Niemcom i Ruskim !

Dzieciaki na chleb nie mają , ludzie zebrzą i ledwo kręcą koniec z końcem ....wiecie jaka jest bieda ...i sądzicie że Tusk to lekarstwo dla kraju ....to fałszywa suka i naginacz !!!!

I nie pisać mi tu że pier**lę od rzeczy ...Polska leci na mordę i dawno straciła swoje wartośći ....ale wiem jedno ...najpierw Kaczki i państwo kościelne a teraz Kaczor Donald i Cyrk Narodowy ....Folwark Zwierzęcy !!!!

Pozdrawiam wszystkich realnie i trzeżwo myślących .....a tych co się podniecają wizją polskiego raju....obyście się któregoś dnia nie obudzili w polskim rynsztoku i bez gaci na dupie !!!

Pa Rodacy

Kiedyś był desant ze Śląska, a od kilku lat jest desant z Wybrzeża. Czy jest coś tam takiego w glebie, w powietrzu lub w wodzie, że ludziska stamtąd maja takie parcie na władzę?

W lipcu strajki w Lublinie (PKP) i Świdniku (Państwowe Zakłady Lotnicze) władza bardzo szybko wygasiła, dając protestującym od ręki znaczne podwyżki płac. Władza fantowała się ze strajkującymi w stoczniach i poddała się gdy zaczęli strajkować górnicy w Jastrzębiu.

A może by tak jakiś desancik z Poznania? Dudi, staraj się o przyszłe kadry!

Chciałbym nieśmiało zauważyć, że najwieksze zwycięstwo - druzgocące odniosła PO a przede wszystkim Tusk w Warszawie. Tu tez Naczelny Wódz doznał srogiej porażki - porażającej porażki ;-)

I to pamiętajmy po 1,5 roku w Wawie rządów "bufetowej" ! Mimo rozkopanego całego miasta, problemów z komunikacją - Takiej mobilizacji w stolicy nie było od dawna - bo jej mieszkańcy wiedzą czego spodziewać się można po kaczorach. Ponad 600 tys głosów na PO dała sama Warszawa. !!!

>jar1, 23 Paź 2007, 22:31

>Chciałbym nieśmiało zauważyć, że najwieksze zwycięstwo - druzgocące odniosła PO a przede wszystkim

>Tusk w Warszawie. Tu tez Naczelny Wódz doznał srogiej porażki - porażającej porażki ;-)

>

>I to pamiętajmy po 1,5 roku w Wawie rządów "bufetowej" ! Mimo rozkopanego całego miasta, problemów z

>komunikacją - Takiej mobilizacji w stolicy nie było od dawna - bo jej mieszkańcy wiedzą czego

>spodziewać się można po kaczorach. Ponad 600 tys głosów na PO dała sama Warszawa. !!!

chciałbym nieśmiało zauważyć SPECJALISTO już teraz od wszystkiego, że Warszawa to nie to samo co Warszawiacy matole jeden, dodam modnie do kwadratu.

donek w Warszawie dostał głosy, przyjezdnej wsi i wykształciuchów....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.