Skocz do zawartości
IGNORED

L18RNX/P + 27TBFC/G, pochyła ścianka

misiomor

Rekomendowane odpowiedzi

Peerlessy też poszły w górę.

Jedna rzecz mnie zastanawia. Nawet doliczając do cen z www.madisound.com 22% VAT, Scany i Peerlessy są tam nadal tańsze niż u nas o jakieś 25-35%. Bez sensu.

Cena za jaką kupiłem 23w4557 była naprawdę nie najgorsza. W audio components taniej bym nie dostał, no i poza tym duża wygoda przy zakupie od polskiego dystrybutora, tzn. brak wpłaty z góry, czekania itp. Jeden mail i głośniki są już u mnie, paczką za pobraniem. Ale po tych podwyzkach to juz taniej wyjdzie sprowadzic z zagranicy.

Ogólnie scany faktycznie są bardzo drogie, sam również długo sie wahałem zanim je kupiłem, jednak w przypadku modelu 23w4557 to właściwie nie ma on zamiennika o takich parametrach wśród innych producentów, i tylko on mi idealnie pasował do moich założeń przy doborze głośników. Więc wart czy nie wart swojej ceny i tak tylko on mi pasował.

Tak mniej wiecej wygladalaby wersja z aktywnym dolem, glosnik z boku oczywiscie;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wg mnie b.dobrze to wyglada

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a i koncepcja filtrow i pochylenie chyba takie same jak w bardziej zlozonej zwrotce misiomora.

Tu inne produkty tego producenta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pytałem mojego trzyletniego synka (przedszkolak sekcja biedronek) i mówi , że preferuje rozciągniecie , dynamikę i kontrole jaką daje mu nisko strojony bass-reflex , aczkolwiek zwrócił uwagę iż istotne są parametry głośnika niski Qts mocny magnes i odpowiednie zawieszenie.

Po za tym w porcie B-R można garażować małe samochodziki.

"14 Lut 2008, 19:29

A tam niskie strojenie. Lepiej dać OZ i po kłopocie, no i bas lepszy."

to dopiero gryps, nie wiedziałem ,że to takie proste zapchac rure i napchac na maxa szmat do środka kolumny i mam the best bas, ale jaja.

- " preferuje rozciągniecie , dynamikę i kontrole "

wydaje mi się że są to właśnie cechy OZ, no może poza rozciągnięciem, ale dając odpowiedni głośnik lub podbicie w preampie można sobie i z tym poradzić.

- "zapchac rure i napchac na maxa szmat do środka kolumny "

bądź powarzny, nie mówię o tego rodzaju tuningu lecz o odpowiednim doborze głośnika i obudowy przy projektowaniu

doborze głośnika i obudowy przy

>projektowaniu

I widzisz , to jest sedno , bo kiepski głosnik zmuszony do pracy w źle dobranym BR (tak strojenie jak i litraż) pogłębia stereotyp mulącego dudniącego BR ,a można inaczej , można ....i obecność układy rezonansowego w niczym tu nie przeszkadza.

Baj

"zapchac rure i napchac na maxa szmat do środka kolumny"

Chodź w sumie może czasami i to się sprawdzić. np: po co dynaudio i inne firmy dają org. zatyczki do b-r?

Sam mam doświadczenie w tym temacie. Podczas projektowania obudowy do suba którego używam wahałem się nad doborem OZ lub b-r. Sub jest na głośniku infinity kappa perfect 10 i tak się składa że wcześniej jeździł w bagażniku w b-r. Po wniesieniu do domu testowałem z zapychaniem b-r i się sprawdziło. Lepszy dźwięk był z OZ i taką obudowę zbudowałem. Rozciągnięcie może nie jest genialne f6 40hz ale starcza, natomiast szybkość, kontrola i zróżnicowanie w porównaniu do b-r są zdecydowanie lepsze.

zapchanie rury sprawdziło się dobrze faktycznie w stosunku do wysokiej klasy głośnika niskotonowego jakim jest to infinity kappa perfect10 ( SS 23w 4557 przy nim wyglądają jak maluszki), natomiast jak zrobiłem taki test w jamo d570 to była kompletna klapa, bas przestał istnieć.

Gdyby OZ były takim złotym środkiem to zdominowałyby rynek, a teraz dopowiec sobie sam co zdominowało rynek,o ile sobie przypominam to OZ rządziły w latach 70tych, oczywiście są dobre konstrukcje , ale wszytkie są naznaczone kompromisem,jedne i drugie, przytyczek tyczył sie Twojego "lepiej" i nie mieszaj w to subów

pofrezowane i zacząłem kleić.

o matach pamietam.

Ukryta Zawartość

post-10639-100000215 1203091987_thumb.jpg

post-10639-100000216 1203091987_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.