Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie u Petera listopad 2007

tomant

Rekomendowane odpowiedzi

Taaa, ja już nawet zdążyłem zapomnieć, co zamawiałem... Zwłaszcza, że przez te blisko 4 miesiące jakoś trzeba było sobie poradzić... Nic, to ważne, że finał bliski.

>dostałem przesyłkę, dziekuję, ale nie ma:

>- Cardas Chassis Wire 20.5ga red - 3ft

>- Cardas Chassis Wire 20.5ga black - 3ft

>chociaż na zestawieniu z przesyłki są odznaczone

mógłbyś jeszcze raz sprawdzć. jak odznaczyłem to musiałem to włożyć. raczej się nie pomyliłem - ale ...

pozdrawiam

tomasz

>tomant

na 100%, zamawiałem 4 rodzaje kabli:

OYAIDE Interconnect PA-2 4 ft, Vampire Cast Copper Wire 12 ga red 3 ft; Vampire Cast Copper Wire 12 ga black; 3ft, Cardas Chassis Wire 20.5ga red - 3ft, Cardas Chassis Wire 20.5ga black - 3ft, XLO 26 gauge single strand with Teflon insulation, white 5 ft, XLO 26 gauge single strand with Teflon insulation, purple 5 ft.

Sporo tego, ale trudno się pomylić. Dzisiaj pomierzyłem długości kabli i niestety, ale te cienkie "XLO 26 gauge single strand with Teflon insulation" biały i purpura powinno ich być po 5 ft a jest po 2 ft. Nikt inny nie zamawiał tych kabli wg zestawienia publikowanego, chyba że zmienił zamówienie. Sporo kabli zamwiał MarkG, ale inne.

pozdrowienia

Tego przewodu bylo wyslane tylko 10ft (2 x 5). Prawdopodobnie z tego wzgledu ze na liscie (w notepad) bylo to opisane niezbyt jasno:

10 XLO 26 gauge single strand with Teflon insulation, white 5 ft 0,65 USD

10 XLO 26 gauge single strand with Teflon insulation, purple 5 ft 0,65 USD

10 XLO 30 gauge single strand with Teflon insulation, purple 10ft 0,35 USD

Zasugerowalem sie iloscia w opisie a nie numerem przed opisem. Wg zestawienia w Excel jest 2 x 10ft i tak bylo zaplacone, dosle z zamowieniem u Bikoza.

>dik

no dobra - przecież nie mam powodu by ci nie wierzyć. postaram się to namierzyć. może wsadziłem komuś innemu do przesyłki. :(. na pewno to jakoś rozwiążemy.

• 2 tygodnie później...

tomant

to twoje ostatnie zamówienie można nazwać w jeden sposób - kpina!

po pierwsze nie do pomyślenia żeby tak długo to wszystko ciagnąć,

po drugie zawartosc przesyłki okazała się być nie taka jak zamawiałem!

dobrze, że potencjometr doszedł, przynajmniej ~100 dol. nie poszło w błoto, ale z kablami pochrzanione jest nie tylko moje zamówienie jak widzę

miałem dostać 4 stopy kabla o średnicy 20,5ga

faktycznie to było bardzo trudne zadanie! nie wiem jak nazwać takie podejscie do sprawy, cisną mi się tylko inwektywy których tutaj nie będę smarował

doszło w dwóch kolorach, pół na pół, nie ma problemu,

ale dostałem 2 stopy 17,5ga i dwie stopy 20,5ga!

17,5ga i 20,5ga sa bardzo do siebie podobne, wypada sprawdzic jak wysyłasz towar do ludzi! a jak sie nie jest pewnym to suwmiarka do ręki!

niestety z rozpędu porozcinałem te kabelki na odcinki 12,5cm, na poczatku sprawdziłem czarny, był dobry 20,5ga, do głowy mi nie przyszło, że ten sam czerwony może być inny

17,5ga mogę zaoferować na wymiane, mam wyjętą z gain clona w odcinkach 8x ~14cm i teraz 4x ~12,5cm, końcówki obrobione w cynie cardasa (średnice pasują idealnie w głośnikowe otwory i zasilanie na Peterowych płytkach GC)

dodatkowo mogę zaoferować 23,5ga które świetnie się nadają do prowadzenia sygnału z gniazd rca do płytek,

w zamian potrzebuję litze o średnicy 20,5ga długosci łącznej 0,5m, może być w krótkich odcinkach 4x ~12,5cm

7 Mar 2008, 14:24

Przyrzekam:

- nie dostałem Cardas Chassis Wire 20.5ga red - 3ft, Cardas Chassis Wire 20.5ga black - 3ft.

- nie dostałem XLO 26 gauge single strand with Teflon insulation biały i purpura po 3 ft (dostałem 2x2 ft zamiast 2x5ft)

>Peter Daniel , czy wysłałeś te kable w tych ilościach z przeznaczeniem dla mnie?

tomant - nie widzę słowa wyjaśnień na ten temat

Pomyłki w kablach pozwalaja sądzić, że coś było namieszane. Całe zachowanie tomanta w tym zamówieniu, niefrasobliwe i lekceważące dla ludzi, którzy powierzyli kasę, nie napawa zaufaniem.

Proszę albo o zwrot kasy za te 6 ft Cardas Chassis Wire 20.5ga i XLO 26 gauge single strand with Teflon insulation 6 ft albo, jeśli to nie było wysłane przez Petera, o zwrot kabla - tomant.

rzeczywiście, w kabelkach nie mogłem za bardzo dojść do ładu. kilka innych rzeczy też jak widzę się namieszało.

dałem tydzień na reklamacje. liczyłem trochę że ludzie którzy dostali coś za dużo się odezwą. no niestety.

wszystkich którzy nie dostali wszystkiego lub dostali w niezgodnych z zamówieniem ilościach proszę o podanie na mojego maila nr konta nicka i dla kontroli adres jaki podawali przy zamawianiu.

>dik

napisałem jakoś na początku marca, zarza po twoim pierwszym zgłoszeniu problemu.

>damper

w twoim przypadku mogą być 2 wyjścia. albo zwracam tobie różnicę i zostawiasz sobie standardy. albo zwracam ci za N-ki i przesyłkę do gumisia z prośbą byś te standardy do niego przesłał.

co do problemów kabelkowych to Peter prześle je razem z zamówieniem jakie aktualnie organizuje bikoz. no chyba, że ktoś chce kasę.

dik i szkrzypek,

Cardasa moge wyslac w tym tygodniu, umowcie sie na czyj adres i dajcie znac na priva. Rozumiem ze chodzi o 6ft i 0.5M.

XLO dopiero jak zamowie u Percy.

• 3 tygodnie później...

McGyver jaka sytuacja z moimi wysokotonowymi Daytonami które przyszły z listopadowym zamówieniem od Petera??

Minął miesiąc a głośników jak nie było tak nie ma!

Ktoś może ma kontakt z Mcgyverem - wysłałem do niego kilka zapytań na PW - zero reakcji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.