Skocz do zawartości
IGNORED

znaleziska analogowe na ebayu i allegro

janek_dolas

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumię. Jakiego zaufania.

Przecież ja nie mówię aby kupować w ciemno czy dawać zaliczki. Życzę facetowi aby biznes mu się rozkręcił i robił dobre gramofony. I nie wiem po co mu dowalać?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Kupić w jasno za bardzo się nie da, bo nic nie jest jasne poza ceną, nawet jak widać światełko to będziesz pierwszy przecierać szlak.

Ja nie jestem jakimś szczególnie zawistnym typem, chętnie pokibicuję, ale jak nie mam wątpliwości, że interes nie jest nabijaniem cżłowieka w butelkę, a w tym przypadku mam poważne wątpliwości.

Wszystko wskazuje, że to przerost formy nad treścią, gra słabo, a kosztuje krocie. Puszczenie go w "obieg" i zweryfikowanie jego prawdziwej wartości audiofilskiej to Pikuś, jeden e-mail, a jednak el constructor woli walić ceny- kóryś już rok- z sufitu na Allegro. Moim zdaniem szuka jelenia. Tak to wygląda.

ps. Jesteś z Torunia? Oni mówią/piszą "nie rozumię" :)

Jo?

Kupić w jasno za bardzo się nie da, bo nic nie jest jasne poza ceną, nawet jak widać światełko to będziesz pierwszy przecierać szlak.

Ja nie jestem jakimś szczególnie zawistnym typem, chętnie pokibicuję, ale jak nie mam wątpliwości, że interes nie jest nabijaniem cżłowieka w butelkę, a w tym przypadku mam poważne wątpliwości.

Czy to nie jest jasne?? albo mało profesjonalne?? --> wszystko podane na tacy ---> www.pre-audio.pl

Wszystko wskazuje, że to przerost formy nad treścią, gra słabo, a kosztuje krocie. Puszczenie go w "obieg" i zweryfikowanie jego prawdziwej wartości audiofilskiej to Pikuś, jeden e-mail, a jednak el constructor woli walić ceny- kóryś już rok- z sufitu na Allegro. Moim zdaniem szuka jelenia. Tak to wygląda.

Gra słabo?? kosztuje krocie?? to się nazywa subiektywna ocena forumowicza audiostereo !!!

A reszty nie rozumiemy chyba czytać nie umiemy!!!

No tak Panie frywolny to takie klocki -->

gramofon: Ad Fontes + Pro-Ject Tube Box SE 2

No tak i wszystko jasne. Jak Pan sobie chcesz to podeślemy Panu na 10 dni swój gramofon, ale ten najniższy model GL-1101E. I tak pewnie zagra lepiej.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

No tak Panie frywolny to takie klocki -->

gramofon: Ad Fontes + Pro-Ject Tube Box SE 2

No tak i wszystko jasne. Jak Pan sobie chcesz to podeślemy Panu na 10 dni swój gramofon, ale ten najniższy model GL-1101E. I tak pewnie zagra lepiej.

Tutaj większość hajendowców swoją pajęczynkę snuje na boku. Ten nie jest jedyny. :D

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pre-audio- ta liczba mnoga jest wzruszająca. W ilu trzymacie klawiaturę?

Nie chciało się przeczytać wątku o Ad Fontes, czy to udawane zaskoczenie? Tam wszystko jak byk napisane co i jak ze mną było. Ze skrzynką spóźniłeś się jakieś pół roku, jak szukałem gramofonu. Trzeba było być proklienckim pół roku temu.

A nie boisz się już, że rozbiorę ten gramofon na części pierwsze i sprzedam wszystkie patenty konstruktorowi Ad Fontes? :)

Srujnij skrzynką np w Józwę, który pisuje testy, oraz artykuły do prasy i jest fanem winyla...

A nie, on też ma Ad Fontes. Hm. A może być ktoś kto ma np Transrotora? W ogóle jakiś gramofon?

:)

To daj go po prostu gdzieś gdzie nastapi uwiarygodnienie jego możliwości. Fajnie, że przysiadłeś do strony www, ale wiesz, rozumiesz, też mam swoją stronę i mogę na niej napisać różne bzdury. Wypadaloby to wszystko jakoś zweryfikować, przyznasz?

------------------------------------------------------------

p.s.

Moze rzeczywiście jest ciebie więcej, widać dziś sporą zmianę w podejściu do klienta. Oby tak dalej i zobaczysz, że będę kibicował zamiast sugerować wzmożoną ostrozność bo wygląda na wałek.

Panie frywoly my nie oceniamy Pana klamoci. Są to Pana zabawki i my to szanujemy. Nie wypowiadamy się. Bo aby cokolwiek powiedzieć to trzeba zobaczyć, dotknąć, posłuchać. A pan z naszym sprzętem to tak jakby telepatycznie robi....

A prawda jest taka, że jeszcze będzie Pan trochę zmieszany gdy się spotkamy na audio show koło sprzętu Pre-audio.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Tutaj większość hajendowców swoją pajęczynkę snuje na boku. Ten nie jest jedyny. :D

O!? A skąd ta nagła zmiana podejścia do branży audio?

Teraz producent jest cacy a potencjalnie dymany klient be?

Czy to tylko zwykła chęć dopierdolenia frywolnemu?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Panie frywoly my nie oceniamy Pana klamoci. Są to Pana zabawki i my to szanujemy. Nie wypowiadamy się. Bo aby cokolwiek powiedzieć to trzeba zobaczyć, dotknąć, posłuchać. A pan z naszym sprzętem to tak jakby telepatycznie robi....

A prawda jest taka, że jeszcze będzie Pan trochę zmieszany gdy się spotkamy na audio show koło sprzętu Pre-audio.

Aj, Audio Show nie służy za bardzo odsłuchom. Stąd nadal uważamy ( ja i moje wszystkie jestestwa), że bez poważnego uwiarygodnienia wyobrażenia ich o swoim sprzęcie- nie będzie klienta. Słowa przeciw słowom. Wyobrażenia przeciw wyobrażeniom. Wasze przeciw Naszym :) Dlaczego Wam tak trudno zrozumieć Nasze? To Wy jesteście dla Nas, czy może odwrotnie, hę?

Daj go po prostu gdzieś gdzie nastapi uwiarygodnienie jego możliwości. Fajnie, że przysiadłeś do strony www, ale wiesz, rozumiesz, też mam swoją stronę i mogę na niej napisać różne bzdury. Wypadaloby to jakoś zweryfikować, przyznasz?

Strona internetowa jest aktywna już ponad dwa lata.

Teraz producent jest cacy a potencjalnie dymany klient be?

Czy to tylko zwykła chęć dopierdolenia frywolnemu?

Jaki klient ...no proszę.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Jaki klient ...no proszę.

pre-audio, nie chodzi o Ciebie i Twoje gramofony.

Zwróciłem jedynie uwagę na Dulszczyznę StaregoM :)

Dotychczas twierdził, że każdy producent audio (zwłaszcza tego droższego od chińskiej podkoszulki) ujmując w uproszczeniu - dyma biednego klienta :)

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Pre-audio, a taki "Tracking rerror 0%, Odchylenie obrotów +/- 0,4%

Kołysanie obrotów +/- 0,05%" kiedy się pojawił?

To jak mamy dziś dzień dobroci dla zwierząt proszę o sprecyzowanie możliwości wypożyczenia tańszego modelu. Na jakich zasadach byłoby to możliwe?

Gość StaryM

(Konto usunięte)

W trybie sprostowania ewidentnego kłamstwa (a nie dyskusji):

Nie ma żadnej zmiany w podejściu do branży audio.

Przez ponad rok pobytu na forum trudno było nie zauważyć, że każdy hajendowiec słyszący kable ma tu własny interesik i nie pisze dla idei. Kogoś zwykle popiera i reklamuje.

A klient głównie jest dymany przez brak obiektywnych opinii, jest tylko rzesza klakierów na hajendzie.

Przez ponad rok pobytu na forum trudno było nie zauważyć, że każdy hajendowiec słyszący kable ma tu własny interesik i nie pisze dla idei.

Kogoś zwykle popiera i reklamuje.

nagroda roku za deblilny wpis, zobaczymy czy ktoś przeskoczy poprzeczkę

tak się dzieje z każdym tematem, do którego wtrąca swoje trzy grosze starszy milicjant.

a nie ma gospodarza co by pogonił trolle?

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zaczęło się od wyskoku z konopi (a raczej pod wpływem konopi) z "hajendowcami".

Wszystko przed tym było o pre-audio - znalezisku zgodnym z tematem wątku.

Gdzie on nie wlizie to się zaczyna - słyszący/niesłyszący, złotouchy/kłapouchy, hajendowcy/śmietnikowcy itd, itd...

Mi się już tacy ludzie ulewają...

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

W sumie miło, że StaryM zakwalifikował mnie do hajendowców :)

Niestety dość mocno stapam po glebie, Masza zachował dyskretne milczenie,ale ja wiem, że taki ze mnie hajendowiec jak z koziej dupy trąbka .

Zamiast narzekać, rzucajcie znaleziska i tyle.

Z tym pre-audio też chora sprawa.

Niech faktycznie dadzą do przetestowania komuć sprzęt i to załatwi sprawę.

Proponuję Maszę, porówna go z Transrotorem.

A córka sprawdzi czy da się skreczować z takim ramieniem.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Niestety dość mocno stapam po glebie, Masza zachował dyskretne milczenie,ale ja wiem, że taki ze mnie hajendowiec jak z koziej dupy trąbka .

Parskam sobie w domu śmiechem na określenie hajend i pokrewne - bo niby co to i kto to?

Między Bogiem a prawdą to każdy ma swój hajend w domu jeśli jest zadowolony z grania swojego zestawu.

Ten cały hajend to nie cena, to radocha ze słuchania swojej ulubionej muzyki na swoim mozolnie skompletowanym pod własne preferencje i możliwości zestawie.

Ale co taki horyzontalnie myślący starszy milicjant może o tym wiedzieć?

A córka sprawdzi czy da się skreczować z takim ramieniem.

Tangencjonalnym?

Spoko, dziewczyna da radę ;)

z cyklu mistrzowie marketingu: (cytat z aukcji)

...Płyty są w różnym stanie, od idealnego moim zdaniem do dostatecznego. Nie używam powszechnie przyjętego podziału stanu płyt winylowych, gdyż uważam że płyta pochodząca np z 1965 roku ma prawo trochę trzeszczeć i "smażyć", co uważam za atut podtrzymujący klimat epoki.

Oto spis albumów:

3.Revolver, 1966, Parlophone U.K., unikat! Emitex (okładka ok, plyta ok, pierszy utwór na obu stronach przeskakuje)

7.Let It Be, prawdopodobnie piersza wersja USA, Apple czerwone, New York,(okladka uszkodzona, plyta uszkodzona, pęknięcie siegajece trzech pierwszych utworow, da się słuchać, ale słychać "pyknięcie", przy odpowiednio dociążonym ramieniu gramofonu.)...

Wszyskie te płyty były sluchane przeze mnie na wysokiej jakośći sprzęcie Sony z wkladką Ortofon. Niektóre z plyt mają blisko 40 lat, więc ich stan nie zawsze jest zachwycajacy, ale jak juz pisałem ma to swoj urok i klimat lat 60-tych.

Nie czepiam się bo sprzedający uczciwie opisał stan płyt, ale ten klimat epoki....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam na zbyciu ramię gramofonowe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.