Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

istniało DUZE niebezpieczenstwo ze z powodu braku wizji.... czesc przejdzie do PO.Tak jak czesc wycofa sie z protestów, jak sie dowie ze ubedzie te 300zł.Ideowosc czasami wychodzi.... przodem.

Ja myślałem, że oni osiągnęli już szczyt debilizmu, ale nie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ta partia mam nieprzebrane poziomy idiotyzmu.Nie jest do zajechania.Przypomina to front wschodni gdzie pierwsze ławy zołnierzy padały a nastepne zajmowały stanowiska -do ostatniego ...zołnierza.

Na froncie ofiary się zmieniają a u nich wciąż ci sami idioci...tym razem w roli męczenników w własnej partii

"Girzyński jeszcze w czasie udziału w programie telewizyjnym zapowiedział, że sam wystąpi do władz PiS o ukaranie go za udział w audycji TVN24. Wyjaśniał, że zdecydował się na wystąpienie w TVN24, by zaprotestować przeciwko temu, że politycy PO wywierają naciski na naukowców i historyków."

>wladz, 19 Wrz 2008, 08:00

>"Girzyński jeszcze w czasie udziału w programie telewizyjnym zapowiedział, że sam wystąpi do władz

>PiS o ukaranie go za udział w audycji TVN24.

Za samopodpierdolenie lecą dodatkowe punkty :-).

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Kiedyś jeździli po wskazówki do Moskwy, teraz do Torunia. Żałosne

Ukryta Zawartość

Posłowie PiS, w tym były premier i były minister sprawiedliwości chcieli wyłudzić publiczne pieniądze - alarmowali na konferencji posłowie Lewicy. Chodzi o wydarzenia z 11 lipca, kiedy to PiS zbojkotował sejmowe głosowanie. Później okazało się, że posłowie tej partii przedstawiają "lewe" usprawiedliwenia, by odzyskać 300 zł diety.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

W partii starego Kaczyńskiego to się nazywało samokrytyka, i taka dobrze przeprowadzona samokrytyka mogła człowieka ustawić na długo. Zawsze też wtedy na koniec rwano się do samoukarania. Girzyński musiał się naczytać powieści Putramenta.

>Redaktor, 19 Wrz 2008, 21:40

>W partii starego Kaczyńskiego to się nazywało samokrytyka, i taka dobrze przeprowadzona samokrytyka

>mogła człowieka ustawić na długo.

Żeby się tylko nie skończyło samogwałtem ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"[...] Ponieważ narazie nie daje się wyjaśnić co w pojęciach naszej oficjalnej nauki oznaczałoboby maksymilizowanie szczęścia, wyjaśnijmy więc tutaj co ono znaczy w świetle filozofii totalizmu.[...]"

Fajoskie, ale ja najpierw chętnie dowiedziałbym się, co "maksymilizowanie szczęścia" oznacza po polsku. A także, przy okazji, "narazie".

Gość

(Konto usunięte)

Załóżmy, że pewnego dnia polityczna partia totalizmu wygra wybory np. w Polsce. Zdając więc sobie sprawę z istotności zjawiska "nirwany" dla szczęścia i spełnionego życia całego społeczeństwa, jednym z pierwszych posunięć tej partii po zdobyciu władzy byłoby, że państwo zaproponowałoby unikalny rodzaj "kontraktu na nirwanę" wszystkim ludziom o moralnych nawykach zatrudnionym w "nirwana-zorientowanych" rodzajach zawodów. Owe "nirwana-zorientowane zawody" to te których wykonywanie z właściwą motywacją jest w stanie doprowadzić wykonujących je ludzi do wypracowania dla siebie nirwany wyłącznie w ramach wykonywania swego zawodu. (Do takich nirwana-zorientowanych zawodów należą np. zawody rolnika, ogrodnika, młynarza, piekarza, kucharza, kelnera, pielęgniarki, murarza, górnika, hutnika, tokarza, montera, itp. - czyli wszystkie te zawody których główną składową jest ciężka praca fizyczna, aczkolwiek zawierają one również wymóg intelektualnego i moralnego wkładu, oraz które generują dla społeczeństwa coś poszukiwanego przez wszystkich ludzi.) Mianowicie, w ramach owego "kontraktu na nirwanę", polityczna partia totalizmu by zapronowała osobom o wymaganych inklinacjach moralnych wykonującym te zawody, że przez jeden rok otrzymywali oni będą od państwa wszystko co im konieczne aby mogli wykonywać swój zawód i wieść spełnione życie, oraz że zwolnieni oni będą od dokonywania jakichkolwiek opłat na czyjąkolwiek rzecz (w rodzaju podatków, konieczności zakupów, itp.). W zamian za to w przeciągu owego roku postarają się oni wypracować dla siebie nirwanę. Ponieważ wypracowanie dla siebie nirwany wymaga bezinteresownego wykonywania ciężkiej pracy fizycznej nastawionej na dobro innych ludzi, owi uczestnicy "kontraktu na nirwanę" wykonywali by swój zawód przez dany rok bez żadnej zapłaty, znaczy zupełnie za darmo i wyłącznie dla dobra i użytku innych ludzi. Ponadto wszystkie produkty swej pracy przekazywali by oni, również za darmo, wskazanym ludziom lub instytucjom, które przetwarzały je będą dalej również bez opłat. Tym zaś z owych ludzi, którzy po roku faktycznie wykazaliby się przeżywaniem totaliztycznej nirwany, za ich zgodą ów kontrakt zostałby przedłużony na następny rok.

Jaro_747, 19 Wrz 2008, 21:55

>>Redaktor, 19 Wrz 2008, 21:40

>

>>W partii starego Kaczyńskiego to się nazywało samokrytyka, i taka dobrze przeprowadzona

>samokrytyka

>>mogła człowieka ustawić na długo.

>

>Żeby się tylko nie skończyło samogwałtem ;-).

czyli tym czym jest wasze ekstatyczne pluralystyczne dowalanie do jednej bramki

w tym wątku

>Horst, 22 Wrz 2008, 11:13

>czyli tym czym jest wasze ekstatyczne pluralystyczne dowalanie do jednej bramki

>w tym wątku

To jest gwałt klasyczny helmucik.

Jestem Europejczykiem.

to jest nudne monodziamganie ludzi zadowolonych że wreszcie nic się nie dzieje, do gwałtu potrzebne jest stosowne narzędzie z nabiałem, a nie przeżuwana tu przez was antypisio sztuczna szczęka

partia która zwiększyła w ostatnich wyborach swoją ilość posłów w parlamencie, niejedni by tak chcieli "leżeć"- no cóż zwolennicy wirtualu mają takie myślenie życzeniowe- to odmiana myślenia wirtualem

>Horst, 22 Wrz 2008, 14:57

"Gdyby wybory parlamentarne miały się odbyć w pierwszej połowie września, PO uzyskałaby 54 proc. poparcia, PiS - 28 proc. - wynika z najnowszego sondażu TNS OBOP. Do Sejmu dostałby się jeszcze SLD z 6 proc. wynikiem. "

Jak widać PiS cały czas się umacnia ;-).

Jestem Europejczykiem.

Żeby nie było, że znęcam się tylko nad niepełnosprawnymi:

"Nie mamy kryzysu wolnego rynku, nie mamy kryzysu kapitalizmu - tak profesor Leszek Balcerowicz ocenia napiętą sytuację na światowych rynkach finansowych. >Mamy do czynienia z problemami niektórych wielkich instytucji, ale nie z załamaniem się systemu finansowego

Jestem Europejczykiem.

Zdaniem prezesa PiS, burza jaka rozpętała się wokół usprawiedliwień posłów PiS za nieobecność na posiedzeniu Sejmu to "akcja propagandowa". Prezydium Sejmu skierowało do komisji etyki listę 27 posłów, którzy są podejrzani o złożenie nieprawdziwych usprawiedliwień.

Chodzi o posiedzenia 13 czerwca oraz 11 lipca. W obu przypadkach posłowie PiS opuścili salę w proteście przeciwko prowadzeniu obrad przez marszałka Komorowskiego. W lipcu zaraz po opuszczeniu sali plenarnej można było zobaczyć 141 posłów, którzy zgromadzili się na konferencji prasowej Jarosława Kaczyńskiego. A w usprawiedliwieniach można przeczytać, że nie można było uczestniczyć w obradach ze względu na: "opiekę na dzieckiem" (Ludwik Dorn), "udział w audycji TVN-u" (Zbigniew Wasserman), "problemy zdrowotne" (Nelli Rokita) czy "niemożliwe do przewidzenia przeszkody" (Jarosław Kaczyński ).

A przecież posłowie Pis nie muszą bezczelnie okradać społeczeństwa. W internecie pojawiła się oferta:

"legalna robota dla parlamentarzysty PiS za TRZY STÓWY!!! trzeba stać w czasie

przyjęcia urodzinowego mojego syna jako krasnal w ogrodzie - góra 5 godzin. szczególnie liczę na przemysława edgara gosiewskiego"

Jestem Europejczykiem.

>jacch, 24 Wrz 2008, 09:50

>No to całe szczęscie bo juz myślelismy że...???

Skąd ten pluralis majestatis? No i ty i myślenie: nie widzisz, że to oksymoron?

Jestem Europejczykiem.

Mam pomysł na bezpieczne podpisanie Traktatu Lizbońskiego przez prezydenta. Biorąc przykład z brata powinien on mianowicie ów traktat podpisać "bezwiednie" - i tak tłumaczyć się przed radiomaryjnym elektoratem który jest przeciw. Mógłby powiedzieć - podpisałem bezwiednie - jak już mi się zdarzało, np przy odznaczaniu Jaruzelskiego.

- To jest czynność rutynowa. Pisma przygotowują biura poselskie, a poseł podpisuje je z setką innych oświadczeń. Sam bezwiednie je podpisałem, gdybym wiedział jakiego dnia to dotyczy, to bym tego nie zrobił - powiedział prezes PiS w radiowej Jedynce.

bezwiednie ubezwłasnowolniony.Przez siebie.To moze byc ciekawy przypadek.Ale czy to zwalnia z odpowiedzialnosci??Wysoki sadzie przejechałem goscia bezwiednie.tylu ich przejeżdzam codziennie.O co tu awantura??

muls, 24 Wrz 2008, 16:44

>ale trzeba miec niezły tupet i przekonanie, ze mówi sie do idiotów ...zeby takie rzeczy sadzić.Mam

>wrazenie ze to mu zostało z obserwowania ....swojego elektoratu..

Niestety wydaje mi się, że jest o wiele gorzej. Wódz i jego kamaryla są przekonani o tym, że po swojej stronie mają RACJĘ. Tą głęboką, historyczną, narodową i wszelką inną. Ta wieloprzymiotnikowa racja jest dla nich usprawiedliwieniem wszelkich kłamstw, oszustw i szwindli ponieważ w imię tej racji działają w stanie wyższej konieczności. Oni czują się niewinni, winna jest cała reszta która sprzysięgła się przeciwko nim, a zatem przeciwko dobru i sprawiedliwości. Nie można bawić się w przestrzeganie reguł skoro walczy się ze złem!

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.