Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory wygrane!

Marek

Rekomendowane odpowiedzi

ja sie nie dziwie ze w-wa wycieła kartofle ci faceci wylali z pracy wszystkich ktorych mogli jak sie rozsiedli na włosciachi i dalej juz nic wiecej nie byli w stanie wymyslec

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

No dobra ! :-)

Z koziej dupy to była trąba, jak mawiała moja babcia (tez warszawianka)

A dartman z tym wibratorem idealnie pasuje do napływowego pisowskiego warszawiaka : nie dość, że ze wschodu to jeszcze z wykształceniem podstawowym, :-)

>jar1, 23 Paź 2007, 22:49

wiem, dużo więcej niż ty matole.

jak już napisałem wcześniej, zjem cię na śniadanie na niedoładowanych bateriach. jesteś tak durny, że wcale się nie dziwę, że niektórzy forumowicze wręcz piszą w "o mnie, że jesteś idiotą"

O Zamoyskim to poczytaj trochę. Szkoda inwektyw na ciebie.

Wolę zachować je na mulsa, jest przynajmniej inteligentny. Nie to co ty tłuku.

Jar, dartman ma rację. Warszawa to głównie mekka dla swołoczy: pijary, kopirajtry i jakieś inne japiszony, tudzież lobbysty, słowem - wykształciuchy!

A papcie (fakt - włoskie) zostawiają przed progiem apartamentu, jak trza! :)

jar, specjalisto od wibratorów. ..... itpitd

nie obrażaj osób z podstawowym wykształceniem bo to sól tej ziemi (nie tylko zresztą tej) i dzięki jej pracy i jej wartościom możesz dzisiaj klikać zza klawiatury.

W większości to ludzie mądrzy, w odróżnieniu od ciebie wykształciuchu. Ale czy na pewno wykształciuchu??? Przekroczyłeś próg wykształcenia podstawowego?

jar1, polska jeżyk, to trudna jeżyk

może sie przydać na inną okoliczność; trąba oficerska, strzelić kopytami, bić dacha, smalić cholewki, pleść duby smalone, a nade wszystko... śmiać się jak żaba do kowala, gdy jej buty szyją

a teraz hasło powyborcze, sławiące przyszłe dokonania przyszłego rządu w volapuku

Mucia prońcia, Viva polońcia! lub zaktualizowane Mucia Dońcia, Viva polońcia!

>jar1, 23 Paź 2007, 23:20

>Nic to. Dartman nam zaraz na rosyjski jazyk przetłumaczy. Wot, ruskij czelowiek :-)

widzisz jar1 ty po prostu tępy i niewykształcony w dodatku jesteś i tego już nic nie zmieni.

Tego co napisał Nowy to i za sto lat nie zrozumiesz.

Co do języków obcych, jak zapłacisz (mulsowi przetłumaczyłem za friko bo mimo, że czerwony to inteligentny) to mogę ci służyć jeszcze następującymi językami : angielskim, niemieckim, francuskim oraz chińskim, tym niestety tylko do 1500 znaków ale mam przyjaciół na Tajwanie, tak więc i dużo bardziej skomplikowane teksty dam radę.

To był mój ostatni wpis na twój posta bo partnerem to możesz być do picia jabola z kolegami a nie do dyskusji z moją skromna osobą.

pozdrawiam bez odbioru

Widzisz Nowy2, jesteś żywym przykładem na to, że statystyka jest użyteczna dla ludzi myślących i potrafiących znajdować związki przyczynowo - skutkowe pomiędzy liczbami a zdarzeniami. Niestety do ww nie można Cię zaliczyć:

>1.Stopa bezrobocia spadła do 12,2% , a według sposobu liczenia UE do 8,2% (Eurobarometr)

>2.Liczba pracujących wzrosła od stycznia 2006 o ponad 800tys . Eurostat:

>Stopa zatrudnienia w Polsce wzrosła w I kw. 2007 roku o 1,6 proc. r/r wobec wzrostu o 1,5 proc. >w ostatnim kwartale 2006 roku, wynika ze wstępnych szacunków unijnego urzędu statystycznego >Eurostat. )

>3.Inflacja nareszcie trochę poszła w górę (2,3% r/r) co daje szansę na szyki wzrost PKB

>4.Złotówka bardzo mocna (1EUR=3,8zł, 1$=2,8zł)

>5.Nastąpił gwałtowny wzrost zaufania inwestorów zagranicznych-tych prawdziwych inwestujących >w gospodarkę Od stycznia do maja 2007 roku Polska odnotowała rekordową wielkość >bezpośrednich inwestycji zagranicznych o łącznej wartości 6,4 mld dolarów za 6 miesięcy. Polska >awansowała na drugie miejsce w świecie (po Chinach) pod względem atrakcyjności dla inwestycji >przemysłowych

>6.Firmy ratingowe : (Fitach Ratings, Moody's) podniosły rating dla Polski. (Moody's 2006-11-08 >Moody's Investors Service ustaliła dla Polski rating długoterminowy `A2',

>Wiadomość z 18-01-2007r : Agencja Fitch Ratings, podniosła rating Polski dla zadłużenia w >walucie zagranicznej do "A minus" z "BBB plus" Standard & Poor's podniosła rating do AAA-.)

>7.PKB notuje wzrost najwyższy w historii (7,4% r/r maj 2007)

>8.Produkcja przemysłowa wzrosła po lipcu 2007 10,7% r/r

No super. A teraz powiedz co PiS wraz z koalicjantami zrobił aby osiągnąć powyższe? Nie musisz odpowiadać, odpowiedź krąży w kręgach biznesowych od dawna: „Na szczęście nic” :-)

>9.Gwałtownie wzrasta produkcja budowlana(60,8% r/r na koniec stycznia 2007)

>10.Bardzo szybko rośnie liczba budowanych mieszkań(Warszawa, 23.02.2007 (ISB) - Liczba >rozpoczętych mieszkań wyniosła w styczniu tego roku 8.818 i wzrosła o 219,4 proc., podał >Główny Urząd Statystyczny (GUS) w piątek. ISB, pr /23.02.2007 15:46)

Ale to nic w porównaniu z cenami działek i mieszkań. Powiedz Nowy, ile to metrów mieszkania więcej możesz sobie kupić za pensję w porównaniu do początków rządów PiSu?

>11.Eksport wzrósł w 2006r o 22,6%, i nadal szybko rośnie

>12.Wynagrodzenia Polaków rosną szybko 8,5% przy inflacji 1,4% (Źródło: Gospodarka, 16-01->2007, godz 14.10)

>13.Wskaźniki giełdowe biją rekordy (WIG wrzesień2005=31884, dzisiaj sierpień 2007=59610, >wzrost o 100%)

Patrz odpowiedź na punkty 1-8

>14.Nastąpił bardzo duży spadek przestępczości (napady i rozboje -20,7% , kradzieże >samochodów -40% w okresie kwiecień 2007-kwiecień 2006,

Po co kraść samochód jak go potem nie można dobrze sprzedać, po co kupować od złodzieja jak można za grosze kupić legalny? Myśl Nowy, myśl, może w końcu coś sam wymyślisz ;-)

>15.Deficyt budżetowy zmniejszono w 2006r do 25,5mld zł( z 32,5mld).

>W roku 2007 po raz pierwszy wpływy budżetowe są wyższe od wydatków ( +200mln zł po lipcu >2007).

Ale już nadwyżkę rozdano, więc radość trochę nieaktualna.

>16.Wprowadzono pierwsze ustawy prorodzinne (becikowe, odpis 140zł/dziecko )

Idiotyzm tak rozumianej polityki prorodzinnej dawno już opisano, szkoda się powtarzać.

>17.Rozwiązano WSI co wydawało się niemożliwe,

No tak, nikt nie może uwierzyć, że państwo rozmontowuje własny wywiad i dekonspiruje agentów, to się dotychczas chyba nigdy nigdzie na świecie nie zdarzyło.

>18. Rozpędzono spółdzielnie mieszkaniowe- prywatne folwarki prezesów.

Tak? Gdzie? Którą?

>19.Spadł poziom korupcji i Polska `awansowała' z 70 na 61 miejsce w rankingu Transparency >International. `Zero tolerancji' dla korupcji pokazała ostatnia sprawa Lipca i Leppera.

Taaak to jest rzeczywiście osiągnięcie ;-). Bierzemy dwóch powszechnie znanych oszustów i mianujemy ministrami. Pozwalamy im prowadzić kompletnie nieudolną „politykę” przez długie miesiące, składającą się głównie z wyrzucania z posad doświadczonych i kompetentnych urzędników i obsadzania ich własnymi kolesiami bez pojęcia o niczym. Na końcu jak już wszystko spieprzyli oskarżamy o korupcję i zwalniamy, tyle że tak nieudolnie, że żadnemu nie udaje się przedstawić aktu oskarżenia. Jeżeli to ma wpływać na zmniejszenie korupcji, to chyba tylko dlatego że część łapówkarzy obserwując ww historie umarła ze śmiechu.

Jak już jesteśmy przy korupcji a następny punkt to bezpieczeństwo na drogach, to powiedz Nowy, czy drogówka przestała brać łapówki i zaczęła porządnie kontrolować? Ja tego nie widzę ani nikt dookoła. I jakoś nie słyszałem aby CBA się cokolwiek zabrało za tę najbardziej chyba skandaliczną część spośród skorumpowanych instytucji państwowych. Dlaczego się nie zabrali chyba nie muszę Ci tłumaczyć, znasz zasady ;-)

>20.Znacznie spadła ilość wypadków i ofiar śmiertelnych spowodowanych przez pijaków

Wiesz, mi jest wszystko jedno czy zabije mnie trzeźwy czy pijany. Ogólnie o bezpieczeństwie na drogach nie da się powiedzieć nic lepszego, generalnie stan dróg się pogorszył, wzrosła wiekowych pojazdów o złym stanie technicznym a to są wg niezależnych raportów dwa kluczowe czynniki wypadkotwórcze.

>21.Polski naród rozpoznał faryzeuszy. Notowania AGORY spadły z 71zl/akcję do 40zł/akcję (->46%) z rekomendacją MILLENIUM na 30,5zł/akcja a w stosunku do wzrostu WIG akcje AGORY >spadły o dwukrotnie

Ci o których niektórzy politycy mówią Naród, nie wiedzą co to notowania, akcje i giełda, więc trudno oczekiwać że coś na niej rozpoznają.

>22.Wreszcie zaczynają się z nami liczyć na Zachodzie

no, będą liczyć czy się nadal opłaca, a na koniec rozliczą ;-)

>a Unia przyjęła nasze veto ze zrozumieniem

podobnie jak się ze zrozumieniem traktuje niepełnosprawnych...

> i Niemcy (sic!) walczą w Moskwie o nasze mięso.

Niemcy pod Moskwą zwykle nie mieli szczęścia ;-) W kwestii mięsa nic nie uzyskano.

>Unia próbuje wprowadzić wspólną politykę energetyczną, o czym jeszcze rok temu nie chciała gadać.

Wygląda że mało wiesz o polityce energetycznej

>Będziemy organizować EURO2012.

Akurat EURO zdobyli dla nas ci których minister Lipiec wraz z PiSem chcieli rozliczyć, zwolnić i na koniec wsadzić

>Polska stała się celem pielgrzymek prezydentów i premierów z całego Świata: z Chin, USA, >Finlandii, Niemiec, Francji, Holandii, Włoch, Portugalii, Litwy, Armenii, Iraku, Izraela, Łotwy, >Gruzji, Azerbejdżanu, ..

Tak, Bush przyleciał z pielgrzymką do miejsca stacjonowania tarczy rakietowej, tyle że wcale nie na kolanach, na które za to nie proszeni upadli Kaczyńscy deklarując z góry zgodę na tarczę zamiast negocjować. Reszta świata się śmieje i puka w czoło.

>23. Polacy coraz bardziej zadowoleni z życia

Bo są mądrym narodem i wiedzieli że to długo nie potrwa :-)))

>24. PIS jako pierwszy i jedyny dotąd rząd obniżył koszty pracy o 4% od 1-07-2007r

Spokojnie, oddasz to z powrotem, np. w podatku Religi. Za rozdane przed wyborami dziesiątki miliardów różnych świadczeń też zapłacisz.

Reasumując, musisz Nowy mniej czytać „statystyki” w szmatławych pisemkach a więcej samemu obserwować, zbierać i weryfikować dane, to w końcu wyrobisz sobie własną wartościową opinię o otaczającym świecie. Spróbuj, naprawdę warto.

To już koniec !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

.

Biedne zagubione dziecko we mgle!

Cisz się póki co skreslonymi Kaczkami, ciesz!

Posłuchaj mnie, mam dar przepowiadania pezyszłości! A oto co mówią fusy z mojej porannej kawy: po roku rządów Ciamciaramci do niektórych co bardziej rozgarniętych zwolenników Placioków zacznie docierać stara prawda że cudów NI MA! Po dwóch latach atmosfera w kraju będzie na pograniczu rewolty (pielęgniarki, nauczyciele, górnicy, kolejarze), jak w schyłkowym Kaczyźmie. I wtedy, albo nieco tylko później dojdzie do wyborów i Noród (piszę Noród, przez "o" celowo) wybierze wtedy LEWICĘ, bo ci z prawicy "już, byli, już rządzili, nic nie zrobili" i trzeba dać szansę młodym (Napierniczak i Olejarski).

Będziesz wtedy sam gorliwie wklejał w internecie obrazki z gumy do żucia Donald - przekreślone krechą na ukos.

dudi, nie mart nic. Fotke można też zrobić z drugiej strony :)

...zwykła demagogia, mam nadzieję ze nie na tej zasadzie dokonają cudu, tylko faktycznie będzie się czym na tle sąsiadów i rządu PiSu pochwalić....

e tam

za pół roku nie będzie już żadnych zwolenników PiS ani lewicy

cały Naród padnie na kolana z wdzięczności przed Donaldem Tuskiem za ogrom dobra jaki Platforma sprawi

bądźmy poważni - kiedy Donald Tusk zrealizuje swoje zobowiązanie - czyli najdalej za jakieś pół roku (przecież prawdziwi fachowcy nie będą się guzdrać jak pisdraki) - wdzięczny Naród poprosi go o dożywotnie sprawowanie władzy

ten oczywiście odmówi, ale kolejne jakieś 4-5 kadencji dla PO jest pewne

piszę 4-5 bo potem jednak niedoskonały Naród się znudzi i przyzwyczai i zapomniawszy o wdzięczności wybierze kogoś innego

ja najbardziej liczę na "Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic"

już się cieszę, że najdalej za dwa lata nie będę już jeździł Lublin-Kraków w 5.5 godziny tylko w 2.5-3 :-)

wówczas kupię portret Donalda Tuska, powieszę w domu i zapalę przed nim wonności

witajcie w krainie szczęścia! :-)

dzięki Bogu za Donalda Tuska!

graafie, a ja myślę że naród nie zapomni i najdalej za dwie kadencje portrety Donalda będą wisiały zamiast orłów w szkołach. Te orły to sie jednak za bardzo kojarzą z ptakami...

...tak, ze dożywocie jak Józef Wisarionowicz a potem kult :

Ukryta Zawartość

Donald wtedy jako jedyny wiedział "na pewno" jak zagłosuje SLD :)

głupi ten kazik jak to kazik....nie ma sie co dziwic podstawówki pewnie nie skonczył...Wałęsa znów chce pomóc !

Powinno się udać.

Ukryta Zawartość

Zbig

a propos cen mieszkań w stolicy. W TVN24 w programie ,,Nieruchomości'' klient oglądał mieszkanie pow. ok 140m.Cena. Ok 1950000zł ! 13500 za metr.No musiałbym być nieźle popie......nym żeby je kupić.To ja już nie chcę tych 3 milionów mieszkań.Dużo taniej będzie się pobudować pod Warszawą i dojeżdżać do pracy samochodem kupionym za resztę tej kasy i jeszcze jej kupa na koncie zostanie.

Tomek, a ja akurat bym chciał te 3 miliony miezkań bo ceny by spadły na bank - już się to dzieje bo nie ma chętnych, lub ludzie nie maja zdolności kredytowej na takie ceny...

...no ale teraz po zapowiadanych podwyżkach pensji i obnizkach podatków wszyscy będą mieć zdolność kredyową, lub nawet(najcześciej)gotówkę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.