Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony TANDBERG

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem myślałem no to kto będzie uświadamiał następne pokolenie , co to był R......x co to była za firma ten T....g no musimy coś pisać

Poszukuję zestawu narzędzi z niemagnetycznej stali takiego porządnego może macie namiar albo cokolwiek pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Jutro zaraz srana poczołgam się do zaprzyjaźnionego sklepu z narzędziami i odpytam chłopców z całości materiału. jak ktoś ma jakieś ładne zdjęcia flaczków np sprzęgła rolek napinających taśmę kołków i rokek prowadzących to poproszę. Jednocześnie chciałem podziękować jak najserdeczniej Gardenusowi za to co ostatnio dla mnie zrobił

Pozdrawiam

Zbyszek

Aby kupić to co chcę kupić muszę sprzedać Philipsa DCC 1700 czyta kasety analogowe nie chce nagrywać cyfrowych potrzebna instrukcja serwisowa i schemat, to na przedwczoraj a na dzisiaj dzięki Gardenusowi w zdjęciach tego co mi ostatnio spać nie daje mogę się dosłownie tarzać powrarzając non stop o Q...wa jaki on piękny.

Powiem Ci za pół godziny jaki to ósmy cud świata

Pozdrawiam

Zbyszek

To gdzie będę grzebał mył smarował oliwił itp , jest duże cięzkie 4 Head Cross-Field, dwa egzemplarze nie moje tylko znajomych, które pomogę doprowadzić do utraconej świetności. Pooglądać popieścić tak mieć jednak nie lata styczności ze sprzętem dla buszmena czy innego nomada zrobiły swoje wiem że to jest w swojej śmieszności aż żałosne nie mogąc nosić woziłbym to na taczkach aby być tylko non stop razem, w pełni rozumiem obydwu Marków zakochanych w tej maszynerii.

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin.Zobacz stoi toto w muzeum,jest sprawne i nawet można sobie posłuchać.Ale niestety za wielką wodą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15150-100008973 1195752959_thumb.jpg

post-15150-100008974 1195752959_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Velmi heske . Podoba mi się bardziej niż szabaśniki gazowe przywiezione przez Kilupa przy których węgierskie Mechlabory to Qurewny śnieżki lub miss piękności dziękuję serdecznie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Jak da Najwyższy to i ten model będzie na liście tylko na to potrzeba czasu i rozsądku , bo worek piniędzy można dać wszędzie a na co i po co skoro można normalniej czyli upolować po cichu spokojnie bez zbytnio podniesionego ciśnienia a na a.....dro ceny się o 50% podniosły no i bardzo dobrze wszystkie hasioki z europy zachodniej są na topie tak jest i tyle zboczeniem jesteśmy zarażeni tylko my obywatele bloku wschodniego cośmy ni mili na nic więcej tylko ewentualnie stać nas było na kolorowe katalogi , więc marzenia teraz są na wyciągniecie ręki pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Pewne mechanizmy albo rozumiem albo przynajmniej staram się zrozumieć. Niestety kilku ciekawych zjawisk wytłumaczyć sobie nie mogę, gromadzenia w nadmiarze ustrojstw o takiiej samej konstrukcji takim samym przeznaczeniu i prawie identycznych parametrach, pełnego zachwytu bełkotu nad rozwiązaniami, które jak cierna przekładnia planetarna mają ponad dwieście lat, zwalania objawów własnej łapczywośći i pazerności na komunę. I pytanie na koniec czy to ma być forum dyskusyjne czy targowisko próżności i stała bezpłatna a wyjątkowo skuteczna agencja reklamowa Allegro.

Pozdrawiam Zbyszek

Marek-41

Z trzech dotarły tylko 2sztuki pozdrawiam

Na szczęście nie jestem klientem tym bardziej nie sprzedaje , i do sprzedajacych nic mi niech sobie każdy swój ogródek kopie .

Tak jak napisałem wolę iść zobaczyć kupić itd mam pewność a nie jak kot w worku

audiomagia.blogspot.com

Kiedyś cieszyłem się jak durny kiedy dostawałem w ramach rozliczeń, prezentów okazji z braku okazji na zasadzie bo panu panie Zbyszku napewno się to przyda mniej lub bardziej felerne magnetofony tak jak dziecko dostaje lalki z powyłupywanymi oczami ukręconym łebkiem lub urwaną nóżką, i sterta sobie rosła obecnie zmniejszam stan posiadania z tego jaki chciano abym miał do tego jaki chciałem mieć. A marzenia według mnie bardziej logiczne i łatwiejsze w obsłudze niż NAGRA III B między nierealne wstawię. Na tym co mam praktycznie mogę zrobić wszystko.

Pozdrawiam

Zbyszek

Spokojnej nocy Panie Zbyszku pozdrawiam serdecznie Pana i wszystkich znajomych

Ukryta Zawartość

post-4738-100008930 1195770852_thumb.jpg

post-4738-100008931 1195770852_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Może jak każdy wioskowy idiota jestem pod szczególną opieką przed chwilą Allegro siadło czyli cień szansy się pojawił. W dzień kaszel specjalnie nie przeszkadza w nocy niestety spać spokojnie nie daje. Przed zaśnięciem zżeram przynajmniej jeden ząbek czosnku, olewam pisaninę i czytam głupoty o Powstaniach w XIX wieku .

Pozdrawiam Wszystkich

PS a srana chociaż odrobina słońca z Krakowa potupta na Północ

Zbyszek

Zbysiu jak masz silny żołądek to czosnek w umiarkowanych ilościach może trochę pomóc, ale mój wuj się właśnie czosnkiem załatwił-codziennie ząbek (wewnętrzny krwotok) tak że ostrożnie to też jednak lekarstwo i może zaszkodzić

Pozdrawiam spokojnej nocy

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Marku, ostatnio cholera mało czasu, ale w nocy przez krótką chwilę śledzę wątek.

Dowiedziałem się, że tandberg produkował też taśmy magnetyczne, do dziś chyba robi je do streamerów.

Przyznam że nigdy takowej nie spotkałem.

Pozdrawiam wszystkich, Wojtek.

Jest to kaseta kwadratowa z tamą o szerokości 1/2" nawiniętą ciasno na szpulę [1] a drugi jej lużny koniec wychodzi na zewnątrz podobny system stosował kiedyś HP pozdrawiam.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witajcie

60 cm śniegu już napadało i mróz teraz tęgi ,Z czosnkiem jest tak jak sie za dużo je momentalnie obniża ciśnienie i osłabia kości , wystarczy zapytać lekarza wiem to bo kiedyś z głupoty kolega zjadł połowę główki i zasłabł .

Należy przyjmować wapno z czosnkiem .

Poza tym jakoś się kula jutro robię małe przemeblowanie i trochę w sprzęcie porządku , i jeszcze pełnia jest to będzie bezsennie

pozdrawiam ciepło

audiomagia.blogspot.com

(..)wuj się właśnie czosnkiem załatwił(..)

dlatego najlepiej zgnieść ząbek,zalać mlekiem i wtedy wypić,ostatecznie zagryżć chlebem.Nigdy sam bo zanim jego pożądane składniki przedostaną się do krwi z czasem uszkodzi błone śluzową żołądka lub dwunastnicy.A to początek choroby wrzodowej.

Dziękuję za troskę mam wyjątkowo wiele tak zwanych lat nadżytych, 70 % moich kumpli zajmuje się botaniką praktyczną wąchając rośliny od spodu. Czosnek mi nie szkodzi nawet jadłem już w swoim życiu tak zwany "niedźwiedzi" z Kaukazu znacznie mniejszy i tak ostry, że przekręcić się można. Pozdrawiam. Zbyszek

Witam

Czyściłem dzisiaj moje sprzęty , i mam dość oj szpulowiec to nie kaseciak waży to znacznie , ręce bolą ale przynajmniej jest zrobione , dziekuję wszystkim za ciepłe słowa i wiadomosci na poczte Marku prosy o komentarz do zdjec sa ciekawe ale nie wiele mi mowia

audiomagia.blogspot.com

Witajcie

Chyba nie ma sensu pisać cokolwiek więcej mam nadzieję że wszyscy zainteresowani będą nadal pisać , myślę że nie ma sensu go ciągnąć i pisać nie na temat , wiele osób wie sporo na temat tej firmy ale nikt nie pisze oficjalnie z wiadomych powodów , ja już nie wiem gdzie leży logika tego forum , może stworze coś bardziej realnego może mi się uda poznać kogoś kto myśli podobnie , pozdrawiam wszystkich i dziękuję za miłe słowa

audiomagia.blogspot.com

Marek.Ta firma jest u nas więlką rzadkością i tak na prawde ,to mało osób miało i jeszcze więcej ma z nią do czynienia.W czasach ,gdy produkowała sprzęt audio ,nasza siła nabywcza była rzadna,więc moglismy sobie tylko patrzeć.A ich sprzęt był niestety drogi.Nie zamykaj wątku,najwyżej sam wygaśnie,albo i nie.Powodzenia.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Bez przesady chyba nie trzeba zamykać wątku,problem jest w tym,że mało kto właśnie jak Marek zauważył miał doczynienia z tą marką.Ale trzeba coś pisać.Myślę,że wystarczy omijać słowo cena i tyle.

Pozdrawiam

Jeżeli będziemy trąbić na cały świat i okolicę nie zapominając o własnej parafii zlecą się sępy zbiegną hieny i inne padlinożernocmentarniane i nawet będącemu na miejscu wiosną 2008 trudno będzie cokolwiek za rozsądną cenę kupić . Nie ma bredni nie ma zwyżki cen na aukcjach reklama chęcią posiadania się żywi, a na głupocie ludzkiej tuczy. Proponuję Maga potraktować jako jednostkę centralną i do Niego przysyłać namiary na sprzęt, na opisy i na literaturę z instrukcjami: obsługi, serwisowymi, [ z schematami włącznie ] A pisać należy i to w dodatku wiele naprzykład na tematy warsztatowe jak wykorzystać kleszcze do pierścieni zaciskowych przy demontażu lub montażu magnetofonu. Następny przykład: jak przy pomocy jak najprostszych metod wykonać oprzyrządowanie do ręcznego lub elektromechanicznego czyszczenia zasyfionej taśmy bez jej kasowania lub z jej kasowaniem a) stałym polem magnetycznym magnes z wkładki b) zmiennym polem magnetycznym [głowica kasująca z magnetowidu]. Będę wdzięczny jak mi ktoś prześle na PW symbol i charakterystykę tego repoterskiego magnetofonu którego zdjęcie zamieścił Marek41

Słonecznego Dnia

Pozdrawiam

Zbyszek

Postaram się coś napisać od czasu do czasu reszta na priv , Panie Zbyszku wysłałem katalog tego modelu na @ prosze o info czy dotarł

zawsze mnie irytuje mianowicie jedna rzecz dlaczego w szpulowcach jest tak nie dokładnie nawijana taśma czy to wina sprzęgieł ? naciągów proszę więcej wiedzących a także praktyków o poruszenie tematu , w szpulowych magnetofonach nie siedzę za długo

W kasetowych wiadomo mi że wiele zależy od budowy kasety ale to nie wszystko wiem bo praktykuję kasety

pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Gość V-savage

(Konto usunięte)

od taśmy zależy bardzo bardzo wiele,a potem od toru przesuwu taśmy,jak jest wytarty zużyty to nawijanie sie nierówno bardzo.Na dobrym torze przesówu to nawet moj 2405 nawija idealnie równo.Sprzęgła też muszą równo pracować,bo jak szarpią to chyba naturalne,ze nawinie się nie tak jak chcemy.

Do Kasjela

Terazki Karlik fanzolisz na potęga .jeśli są jakieś grosze to należy kupić na Allegro myjkę parową 50-200 złp i oczyścić sprzęgła bez ich rozkręcania w braku myjki należy wyjałowić sprzęgła jeśli występują tak zwane opaski wyprać je ostrożnie albo zdobyć nowe lub dorobić dużo zależy od rolek napinających jeśli magnetofon takowe posiada w UHER-ach REPORT 4000 IC AUTOMATIC i 4200 MONITOR takowa występuje z lewej strony jej niewłaściwy naciąg powoduje paskudne przewijanie do przodu, cofanie ponieważ taśma opiera się o kołek prowadzący pod kątem raczej rzadko wymaga korekty ale wyjałowienie prawego sprzęgła nie zaszkodzi

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Maga jest to absolutnie piękne doszło wydrukuję sobie przed snem zobaczę jakie to ma parametry obecnie modlę się do Tora Odyna i innych z Walhalli aby to było mono na całą szerokość taśmy Radzę wyciągnąć gitarę pół litra założyć taśmę podłączyć mikrofon a na łeb wcisnąć słuchawki

To jest tekst napisany n + 1 tygodni temu

Walhalla Dance Macabre

Komu tango a komu ten walc

Nudny stary i nawskroś niemodny

Milczą skrzypce lecz cisza wciąż gra

Dla kalekich, bezpańskich, bezdomnych

Pękło lustro lecz cicho od warg

Pada popiół na serce i deski

...koniec żalu narzekań i skarg

Ci płaczący już dawno odeszli

Dachu braknie posypie się mur

Echo pieśni gdzieś padnie w oddali