Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

z całym szacunkiem do Redakcji i wielkiej anty-PiS-owskiej polityki, dla mnie ciekawszą informacją na dziś jest:

"Notariusze są zszokowani rekordową liczbą przyjętych na aplikację. To nie koniec: minister obiecuje kancelarię każdemu kończącemu, którego stać będzie na jej otwarcie.

– Będę stosował zasadę, że jeśli kandydat na notariusza spełnia wymogi, żeby wykonywać ten zawód, to powołam go na to stanowisko. Jestem za otwarciem także tych usług prawniczych – powiedział wczoraj w rozmowie z „Rz” minister sprawiedliwości Andrzej Czuma."

nie wszyscy się cieszą jednak:

"– Niestety, egzaminy na aplikacje stały się rozgrywką między partiami – zwraca uwagę prof. Zbigniew Ćwiąkalski, poprzedni minister sprawiedliwości. – Tymczasem trzeba powiedzieć tym młodym ludziom, że z otwarciem zawodów łączy się ryzyko, że może być tak jak w Niemczech, gdzie są adwokaci, którzy nie mają pieniędzy na czynsz za swoją kancelarię."

"Jak to wygląda np. z krakowskiej perspektywy? – Dramatycznie – odpowiada Joanna Greguła, prezes Krakowskiej Izby Notarialnej. – Teraz na 250 notariuszy w naszej izbie mamy 118 aplikantów, a po tegorocznym egzaminie przyjmiemy 140 kolejnych, co oznacza podwojenie w bardzo krótkim czasie liczby notariuszy. A przecież aplikantów z roku na rok będzie przybywać."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zobaczymy jak to się skończy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>skynyrd, 24 Wrz 2009, 14:09

>Dorn powinien założyć partię idiotów-frustratów

Pierdzielisz kolego pod dyktando dzierżymordy Prezesa.

Zazwyczaj się z Dornem nie zgadzałem, jego poglądy często były skrajne, ale jednego nie można mu odmówić - był jednym z niewielu ideowych polityków w PiS, w Sejmie był merytorycznie przygotowany i w konkretnych sprawach zdolny do dyskusji o faktach.

Można się było z nim nie zgadzać, ale jakąś klasę miał.

Teraz przy Prezesie została banda wazeliniarzy i zdolność do działań konstruktywnych zanikła w PiS raczej nieodwołalnie.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Istotnie, mieliby jakiś wspólny mianownik i może nawet zyskaliby jakieś poparcie - ludzie lubią patrzeć, jak ktoś jest jeszcze bardziej skrzywiony niż oni sami. Tylko Dorn ma jedną wadę dyskwalifikującą polityka: nieprawdopodobnie wysokie mniemanie o sobie połączone z chęcią okazywania tego wszystkim dookoła. Pamiętam jego przemądrzały uśmiech, z jakim częstował wszystkich dookoła "wykształciuchami". On - sędzia i najwyższy arbiter, nasz klasyfikator, któremu nieobca jest także erudycja.

• Redaktorzy

Jaro, Dorn owszem, dysponuje pewnym zasobem sztywności kręgosłupa, ale ten próg ma dość wysoko - pamiętaj, jak służył wiernopoddańczo w sejmie, i żaden numer nie był poniżej jego godności jako marszałka, jeśli tylko służył jego prezesowi. Gdyby Kaczyński nie był patologicznie podejrzliwy, dzielny Ludwik służyłby mu wiernie po dziś dzień. Dlatego tak pzreżywa: pół życia robił wszystko dla dobra prezesa, a tu nagle zonk. Dla mnie Dorn to śliski facet.

co do aplikacji to WYSMIENITA informacja, kolejny raz Tusk sie wzial za cos , co kacapy z PIS-u tylko obiecywaly, trzeba uwolnic zawód to spadna ceny i zacznie sie konkurencja o klienta, jest to wspaniala wiadomosc dla wszystkich polakow ( gorsza dla wolaków, bo wszystkie nawet niewielkie sukcesy tego rządu bardzo martwia wolaków)...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Zwłaszcza, że Wolacy właśnie rząd oskarżali o zamykanie dostępu do zawodów prawniczych - jakby wolski rząd je otworzył. Tamci otworzyli świetlane perspektywy tylko przed jednym początkującym prawnikiem, konkretnie Ziobrą.

• Redaktorzy

Zwłaszcza, że Wolacy właśnie rząd oskarżali o zamykanie dostępu do zawodów prawniczych - zupełnie jakby wolski rząd je otworzył. Tamci otworzyli świetlane perspektywy tylko przed jednym początkującym prawnikiem, konkretnie Ziobrą.

natomiast dla starej wiary jest ten wzrost liczby przyjetych DRAMATYCZNY, DRAMATEM jest przejscie ze statusu swietej krowy i rozdzielenie miedzy 'kolegow i dzieci kolegow' podleglego sobie terenu administracyjnego na zasadach struktur mafijnych w normalny system konkurencji o klienta ...no DRAMAT po prostu, trzeba bedzie sie zgodzic w wypadku np. notariuszy na zejscie ze stawek, BA moze nawet srednia pensja 40.000 pln miesiecznie bedzie w nowej sytuacji nie do utrzymania na dluzsza metę, no ale mysle , ze tragedii nie bedzie i nikt sie nie bedzie wieszał bo przy takich zarobkach ma sie przeciez jakies oszczednosci:)

Redaktor

ale widzisz, ze nawet tutaj na forum kacapy pisowskie wiedza swoje i nie widza ewidentnych zmian na lepsze...ja rozumiem , ze mozna nie lubic i nie popierac tuska czy jakiegokolwiek innego polityka, ale w miare trzezwy osad sytuacji powinno sie zachowac, no ale juz ich wodz proroczo powiedzial, ze nie dadza sobie wmowic , ze czarne jest czarne, a biale biale, no i to jest prawda nawet na naszym forum, konsekwentnie dla niektorych czarne nie jest czarnym, a biale bialym....zal mi takich zawzietych i ograniczonych ludzi...

"Będę stosował zasadę, że jeśli kandydat na notariusza spełnia wymogi, żeby wykonywać ten zawód, to powołam go na to stanowisko. Jestem za otwarciem także tych usług prawniczych – powiedział wczoraj w rozmowie z „Rz” minister sprawiedliwości Andrzej Czuma. Dodał jednak, że nie nastąpi to z dnia na dzień."

niestety " nie nastąpi to z dnia na dzień"....więc kiedy ?

ministrem nie jest się wiecznie i obawiam się że czasu zabraknie.

no chyba wtedy jak aplikacje skonczy, a to trwa, wczesniej nie da rady, postepem jest to , ze tyle ludzi moze zaczac, a jak juz zacznie to mimo roznych utrudnien, szykan i mobbingu mafii w koncu skonczy...wczesniej nawet takiej szansy system nie dawal...

Redaktor, 24 Wrz 2009, 14:22

>Istotnie, mieliby jakiś wspólny mianownik i może nawet zyskaliby jakieś poparcie - ludzie lubią

>patrzeć, jak ktoś jest jeszcze bardziej skrzywiony niż oni sami. Tylko Dorn ma jedną wadę

>dyskwalifikującą polityka: nieprawdopodobnie wysokie mniemanie o sobie połączone z chęcią okazywania

>tego wszystkim dookoła. Pamiętam jego przemądrzały uśmiech, z jakim częstował wszystkich dookoła

>"wykształciuchami". On - sędzia i najwyższy arbiter, nasz klasyfikator, któremu nieobca jest także

>erudycja.

w przeciwieństwie do naszej Redakcji, która swoje komentarze pisze wręcz z perspektywy żaby

okaz szacunku i pokory

no coz Redaktor jest czlowiekiem inteligentnym, wyksztalconym i oczytanym wiec trudno zeby jego wpisy w dyskusji przypominaly napierdalanke pisowskiej magmy ...z drugiej strony jest forum audio w pelni poswiecone PIS i wypelnione do maksimum zwolennikami PIS gdzie wogole nie ma innej opcji politycznej, dziwie sie, ze koledzy w tym etatowe pisowskie kacapy nie przesiaduja wlasnie tam gdzie by sie spotkali ze zrozumieniem i nieustannym wsparciem admina tylko tutaj...widocznie tutaj nie jest tak zle...

skynyrd

za dlugo tutaj jestem zeby sie komukolwiek podlizywac, czasami tylko lubie wziac udzial w dyskusji, Redaktorowi placa za uzeranie sie z durnowatymi, ja w zyciu bym w realu z pisowskim kacapem nie tracil czasu na dyskusje...

skynyrd

trudno mi dyskutowac z Twoja ocena, gdyz Twoje spojrzenie na moje wpisy jest zalezne od Twojej inteligencji, a za nia ani nie moge odpowiadac, ani reczyc, piszac cokolwiek wierze , ze conajmniej jedna osoba na forum rozumie moje wpisy , inaczej nie mialoby to sensu, nie wiem jednak czy ta osoba jestes Ty...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.