Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie kupować winyle?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się z kolegą w 100%. Problemy osobiste naszych nie-branżystów - handlarzy :) zostały zresztą opublikowane na forum w postaci dość okazałej listy. Wymieniono tam ich wszystkie problemy emocjonalne oraz socjalno-bytowe, za które nam - konsumentom - przychodzi płacić. Ze źródeł vinyli, które kolega w powyższym poście ujawnił, wynika mi, że kolega jak ognia unika polskich handlarzy. To całkiem tak jak ja. Niech kolega jeszcze napisze z jakich przyczyn.

Pozdro,

Yul

A mądry człowiek jak ognia unika generalizacji i stereotypizacji, a przynajmniej jest jej świadomy. Mi bardzo miło było słyszeć dziś na bazarku trzy razy, że wszystkie płyty jakie dostały się w ręce moich klientów były bardzo rzetelnie ocenione i że ludzie są zadowoleni. Przy nowych zakupach usłyszeli też oni (i nie tylko) jak zwykle: "gdyby coś Państwu nie pasowało, albo było niezgodne z deklarowanym przeze mnie stanem, mogą Państwo bez problemu płytę wymienić, lub zwrócić".

Pozdrowienia dla Ciebie, Yul.

Zgadzam się z kolegą w 100%. Problemy osobiste naszych nie-branżystów - handlarzy :) zostały zresztą opublikowane na forum w postaci dość okazałej listy. Wymieniono tam ich wszystkie problemy emocjonalne oraz socjalno-bytowe, za które nam - konsumentom - przychodzi płacić. Ze źródeł vinyli, które kolega w powyższym poście ujawnił, wynika mi, że kolega jak ognia unika polskich handlarzy. To całkiem tak jak ja. Niech kolega jeszcze napisze z jakich przyczyn.

Pozdro,

Yul

Nie wydaje mi się aby z mojej wypowiedzi wynikało,że unikam płyt od polskich sprzedawców , po prostu nie mam czasu na chodzenie po komisach i bazarach , poza tym wychodzę z założenia że statystycznie oferta

amerykańskich lub angielskich sprzedawców będzie dużo ciekawsza niż to co można kupić w naszych komisach - omawiana sytuacja dotyczy używanych winyli.Jeśli chodzi o nowe wydawnictwa trudno przebić ofertę Amazona,

zwłaszcza jeśli robimy zamówienie w "preorderze".Mam prośbę do kolegów -jeśli jest założony wątek :gdzie kupować winyle ? nie róbmy z niego wątku :gdzie nie kupować winyli , jeśli będziemy się dzielić ciekawymi informacjami to ci kiepscy lub mało uczciwi nie będą mieli racji bytu

pozdrawiam

Sławek

• 2 tygodnie później...

Kolejne potencjalnie ciekawe miejsca zakupu vinyli :https://www.elusivedisc.com - do tej pory jeszcze nie korzystałem z tej strony (miałem problem z zapłatą ponieważ podałem inny adres dostawy niż ten który jest powiązany z moją kartą ) , natomiast dokonałem zakupu na :http://store.acousticsounds.com - b.ciekawe miejsce, niestety b.wysokie koszty wysyłki, Z moich doświadczeń wynika , że obniżając koszty wysyłki (robiąc większe zakupy) jednocześnie narażamy się na doliczenie przez UC VAT-u oraz ewentualnie cła. Większość moich zakupów poniżej 100 $ nie była zazwyczaj obciążana dodatkowymi podatkami - dotyczy głównie zakupów na Amazonie.com wydaje mi się,że inne portale są oceniane mniej pobłażliwie przez UC.Dla przypomienia Vat może być doliczony powyżej 16 Euro , a cło 150 Euro,

Moje zakupy w Europie to oczywiście :http://www.amazon.co.uk - powyżej 25 Funtów darmowa wysyłka (dopłacamy jedynie różnicę pomiędzy Vat-em UK a naszym ,wynosi ona 2 lub 3 %), ciekawa ale trochę droga jest oferta na :http://www.purepleasurerecords.com , jednak jakość vinyli z tego portalu warta jest wydanych pieniędzy.

pozdrawiam

Sławek

• 3 miesiące później...

W listopadzie w Gdyni Chyloni ma sie otworzyć Media Markt gdzie z tego co słyszałem ma być większy dostęp do Vinyli, a nawet jeśli jakś pozycja nie będzie fizycznie dostępna to podobno będzie możliwość zamówienia od dostawcy. Nie wiem jak Wy ale ja sie cieszę tym bardziej że będę miał baaardzo blisko do tego miejsca:)

Dopiero w listopadzie? Wcześniej mówiło się o końcu września, początku października... Oby tak było z tymi winylami,bo te w Gdańsku dosyć ubogie w ofertę winylową.Z używek to pozostaje jedynie chyba "Muzyczna piwnica",ogólnie to "bieda" w Trójmieście z winylami:(

• 2 lata później...
  • 3 miesiące później...

Zapraszam do nowego sklepu dla winylomaniaków

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.