Skocz do zawartości
IGNORED

pre-gramofon... Primare, Ampfilikator?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Adam, bez obrazy, ale przeglądając Twoje ostatnie wątki mozna odnieśc wrażenie że albo jesteś zupełnie zdezorientowany, albo sam już nie wiem.

Widac że bardzo chcesz wejśc w świat vinyli.Bardzo fajnie.

Ja myślę sobie, że kup po prostu gramofon i wkładkę i później dopasuj do tego phonostage'a.W innym wypadku rozpoczynanie wątków typu: może lepiej integra, może wzmak Audiolaba itd. stają się dyskusją czysto akademicką.Nie mam nic przeciwko różnym wpisom, ale wydaje mi się że po prostu wykonaj jakiś ruch.Każdy phonostage jest inny, tak jak inne są wkładki, napędy itd.Masz świetny sprzęt.Zapewne w jakimś sensie kierowałeś się odsłuchami, ale posiadając już jakiś klocek.W przeciwnym wypadku nie można dopasować niczego do niczego.Mam nadzieję że rozumiesz co mam na myśli.Najważniejszy jest napęd, potem ramię.To podstawa.Wkładka i phonostage są równie ważne, ale je łatwiej wymienić.

Pozdrawiam

Wojtek

> adamgdansk

witam

nie znam piecyków Krella, a jeśli jest tam opcja zamontowania karty phonostage tak jak np. Accuphase,Monrio Densenie, to poszedłbym tą drogą niezależnie, czy to jest mm czy mc. Firmy z tej półki nie oferuja byle czego.

Tak z doświadczenia wiem, że nawet lichutka wkładka zagra fajnie z dobrym phonostage niż świetna wkładka z kiepskim phonostage.

A gramofon to ma być przede wszystkim dobry, stabilny transport.

Powodzenia

eeeno tak mi sprzedaący powiedział, że Roksan nie robi własncyh władek, że robi je dla niego Gldring i że wkładka MM Corus Black (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) to taki kloni 1042...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Adamie ,na tej stronce znajdziesz całą masę świetnych preampów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.