Skocz do zawartości
IGNORED

Opcja Płatne forum bez reklam

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Lukar moze te reklamki jakoś klikać zbiorczo n.p. co ileś odwiedzonych tematów każdemu wyświetliło by się n.p. tyle reklam (małe ikonki) co odwiedzin i jedno kliknięcie powodowało by odwiedzenie "wirtualne" tyle stron co reklamki taki mały skrypt by pewnie pomógł lub n.p. dostawalibyśmy programik i on by te klikania na twoich stronach sobie dyskretnie w tle robił za naszym przyzwoleniem a my nie bylibyśmy katowani po oczach.

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A Lukar straciłby dotychczas zarobioną forsę za oszustwa ;-) Nie chcę psuć radosnej wizji, ale niestety oszustwa są wykrywalne i to raczej nietrudno, w każdym razie wierzę w ludzi z Google...

Google płaci od kliknięcia. Tak więc teoretycznie nie oglądając reklam zmniejszamy szansę, że je klikniemy (która w większości wypadków jest bliska zera, ale jednak może się zdarzyć coś interesującego, co klikniemy choćby "z ciekawości").

Reklama lotto pojawia się tam gdzie reklamy google, ale nie sądzę, by to google było za nią odpowiedzialne, raczej raz jest wyświetlana od googli, raz inna. Reklama jest koszmarnie nachalna, nie da się ukryć i ciężko ją znieść, jak ktoś otworzy sobie 10 tematów do poczytania, a na każdej z nich animacja do zamknięcia. Może chociaż płacą od wyświetlenia, kto wie... ale to chyba mało prawdopodobne.

Rafaell, 24 Paź 2007, 21:32

>Parafrazując (mózg mi się dotlenił ... Ja nic nie wiem o Twoich wątkach...<

Nie chwyciłeś ironii? Może spacer był za krótki? ;)

Podam pytanie pomocnicze...

Jak sądzisz, ile wątków założyłem na forum Audiostereo???

Dla tego zaproponowałem płatne forum bez reklam czyli jak zapłacisz to ich nie ogladasz nawet pod najprostszym programem i wcale nie zmuszam nikogo do płacenia jak nie chce płacić i ma blokera to i tak Lukar nie zarobi na utrzymanie serwera,e.c.t

Jak na razie Lukar milczy wiec udajemy ze jest wszystko ok,reklamki sa usuwane blokerami a reklamodawcy płacą i sa zadowoleni bo sie wyświetlają na forum. Kiedyś miałem (dalej mam prawa do nazwy) stronę www i umiejetnie pozycjonowana przez mojego syna zawsze była na pierwszej stronie i tak patrzac z boku żaden sposób reklamy nie jest tak do końca fairplay.Jeden jest za głośny drugi jest za nachalny a inny jest bza sprytny i tylko dla niektórych

Jak to moja Mama mówi "życie nie je bajka"czytać to też można na dwa sposoby; wolno lub szybko i tez nie mamy jednoznaczności Ale tego nie ma na google więc tego pewnie też nie ma

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Qubric, 24 Paź 2007, 22:29

...>Podam pytanie pomocnicze...

>Jak sądzisz, ile wątków założyłem na forum Audiostereo???

Nie założyłeś żadnego wątku? Na tyle czasu siedzenia na forum, na tyle postów? To interesujące.

• 9 miesięcy później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Troche czasu minęło od ostatniego wpisu w tym watku ale myśle że problem pozostał. Dlatego proponuje powrócić do tematu.

Reklamy zajmują nadal sporą część okna przeglądarki. Rozumiem, że forum jest częścią komercyjnego projektu, zapytam zatem. Czy Readakcja nie widziałaby jednak mozliwości stworzenia wersji płatnej ale czystej, wolnej od reklam?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ja bym proponował, wzorem innego prywatnego projektu powoływanego dzisiaj przez Redaktora, aby osoby przy rejestracji określały się czy są przedstawicielami prasy czy tez tzw. branży czy też zwykłymi userami. Oznaczenia takie mogłyby byc widoczne przy nicku.

Sprawa wtedy będzie jasna z kim mamy do czynienia i w jakim kontekście można rozumiec wypowiedź danej osoby.

rochu, 20 Sie 2008, 13:13

Wydaje się zasadnym aby wprowadzić jeszcze jedną, nader licznie reprezentowaną na tym forum kategorię, a obejmującą tzw. "szara strefę".

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Gość rochu

(Konto usunięte)

mark11, 20 Sie 2008, 13:28

>Wydaje się zasadnym aby wprowadzić jeszcze jedną, nader licznie reprezentowaną na tym forum

>kategorię, a obejmującą tzw. "szara strefę".

Myślę, że zadaniem Redakcji/Administracji/Moderacji winno byc własnie skłonienie tej grupy osób do opowiedzenia się czy uważają się za ludzi z "branży" czy też - są zwykłymi userami, z konsekwencją zaprzestania obecnie prowadzonej cichej działalności gospodarczej.

OK Rochu należałoby określić, czyż Ci użytkownicy Forum są "branżowcami" robiącymi w audio lege artis, bądź są li tylko zwykłymi jak my userami, czy też może stanowią właśnie ww przeze mnie "audiofilską szarą strefę" mam wrażenie nawet, że podlegającą specjalnej ochronie ze strony Redakcyji.

— Henryk Elzenberg

Gość rochu

(Konto usunięte)

mark11, o tolerowaniu lub jak chcesz - ochronie Redakcji, wielu z nas dość przykro przekonało się na własnej skórze.

A Redaktor potem dziwi się publicznie że ludzie sie burzą na forum ; )

• Redaktorzy

"Ja bym proponował, wzorem innego prywatnego projektu powoływanego dzisiaj przez Redaktora, aby osoby przy rejestracji określały się czy są przedstawicielami prasy czy tez tzw. branży czy też zwykłymi userami. Oznaczenia takie mogłyby byc widoczne przy nicku."

Wystąpiłem z takim projektem już dość dawno, jak widać, wciąż jeszcze nie jest zrealizowany. Ponowię wysiłki, uważam to za bardzo wskazane.

Odniosłem wrażenie, że to nie tylko tolerowanie ale nawet nieco więcej ponad to. A przecież wszyscy użytkownicy tegoż forum winni być traktowani jednakowo (oczywiście to bzdurna teza ale tak juz mam). Może zaproponowany przez Ciebie opis ujednolici sytuację i użytkownicy z poszczególnych "kast" będą traktowani równo - oczywiście tylko w ramach poszczególnych grup :) Przynajmniej nie będzie niepotrzebnych wątpliwości.

— Henryk Elzenberg

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pamietam taką sytuację sprzed kilku miesięcy, gdy niejaki Hammond umieścił w zakładce Stereo typowo merkantylny wątek o odsłuchu jego wzmacniacza, moja propozycja przeniesienia watku do DIY bądź na Sponsorowane zakończyła się wymoderowaniem przez Redakcję moich wpisów i jeszcze zachęcającym wpisem Redaktora dla samego Pana Hammonda.

Gość chwile później zamieścił całą serie ogłoszeń o sprzedazy swoich wzmacniaczy (czy to w modułach do własnego montazu czy też już montowane i odpalone - do wyboru przez kupującego).

To tylko jeden z przypadków "równego" a może lepszego traktowania uczestników tego forum.

Niestety Rochu zaliczony zostałeś w poczet zwykłych userów, którym żadne prawa - nawet do posiadania własnego zdania i zgłoszenia problemu, nie przysługują.

— Henryk Elzenberg

• Redaktorzy

W każdym razie sugeruję, ze gdyby wrogowie działń komercyjnych posługiwaliby się językiem powszechnie przyjętym, a nie rzucali obelgami, to ich wpisy maiłyby dużo większe szanse na utrzymanie się przy życiu. Dopóki natomiast ktoś taki uważa, że nie wystarczy głośno powiedzieć, ze taki a taki forumowicz zawarł w swoim wpisie niedozwoloną reklamę, oraz poinformować o tym administratora, tylko musi go do tego nazwać np. "handlarzyną" oraz zarzucić mu gołosłownie nieuczciwość i wdać się w awanturę, to niech się nie dziwi, ze te wpisy będą znikać. Proste. I jeszcze jedno: definicje działaności komercyjnej jednego lub drugiego forumowicza i administracji nie muszą się pokrywać. Stąd nie każda taka interwencja zakończy się usunięciem wpisu. Wiem np. że Elberoth ma na forum grupę zażartych tropicieli, którzy każdy jego wpis uznają za reklamę Krelli z drugiej ręki. Myślę, że bardziej już w zgodzie z rzeczywistoscią (choć też nieco paranoicznie) byłoby uznać, ze każdy wpis E. jest reklamą Audio Show - imprezy, na którą większość forumowiczów z radością uczęszcza, nie zastanawiając się już wtedy, czy postępują moralnie, czy też może wspierają krwiopijcę. Oczywiście, można korzystać z AudioShow mając przy tym minę jak po cytrynie - dla pokazania, że jesteśmy tu tylko z musu, bo moralna strona tej imprezy budzi określone wątpliwości. Niezależnie od poglądów ekstremalnych, dla mnie jako usera i redaktora strony Elberoth jest bardzo ważnym i potrzebnym forumowiczem, bo jako jeden z dosłownie paru z nas dysponuje i orientuje się w bardzo wysokiej klasy sprzęcie i chętnie go nam pokazuje, również zapraszając do siebie kolegów z forum. Na dużych zachodnich forach takich ludzi jest po pięćdziesięciu w każdym kącie. U nas poza nim nie robi tego w zasadzie nikt, więc darujcie, czyści moralnie, ze nie będę się przyczyniał do waszego dokuczania Elbowi.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Chodzi na ten przykład o ten wątek załozony 3 kwietnia br.

http://www.audiostereo.pl/PA-012_Odsluch/Ocena_41541.html

Rzeczony wątek został mocno przetrzebiony przez Redakcję i brakuje w nim szeregu dośc istotnych wypowiedzi.

Co ciekawe pozostawiono wpisy atakujące personalnie mnie, Rafaella, Discomaniaca.

A tu siostrzany wątek,

http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=41497&p=1

w którym znajdujemy taki oto wpis:

"Redakcja

5 Kwi 2008, 11:55

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1874 / 1929 / 0 Napastliwe wpisy znajdujące się w tym wątku zostały usunięte. Dziękuję za zwrócenie moderatorowi na nie uwagi. Redakcja prosi, żeby się nie zniechęcać."

Szkoda że Redakcja pamięta tylko wybiórczo.

rochu, 20 Sie 2008, 16:41

To chyba już nie przymierzając straszna choroba sklerozą zwana, albo li też jej mutacyja tzw. "pomroczność jasna". Cholera jasna, że tak powiem, żal się robi Redakcyji.

— Henryk Elzenberg

rochu, 20 Sie 2008, 22:18

>Czy Pan Redaktor będzie tak łaskaw ustosunkowac się do mojego postu z godziny 16:41 z dnia

>dzisiejszego?

Znowu się zaczepiasz Pana Redaktora ? Jesteś jakimś VIP-em, że na to sobie pozwalasz ?

Nie rozumiem dlaczego Redaktor znosi jeszcze tutaj twoje towarzystwo. Są inne fora. Jak ci się nie podoba to droga wolna ! O !

• Redaktorzy

Obejrzałem oba wątki, faktycznie, były takie pół roku temu. Przez sklerozę nie zachowałem pełnego brzmienia tych wątków w pamięci, wstydzę się tego. Czy teraz chodzi o zmoderowanie tych wątków, bo poprzednio były zmoderowane niewłaściwie? Proszę w takim razie o zgłoszenie odpowiednich wpisów z użyciem mechanizmu forumowego, jestem pewien, ze ktoś z moderatorów pomoże. Ewentualnie do mnie, ale proszę z konkretnymi wpisami, a nie z całym wątkiem. A jeśli chodzi o to, ze to zły wzmacniacz, to pretensje do konstruktora. Jeśli dobry, to też do konstruktora. Proste, jestem pewien, ze ku ogólnemu zadowoleniu rozwiążemy ten problem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.