Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony TANDBERG

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam już sił a jeszcze godzina i 15 minut do odcedzania Psiny,dwie godziny snu i Arbeit do 0.4 13,11,2007 . Grzebiąc przy UHER-ze 4000 IC Automatic cały czas się zastanawiam nad jego znaną nam konkurencją i to mnie nieco stopuje w szalonych zabiegach i pcha do jeszcze głupszych mianowicie zapisu śmiesznego jeden ślad na 1/2" pieśniarze wymarli, a na piosenkarzy nawet iPod z MP3 to i tak z nawiązką zbyt wiele albo kupno UHER-a REPORT 4200 lub zarżniętego ale jeszcze na chodzie prostą metodą polegającą jedynie w tym drugim przypadku zmienienia systemu mocowania szpul drobnej zmiany konstrukcyjnej przy torze prowadzenia taśmy rolka naciągowa kolki roka dociskowa i zrobienie magnetofonu Z zapisem na stronie A i B czyli 2 x 1/4" stereo lub 2 x R lub L czyli 4 zapisy mono.

Ale biorę pod uwagę stopień tak zwanego nadżycia, aktualny stan zdrowia i statystyki wypadków drogowych i stopniowo powoli trzeźwieję

Pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuje serdecznie

Nie może go tu zabraknąć

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

A ja milo będzie Panie Zbyszku go mieć na próbę:) to sie święto szykuje , stolik szykuje skrecam siedzenie wygodne troche lutuje musze mieć trzy komplety czinczy żeby swobodnie móc nagywać operować nie przemieniając okablowania

Nie mogę sie doczekać pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

mam odebrałem zdjęcia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Cieszę się razem ze wszystkimi, choć sam powodów do radości nie mam "Artysta" przyciśnięty do muru powiedział, że w tym roku z kolędami nie zdązy, że później wybierze tak w styczniu w lutym i będzie do nich komponował wczoraj przepuściłem przez niszczarkę 8 dzisiaj to zrobię z następną ósemką bo razem było tych nowych 16-ście i chyba zacznę szukać od 0 śpiewaka i grajka a piat'.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Prosze nie niszczyć wspaniałych kolęd Panie Zbyszku trochę sobie poprzypomnam i sam wyspiewam i wygram te koley na gitarze , , nie jestem muzykiem ale jesli Pan mi przyśle choc jeden tekst kolędy to nagram na tym cudzie tak jak potrafię najlepiej oczywiscie do zatwierdzenia u mistrza wyślę materiał pozdrawiam i zdrówka i radosci

Niedługo w Wierzynku będziemy gawędzic , pstrąg , dziczyzna , cos od króla dla króli dziękuje

audiomagia.blogspot.com

Trzej królowiwe

Pobielili pyłem głowy

Kraj był marny i jałowy

I rzucili swe koronu

Psom na buty między wrony

Długa cięzka była droga

Bólem rosła co dzień w nogach

Zimnem trzęsła przy ognisku

O tym wiecznie suchym pysku

Szli królowie na piechotę

Wymieniając myśli złote

I choć życie im obrzydło

Nieśli mirę i kadzidło

Upał za dnia mróz w poranki

A zbawienia ani szklanki

Lecz Gdy doszli to Dziecina

Zamieniła wodę w wina

Pęta kiełbas znów na świnie

Sześć pieczęci w Kobierzynie

Siódmą ręcznie zrobić trzeba

Aby Naród miał dość chleba

Specjalnie pobożne toto nie jest pozdrawiam

Zbyszek

Lepiej dać trzem dziadom podkościelnym - mogą być ateiści, na schronisko dla bezpańskich zwierząt niż jednemu kelnerowi.Porozmawiać możemy na świerzym powietrzu tego nam jeszcze nie sprywatylizowali [czytaj ukradli]. Ostatnio zaczynam nabierać wstrętu do pomieszczeń zamkniętych i napalabtowanych aż do obrzydzenia, Panie Marku to nie jest Mój Świat ja sie tutaj znalazłem omyłkowo

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Ten świat też nie jest też mój będzie jak będzie a spotkać sie trzeba bo jest wiele nie wiadomych i ma Pan racje nie trzeba bogacić bogatych:)

audiomagia.blogspot.com

Spotkanie to zupełnie inna para kaloszy, ja do tego miasta nie czuję sentymentu, pazerne, tchórzliwe podpinające się pod tradycje "GALICYJSKIE" czytaj austrowęgierskie tak jak by Austria nie była jednym z troiga zaborców i niepobierała chasydów w tworzeniu Nowego Jeruzalem nie podpuszczała rusinów na polaków i na abarot tak jakby nie było 1846 tragicznego i śmiesznego jednocześnie.

Witam.Co za cisza na wątku?.Nic nowego się nie dzieje?.A swoją drogą dobrze,że mój TD20A nie ma takiej nalepki.Wszystko schodzi na psy,czworonogów nie obrazając.Miłego dnia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No nie wiem nie spotkałem sie chyba z takim czymś dodam że made in china może teraz bo wcześniej nie miało by to prawa bytu , wyroby firmy Tandberg były produkowane nie tylko w Norwegii , mówię oczywiście o sprzęcie hi-fi .

Aswoją drogą Marek-41 niezły ubaw hi hi chyba naklejka pochodzi z tasmy od streamera albo jakiegoś ustrojstwa co zamówił Tandberg u kolegów z chin , wkleje coś na odżycie wątku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

V-savage

Nie ma zakazów ani nakazów temat tyle mój co i Wasz nie było o Tandbergu więc będzie coraz więcej, pisz Waść ile wlezie oby pożytecznych informacji pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Mam skromne pytanie po jaką cholerę temat skandynawski zaśmiecać japońszczyzną, był temat Magnetofon i wszystcy w nim się mieścili sprzęt reporterski znalazł miejsce w Uherach ledwo Kilup otworzył Manetofony Nagra zaczęło się w nim pojawiać wszystko włącznie z tym co ustawia się przy pomocy podnośnika widłowego. Jest temat rzeka poświęcony świetnemu nieznanemu w Polsce sprzętowi a więc należy go za***ć na potęgę wpisami o Akai, Pioneerze, Sony, Sanyo, Telefunkenie Philipsie,

Pozdrawiam

Zbyszek

W momencie jak pojawiła się "Nagra" zrezygnowałem z ciągnięcia w nieskończoność wpisów o UHER-ach

Zgadza się raczej piszmy o Tandbergu ja z tego na pewno nie zrezygnuje , a swoją droga czy ktoś z Was szanownych kolegów wie jaki przydomek nosił choćby Tandberg 3014 , bardzo ciekawie studiuje się norweskie forum i ciekawych rzeczy można sie dowiedzieć , a nie ciągle i w koło czym czyścić wałek pozdrawiam

Ukryta Zawartość

post-4738-100009442 1195294962_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Mag.Piekna maszynka,ale nie wiem do czego słuzy ten pojedyńczy wskaznik po prawej stronie.Fajnie jest rozwiązana regulacja skosu głowicy.Szkoda,że nie stoi coś takiego pół metra ode mnie.Ciepłego dnia,bo to ci się tam przyda.

MAG, 17 Lis 2007, 11:22

Wyciskacz Kaset ?

Te "szczęki" robią wrażenie :D

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A jak wspaniale Tandberg rozwiązał układ głowic zauważcie trzy pięknie odseparowane w tym wałki każdy innej średnicy wszystkie motory bezpośrednie wszystko zachwyca , potem opiszę te regulatory

audiomagia.blogspot.com

Trochę dzisiaj jestem zagoniony w tłumaczenia ale ciekawe rzeczy piszą , czytam właśnie o teście Revox B 215, Tandberg 3014 , Nakamichi Dragon i CR 7A

Bardzo ciekawa lektura jakiś wynik tak jest mi wiadomy wymagało to kilku godzin pracy ale dobrze wiedzieć jak mają sie do siebie najlepsze magnetofony na świecie

Jestem bardzo zadowolony , szczególnie z tego że będe miał do niego pilot karton instrukcje , jest w gabinetowym stanie pozdrawiam Korwina , Jacka , Rafaela , Wojtka , Marka , Mzawka i innych

audiomagia.blogspot.com

Pozdrawiam Samych Swoich i Resztę i czołgam się w kierunku łóżka. Nie przepadam za szufladkowaniem, ale niestety testy trzeba robić i jeśli są rzetelne wierzyć im. Nic tak nie pomaga w opanowaniu obcego języka jak przekład na ojczysty z tej dziedziny którą wprost uwielbiamy

Zbyszek

Na dzień dobry piękny model z 78 roku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Piękny płaski wszystko,oprócz pojemnika na baterie i zaczepów na rzemyk, psina odcedzona i wyciśnięta, żarcie w misce za oknem wrednie i gardło mnie boli czego Wam nie życzę wracam do stworzenia zębatego niech grzeje byle do wiosny

Pozdrawiam Wszystkich

Zbyszek

PS. A wracając do Tandberga jest tak płaski jak tak zwane kleine studio z tym, że pomyślany do pracy w pozycji pionowej [nóżki w formie beleczek zapewmiające wyjątkową stabilność]

Witaj Marku!Witajcie wszyscy!Tandberg robi wszystko w bardzo przemyślany sposób. Tak to wygląda na zdjęciach.Niestety nie każdy z nas ma tyle radości z powodu przebywania poza krajem przez chwil kilka. Może te radości dodadzą Ci siły w rozłące. W każdym razie. Piękne okazy.Gratulacje i czekamy na kolejne zdjęcia.

PS.Jak widać znajomość języka norweskiego się bardzo opłaca. Serdecznie pozdrawiam - Jacek

Cieszy mnie jedno, że ten wątek jest naprawdę czysty, nie ma w nim wzajemnego obrzucania się błotem, ani srania błiźniemu swemu zaraz srana na wycieraczkę o laniu ciepłym moczem po oczach nawet nie wspomnę, cieszy mnie jeszcze jedno nie zaglądają tutaj nawiedzeni guru, jest jakoś fajnie i normalnie. Jest to jednocześnie miejsce szczególne dla ludzi nie cierpiących na nadmiar gotówki nie specjalnie czystymi metodami zdobytej.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Wycisnąłem dwa ząbki czonsku na kromkę posolonego chleba z masłem i czekam na rezultat, kto wie może pomoże.

Jacku dziękuję za miłe słowa jest jak jest wszystko może wyglądać na sielankę ale uwierzcie mi jest okupione wielkimi wyrzeczeniami , wielką pracą nic za darmo moje hobby to nie tylko poszukiwanie wiadomego dobra ale coś więcej czego za żadne pieniądze zakupić sie nie da .

Znajomość języków jest w dzisiejszym świeci potrzebna .

Ale czy opłacalna ? spróbujcie wyjechać , wynająć dom czy mieszkanie ubezpieczenie wszelkie opłaty normalnie żyć okazuje sie że wtedy jesteśmy uświadomieni jak jest naprawdę ciężko mieszkać na stałe , co innego jak ktoś przyjedzie dorobić na miesiąc dwa .

A po za tym jest mi w tej wiosce dobrze i jestem ciekaw jaka bedzie reakcja jak po pół roku wyląduje w metropolii Krakowskiej

Pozdrawiam serdecznie

audiomagia.blogspot.com

Panie Zbyszku

Cieszy mnie że pisze Pan w tym wątku , ten Tandberg może mieć zdejmowane podstawki i może zawisnąć na ścianie na przykład poza tym jest to konstrukcja jak na 30 sto parolatka bo prace nad nim zaczęły sie w 74 roku , bardzo solidna

Panie Zbyszku miód na letnią wodę i zobaczy Pan murowany rezultat oczywiście prawdziwy , tylko gotowana woda nawet nie letnia a chłodna zeby nie zabić w nim wszelkiego dobra pozdrawiam i zdrowia tyle ile Pan ma kaset

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

• Pokaż nowe odpowiedzi