Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony TANDBERG

Rekomendowane odpowiedzi

Korwin

Nawet nie wiesz jak mocno bije :) tętno jest jak trzeba nic nie trzeba regulować , reanimacja nie potrzebna

Chciałbym zarazem odpisać wszystkim którzy do mnie piszą na priv o pomoc w znalezieniu decka , że sam szukam i wcale nie jest to takie proste , jestem w dużym szoku ile osób napisało , bardzo mi miło ale osoby te ani razu nie pisały choćby w dziale magnetofon . Nie mogę wszystkim pomóc przykro mi , co będę mógł to załatwię ale błagam nie piszcie żebym wam przywiózł do polski ww model bo tego nie ma jak ZRK na alledrogo pozdrawiam i reanimuje

audiomagia.blogspot.com

Wiem teraz czego mam szukać no cóż żeby się rozwijać trzeba czytać , szukam właśnie tej pozycji , na aukcjach ceny wariackie tej knigi może na wyprzedaży uda się coś kupić

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Moje absolutne cudo po wymianie karty odsztyftowane jak cieć w Boże Ciało leży na honorowym miejscu ściany płaczu, na desce półki tuż nad monitorem.Mogłem pobawić się w tak zwane żebry i ściągnąć części z Bohum, ale odpuściłem sobie i jak znam, życie nie będę należał do tych co poproszą o szybkę z okna kafelkę z pieca i złotą gwiazdkę z norweskiego nieba. A tak panowie rodacy Mag tam pojechał nie po to aby podziwiać obłędne widoki gór i fiordów ale do pracy daleko od rodziny i nie jest waszym prywatnym dziadkiem mrozem. Na eBay, na Allegro na giełdach RTV w komisach technicznych, komisach AGD i pchlich targach świetnych zadbanych decków jest w sroc a szpulę niewprawnym stanowczo odradzam jest to kwestja zdobywania taśm i drogiej stosunkowo eksploatacji polecam natomiast HiFi VHS JVC BR7000ERA i nagrywanie na kasetach video stereo dwoma wirującymi głowicami, jest w tej chwili jeden wystawiony na aukcji Allegro

Pozdrawiam

Zbyszek

Panie Zbyszku proszę bardzo jeden z tych na rzemyk :) pozdrawiam Wszystkich zakochanych w szumie taśmy i nie tylko

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Dziękuję serdecznie, jest w tym maleństwie jakaś mądra praktyczna uroda i ma na czym siedzieć i ma czym oddychać. Mam już dość kolorowych japońskich wodotrysków uczesania na Blond Wenus a' la Lalka Barbie oraz sztucznego plastykowego cycka jest coś takiego na eBay stacjonarny profesionalny DAT SONY-ego za jedyne 2000 Euro [opcja kup teraz] pozdrawiam

Zbyszek

Z promyczkiem słońca, które za kilka godzin wstanie.

Witam wszystkich.

Mag poprosił mnie o wklejenie kilku zdjeć mojego TD20A.Ponieważ mój jest praktycznie identyczny z zamieszczonym na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,a zamieszczone tam zdjecia sa wykonane naprawde wspaniale,postanowiłem część z nich tutaj umieścic.

post-15150-100000270 1194601806_thumb.jpg

post-15150-100000271 1194601806_thumb.jpg

post-15150-100000272 1194601806_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz czas na zdjecia wnetrza.

Ukryta Zawartość

post-15150-100000268 1194602159_thumb.jpg

post-15150-100000269 1194602159_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęcia rewelacyjnego tego dużego ale co to jest to rzemykowe i czy więcej zdjęć nie ma. CR-240 pracuje bezbłędnie i ja zaczynam czuć się jako tako ciekawi mnie co umieszczono na płycie czołowej tej reporterskiej maszynerii [po wielkości sądząc jest to szpulowa] kiedyś kiedy sprzęt robiono na tak zwane całe życie plus trochę na zaświaty wbudowywano do magnetofonów między innymi miksery, oprócz normalnych wejść dla mikrofonów dynamicznych robiono wejścia pod mikrofony pojemnościowe przy wykorzystaniu wskaźnika do ustawiania wysterowania i wielopozycyjnego pokrętła zapewniano możliwość testowania nawet dość precyzyjnego sprzętu w terenie, DAT to mój ukłon w stronę nowoczesności z przed 20 lat DASHA robić w garażu u sąsiada nie będę ale podrasować to co mam zawsze mogę i powoli bo powoli albo stereo na bazie Reporta 4200 IC albo mono na bazie Reporta 4000 IC Automatic [mam] na taśmę 1/2 " szpule 100mm + maleńkie ździebko

Pozdrawiam

Zbyszek

PS Najprotszym rozwiązaniem jest poszukiwanie reporterskiego padalca na 1/2"

Marek-41

Dziękuję są wspaniałe , Panie Zbyszku to jest reporterskie cudo postaram sie zamieścić więcej zdjęć płyty przedniej jaki i tylnej

Są mono i stereo zrobione jak czołg pozdrawiam serdecznie i dziękuje za wpisy widać że temat nie umarł

audiomagia.blogspot.com

Dziękuję za informacje o ile dożyję i będę w stanie to nosić pomyślę na wiosnę konkretnie bo teraz to tylko platonicznie. Nauczony smutnym doświadczeniem kiedy jeszcze UHER-a REPORT 4200 MONITOR nie był moim ukazał się 24 Czerwca 15.03 wpis jednego z naszych ze zdjęciem i gdyby nie to, że sprzedający Pan Tadeusz P. wykazał się wyjątkową klasą miałbym g... a nie sprzęt. Po namyśle uprzejmie proszę nie zamieszczać na forum zdjęcia "czołgu" dla mnie to jest żywe stworzenie a dla innych jeszcze jedna mumia do cmentarzyka za szybką. "Kolekcjonerzy" gotowi tak podbić cenę, że nawet po ściągnięciu gaci z d... i sprzedaży skarpetek nie będzie mnie na niego stać.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. A zakochałem się od pierwszego spojrzenia na zdjęcie gdzie zwisał facetowi z ramienia a szpule miały okrągłe otwory

Dzisiaj na zakupach skromnie ale miło 2 aluminiowe szpule SCOTCH kilka kaset w idealnym nie naruszonym stanie , słuchawki niezłe nawet kilka przewodów głośnikowych , muszę cos tu skompletować i mróz trzyma jak diabli opony z kolcami to konieczność .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

U mnie jeszcze śniegu nie ma,ale już jest niedaleko.Ja wole ,albo prawdziwą zimę,albo lato.Takie zimy jak była ostatnia to w miescie tylko kłopoty.Trzymaj sie ciepło.

Najlepiej jak strzeżony sam się strzeże, i nie zatrudnia w charakterze dozorcy Boga, przywlokłem i mam trochę do 4000 Report trochę do CR-240 i 210 oraz puste miejsce po fanaberyjnym decku.

Dlaczego taki zajob i znoszenie starych części do wiekowego już sprzętu wyjaśnienie:

Czajkowska, Herda. Zajęcia korekcyjno kompensacyjne w szkole. WSiP Wwa 1998.

B.Sawa Jeżeli dziecko źle czyta i pisze WSiP Wwa 1975

H. Spionek Zaburzenia rozwoju uczniów a niepowodzenia szkolne PWN Wwa 1981

S. Raymond Jak pomóc dzieciom radzić sobie z dysleksją Wyd Jedność Kielce 2004

4444444444444444444444444444*

Zbyszek

Pozdrawiam serdecznie

Zbyszek

Oby ziąb tam nieco zelżał

Dziękuję wszystkim za dobre słowa

Zima na dobre pociesza mnie myśl że za 5 tygodni będę w domu , tam dom gdzie rodzina .

A wracając do tematu zapuściłem zaraz srana sobie szpulę od Korwina miło posłuchać i humor lepszy :)

Mam dwie szpule nowe dzisiaj troszke poprzewijam żeby nie wpaść w tak zwany tutejszy klimat bo można by wyzionąć ducha z tej ciszy najgłośniej działa klawiatóra w latopie mam wrażenie że bębenki mi wysadzi , ostatnio mam wrażliwy słuch , ale zakładam moje skromne porta Pro KOSS i mam iny świat , musze pogadać z Rafaelem o dobrych słuchawkach i przed wzmacniaczu to ważne dla mnie gdy nie posiadam dobrych głośników Pozdrawiam wszystkich serdecznie

audiomagia.blogspot.com

Poranek jak wszystkie ale inny jednak z taśmy Simon & Garfunkel i nagranie Bridge over troubled water

Aż cieplej sie zrobiło ciekawe czy można to zdobyć na analogu???

audiomagia.blogspot.com

Witam

Rafael jest zdrów tylko ceny słuchawek nawiasem mówiąc świetnych są poprostu chore - czyli wynoszą zbyt wiele tak zwanych dupomrozo godzin [ czytaj wystawiania ...d.... na działanie temperatur uznanych za ujemne ]. Osobiście radziłbym słuchawki aktywne Peltor 6-S albo inne tej firmy [mogą być w Norwegii tanie bo produkują je za miedzą w Szwecji]. Zawsze kiedy kupi się sobie coś na rzemień stereo mogą się przydać przykład lewy kanał mikrofon przedryjny z Peltora 6-S prawy kanał mikrofon dołapny miksuje główeńka a efekt wywiadu taki, że klękajcie narody. Obadałem korzystając ze słuchawek HMA 509 Headphone 500 Ohm, Microphone 200 Ohm.

Leć słoneczko tam gdzie renifery

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. W moim przypadku jako dołapny występował elektretowy AOI ECM-1016

Korwin

Dobrze wiedzieć na co mam zwracać uwagę rozkopując tutejsze składy w stodołach:) a tak poważnie to musze zwrócić uwagę nie tylko Na Tandberga , maja wszk Electrocompaniet zaj,,,, fajne wzmaki i nie tylko pozdrawiam a słuchawki muszę mieć i tyle do domu bardzo dobre nawet z dobrym przed wzmacniaczem lampowym pozdrawiam i dziękuje

audiomagia.blogspot.com

To Sony z którym Rafaell był u mnie jest naprawdę świetne jest średnioomowe a grzmi przy minimalnym wysterowaniu jak czteroomowe porównywałem je z Murphy 2 WAY SH-667 [ 4 Ohmy Tajwan] tylko cholernie drogie radziłbym przekopywać sterty moźe tam znajdziesz jakieś ciekawe cuda i wianki na kiju. Polecam słuchawki duże wygodne [ prawie, że olbrzymie ] typ zamknięty mam przetworniki z TDS-16 dwie pary ortofoniczne made in CCCP 2 x 70 Ohm i wysyłając taśmę do Katowic je poprostu dołączę. Czasem mam poprostu już dość tej audiofrenii jej ataki mnie dopadają ostatnio wyjątkowo często, i zostały wyzwolone przez awarię CR-240 teraz gonię dosłownie jak kot z pęcherzem znoszę części i upycham do pudełek po butach maluczko maluczko a mieszkanie zacznie przypominać zakład szewski

Pozdrawiam

Zbyszek

Znalazłem wyśmienite żródło taśm szpul itp ale tylko wysyłka no cóż jakie piękne urządzenia a co najważniejsze regenerują wszystko koła cierne do magnetofonów rolki dociskowe itp

Ukryta Zawartość

post-4738-100000089 1194783631_thumb.jpg

post-4738-100000090 1194783631_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

i dalej przykład regeneracji dla mnie rewelka

Ukryta Zawartość

post-4738-100000086 1194783792_thumb.jpg

post-4738-100000087 1194783792_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Pytanie natury zasadniczej ile w przeliczeniu na złote polskie kosztuje to ustrojstwo do klejenia taśmy, robię to od wielu lat ręcznie dawno dawno temu miałem ruskie korytko dodawane do Dniepra, ale go wcięło na początku lat 70-tych, interesuje mnie także orientacyjna cena szpul 5" tak zwanych 13-tek, są to obecnie tak zwane rozważanie góralskie .... coby beło kiejby w Morskim Oku piwo beło, nie bedzie, alo co by beło kiejby beło.Paskudnie za oknem a czekają mnie jeszcze dwa spacery z psiną i trzy wędrówki z wiaderkiem pełnym dziadostwa od szmat po kable i spalone silniki do pojemnika

Pozdrawiam

Zbyszek

I nie w Norwegii ale w Szwecji można kupić przez neta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Coś jest nie tak z tą szwredzką stroną lub u nas na Audiostereo zawiesiło mnie dwukrotmie ceny nie są wygórowane aktualny kurs korony z 0.8.11.2007 0.389 czyli 38.90 złp + transpory cło podatki nawet 1/2 wartości to jest 60 złp. Proszę pogrzebać u nich za słuchawkami poprosić Rafaella o ich symbol i moze kupi Pan za

miedzą tanio

Pozdrawiam

Zbyszek

Odpisałem na PW a jak wygląda tak zwany sprzęt stodolny stacjionarny, nataczkowy, naramienny. Ni to zima ni to jesień trochę śniegu i w cholerę błota, nie popłynąłem kałużami po części siedzę na d... i przerabiam n+1 słuchawki na wyjątkowo niskoomowe z waichą 4/8 Ohm poprostu mam takie durne zapotrzebowanie.

pozdrawiam

Zbyszek

Panie Zbyszku no to ja riposta

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi