Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sugam

(Konto usunięte)

Jaro,

no jeszcze przed chwilą się pieniłeś, że on pieniacz. szybkoście się obydwaj uspokoili

ale to dobrze - na chłodno łatwiej wszystko zrozumieć (tylko żeby się tak utrzymało dłużej)

>sugam, 12 Maj 2009, 14:45

Na Miłość Boską strugam!

Poproś kogoś, żeby tłumaczył ci moje wpisy bo masz wyraźne kłopoty ze zrozumieniem kilku prostych zdań!

Jestem Europejczykiem.

Gość sugam

(Konto usunięte)

Jaro, czego się tak irytujesz? (żeby nie powiedzieć "pienisz")

użyłeś słowa "pieniacz" przez pomyłkę? zdarza się

patrz, taki muls np. wszystkich słów używa przez pomyłkę. i widzisz, jaki szczęśliwy nieustannie (błoga nieświadomości!)

>sugam, 12 Maj 2009, 15:40

>użyłeś słowa "pieniacz" przez pomyłkę? zdarza się

Niestety prawdą jest, jakoby Ziobro był mściwym pieniaczem.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Naczelnik delegatury Instytutu Pamięci Narodowej w Olsztynie prof. Stanisław Achremczyk był w PRL pracownikiem Głównego Urzędu Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk."

Słuchałem wypowiedzi na ten temat rzecznika IPN. Zmuszony był przyznać, ze o przeszłości tego człowieka wiedział zarówno jego przełożony (oddział Białystok) jak i osobiście Kurtyka. Przyznał też, że ustawowo pracownik cenzury, jako organu ucisku PRL, nie miał w ogóle prawa otrzymać pracy w IPN. Nazwał to kilkakrotnie pomyłką wynikającą z niedogrania czegoś - tej części wypowiedzi niezbyt rozumialem, gdyż kluczył, kaleczył gramatykę, powtarzał wyrazy i zatykał się. Gorąco opowiedział się za nieprześladowaniem osób, które popełniły w przeszłości błąd. Ujawnił się jako zdecydowany przeciwnik wypominania komukolwiek jego przeszłości i przekreślania szans takiej osoby na przyszłość. Dwukrotnie przeprosił profesora Achremczyka za przyszłość, jaka go spotkała. Nie przeprosił natomiast ani razu podatników, Polaków, którym na eksponowanym stanowisku w Instytucie Pamięci Narodowej z pełną świadomością zatrudniono byłego pracownika aparatu komunistycznych represji. Był to spektakl głęboko żenujący.

• Redaktorzy

"Naczelnik delegatury Instytutu Pamięci Narodowej w Olsztynie prof. Stanisław Achremczyk był w PRL pracownikiem Głównego Urzędu Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk."

Słuchałem wypowiedzi na ten temat rzecznika IPN. Zmuszony był przyznać, ze o przeszłości tego człowieka wiedział zarówno jego przełożony (oddział Białystok) jak i osobiście Kurtyka. Przyznał też, że ustawowo pracownik cenzury, jako organu ucisku PRL, nie miał w ogóle prawa otrzymać pracy w IPN. Nazwał to kilkakrotnie pomyłką wynikającą z niedogrania czegoś - tej części wypowiedzi niezbyt rozumialem, gdyż kluczył, kaleczył gramatykę, powtarzał wyrazy i zatykał się. Gorąco opowiedział się za nieprześladowaniem osób, które popełniły w przeszłości błąd. Ujawnił się jako zdecydowany przeciwnik wypominania komukolwiek jego przeszłości i przekreślania szans takiej osoby na przyszłość. Dwukrotnie przeprosił profesora Achremczyka za przykrość, jaka go spotkała. Nie przeprosił natomiast ani razu podatników, Polaków, którym na eksponowanym stanowisku w Instytucie Pamięci Narodowej z pełną świadomością zatrudniono byłego pracownika aparatu komunistycznych represji. Był to spektakl głęboko żenujący.

maciuś nie zaniedbuję....lecz wymiana zdań prezesa z armatą to raczej w sferze twoich zainteresowań...natomiast to jest ciekawe

"Awantura w "Gazecie Polskiej". Naczelny oskarża wydawcę prawicowego tygodnika o ingerencję polityczną i próbę odwołania. Prezes wydawnictwa oskarża naczelnego o wyciąganie pieniędzy ze spółki. "GP" grozi bankructwo - Na koncie mamy 501 złotych - mówi nam szef "Niezależnego Wydawnictwa Polskiego".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

maciuś gdzie te wysokie moralne standardy o których niezłomnie krzyczy narodowa prawica a omawiana Gazeta Polska ma szczególne miejsce w kreowaniu nowej historii tworzonej przez IPN....

ja wywołałem i jako pierwszy....facet do nich zupełnie nie pasuje i zwracam honor

"- Domagam się przeprosin od Instytutu, który znając moją przeszłość, zabiegał, abym został naczelnikiem - mówi "Gazecie".

"Po rezygnacji Achremczyka prezes IPN Janusz Kurtyka oświadczył, że ją przyjmuje i że nominacja była "wynikiem niedopatrzenia służb IPN". - Niczego nie ukrywałem w życiorysie. Kierownictwo IPN miało czarno na białym, gdzie pracowałem. Dlaczego nie było żadnych zastrzeżeń? Nie pchałem się do pracy w Instytucie, ale teraz za błąd IPN, który doprowadził do oczernienia mojego dobrego imienia, domagam się przeprosin - mówi "Gazecie" Achremczyk."

• Redaktorzy

Dokładnie tak. Dlatego cytowany przeze mnie rzecznik IPN musiał się przyznać, ze zatrudniano gościa z pełną wiedzą o jego przeszłości, po prostu dlatego, że im pasował. Najwięcej wdzięku miały natomiast łzawe deklaracje rzecznika IPN o nieprzekreślaniu przez tę instytucję ludzi tylko dlatego, ze w przeszłości popełnili błąd. IPN jawił się tutaj jako miejsce reedukacji dla byłych pracowników aparatu represji. Jako ich czuły ojciec. I to już były te szczyty obłudy, które znamy i lubimy zarówno u przedstawicieli IPN, jak i stowarzyszonej z nim partii.

Redaktor, 13 Maj 2009, 11:34

>I co, panowie, jak tam wasze wrażenia po aferze

porażające wielka porażająca afera

myślę że już trzeba rozwalić te struktury ipn, a przynajmniej tych co chcą aby w ogóle ktoś się interesował zasobami, co ten cenzor tam zrobił żłego, ktoś wi, i?

>I to już były te szczyty obłudy, które znamy i lubimy

>zarówno u przedstawicieli IPN, jak i stowarzyszonej z nim partii.

te porażające szczyty, a która to stowarzyszona partia delegowała inkryminowanego kurtykie do ipn?

zejdźmy ze szczytów na glebe "tegoforum"

ostatnio zniknęły tu dwa wątki przed paroma godzinami, bez śladu

o ile pamiętam to w ostatnich latach cenzura prl przynajmniej dawała takie wzmianki: [....]

może pogadamy o cenzurze konkretnie, TU i teraz, chamskiej widzimisisiurskiej, kto nie z mieciem tego zmieciem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.